[ROM][PLK][09.06.09] PROven ROM 4.4 Manila Rhodium 21806 build WM6.5

• 2006 Odpowiedzi
  • 367260 Wyświetleń

*

Offline bobi1326

• **
  • 108
Odp: [ROM][PLK][19.05.09] PROven ROM 4.3 Manila Rhodium 21232 build WM6.5
« Odpowiedź #1620 dnia: Maj 23, 2009, 01:21:19 »
Witam mam takie małe pytanie, czy można dodać w jakiś sposób widget Album. W albumie fajniej się przegląda zdjęcia moim zdaniem, stąd to pytanie :P

Pozdrawiam

*

Offline Rainman

• *
  • 82
  • Sprzęt: SGS 2
« Odpowiedź #1621 dnia: Maj 23, 2009, 11:30:46 »
Wow
qsqa, już nie będzie wspierać nas na Rafku:(, OMG:(. Qsqa, mówię Ci nie warto się przesiadać:).

PS: kolega wcześniej pisał o 4tysiącach SMSów, a której zakładce można to sprawdzić?
Z góry dzięki:)
« Ostatnia zmiana: Maj 23, 2009, 15:46:43 wysłana przez Rainman »
HTC Touch Pro: PROven 1.14 (tymczasowo PROven 4.3) ->Samsung Wave GT-S8500 -> Samsung Galaxy S 2 (made in Korea)

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
  • Sprzęt: HTC HD2 Leo
« Odpowiedź #1622 dnia: Maj 23, 2009, 19:29:23 »
a ja napisze wam ze przesiade sie na htc touch pro II pod warunkiem braku lagu GPS, ktory mnie bardzo wkurza.
Historia PDA... BlueAngel, Wizard, Universal, Ameo, Kaiser, Touch Pro, Blackstone, Leo... co dalej czas pokaże.

« Odpowiedź #1623 dnia: Maj 23, 2009, 20:49:05 »
Czy do Manila Rhodium sa jakies tematy zeby zmienic jej wyglad ?? albo jak zmieniec tlo w inych zakladkach zeby nie bylo czarne ?

« Odpowiedź #1624 dnia: Maj 23, 2009, 21:10:22 »
Mam pytanko:
wiem, że dialer HTC sprawia problemy i można go wyłączyć - ale jak to zrobić??
Szukałem, może przeoczyłem, ale nie znalazłem.

*

Offline ladgim

• 388
  • Sprzęt: HTC Rhodium PROven 2.5 m2.1, HTC Desire
« Odpowiedź #1625 dnia: Maj 23, 2009, 22:46:41 »
Advanced Config w ustawieniach tela

*

Offline fryczu0

• 21
  • Sprzęt: High Tech Computer Touch Pro
« Odpowiedź #1626 dnia: Maj 24, 2009, 00:59:07 »
Co do zmiany ilości znaków w wiadomościach SMS to kwestia kodowania znaków... Zamieszczę wiele wyjaśniający cytat zamiast linka :)

Protokół transmisji wiadomości SMS ogranicza ilość użytecznych danych (sama wiadomość tekstowa + np. informacje dodatkowe) do 140 bajtów
140 bajtów * 8 bitów/bajt = 1120 bitówKażdy (standardowy) znak jest kodowany za pomocą 7 bitów:
1120 bitów / 7 bitów/znak = 160 znakówNatomiast przy używaniu niestandardowych znaków (narodowych, np.: a, e, o) do zapisu każdego z nich musimy używać 16-bitowego kodowania UNICODE UTF-16, co daje:
1120 bitów / 16 bitów/znak = 70 znakówDodatkowa uwaga: połączenie kilku SMS w jeden marnuje kilka bitów wiadomości, dlatego pojemność każdej z nich zmniejsza się odpowiednio do 153 znaków (7-bit) i 67 znaków (16-bit).

A teraz moje pytanie... Trochę offtopic ale wybaczcie...
Po PROvenie 4.1 przerzuciłem się na ENERGY, z którego teraz powrócę do zapowiadającego się rewelacyjnie PROvena 4.3 :) (ściąga się...)
W ENERGY od  razu zainstalowałem sobie najnowsze radio 1.14.25.05. Zauważyłem na samym początku znaczne zwiększenie zasięgu. W jednej z sal wykładowych u mnie na uczelni, w której nigdy nie miałem zasięgu GSM (niektórzy mają sporadycznie przebłyski zasięgu na innych telefonach) złapałem stabilne dwie kreski. Z tendencją do strat zasięgu dość często. Ale przecież jest zasięg  :proud: Ale w naturze nic nie ginie. Zauważyłem także duże spadki poziomu baterii... i to także w trakcie czuwania z wyłączonym ekranem. Wyłączone 3G, Wi-Fi i transfer danych zablokowany No-Datą. Ktoś jeszcze zauważył znaczne spadki baterii na tym radio? Jaki uważacie za optymalny?

Pytanie do Qsqa:
Ile PROvenów jest w planach do czasu zmiany na nowy diament? :-)
Dziękuję za dostarczanie najlepszego polskiego ROMu do Rafka! Mnie od drugiej serii PROvena ciągłe flashowanie chyba także uzależniło :)

I pytanie z innej beczki:
Nagrywanie rozmów. Na XDA można znaleźć program ICR z azjatyckiej wersji HD, z którym można nagrywać rozmówcę, czyli go dobrze słychać. Nie udało mi się jednak osiągnięcie tego efektu na swoim TP. Czy ktokolwiek sobie z tym poradził w TP? Na TyTn II jest jakaś metoda, na HD jest inna... a co z TP? Fajnie by było to skonfigurować, bo często muszę korzystać z notatnika w trakcie rozmów a nagranie dużo by pomogło.  :O~

Troszkę się rozpisałem :P Wytrwałym dziękuję za cierpliwość :) Resztę proszę o wybaczenie :D
« Ostatnia zmiana: Maj 24, 2009, 01:00:53 wysłana przez fryczu0 »

*

nextu

« Odpowiedź #1627 dnia: Maj 24, 2009, 13:09:18 »
Witam!

Ma ktoś problem z dzwonkami? W ustawieniach widzę tylko domyślne dzwonki WM6.5 i jeden, co rezyduje w katalogu \Windows\Rings. W poprzedniej wersji PROven 4.1 można było skopiować sobie katalog "Moje dźwięki dzw." np. na kartę pamieci i tam załadować sobie mp3 a WM widział je w ustawieniach dźwięków. Teraz trzeba koniecznie wrzucać to do \Windows\Rings a wiadomo, że do pamięci telefonu za wiele ich nie wejdzie. Ma ktoś sposób na to?

Qsqa - co o tym myślisz?

Słuchajcie - w tym temacie nie doczekałem się odpowiedzi lub podpowiedzi. Rozumiem, że standardowe mogą satysfakcjonować. Jednak ja wolę dźwięki po swojemu. Pomożecie? Może problem jest rozwiązany a ja dalej się glowię ...

Dzięki za pomoc  :proud:

*

Offline RuTa

• **
  • 166
  • Sprzęt: HTC Touch Pro | Samsung I-5800
« Odpowiedź #1628 dnia: Maj 24, 2009, 14:29:13 »
Mi widzi dzwonki które mam w kilku lokacjach.

Z Karty Pamięci, z Moich Dokumentów na głównej pamięci i z Windows :)

HTC Touch Pro: szczecinianin WM 6.5 builds 21901 Sense 2.5
Radio: 1.17.25.09

*

nextu

« Odpowiedź #1629 dnia: Maj 24, 2009, 15:11:23 »
Mi widzi dzwonki które mam w kilku lokacjach.

Z Karty Pamięci, z Moich Dokumentów na głównej pamięci i z Windows :)

Kolego - dzięki za chęci, jednak sama świadomość że u Ciebie działa, nie poprawia mi nastroju. Najgorsze, że w poprzednim wypieku qsqi (PROven 4.1) nie miałem tego problemu - widział dzwonki na karcie pamięci, pod warunkiem, że katalog nazywał się "Moje dźwięki dzw.". W najnowszym wypieku widzi nowe tylko wtedy gdy wrzucisz je do \Windows\Rings. Być może jest to kwestia ugryzienia jakiegoś ustawienia, którego pomimo najlepszych chęci znaleźć nie umiem. Tak więc prośba o helpa wciąż aktualna  :(

*

Offline RuTa

• **
  • 166
  • Sprzęt: HTC Touch Pro | Samsung I-5800
« Odpowiedź #1630 dnia: Maj 24, 2009, 15:29:38 »
Wiem, że kiedyś miałem problem z wykrywaniem dzwonków na karcie pamięci i przestawienie opcji zapisu zdjęć z aparatu na kartę pamięci pomogło.

HTC Touch Pro: szczecinianin WM 6.5 builds 21901 Sense 2.5
Radio: 1.17.25.09

« Odpowiedź #1631 dnia: Maj 24, 2009, 19:29:23 »
Napisane: Maj 24, 2009, 19:28:22
Mam pytanko:
wiem, że dialer HTC sprawia problemy i można go wyłączyć - ale jak to zrobić??
Szukałem, może przeoczyłem, ale nie znalazłem.

Advanced Config w ustawieniach tela
A mogę prosić trochę dokładniej??
Tam jest kilkadziesiąt pozycji.
« Ostatnia zmiana: Maj 25, 2009, 11:28:07 wysłana przez Kraja74 »

*

Offline fryczu0

• 21
« Odpowiedź #1632 dnia: Maj 24, 2009, 20:29:09 »
Witam!

Ma ktoś problem z dzwonkami? W ustawieniach widzę tylko domyślne dzwonki WM6.5 i jeden, co rezyduje w katalogu \Windows\Rings. W poprzedniej wersji PROven 4.1 można było skopiować sobie katalog "Moje dźwięki dzw." np. na kartę pamieci i tam załadować sobie mp3 a WM widział je w ustawieniach dźwięków. Teraz trzeba koniecznie wrzucać to do \Windows\Rings a wiadomo, że do pamięci telefonu za wiele ich nie wejdzie. Ma ktoś sposób na to?

Qsqa - co o tym myślisz?

Dzięki za pomoc  :proud:
Słuchajcie - w tym temacie nie doczekałem się odpowiedzi lub podpowiedzi. Rozumiem, że standardowe mogą satysfakcjonować. Jednak ja wolę dźwięki po swojemu. Pomożecie? Może problem jest rozwiązany a ja dalej się glowię ...

Jeśli dobrze kojarzę, mp3 nie będzie obsługiwane np dla smsów. (przynajmniej w 2.3 PLK tak miałem)
Rozwiązaniem był format WAV. Powinno działać. Ja mam tylko do wiadomości SMS inny dźwięk tzn "Mail motherfucker" z Eurotrip i dopiero format WAV został wykryty. Spróbuj wkleić plik bezpośrednio do katalogu Windows dla sprawdzenia czy je ogólnie widzi...
Jest wiele konwerterów i nie powinieneś mieć problemów ze zmianą formatu.
Widzę u siebie, że dzwonki są wyszukiwane spośród WMA, a dźwięki specjalne jak np smsy czy komunikaty to rozszerzenie WAV.

W sumie coś musiałem źle przeczytać :) lekko nie trafiłem w pytanie...

PS: kolega wcześniej pisał o 4tysiącach SMSów, a której zakładce można to sprawdzić?
Z góry dzięki:)

Nie ma takiej zakładki bezpośrednio w obsłudze wiadomości. Najłatwiej odpalić PIM Backup, dać tylko Messages i w logu jest tam informacja o ilości smsów jaka jest przetwarzana... Będzie wpis w stylu
1000 messages has been successfully saved.
« Ostatnia zmiana: Maj 24, 2009, 20:44:42 wysłana przez fryczu0 »

*

Offline animae

• *
  • 50
  • Sprzęt: MDA Compact IV, HTC TouchPro, HTC TyTN II - do sprzedania, Dell Axim x51v - do sprzedania
« Odpowiedź #1633 dnia: Maj 24, 2009, 21:49:58 »
Na wstępie ogromne podziękowania dla qsqa'a :) super wypiek, załadowałem PROven ROM 4.3 PLK 21232 Manila Rhodium i BAJKA :)

Mam tylko problem z kilkoma sprawami, wiem, że było o tym na forum, sam czytałem ale jak widać jak potrzebuję nie mogę znaleźć :(

1. W którymś wątku czytałem, że można wrzucić jakiegoś CAB'a który umożliwi po kliknięciu w zakładce z SMS'ami na konkretnego SMS'a otwarcie nie czata z Rhodium ale klasycznego czata w WM. Niestety w tym czacie z TF3D nie widać całego tekstu wiadomości a klikanie za każdym razem "więcej" żeby wejść w klasycznego czata z SMS'ami jest co najmniej uciążliwe. Może ktoś z tego korzysta i może podać linkę do CAB'a?

2. Nie wiem jak zmienić długość czasu migania/świecenia kółeczka po przyjściu SMS'a i MMS'a, w ustawieniach jest to wyszarzone i ustawione na 5 i 30 min. Kiedyś można to było ustawić w Advenced Config czy Diamond Tweek'u, jednak teraz nie potrafię tego znaleźć. Jakaś podpowiedź?

3. Po przewróceniu SMS'ów z PIM Backup niestety nie poukładały mi się chronologicznie i na zmianę wysłane odebrane. Oczywiście próbowałem wyczyścić skrzynkę SMS a następnie zrobić ponownie restore tylko smsow z PIM Backup zaznaczajac opcje ADD, jednak nic to nie dało :(.  Kiedyś robiłem backup Sprite Backu i to działało bez zarzutu, niestety tym razem ograniczyłem się do PIM Backup. Macie jakiś pomysł?

To tyle, poza tym z ROM'iku jestem bardzo zadowolony :) i z góry dziękuję za pomoc i ewentualne wskazówki.

*

Offline fryczu0

• 21
« Odpowiedź #1634 dnia: Maj 24, 2009, 23:45:31 »

1. W którymś wątku czytałem, że można wrzucić jakiegoś CAB'a który umożliwi po kliknięciu w zakładce z SMS'ami na konkretnego SMS'a otwarcie nie czata z Rhodium ale klasycznego czata w WM. Niestety w tym czacie z TF3D nie widać całego tekstu wiadomości a klikanie za każdym razem "więcej" żeby wejść w klasycznego czata z SMS'ami jest co najmniej uciążliwe. Może ktoś z tego korzysta i może podać linkę do CAB'a?

dodany spolszczony SMS Mode (do szybkiej zmiany sposobu wyświetlania SMS)

znajdziesz to w ustawieniach systemu. Tego szukałeś? Nie wiem czy jest możliwość zmiany rodzaju czatu bo nie mam Manili. Ewentualnie można było zmienić jakiś wpis w rejestrze, to chyba na XDA gdzieś widziałem...

2. Nie wiem jak zmienić długość czasu migania/świecenia kółeczka po przyjściu SMS'a i MMS'a, w ustawieniach jest to wyszarzone i ustawione na 5 i 30 min. Kiedyś można to było ustawić w Advenced Config czy Diamond Tweek'u, jednak teraz nie potrafię tego znaleźć. Jakaś podpowiedź?

Wygląda na to, że miganie można zmienić tylko dla emaila, przypomnienia, RSS Hub, poczty głosowej i połączenia nieodebranego :|

Ja jednak zauważyłem u siebie pewien problem na nowy romie. Używam wersjii Titanium i do tego MS 3.0.1. Problem polega na "Obsłudze wiadomości". Zacina się (niecałe 1000 wiadomości w 52 rozmowach) podczas próby przeczytania nowego smsa. Problem się pogłębił po doinstalowaniu innych dodatków. Ostatnio (około 100 smsów temu :P) na ENERGY i po drodze na PROven 2.3 nie miałem takiego spowolnienia. Chyba kolejny HR mnie czeka. Pewnie Titanium wrzucę do kuchni i odcedzę z szumy ;)

Zdarzyła mi się również zwiecha przy próbie dzwonienia. Pewnie to MS wywalił... ale ekran zrobił się czarny (to co trwa ułamek sekundy, zanim kurtynka się odpali) i taki pozostał. Dałem rozłącznie, ale bezskutecznie. Po chwili pojawił się licznik czasu trwania rozmowy. Po rozmowie ekran pozostał czarny i zmuszony byłem wykonać SR.

QuickMenu działa u mnie jakby jednorazowo. I nie wpadłem na to jak sobie z tym poradzić... Ostatecznie i tak używam Startu nadpisanego przez MS.

« Odpowiedź #1635 dnia: Maj 25, 2009, 01:30:24 »
Przesiadłem się wlaśnie na 4.3 MR i zastanawiam się nad jedną rzeczą: Czy mi się zdaje, czy zaimplementowany do najnowszego romu 4.3 programik YouTube dawał możliwość konfiguracji ustawień jakości oglądanych filmików? Teraz jakoś nie widzę tej opcji.

*

Offline DJ82

• 46
« Odpowiedź #1636 dnia: Maj 25, 2009, 06:51:22 »
Czy na 4.3 nikt nie ma problemów z budzikiem?? Wiem że ten problem był już poruszany... ale ja mam wszystko poustawiane jak trzeba a budzik raz działa a raz nie - częściej nie działa...

*

Offline giciu

• *
  • 70
« Odpowiedź #1637 dnia: Maj 25, 2009, 10:10:51 »
(...)również zwiecha przy próbie dzwonienia. Pewnie to MS wywalił... ale ekran zrobił się czarny (to co trwa ułamek sekundy, zanim kurtynka się odpali) i taki pozostał. Dałem rozłącznie, ale bezskutecznie. Po chwili pojawił się licznik czasu trwania rozmowy. Po rozmowie ekran pozostał czarny i zmuszony byłem wykonać SR.

Też tak mam - na razie podniosłem radio do najnowszego i wyłączyłem diamondową aplikacje do obsługi telefonu ..  po 2 dniach nadal nie mam zwiech ;>

Diamondowa aplikacja do obsługi telefonu = dialer/phone skin.
« Ostatnia zmiana: Maj 25, 2009, 11:39:01 wysłana przez giciu »

*

Offline animae

• *
  • 50
  • Sprzęt: MDA Compact IV, HTC TouchPro, HTC TyTN II - do sprzedania, Dell Axim x51v - do sprzedania
« Odpowiedź #1638 dnia: Maj 25, 2009, 10:51:07 »

dodany spolszczony SMS Mode (do szybkiej zmiany sposobu wyświetlania SMS)

znajdziesz to w ustawieniach systemu. Tego szukałeś? Nie wiem czy jest możliwość zmiany rodzaju czatu bo nie mam Manili. Ewentualnie można było zmienić jakiś wpis w rejestrze, to chyba na XDA gdzieś widziałem...

Nie to nie to, chodziło mi o formę czata w manili, żeby sie nie odpalała ale po tapnięciu na sms'a w manili wchodzić bezpośrednio w chat sms'owy w WM

Wygląda na to, że miganie można zmienić tylko dla emaila, przypomnienia, RSS Hub, poczty głosowej i połączenia nieodebranego :|

No właśnie chyba nie do końca. W Diamond'e mam inna wersje Advanced Config i tam jest sekcja "Diamond / Pro Notification Led". Będę musiał chyba poszukać CAB'a z ta wersja i zaladowac ja do TP :)

Napisane: Maj 25, 2009, 10:47:01

Też tak mam - na razie podniosłem radio do najnowszego i wyłączyłem diamondową aplikacje do obsługi telefonu ..  po 2 dniach nadal nie mam zwiech ;>

Co to jest ta diamondowa aplikacja do obsługi telefonu? chodzi o dialer/phone skin?

« Odpowiedź #1639 dnia: Maj 25, 2009, 11:27:11 »
Czy w wersji Manila Rhodium 4.3 istnieje wybieranie głosowe?Jeżeli tak to gdzie ustawić?W wersji 4.1 było.

*

Offline bielki

• 10
  • Sprzęt: HTC Touch Pro (PROven ROM PLK 4.3 Titanium)
« Odpowiedź #1640 dnia: Maj 25, 2009, 13:46:35 »
Czy u Was też jest tak gdy chcecie zaznaczyć kilka plików np. do skopiowania to przesuwa się ekran ale tylko wtedy gdy lista wyświetlona jest długa i wymaga suwaka z prawej strony.

« Odpowiedź #1641 dnia: Maj 25, 2009, 15:30:54 »
Tak. Szczególnie denerwujące jest to w przypadku wiadomości.

*

Offline anatidus

• *
  • 72
  • Sprzęt: HTC TOUCH PRO
« Odpowiedź #1642 dnia: Maj 25, 2009, 17:40:53 »
Na wstępie ogromne podziękowania dla qsqa'a :) super wypiek, załadowałem PROven ROM 4.3 PLK 21232 Manila Rhodium i BAJKA :)

Mam tylko problem z kilkoma sprawami, wiem, że było o tym na forum, sam czytałem ale jak widać jak potrzebuję nie mogę znaleźć :(

Postaram się odrobinkę Ci pomóc. Zainstaluj załączonego CAB'a. Materiał wzięty z http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=432951.
Niestety w wersji Landscape w TF3D nie wygląda to rewelacyjnie (trzeba by pozmieniać co nieco w plikach manili) jednak jest to lepsze niż męczenie się z oryginalnym chatem z Rhodium.  W portial wygląda na szczęście oki. No i powiększanie / zmniejszanie działa :).

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Maj 25, 2009, 17:47:11 wysłana przez anatidus »

*

Offline fryczu0

• 21
« Odpowiedź #1643 dnia: Maj 25, 2009, 19:40:29 »
Coś zaczęło mi się porządnie fiksować. Zwiecha około minutowa przy wyłączaniu obsługi wiadomości, zanim przejdzie do MS. Zniknęło mi w prawym górnym rogu to, co pozwala między innymi okienka przełączać. Mając uruchomiony program jest tam X. Ale jak wejdę na ekran główny (tzn nie mam już co zamknąć) mam tam puste miejsce. Nie można również kliknąć. Kolejna ciekawostka. Właśnie wróciłem z długiego "błądzenia" po mieście. Baterię wyczerpałem do około 8%. Podłączam i po kilku minutach grzebania w ustawieniach widzę 19%. Robię soft reset, bo zmieniłem menu start (pomyślałem, że to MS mógł mi zjeść menadżera zadań... Bateria wskazuje 39% i jeszcze w ciągu sekundy przeskakuje na 42%...
Kolejna ciekawostka: GPRS. Będąc w terenie szukałem czegoś na necie. Wyłączyłem blokadę w no data. Podłączam się do sieci. Teoretycznie mam połączenie z internetem. Opera jednak nie łapie sieci. QuickGPS także narzeka. GoogleMaps (bo automapy jeszcze nie wgrałem) złapał fixa w parę sekund mimo to. Ale adresu bez neta nie znajdę. Po SR było ok. Tyle, że włączenie urządzenia (do chwili pojawienia się ekranu HOME trwa 2 minuty i 10 sekund. W tym oczekiwanie na możliwość wpisania PINu to minuta. Przed poprzednim SR miałem problemy z menadżerem komunikacji. Próbując włączyć/wyłączyć połączenie danych lub wi-fi odpalało się odpowiednie menu, a nie przełączał suwak. Teraz o dziwo działa. Jak jest na poprawnie działającej wersji?
Jestem troszkę jakby zaszokowany działaniem urządzenia... Ściągnąłem kuchnię i będę coś gotować bo bez HR jednak się nie obędzie.
W czasie jak to wszystko pisałem mam już 60% baterii  :O W 15-20 minut?  :mysli:

*

Offline anatidus

• *
  • 72
  • Sprzęt: HTC TOUCH PRO
« Odpowiedź #1644 dnia: Maj 25, 2009, 19:47:46 »
Coś zaczęło mi się porządnie fiksować. Zwiecha około minutowa przy wyłączaniu obsługi wiadomości, zanim przejdzie do MS. Zniknęło mi w prawym górnym rogu to, co pozwala między innymi okienka przełączać. Mając uruchomiony program jest tam X. Ale jak wejdę na ekran główny (tzn nie mam już co zamknąć) mam tam puste miejsce. Nie można również kliknąć.

Potwierdzam, u mnie jest podobnie. Zniknął htc task manager. Nie znam jeszcze przyczyn ale obstawiam, że może to być wina jakiegoś programu. Nie jestem na 100% pewien ale chyba zniknął po uruchomieniu Qmenu i tam na początku zacznę szukać.

*

nextu

« Odpowiedź #1645 dnia: Maj 25, 2009, 21:51:22 »
Jeśli dobrze kojarzę, mp3 nie będzie obsługiwane np dla smsów. (przynajmniej w 2.3 PLK tak miałem)
Rozwiązaniem był format WAV. Powinno działać. Ja mam tylko do wiadomości SMS inny dźwięk tzn "Mail motherfucker" z Eurotrip i dopiero format WAV został wykryty. Spróbuj wkleić plik bezpośrednio do katalogu Windows dla sprawdzenia czy je ogólnie widzi...
Jest wiele konwerterów i nie powinieneś mieć problemów ze zmianą formatu.
Widzę u siebie, że dzwonki są wyszukiwane spośród WMA, a dźwięki specjalne jak np smsy czy komunikaty to rozszerzenie WAV.

W sumie coś musiałem źle przeczytać :) lekko nie trafiłem w pytanie...
[/quote]

Dzięki za post jednak nie dokładnie o to mi chodziło. Problem w tym, że nie widzi mi żadnych pików dźwiękowych na karcie, niezależnie od tego czy to jest mp3 czy wav. Problem w tym, że w wersji 4.1 widział dokładnie w tym miejscu, w którym w wersji 4.3 jest już to niewidoczne. Myślę, że może jest to kwestia jakiegoś ustawienia reejstru w WM6.5, skoro wczesniej banglało.

POnownie wielki help do Qsqa - może znasz przyczynę a ja bezskutecznie działam po omacku?

*

Offline animae

• *
  • 50
« Odpowiedź #1646 dnia: Maj 25, 2009, 22:17:08 »
Postaram się odrobinkę Ci pomóc. Zainstaluj załączonego CAB'a. Materiał wzięty z http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=432951.
Niestety w wersji Landscape w TF3D nie wygląda to rewelacyjnie (trzeba by pozmieniać co nieco w plikach manili) jednak jest to lepsze niż męczenie się z oryginalnym chatem z Rhodium.  W portial wygląda na szczęście oki. No i powiększanie / zmniejszanie działa :).

Pozdrawiam

Bardzo mi pomogłeś! Fakt w landscape nie wygląda to najlepiej, ale tego trybu używam i tak dopiero wtedy kiedy już odpisuje na sms'a, wiec jest to marginalne.
Najważniejsze ze przez tapnięcie wchodzę bezpośrednio na czat WM a nie Rhodium :D

Bardzo Ci dziękuję ;)

*

Offline rexxar

• 33
  • Sprzęt: Raphael
« Odpowiedź #1647 dnia: Maj 25, 2009, 23:20:54 »
Menadzera zadań z home screena wywala chyba quick start... HR pomógł.

Co do niewidzialnych plików dźwiękowych po jakimś czasie znów się pojawiły o_O

*

Offline ankhazam

• *
  • 86
  • Sprzęt: Rafałek xD
« Odpowiedź #1648 dnia: Maj 25, 2009, 23:49:49 »
tak wywala. należy wyłączyć QuickMenu. wejść w ustawienia taskmana, wyłączyć skrócone menu na dzisiaj, SR, włączyć skrócone na dzisiaj, SR, bangla.

*

Offline bobi1326

• **
  • 108
« Odpowiedź #1649 dnia: Maj 25, 2009, 23:59:51 »
Witam mam wgrany ROM PROven ROM 3.2b PLK Rhodium Manila i w ustawieniach powiadomień nie mam opcji Nowy SMS. Wie ktoś jak inaczej ustawić dzwonek na nowego SMSa?

Pozdrawiam