[ROM][PLK][09.06.09] PROven ROM 4.4 Manila Rhodium 21806 build WM6.5

• 2006 Odpowiedzi
  • 367862 Wyświetleń

*

Offline anatidus

• *
  • 72
  • Sprzęt: HTC TOUCH PRO
Odp: [ROM][PLK][06.05.09] PROven ROM 4.1 Manila Rhodium 21222 build WM6.5
« Odpowiedź #1470 dnia: Maj 17, 2009, 20:53:01 »
Jadę od chwili powstania 4.1 i mogę powiedzieć że wersja bez TF3D działa mi zadziwiająco dobrze. Korzystam z MS 3.0.1 i S2U2 do blokowania i nie mam większych problemów. Plaster miodu jest uciążliwy ale ... jak ze wszystkim da się żyć. Szybkość działania jest na przyzwoitym poziomie. Myślę że 4.2 będzie jeszcze lepszy i na niego warto poczekać dłużej.  Pozdrawiam.

*

Offline elcracktotal

• *
  • 85
« Odpowiedź #1471 dnia: Maj 17, 2009, 21:18:12 »
Też korzystam z wersji bez manili i jestem zadowolony. Co do menu START, to w SPB dałem opcję nadpisz menu start i mam z tym spokój;) chyba, że kliknę 2 razy na nie...

*

Offline qsqa

• 2086
    • KLIKNIJ JEŻELI CHCESZ ŻEBY POWSTAWAŁY NOWE ROMY PL
  • Sprzęt: HD2, Touch Pro 2, Iphone 3G 8GB,
« Odpowiedź #1472 dnia: Maj 17, 2009, 22:26:37 »
prace nad 4.2 posuwają się do przodu - ale wolę jeszcze trochę potestować, żeby wyłapać jak najwięcej błędów

tak więc - proszę o cierpliwość...

*

Offline ladgim

• 388
  • Sprzęt: HTC Rhodium PROven 2.5 m2.1, HTC Desire
« Odpowiedź #1473 dnia: Maj 17, 2009, 22:34:03 »
Przy calym szacunku dla produktów Qsqi, uważam że ten ROM oparty na WM6.5 to niewypał. Za dużo błędów, za dużo bug`ów, za wolny, za mało stabilny i niewygodny. Dopóki nie będzie oficjalnego systemu nie ma co liczyć na dobry produkt oparty o tę platformę. I nie ma znaczenia czy jest to z manilą czy bez. Obciążony jest grzechem wersji beta i inaczej być nie może. Cały wątek to zbiór wyliczanek wad tego ROMu. Dlatego nie przesiadam się na WM 6.5 pozostając przy bardzo dobrym ROMie 2.3. Pogoń za nowinkami i trwanie przy tym produkcie nie ma racjonalnego uzasadnienia. AMen.

*

Offline qsqa

• 2086
    • KLIKNIJ JEŻELI CHCESZ ŻEBY POWSTAWAŁY NOWE ROMY PL
  • Sprzęt: HD2, Touch Pro 2, Iphone 3G 8GB,
« Odpowiedź #1474 dnia: Maj 17, 2009, 23:44:16 »
Nie jest tak źle - 21232 na którym będzie oparty 4.2 jest praktycznie buildem RTM, dostałem również oryginalne pliki MUI więc 4.2 powinna być OK

*

Offline ankhazam

• *
  • 86
  • Sprzęt: Rafałek xD
« Odpowiedź #1475 dnia: Maj 17, 2009, 23:49:45 »
Nie wiem ludzie na co wy wszyscy marudzicie....
Owszem przyznają 2.3/1.14a były najlepszymi ROMami WinMo6.1 z klasyczną Manillą.
Seria 3 była kompletną porażką, lecz rozumiem to ofc nie wina Qsqa lecz niedopracowanych modów Manilii TP2. Kuchnia 4.0 okazała się dla niedoświadczonych kucharzy również nieporozumiem xD
Natomiast używam obecnie 4.1 i jestem super zadowolony. Telefon trzyma 1 dzień dłużej, wszystko bangla aż miło... Bugów naprawdę żadnych nie doświadczyłem...
Jedyne co mnie w 6.5 wkurza to plaster miodu i jeszcze trochę, a wrzucę dobrego Wisbara xD Licencja na sam pasek zadań kosztuje niewiele a program był ongiś zajebisty :)
« Ostatnia zmiana: Maj 17, 2009, 23:51:23 wysłana przez ankhazam »

« Odpowiedź #1476 dnia: Maj 18, 2009, 10:16:52 »

Czy oprogramowanie: Compact Framework 3.5 i SQL Compact 3.5 SP1 jest zainstalowane w provenromie 4.1 czy trzeba dodatkowo zainstalować?

*

Offline FoxHound

• 566
  • Sprzęt: BB 9700 + BIS, HTC HD 2, AutoMapa 6.2.0 EU
« Odpowiedź #1477 dnia: Maj 18, 2009, 10:18:04 »
lecz rozumiem to ofc nie wina Qsqa lecz niedopracowanych modów Manilii TP2

Ale tutaj nikt nie pisze o winie qsqa a wrecz przeciwnie. Zreszta chcialbym takiego zobaczyc ktorego mialby tupet uzywac romu qsqa za darmo i jeszcze miec do niego pretensje :-|

Natomiast używam obecnie 4.1 i jestem super zadowolony. Telefon trzyma 1 dzień dłużej, wszystko bangla aż miło... Bugów naprawdę żadnych nie doświadczyłem...

No i tu z calym szacunkiem dla Ciebie uzytkownicy dziela sie na tych co w pelni wykozystuja to co oferuje im PDA i na takich ktorzy uzywaja ich tylko do wysylania smsow i rozmow do ktorych chyba i Ty sie zaliczasz skoro "bugow zadnych nie doswiadczyles" bo ten rom jest prawie caly naszpikowany bledami - prawie jak 3.2a - ale jak wiemy prawie robi wielka roznice :ok:
Pozdrawiam
FoxHound

« Odpowiedź #1478 dnia: Maj 18, 2009, 15:29:53 »
Przy calym szacunku dla produktów Qsqi, uważam że ten ROM oparty na WM6.5 to niewypał. Za dużo błędów, za dużo bug`ów, za wolny, za mało stabilny i niewygodny. Dopóki nie będzie oficjalnego systemu nie ma co liczyć na dobry produkt oparty o tę platformę. I nie ma znaczenia czy jest to z manilą czy bez. Obciążony jest grzechem wersji beta i inaczej być nie może. Cały wątek to zbiór wyliczanek wad tego ROMu. Dlatego nie przesiadam się na WM 6.5 pozostając przy bardzo dobrym ROMie 2.3. Pogoń za nowinkami i trwanie przy tym produkcie nie ma racjonalnego uzasadnienia. AMen.

Stek bzdur :)
Używałem romy od 2.3, po kolei, az do 4.1... Najdluzej 2.3, a od ponad tygodnia 4.1, i szczerze mowiac jestem bardzo, bardzo zadowolony. Jest w pelni stabilny, 0 zwiech i bardzo wydajny (w 100% wydajniejszy od 2.3 - uzywam SPB Mobile Shell, radio 1.14.25.05).

Fakt, ma troche mniej, lub bardziej istotnych bugow - Dialer HTC, blad w skrzyni wiadomosci itd, ale ogolnie po drobnych zmianach wiekszosc idzie wyeliminowac. Jestem w pelni zadowolony i polecam kazdemu uzytkownikowi Touch Pro WM 6.5 w wydaniu qsqa! :)

Czekam na wersje 4.2. Pozdrawiam!

*

Offline ladgim

• 388
« Odpowiedź #1479 dnia: Maj 18, 2009, 16:44:55 »
@Gravers
Nie chcę się wdawać z Tobą w polemiki co do wartości tego czy innego ROMu bo to nie mój pies i nie moje pchły co tam masz w maszynce. Ale kolego, jeśli używasz kategorycznych sformułowań typu" stek bzdur" nie uzasadniając tego w żaden sposób a li tylko na podstawie swoich raczej wątłych, jak mi się zdaje doświadczeń z ROMami o których tu mowa to niestety..... wykazujesz  poważne braki w wychowaniu. Więc na przyszłość proszę ( albo radzę ) powstrzymaj się z atakami na forumowiczów w oparciu o swoje subiektywne doświadczenia. I tyle w kwestii obyczajów kolego. A to że Tobie akurat coś tam gra i bucy to się ciesz. A jeszcze jak byś pobieżnie nawet przejrzał ten wątek to dowiedział byś się , że jednak z tym ROMem nie jest tak halo jak piszesz. Spróbuj i innych posłuchać bo po to jest forum. A tak pozostaje Ci tylko Twoje " ja, ja, i ja" które wcale nie musi być prawdziwe. POzdrawiam!

*

Offline yacoo

• 18
« Odpowiedź #1480 dnia: Maj 18, 2009, 19:01:10 »
@ladgim
A jeszcze jak byś pobieżnie nawet przejrzał ten wątek to dowiedział byś się , że jednak z tym ROMem nie jest tak halo jak piszesz. Spróbuj i innych posłuchać bo po to jest forum. A tak pozostaje Ci tylko Twoje " ja, ja, i ja" które wcale nie musi być prawdziwe. POzdrawiam!
Trochę się ne zgodzę. Wiele osób (do których i ja się zaliczam) nie ma problemów ze sprzętem po zainstalowaniu tego ROMu. Uważam osobiście, że stekiem bzdur jest pisanie, ze rom oparty na WM 6.5 jest beznadziejny i nie da się na nim pracować. Większość błedów tutaj opisywanych, nie jest związana z systemem tylko z aplikacjami współpracującymi (głównie manila) a to jest raczej związane z nieprzystosowaniem tych aplikacji a nie samym systemem. Pojawianie się w wątku tylko postów z opisem problemu wcale nie oznacza, że "rom jest beznadziejny i wracam do poprzedniej kompilacji", oznacza tylko, że u niektórych osób coś nie działa. Osoby, którym ta kompilacja nie sprawia żadnych problemów po prostu nie zabierają głosu, a podejrzewam, że jest ich niemało. Jest takie mądre powiedzenie "90% problemów z komputerami usytuowane jest między krzesłem a klawiaturą resza to oprogramowanie i sprzęt" i można się pokusić o modyfikację "90% problemów z PDA jest między rysikiem a ekranem..." Z niecierpliwością czekam na rom oparty na oficjalnym buildzie 6.5 i aplikacjami przepisanymi na ten system bo wtedy będzie się można wypowiadać o zasadności zarzutów romu z WM 6.5. Jeżeli tego nie rozumiesz to cytuję "pozostaje Ci tylko Twoje " ja, ja, i ja" które wcale nie musi być prawdziwe."

Pozdrawiam

*

Offline FoxHound

• 566
« Odpowiedź #1481 dnia: Maj 18, 2009, 19:48:53 »
Trochę się ne zgodzę. Wiele osób (do których i ja się zaliczam) nie ma problemów ze sprzętem po zainstalowaniu tego ROMu. Uważam osobiście, że stekiem bzdur jest pisanie, ze rom oparty na WM 6.5 jest beznadziejny i nie da się na nim pracować. Większość błedów tutaj opisywanych, nie jest związana z systemem tylko z aplikacjami współpracującymi (głównie manila) a to jest raczej związane z nieprzystosowaniem tych aplikacji a nie samym systemem. Pojawianie się w wątku tylko postów z opisem problemu wcale nie oznacza, że "rom jest beznadziejny i wracam do poprzedniej kompilacji", oznacza tylko, że u niektórych osób coś nie działa. Osoby, którym ta kompilacja nie sprawia żadnych problemów po prostu nie zabierają głosu, a podejrzewam, że jest ich niemało. Jest takie mądre powiedzenie "90% problemów z komputerami usytuowane jest między krzesłem a klawiaturą resza to oprogramowanie i sprzęt" i można się pokusić o modyfikację "90% problemów z PDA jest między rysikiem a ekranem..." Z niecierpliwością czekam na rom oparty na oficjalnym buildzie 6.5 i aplikacjami przepisanymi na ten system bo wtedy będzie się można wypowiadać o zasadności zarzutów romu z WM 6.5. Jeżeli tego nie rozumiesz to cytuję "pozostaje Ci tylko Twoje " ja, ja, i ja" które wcale nie musi być prawdziwe."
Pozdrawiam

Ale o czym Ty wogole piszesz !? Przeciez na to czym rom jest dobry czy zly sklada sie wszystko ! Czy to wspolpraca z manila czy z innymi programami ktore zainstalujesz czy z czymkolwiek innym. Nie mozna pisac ze rom jest w porzadku bo wogole dziala a to ze gryze sie z jakimis aplikacjami to juz nie wazne. To tak jakby napisac ze ta dziewczyna jest naprawde sliczna a to ze ma wasy i siusiaka to juz kwestia drugorzedna :P Rozumiem i potrafie uszanowac ze dla kogos (nie wiem gdzie znalazles ich az tak "wielu" bo ja raczej widze ze "Was" jest tylko kilkoro a "my" to wiekszosc  :mrgreen:) ten rom nie jest zly ale nie wmawiajcie nikomu ze dziala bez problemu tylko wystarczy go trosze przystosowac :-|
« Ostatnia zmiana: Maj 18, 2009, 19:50:25 wysłana przez FoxHound »
Pozdrawiam
FoxHound

*

Offline yacoo

• 18
« Odpowiedź #1482 dnia: Maj 18, 2009, 20:29:35 »
[Ale o czym Ty wogole piszesz !? Przeciez na to czym rom jest dobry czy zly sklada sie wszystko ! Czy to wspolpraca z manila czy z innymi programami ktore zainstalujesz czy z czymkolwiek innym. Nie mozna pisac ze rom jest w porzadku bo wogole dziala a to ze gryze sie z jakimis aplikacjami to juz nie wazne. To tak jakby napisac ze ta dziewczyna jest naprawde sliczna a to ze ma wasy i siusiaka to juz kwestia drugorzedna :P Rozumiem i potrafie uszanowac ze dla kogos (nie wiem gdzie znalazles ich az tak "wielu" bo ja raczej widze ze "Was" jest tylko kilkoro a "my" to wiekszosc  :mrgreen:) ten rom nie jest zly ale nie wmawiajcie nikomu ze dziala bez problemu tylko wystarczy go trosze przystosowac :-|
Post OffTop:
Co jest dla mnie podstawą dobrego romu: System. Ten rom oparty jest na WM 6.5 w wersji beta, wszystko co jest w nim działa lub nie bo nie wiadomo do czego to wszystko przyczepić. Nie napisałem, że rom jest pozbawiony błedów, ale nie napisałem również, że jest bezbłędny. Odniosłem się raczej do kwestii tego, że nie można negować faktu bezawaryjnego działania u niektórych użytkowników. Osobiście nie używam manilki (bo przestawia godzinę), nie mam problemu z dźwiękami, zasięgiem, baterią, sms-ami,video, internetem, pocztą e-mail. Korzystam z czystych funkcji wbudowanych w WM 6.5. Dla mnie rom jest pozbawiony wad, jest szybki i nie wiesza się. Nie wiem na jakiej podstawie piszesz, że takich osób jak ja jest "kilkoro". Uważam, że głos zabierają tylko osoby niezadowolone, a tylko nieliczne dla których rom jest wystarczający i stabilny. Nikomu nie chcę wmawiać, że rom jest idealny. Każdy decyduje się na niego po lekturze forum, ale nie mogę zgodzić się z faktem, że neguje się każdego posta informującego, że rom nie sprawia problemów w normalnym użytkowaniu. Po co w takim razie kontynuować prace nad nim i tworzyć nowe buildy,skoro każdy następny ma błędy? Na koniec: Ten rom nie jest zły wystarczy tylko trochę poczekac na oficjalny WM 6.5 i aplikacje dla niego dedykowane :)

*

Offline nixs

• **
  • 236
« Odpowiedź #1483 dnia: Maj 18, 2009, 21:17:46 »
dobra podsycze topic mimo ze offtopic troche
ale przedstawie punkt widzenia taki, kto pamieta win98 byl system super, wszedl win xp wszyscy nazekali ze system do luftu, wyszedl windows vista wszyscy krzycza ze vista do luftu a xp to najlepszy system na swiecie, ciekawe czy tak samo bedzie przy win7

tak samo z windows mobile i to ze komus cos sie nie podoba czy nie dziala nie znaczy ze jest to zle i stanowi jakiegos kroku w rozwoju i ci ktorzy mysla ze mlotek i przecinak to jedyne sluszne narzedzie niestety musza to przezyc i stac sie potem zwolennikami winmobile 6,5 jak to zwykle bywa  :evil:
Networked Individual Xperienced in Sabotage

*

Offline ladgim

• 388
« Odpowiedź #1484 dnia: Maj 18, 2009, 21:31:28 »
@yacoo
A więc to smutna prawda, że zanika w Polsce umiejętnośc czytania ze zrozumieniem. Kolego Yacoo! To czy ROM u Ciebie działa poprawnie( wbrew wykazanym w niniejszym wątku występowania licznych błędów) mnie nie obchodzi. Jeśli Tobie jego działanie podoba się to wspaniale. Ciesz się Rafaelem i Bóg z Tobą. Ale nie wmawiaj innym, ze się mylą bo akurat ty nie masz większych oczekiwań i nie używasz takiej czy innej opcji lub programu. Dokonujesz przy tym nieuczciwego nadużycia przypisując mi twierdzenie potępiania WM6.5 w całości. Twierdziłem, że ROM oparty na wersji beta, z zasady zawiera nierozwiązane problemy, posiada liczne błędy a tym samym nie może być podstawą do powstania dobrego ROMu(sic!). I to chyba nie podlega dyskusji. Na temat wiedzy informatycznej nie mogę niestety z Tobą dyskutować bo Cię nie znam a nie zabłysnąłeś na żadnym znanym mi forum tyczącym PDA. Z Qsqa znamy się jeszcze z mobione.pl gdzie wraz z Mobione, Utak3r, Nothinem i innymi bawiliśmy się w portowanie romów pierwszych PDA, tłumaczenie programów, ba nawet uczestniczyliśmy w pierwszym projekcie tłumaczenia WM6 na język polski. Powiem Ci więcej, jestem programistą i specem od systemów operacyjnych na PC więc moja wiedza (pomiędzy rysikiem a digityzerem) przekracza zakresem wiedzę przeciętnego usera. Dlatego kolego oszczędź sobie. Tutaj obowiązują pewne zasady zachowań. Dyskutujemy, dzielimy się wiedzą, spieramy się, szukamy rozwiązań , pomagamy sobie. Natomiast nie negujemy oczywistych faktów i z pokorą przyjmujemy rady mądrzejszych.
Napisane: Maj 18, 2009, 21:27:11
@nixs
Zapomniałeś o win95

*

Offline giciu

• *
  • 70
« Odpowiedź #1485 dnia: Maj 18, 2009, 21:53:14 »
Mam problem z zacinaniem się muzyki przy blokowaniu ekranu.. Po zablokowaniu następują  "przestoje" i czkawka - ma ktoś jakieś sugestie?
Zaznaczam,że na tych samych utworach bez blokady telefonu - z wyłączonym ekranem objawów brak.

*

Offline nixs

• **
  • 236
« Odpowiedź #1486 dnia: Maj 18, 2009, 22:02:19 »
bedac drobiazgowym mozna wspomniec o win 3.11 czy nawet 1.01 co ciekawe wersji pomiedzy nie doswiadczylem ale widac taki czasy byly :D

*

Offline ladgim

• 388
« Odpowiedź #1487 dnia: Maj 18, 2009, 22:06:35 »

Źle kombinujesz. Win95 + to systemy 32 bitowe, przełomowe jak na owe czasy. Win 3.11 to 16stka.
Napisane: Maj 18, 2009, 22:05:50
Koniec pogaduch.

*

Offline FoxHound

• 566
« Odpowiedź #1488 dnia: Maj 18, 2009, 23:13:17 »
Na koniec: Ten rom nie jest zły wystarczy tylko trochę poczekac na oficjalny WM 6.5 i aplikacje dla niego dedykowane :)

To ja juz Cie wogole nie rozumiem... Piszemy o konkretnym romie czyli 4.1 by qsqa ktory oparty jest na wersji beta WM 6.5 a Ty piszesz ze rom nie jest zly tylko trzeba poczekac na oficjalny WM 6.5 :E - tylko ze wtedy to juz nie bedzie ten sam rom - co chyba oczywiste  :grin:

A na jakiej podstawie sadze ze osob negujacych poprawne dzialanie tego romu jest wiecej niz osob uwazajacych ten rom za udany ? Na bardzo prostej. Jestesmy na forum a konkretnie piszemy posty w temacie romu 4.1 by qsqa. Regula na forum jest wyrazanie swoich opini o danej rzeczy, zarowno pozytywnych jak i negatywnych. A ja widze przytlaczajaca wiekszosc opini negatywnych z kilkoma pozytywami. I wlasnie na tej podstawie twierdze ze den rom jest do bani :ok:

I EOT z mojej strony :grin:

Pozdrawiam
FoxHound

*

Offline nixs

• **
  • 236
« Odpowiedź #1489 dnia: Maj 18, 2009, 23:35:01 »
a xp jest w wersji na 32 bity i 64 ale czy to ma znaczenie?

wrocmy troche do tematu, rom 4.1 naprawde dobry chyba najlepszy od czasow 3.0, uzywalem przezylem i problemow nie mialem wiekszych w normalnym uzytkowaniu, jako ciekawostka radio najnowsze juz ciezko mi numery przypomniec (jest wspomniane w tym watku jak i fakt ze gps lapie w domu) i gps po polozeniu na biurku jakies metr od okna zalapal satelity mimo ze dwie warsty bedonu w postaci sufitow nad nim 

niestety powrot do energy, dumal nie dumal zawszy byl lepszy a po spolszczeniu co chciec wiecej, a jest skurczybyk szybki :D
« Ostatnia zmiana: Maj 19, 2009, 10:25:55 wysłana przez nixs »

*

Offline ladgim

• 388
« Odpowiedź #1490 dnia: Maj 18, 2009, 23:57:14 »
@nixs
Dajesz koleś do pieca. Co też ty chłopie (jak sądzę) wygadujesz. Nie czepiaj się inwalidów i nie pisz głupot na temat systemów 32 czy 64 bo widać że się na tym nie znasz. To tak jak z silnikami benzynowymi różnica między dwu a cztero suwem kolosalna ale i jeden i drugi opracuje. Ta cała dyskusja z Panami przypomina mi sikanie pod wiatr więc dajcie spokój. Komu ten rom pasuje to niech gra na nim.
Napisane: Maj 18, 2009, 23:56:16
A taka dyskusja nic pozytywnego nie wnosi.

*

Offline FoxHound

• 566
« Odpowiedź #1491 dnia: Maj 19, 2009, 00:51:51 »
ma taki sens jak wygranie w olimpiadzie dla uposledzonych, mimo ze wygrasz i tak jestes niedorozwoj

jedyny niedorozwoj to chyba Twoj umyslowy :ok:

ciesz sie ze bozia Ci dala dwie zdrowe nozki i dwie zdrowe raczki, ale zaluj ze na rozumku poskapila... a ludzi ktorym gorzej sie poszczescilo zostaw w spokoju...

Normalnie zal czytac :-?
« Ostatnia zmiana: Maj 19, 2009, 15:14:49 wysłana przez FoxHound »
Pozdrawiam
FoxHound

*

Offline elcracktotal

• *
  • 85
« Odpowiedź #1492 dnia: Maj 19, 2009, 07:26:42 »
Heh, no to nam się zrobiła dyskusja... Powiem tak: ten rom jest dobry żeby napisać sms'a, trochę ponawigować - przynajmniej u mnie było OK, ale jak już się trochę korzysta z Rafałka, to sprawia czasem kłopoty. Moim skromnym zdaniem be sensu się kłócić, czy jest super, czy nie, bo to zależy od eksploatacji telefonu. Mi np. na początku pasował, bo tylko używałem nawigacji i pisałem trochę sms'ów. Teraz jak byłem zmuszony zrobić kilka SR dziennie, to poleciało kilka mocnych słów :) Ale przeżyję z nadzieją na pojawienie się wersji 4,2 PLK. Tylko błagam, nie dzisiaj, bo jutro mam ustny polski i znowu po nocy będę miał :P :P :P
« Ostatnia zmiana: Maj 19, 2009, 08:22:40 wysłana przez elcracktotal »

« Odpowiedź #1493 dnia: Maj 19, 2009, 08:06:44 »
a xp jest w wersji na 32 bity i 64 ale czy to ma znaczenie? klocenie sie w necie na forum ma taki sens jak wygranie w olimpiadzie dla ........(usunąłem dalszą część cytatu, zgodnie z propozycją Moderatora)

Przykre, niesmaczne, obraźliwe i ksenofobiczne, a do tego nietrafne, nieśmieszne i nie na temat. Wypadałoby przeprosić wszystkich użytkowników tego forum...Tym bardziej, że osoby upośledzone także mogły tutaj bezpiecznie gościć - do tej pory :(
« Ostatnia zmiana: Maj 19, 2009, 20:45:56 wysłana przez krezus1970 »

*

Offline robert2010

• 26
    • kelleran
  • Sprzęt: HTC Desire HD, Galaxy S III
« Odpowiedź #1494 dnia: Maj 19, 2009, 09:12:48 »
ma taki sens jak wygranie w olimpiadzie dla uposledzonych, mimo ze wygrasz i tak jestes niedorozwoj

Panowie z całym szacunkiem ale komuś chyba nerwy puściły

Moim skromnym zdaniem ten post powinien zostać usunięty przez moderatorów

*

Offline FoxHound

• 566
« Odpowiedź #1495 dnia: Maj 19, 2009, 09:51:11 »
Heh, no to nam się zrobiła dyskusja... Powiem tak: ten rom jest dobry żeby napisać sms'a, trochę ponawigować - przynajmniej u mnie było OK, ale jak już się trochę korzysta z Rafałka, to sprawia czasem kłopoty. Moim skromnym zdaniem be sensu się kłócić, czy jest super, czy nie, bo to zależy od eksploatacji telefonu. Mi np. na początku pasował, bo tylko używałem nawigacji i pisałem trochę sms'ów. Teraz jak byłem zmuszony zrobić kilka SR dziennie, to poleciało kilka mocnych słów :) Ale przeżyję z nadzieją na pojawienie się wersji 4,2 PLK

No i wlasnie cala prawda... na pol gwizdka ten rom jest niezly (no w zasadzie na 1/3) ale gdy przychodzi robic cos wiecej niz smsy i rozmowy to pojawiaja sie problemy.

A co do czekanania na oficjalny WM6.5 to chyba nie bedziemy musieli bo uwazam ze rom 4.2 (jeszcze na becie) qsqa ugotuje juz prawie bezblednego. A 4.1 potraktowal jako trening :mrgreen:

Tylko błagam, nie dzisiaj, bo jutro mam ustny polski i znowu po nocy będę miał :P :P :P

Po pierwsze - POWODZENIA :ok: :wink:
A po drugie - nie badz egoista i pomysl o innych ktorzy chcieliby wgrac nowy rom nawet juz dzisiaj :P
Pozdrawiam
FoxHound

*

nextu

« Odpowiedź #1496 dnia: Maj 19, 2009, 10:01:06 »

Stek bzdur :)
Używałem romy od 2.3, po kolei, az do 4.1... Najdluzej 2.3, a od ponad tygodnia 4.1, i szczerze mowiac jestem bardzo, bardzo zadowolony. Jest w pelni stabilny, 0 zwiech i bardzo wydajny (w 100% wydajniejszy od 2.3 - uzywam SPB Mobile Shell, radio 1.14.25.05).

Fakt, ma troche mniej, lub bardziej istotnych bugow - Dialer HTC, blad w skrzyni wiadomosci itd, ale ogolnie po drobnych zmianach wiekszosc idzie wyeliminowac. Jestem w pelni zadowolony i polecam kazdemu uzytkownikowi Touch Pro WM 6.5 w wydaniu qsqa! :)

Czekam na wersje 4.2. Pozdrawiam!

Przyłączam sie do opinii. Wykorzystuje Rafałka czysto zawodowo i muszę powiedzieć, że w kuchni 4.0 były bugi a w wersji 4.1 Qsqa działa mi po prostu wszystko czego od dnia wydania się dotknąłem. Raz tylko miałem problem, który jak sądze jest winą Manili, mianowicie włączyłem Manile, podziałałem kilka dni a następnie postanowiłem, że wolę wrócić do standardowego Win 6.5. Po tej w sumie prostej zmianie samych ustawień miałem problemy z dialerem - nie mogłem z listy wyszukać ludzi, z którymi do tej pory rozmawiałem. Wystarczył HR i teraz od dwóch tygodni śmiga wszystko aż miło. Jeśli Qsqa robiąc wersję 4.2 poprawisz jakieś bugi, to będę musiał uwierzyć na słowo, że były  :mrgreen:

Za Twoją pracę - wielki szacunek  :ok:

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
« Odpowiedź #1497 dnia: Maj 19, 2009, 10:08:25 »
Przepraszam ja w kwestii tej nieszczęsnej olimpiady: Czy na prawdę nikt nie ma tutaj poczucia humoru? Jasne, że nixs przegiął nieco (skończyły mu się argumenty), ale można było go zagiąć, a nie obrażać się, że obraża.
Propozycja: nixs wyedytuje swój post i delikatnie przeprosi, a reszta pousuwa ten kawałek ze swoich cytatów. Jeżeli dyskusja w tym tonie będzie szła dalej, wywalę WSZYSTKIE posty niemerytoryczne od wczoraj. Od takich nawalanek tego typu macie Hyde Park i pl.comp.os.advocacy.
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

*

Offline nixs

• **
  • 236
« Odpowiedź #1498 dnia: Maj 19, 2009, 10:34:58 »
poczycie humory poczuciem humoru, sam mam styczność z takimi ludzmi z racji ze dorabiam i pomagam w lokalnym ośrodku pomocy społecznej i jakos nikt tych osob nie poczulby sie obrazonym
fraza wynikla z wykorzystywanego powszechnie obrazka forumowego http://carcino.gen.nz/images/image.phpi/463c5922/arguing.jpg
ale widac niektorym ludziom to przeszkadza i na przekor samym zainteresowanym uwaza ze sa to ludzie ktorym nalezy sie troska bo sami sobie nie radza a takie stwierdzenie i zalowanie jest dla tych ludzi bardziej obrazliwe niz to co napisalem
Proponuje zapoznanie sie np z kampania Billa Shannona na temat niepelnosprawnosci

a dla moderatora proponuje pozamiatanie tego calego offtopa
« Ostatnia zmiana: Maj 19, 2009, 10:40:06 wysłana przez nixs »

Odp: [ROM][PLK][19.05.09] PROven ROM 4.3 Manila Rhodium 21232 build WM6.5
« Odpowiedź #1499 dnia: Maj 19, 2009, 15:54:24 »
Dobra, starczy juz offtopow :)

Wracajac do tematu. Skoro ktos uwaza, ze aktualnie najnowszy wyrob Qsqa jest zly, nienadajacy sie do uzytku, dana kompilacja jest z gory obciazona wadami, to prosze o wypisywanie ich. Z checia dowiem sie o rzeczach, ktorych sam nie odkrylem, bo przeciez... Skoro cos sie pisze, to warto poprzec to argumentami, tak? :)

Do Qsqa: Mozna prosic o 4.3 PLK 21232 bez Manilii? :)
« Ostatnia zmiana: Maj 19, 2009, 17:39:41 wysłana przez gravers »