[ROM][PLK][09.06.09] PROven ROM 4.4 Manila Rhodium 21806 build WM6.5

• 2006 Odpowiedzi
  • 367853 Wyświetleń

*

Offline uire

• 13
Odp: [ROM][PLK][08.04.09] PROven ROM 3.2b Manila Rhodium 21042 build
« Odpowiedź #1170 dnia: Kwiecień 11, 2009, 13:05:01 »
Witam!
może ktoś napisać instrukcję, jak w zakładce Akcje obserwować notowania giełdy?? I czy to faktycznie do tego służy? Bo jak narazie udało mi się tylko kurs walut uruchomić..

Pzdr

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #1171 dnia: Kwiecień 11, 2009, 15:45:38 »
eurpln=x
GBPPLN=x
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

« Odpowiedź #1172 dnia: Kwiecień 11, 2009, 18:56:00 »
witam

czy może ktoś podać linka do AllBG_RhodiumManila jednak nie z xda bo ostatnio nic nie mogę zassać z tego forum .

pozdrawiam

*

Offline patryczek

• *
  • 72
    • SilverForYou
  • Sprzęt: HTC Trophy
« Odpowiedź #1173 dnia: Kwiecień 11, 2009, 19:56:22 »
eurpln=x
GBPPLN=x
Czy polska giełda jest dostępna, a jeżeli tak to co mam wpisać. Chodzi mi głównie o WIG 20 ale jeśli jest możliwość wpisania spółek to też chętnie poproszę o pomoc.

*

Offline uire

• 13
« Odpowiedź #1174 dnia: Kwiecień 11, 2009, 21:35:04 »
no właśnie chodziło mi o konkretne aukcje i spółki, z kursem walut sam sobie poradziłem...

I 3 pytania:
1. jak w romie wyłączyć biały 'chat' manilli przy pisaniu SMS??
2. potrzebuję włączyć przewijanie listy programów palcem..
3. używam programu weather database editor, który służy do dodawania miast ktorych nie ma na liście, jednak po zainstalowaniu programu zakładka pogoda przestaje działać, powoduje restart TF3D.. czemu?

Później wrzucę na forum polską edycję programu Diamond Tweak, gdyż jestem w posiadaniu takowej a widzę że w romie jest po angielsku.

Pzdr 8)

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
« Odpowiedź #1175 dnia: Kwiecień 11, 2009, 21:42:50 »
1. jak w romie wyłączyć biały 'chat' manilli przy pisaniu SMS??
Nie wiem jak to wyłączyć, ale wiem jak obejść. Zamiast tapania w smsa tapnij w "Więcej" w lewym dolnym rogu ekranu.
2. potrzebuję włączyć przewijanie listy programów palcem..
U mnie wszystko się ładnie palcem samo z siebie przewija więc nie za bardzo wiem o co chodzi.
3. używam programu weather database editor, który służy do dodawania miast ktorych nie ma na liście, jednak po zainstalowaniu programu zakładka pogoda przestaje działać, powoduje restart TF3D.. czemu?
Ponieważ nowa Manila ma inną strukturę danych w związku z czym program ten już nie będzie działał. Musisz użyć programu HTC Weather Master w wersji 2.0. Niestety program ten jest jak na razie w fazie beta i nie działa dodawanie miast spoza USA.
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

*

Offline uire

• 13
« Odpowiedź #1176 dnia: Kwiecień 11, 2009, 22:33:13 »
ok, dziekuje za odpowiedź :)
a co do tego przewijania, to chodzilo mi konkretnie o menu start, zainstalowalem troche programów i mam ładna liste :P

i poza pytania, jak wrzucić odpowiednie skróty do 'folderów', w menu start?

i co z tą nieszczęsną giełdą, orientuje sie ktoś w temacie??

sorki za ew. literówki, ale piszę na szybkiego z mojego Raphaela :P i powiem Wam szczerze, najlepiej mi się używa Opery Mini 4.2, w rozdzielczości VGA jest the best :) szkoda tylko, ze nie można ściągać dużych plików z sieci..

P.S. w załączniku obiecany Diamond Tweak PL :)

Pzdr 8)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 11, 2009, 22:37:19 wysłana przez uire »

*

Offline szarik.rcm

• **
  • 218
    • http://www.fifam.info
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond, HTC Touch Pro
« Odpowiedź #1177 dnia: Kwiecień 11, 2009, 22:48:16 »
1. W menu start chyba w ogóle nie działa przewijanie palcem, ale pewien nie jestem.
2. Skróty najlepiej robić za pomocą Total Commandera
3. Z tego co wiem, to zakładka Stock, obsługuje tylko i wyłącznie amerykańską giełdę, więc zapomnijcie o WIG20 (chyba, że ostatnio się coś zmieniło)
4. Nie wiem jaka jest opera w PROvenie 3.2, ale pobieranie pliku (100 MB) z rapida szło bez problemu.

*

Offline medive

• 1323
  • Sprzęt: HTC Desire, ASUS S96S
« Odpowiedź #1178 dnia: Kwiecień 11, 2009, 22:58:23 »
ma ktoś jakiś sposób na tapetę na wszystkich zakładkach? bo cab nie działa powoduje tylko zawieszenie się TF3D

*

Offline RuTa

• **
  • 166
  • Sprzęt: HTC Touch Pro | Samsung I-5800
« Odpowiedź #1179 dnia: Kwiecień 11, 2009, 23:04:48 »
uire co do skrótów to masz wszystkie w /Windows/Menu Start :)

HTC Touch Pro: szczecinianin WM 6.5 builds 21901 Sense 2.5
Radio: 1.17.25.09

*

Offline wdylag

• **
  • 126
  • Sprzęt: HTC Touch Pro - ROM PROven ROM WWE 3.1
« Odpowiedź #1180 dnia: Kwiecień 11, 2009, 23:36:35 »
czy ktos z Was zaobserowowal problemy z GPS a konkretnie z AutoMapa na ROM'ie 3.2b? Od czasu zaladowania romu mam taka sytuacje, ze AM nie widzi GPS, lub tez jak juz widzi to co kilka senund lapie fix i po kilku gubi, znow lapi i znow gubi i tak w nieskonczonosc. Dzis jeszcze zainstalowalem aktualizacje AM do 5.5.1 i niestety przez caly dzien nie zlapal nawet 1x fixa, caly czas w statusie GPS AM pokazywala 1-2 widoczne satelity, co naprawde nie jest mozliwe bo jest to centrum miasta i zwykle lapal fixa w kilkanascie sekund.

*

Offline FoxHound

• 566
  • Sprzęt: BB 9700 + BIS, HTC HD 2, AutoMapa 6.2.0 EU
« Odpowiedź #1181 dnia: Kwiecień 11, 2009, 23:37:39 »
qsqa wielkie uklony za tego roma :)

gdy tylko odblokuja mi karte po swietach docenie Twoja prace ;)

A tak do ogolu uzytkownikow 3.2b mam kilka pytan:

1. gdzie jest wybor dzwonka dla sms - nie znalazlem
2. opcja odpisywania z zakladki sms t3df jest tragiczna mozna jakos zmienic zeby przechodzilo na opcje windowsowska tak jak w orginalnych romach ?
3. niektore programy nie dzialaja (np.trackme) a inne dzialaja z bledami (advencedconfig - np opcja ustawiania soft buttons) - tylko u mnie czy ktos tak jeszcze ma ?
4.przez 3 godziny od wgrania nowego romu stan bateri zmalal ze 100 do 50% :/ - jakies sugestie ?

A tak poza tym to rom brdzo szybki, bogaty w wiele przydatnych programow ale tez kila zbytecznych. Gps szaleje (w pozytywnym sensie) jeszcze tak dokladnych odczytow i tak malych lagow nie mialem na zadnym romie :)

A tak wogole to Zdrowych i Pogodnych Swiat wszystkim zycze :)
Pozdrawiam
FoxHound

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
« Odpowiedź #1182 dnia: Kwiecień 11, 2009, 23:47:36 »
Tam gdzie zawsze, w Start -> Ustawienia -> Dźwięki i powiadomienia
2. opcja odpisywania z zakladki sms t3df jest tragiczna mozna jakos zmienic zeby przechodzilo na opcje windowsowska tak jak w orginalnych romach ?
Tak jak już wyżej pisałem nie tapaj w smsa tylko w "Więcej" w lewym dolnym rogu ekranu.
3. niektore programy nie dzialaja (np.trackme) a inne dzialaja z bledami (advencedconfig - np opcja ustawiania soft buttons) - tylko u mnie czy ktos tak jeszcze ma ?
U mnie trakcme też nie działa. Natomiast błedy w AC wynikają z tego, że nie AC nie został przystosowany do działania z nowym TF3D
4.przez 3 godziny od wgrania nowego romu stan bateri zmalal ze 100 do 50% :/ - jakies sugestie ?
Może miałeś GPS włączony w tle?
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 11, 2009, 23:50:12 wysłana przez Klusek »
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

*

Offline uire

• 13
« Odpowiedź #1183 dnia: Kwiecień 11, 2009, 23:59:03 »

TrackMe moze nie działać ponieważ nie masz zainstalowanego Compact .net Framework 3.5 ale mogę się mylić..

EDIT: Jednak nie działa po zainstalowaniu NETCF3.5..

A co do baterii mi też tak spadła po wgraniu roma, HR i instalowaniu aplikacji, ale się tym nie przejmuję- jutro będzie lepiej :)

Pzdr 8)

P.S. Wam też krzaczą się czasem menu i pola uzupełnień w TF3D? ;/

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 12, 2009, 00:40:30 wysłana przez uire »

*

Offline PiTcA

• 30
    • http://gpl.aplus.pl
« Odpowiedź #1184 dnia: Kwiecień 12, 2009, 02:52:46 »
Witam, romik oczywiście świetny, jednak mam kilka uwag (pytań).

1. Czy możliwe jest ustawienie, by tydzień zaczynał się od poniedziałku? W zwykłym kalendarzu jest ok, jednak w zakładce w Manili niestety zaczyna się od niedzieli, a jakoś ciężko mi się przyzwyczaić.
2. Jest jakiś sposób na pomniejszenie czcionki w Obsłudze Wiadomości? Bo jak dla mnie to wszystko jest za duże (wiem, że łatwiej się obsługuje palcem, jednak wcześniej, jak było mniejsze, to nie miałem z tym problemów :P )

Btw brakuje mi dźwięku miecza świetlnego przy rozkładaniu klawiatury, był chyba najfajniejszy :D

Pozdrawiam

*

Offline FoxHound

• 566
« Odpowiedź #1185 dnia: Kwiecień 12, 2009, 05:59:09 »

Może miałeś GPS włączony w tle ?

U mnie trakcme też nie działa. Natomiast błedy w AC wynikają z tego, że nie AC nie został przystosowany do działania z nowym TF3D

klusek gdyby bylo tam gdzie zawsze to bym nie pytal - poprostu nie ma opcji "nowy sms" do wyboru sa wszystkie inne poza tym...

Zeby "zminimalizowac" AutoMape ? Nie. Zobacze dzisiaj.

To czy w takim razie jest mozliwosc zmiany zakladek i soft buttons w tym romie ?

edit: zakladki mozna normalnie zmienicac w t3df a soft buttons w softkeymgr

Znalazłem kolejne bugi:

Ustawienia strefy czasowej - wybor miasta - nieda sie opuscic tego menu ani bo juz po wyborze miasta (z powrotem wraca do menu wyboru) ani po dokonaniu wyboru...

Zakladka Home - wyciagnieta klawiatura - "historia polaczen" nie miesci sie w ekranie i wychodzi -> "Historia połą"
blad kosmetyczny ale jednak razi troche w oczy...
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 12, 2009, 10:20:03 wysłana przez FoxHound »
Pozdrawiam
FoxHound

*

Offline uire

• 13
« Odpowiedź #1186 dnia: Kwiecień 12, 2009, 09:34:00 »

2. Jest jakiś sposób na pomniejszenie czcionki w Obsłudze Wiadomości? Bo jak dla mnie to wszystko jest za duże (wiem, że łatwiej się obsługuje palcem, jednak wcześniej, jak było mniejsze, to nie miałem z tym problemów :P )

Jest, i to bardzo prosty :)
wystarczy 'obrocić' kółkiem dotykowym parę razy, w rezultacie zmniejszą się nam wiadomości odebrane. Możesz dodatkowo poszukać opcji czcionki w Diamond Tweak aby zmniejszyć czcionkę wprowadzania tekstu. Wszystko to oczywiście w 'czacie' wm6.1.

Daj znać czy pomogło ;)

Pzdr 8)

*

Offline charbi

• **
  • 167
  • Sprzęt: HTC HD2 rom 3.14 WWE EE
« Odpowiedź #1187 dnia: Kwiecień 12, 2009, 09:35:52 »

klusek gdyby bylo tam gdzie zawsze to bym nie pytal - poprostu nie ma opcji "nowy sms" do wyboru sa wszystkie inne poza tym...

Może i nie ma "nowy sms" ale jest  "New text message" a to przecież to samo
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 12, 2009, 09:38:49 wysłana przez charbi »
SPV E650 > SPV M650 >HTC TyTN II > HTC Touch Pro > SPV M650 > HTC HD2

*

Offline FoxHound

• 566
« Odpowiedź #1188 dnia: Kwiecień 12, 2009, 10:15:54 »

No wlasnie tez juz to znalazlem :P Ale wstyd, tak sie skupilem na szukaniu "nowy sms" ze pominalem "new mesage" :/

Ale potwierdzam wczesniejsza wypowiedz - zre baterie jak diabli :/ podczas wygaszonego ekranu jest spoko ale podczas zabawy 1% / 3 min (mniej wiecej :P)

A moze to wina radioromu - 1.12.25.19 rzekomo polecanego do 3.2b - albo wskaznik trefny :S
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 12, 2009, 10:25:13 wysłana przez FoxHound »
Pozdrawiam
FoxHound

*

Offline PiTcA

• 30
    • http://gpl.aplus.pl
« Odpowiedź #1189 dnia: Kwiecień 12, 2009, 12:09:57 »
Jest, i to bardzo prosty :)
wystarczy 'obrocić' kółkiem dotykowym parę razy, w rezultacie zmniejszą się nam wiadomości odebrane. Możesz dodatkowo poszukać opcji czcionki w Diamond Tweak aby zmniejszyć czcionkę wprowadzania tekstu. Wszystko to oczywiście w 'czacie' wm6.1.

Daj znać czy pomogło ;)

Pzdr 8)
Tak, o to chodziło. Czcionkę w liście wiadomości zmniejszyłem w opcjach (że też ja głupi nawet o tym nie pomyślałem :D )
Dzięki

No, jeszcze pozostaje ten problem z kalendarzem.
qsqa: Czy istnieje sposób na to, by tydzień zaczynał się od poniedziałku (w zakładce), lub czy taka opcja znajdzie się może w kolejnych wydaniach?

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
« Odpowiedź #1190 dnia: Kwiecień 12, 2009, 14:19:34 »

No wlasnie tez juz to znalazlem :P Ale wstyd, tak sie skupilem na szukaniu "nowy sms" ze pominalem "new mesage" :/

Ale potwierdzam wczesniejsza wypowiedz - zre baterie jak diabli :/ podczas wygaszonego ekranu jest spoko ale podczas zabawy 1% / 3 min (mniej wiecej :P)

A moze to wina radioromu - 1.12.25.19 rzekomo polecanego do 3.2b - albo wskaznik trefny :S
tu mnie panowie rozbawiacie... radio.rom polecany do romu. Dlaczego ??? po co ??? :) to nie wizard, ze do zmiany AKU 1.xx na 2.xx trzeba zmienic IPL. oczywiscie ze zre Ci baterie, sprawdz ilem ma rom htc odpalonych procesow oraz wolnej pamieci a ile rom. w wersji FULL niech qusqa zrobi Ci lite i baterii nie bedzie zarlo. wolna pamiec w romie htc wacha sie w okolicach 135mega wolnego ramu a Ty pewnie masz 110 lub mniej i multum dzialajacych procesow
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline FoxHound

• 566
« Odpowiedź #1191 dnia: Kwiecień 12, 2009, 16:16:17 »
tu mnie panowie rozbawiacie... radio.rom polecany do romu. Dlaczego ??? po co ??? :) to nie wizard, ze do zmiany AKU 1.xx na 2.xx trzeba zmienic IPL. oczywiscie ze zre Ci baterie, sprawdz ilem ma rom htc odpalonych procesow oraz wolnej pamieci a ile rom. w wersji FULL niech qusqa zrobi Ci lite i baterii nie bedzie zarlo. wolna pamiec w romie htc wacha sie w okolicach 135mega wolnego ramu a Ty pewnie masz 110 lub mniej i multum dzialajacych procesow

Ciesze sie ze pomimo tak radosnego okresu jakim sa swieta moglem sprawic Ci dodatkowa radosc :D

A tak na powaznie to nie wazne czy radiorom polecany czy nie (nie znam sie - tak bylo napisane wiec myslalem ze tak jest) wazne ze mam wlasnie taki a "wydawalo mi sie" ze na poprzednim (standardowym orange) procenty baterii tak szybko nie uciekaly...

Ale po przeczytaniu Twojego postu musze przyznac ze to co napisales ma sens i chyba faktycznie w tym tkwi problem. Myslalem w podobnych klimatach ale dziwi mnie to ze reszta uzytkownikow posiadajacych 3.2b nie zglasza problemow z bateria...
Pozdrawiam
FoxHound

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
« Odpowiedź #1192 dnia: Kwiecień 12, 2009, 18:14:16 »
radio mozesz wybrac i zmienic tylko po to aby zaoszczedzic baterie, polepszyc dzwiek, zasieg, udostepnic obsluge kart play jak to bylo w hermesie, ale nie po to aby dopasowac do romu. owszem kiedys trzeba bylo zmieniac radio do romow na. HTC NIKI przy radiu ponizej 1.5xx nie dzialal aparat na wm 6.1. podobne problemy mial hermes, kaiser, universal i inne. ale tp, diament bez znaczenia jakie miales radio bo oryginalnie ma wm6.1 a fizycznie nie jestes w stanie sprawdzic ile naprawde trzyma bateria na radiu.
 kiedys dla zartow robilem testy na htc niki mialem 3 sztuki naraz w domu za wm 6 i 6,1 powgrywalem rozne radia wszystkie dzialaly na orange, poza jakoscia rozmowy nie mialo to znaczenia. a rom i owszem wgraj wm6,1 na universala i bateria zniknie w oczach. do konca mialem w nim wm5
gdzies w dziale niki znajdziesz testy
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 12, 2009, 18:20:01 wysłana przez romulus »

*

Offline Lunez

• *
  • 93
  • "Thug Life" To jest mój nowy sposób myślenia
  • Sprzęt: HTC TOUCH PRO , HTC P3600 (Trinity)
« Odpowiedź #1193 dnia: Kwiecień 12, 2009, 18:21:06 »
Mam pytanie czy ktoś wie czy będzie Rom PROven ROM 3.2b PLK Rhodium Manila w wersji Lite ???
HTC TOUCH PRO aka Raphael                 HTC P3600 aka Trinity
Rom: WM. 6.1  5.05.401.1                        Rom: 030S by Tommi
Radio: 1.14.25.01                                   Radio: 1.38.00.11

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
« Odpowiedź #1194 dnia: Kwiecień 12, 2009, 18:26:06 »
mysle ze jak poprosicie gotujacego to zrobi w moment LITE pewnie nikt z was nigdy nie prosil to nigdy wam nie robil. wersje lite i super lite dzialaja najstabilniej bo nie maja niczego poza tym co Ty uzywasz

*

Offline Lunez

• *
  • 93
  • "Thug Life" To jest mój nowy sposób myślenia
  • Sprzęt: HTC TOUCH PRO , HTC P3600 (Trinity)
« Odpowiedź #1195 dnia: Kwiecień 12, 2009, 18:47:25 »
dokładnie większość programów nie używam, a chciałbym mieć odchudzony trochę że by był bardziej stabilny,
ale teraz są święta więc kucharzowi nie będę mu truł , na pewno pracuję nad PROven ROM 3.2b Manila Rhodium 21042 build
bo ma trochę błędów. Ale po świętach czemu nie.
HTC TOUCH PRO aka Raphael                 HTC P3600 aka Trinity
Rom: WM. 6.1  5.05.401.1                        Rom: 030S by Tommi
Radio: 1.14.25.01                                   Radio: 1.38.00.11

*

Offline Lobuz_1

• 795
  • Sprzęt: HD2
« Odpowiedź #1196 dnia: Kwiecień 12, 2009, 21:42:44 »
W tym ROMIE podczas extraktu niestety brakuje  pliku xip_dump...wywala mi to każda kuchnia...może jakaś podpowiedź jeśli ktoś się orientuje o co moze chodzić?

*

Offline uire

• 13
« Odpowiedź #1197 dnia: Kwiecień 12, 2009, 22:29:11 »
U mnie w romie często krzaczy się Comm Manager (szczególnie w Landscape mode) i parę innych rzeczy, a największy bug jaki zaobserwowałem to ... nie pamiętam  :S :( :O :worried: :shock: :-?

Jak sobie przypomne to napisze ;)

Jak narazie to niestety wracam do ShEp's Rom Ver 3f WinMo 6.5, tej jest jeszcze mało stabilny..  :(

Pzdr

*

Offline darekkot

• 705
  • Sprzęt: Acer n311,HTC Touch Pro
« Odpowiedź #1198 dnia: Kwiecień 12, 2009, 22:39:44 »
Uzywam romu 3.2 i mam 2 problemy:
1. Kamera
Czasami po uruchomieniu kamery nie ma podgladu, nie dziala menu ( widac przyciski, ale po nacisnieciu, nie pojawiaja sie opcje), czasami obraz sie pojawia, ale po nacisnieciu migawki, obraz sie zamraza i aplikacja sie zawiesza, czasami kamera dziala ale po kilku zdjeciach pojawia sie komunikat o niemoznosci zainicjowania kamery i pomaga tylko soft-reset. Moze jakims cabem da sie nadgrac te kamere? Poprzednio z 2.3 - wszystko dzialalo.

2. wbudowana klawiatura - czasami po otwarciu, zaden klawisz nie dziala. Po chwili znika podswietlenie, pomimo naciskania przyciskow.Pomaga tylko soft-reset
HTC Touch Pro,ROM: Lite v.3.0 by qsqa,Radio: 1.02.25.28

« Odpowiedź #1199 dnia: Kwiecień 12, 2009, 23:09:48 »
Witam
mam problem z instalacją NetCF3.5 na ROM 3.2b. Nie mam pojęcia czy ktoś z tym się spotkał. Jeżeli ktoś ma rozwiązanie pomocy.

pozdrawiam i dziękuje