Qsqa wiem, że pracujesz już nad kolejna wersją swojego ROM'u i w związku z tym mam do Ciebie jedną prośbę.
Otóż mam
takiego pilota i z tego co jest napisane w instrukcji to po przytrzymaniu dłużej klawisza czerwojen słuchawki na pilocie powinno uruchomicć się wybieranie głosowe, ale niestety na Twoim ROM'ie funkcja ta nie działa. Na oryginalnym ROM'ie funkcja ta działa więc można by powiedzieć prawie ze stu procentową pewnością, że to wina PROven ROM'u. Czy mógłbyś przyjrzeć się problemowi? Byłbym wdzięczny.
DODANE:
Przypomniało mi się, że jest jeszcze jedna sprawa, którą można by załatwić przy okazji. Chodzi o głośność na słuchawkach, czy to na kablu czy bluetooth. Po modyfikacji pliku Audiopara3, który obecnie jest w PROven ROM'ie głośność na słuchawkach jest po prostu zbyt dużo, muzyki można słuchać jedynie na najniższym poziomie głośności, podwyższenie głośności chociażby o jeden stopień skutkuje już bólem uszu.
Szperając troszkę na xda udało mi się znaleźć informacje, że każdym z parametrów głośności np. dla głośnika, zestawu słuchawkowego czy słuchawek bluetooth można sterować osobno. Wystarczyło by (tak mi się przynajmniej wydaje) zmniejszyć głośność na wyjściu słuchawkowym a zostawić głośność dzwonków i rozmów i wszystko powinno grać.
Sam próbowałem to zrobić, ale jakoś bez rezultatu, co bym nie zmienił głośność zawsze była taka sama.
Może Ty qsqa lub ktoś kto to czyta i się na tym zna podjął by się tego? Pewnie wielu by to uszczęśliwiło.