Przez te 2 dni zauważyłem w wersji 1.12 PLK:
- samoczynnie przestawia się zegar - po odznaczeniu opcji "automatyczna zmiana strefy czasowej" (czy coś w tym stylu) jest

- podczas nawiązywania połączenia wyskakuje "szara zasłona" blokująca przyciski - gdy jest wysunięta (nie da się wcisnąć przycisków) podpisy w tle są w języku angielskim, gdy ściągniemy ją na dół przyciski mają podpisy w języku polskim
- w historii połączeń brakuje nowej (ładnej, jakby wypukłej) ikonki połączenia nieodebranego, jest stara szara

- naciskając na zegar w TF3D podświetla się on na szaro, tak jak kilka innych opcji, gdzie indziej jest domyślne zielone podświetlenie - istnieje możliwość wrócenia do oryginalnego zielonego wszędzie?
- jedyna możliwość wyjścia z okna "nowe" (pod lewym softkey'em) to przez czerwoną słuchawkę, przydałby się choć mały "x" w rogu

Moim zdaniem nieco za dużo tych powtórzeń - co chwile pojawia się opcja utworzenia np. nowego sms czy email; do programów czy zmiany profilu i głośności można dojść na co najmniej 3 różne sposoby (co według mnie jest zbyteczne); a znaczna ilość zakładek w TF3D utrudnia wybranie konkretnej.
To moje prywatne odczucia, które przeszkadzają mi mniej lub bardziej, ale i tak bardzo się cieszę ze zmiany ROMu.
Szczere gratulacje i pokłony w stronę autora, kawał dobrej roboty! 
PS. podobno jest kuchnia do PROvena? mógłbym prosić o linka, bo nie ze wszystkich programów korzystam, więc chętnie bym sobie wybrał co mnie interesuje.