Witam
Rafka kupiłem w grudniu a na nowym sofcie proven 1.14a śmigam od dwóch dni, to co mogę powiedzieć że zaraz po wgraniu romu zrobiłem 8 HR na wszelki wypadek. Pierwsze wrażenia, naprawdę szybki soft:). Podczas użytkowania jak to bywa zaczęły wychodzić pewne błędy. Jeden z nich jest schowany w aparacie, klikając środkową ikonke w programie aparatu pokazuje się menu wyboru "zdjęcie, sekwencja wideo, panorama, itd." klikając ikonke strzałki następny pokazuje się kolejna lista, lewy dolny róg zdaje się "udostępnianie wideo", pisze zdaje się ponieważ w ikonce mieści się tylko "dost?pnianie wid" ze znakiem zapytania w środku, do tego czcionka jest za duża.
Kolejnym problemem jakim zauważyłem jest dziwny objaw w SPB mobile shell, mianowicie wchodząc do jego ustawień gdzie na dole znajdują się zakładki "ekran teraz; dzisiaj; animacja..." itd znajdują się pola wyboru "pole listy", po kliknięciu na to pole listy nic się nie rozwija:(, jedynym sposobem zmiany w tym polu jest zaznaczenie go i użycie klawisza kierunku.
To tyle jeśli chodzi o problemy występujące przez cały czas, a z tych pojawiających się raz po raz to:
-raz przy dość dużej eksploatacji aparatu, ustawianiu ostrości i robieniu fotki aparat jak by się zawiesił, jak robiłem fotkę nic się nie działo (zabrałem palec z centralnego klawisza), po chwili zaczął sam ustawiać ostrość później się zaciął się a po paru sekundach zrobił fotkę.
-przypadek kolejny z SPB mobile Shell, przechodząc między "spb today" "spb menu" "sbp kontakty" zatrzymałem się na menu wyboru (duże przyciski wyboru, organizer, internet, multimedia, narzędzia, programy, ustawienia) chcąc wejść do do czegokolwiek pojawiała się animacja kostki przechodzenia do kolejnego podmenu ale i tak w głównym menu. Kurcze ciężko to wyjaśnić pisząc:/, mam nadzieje że nie zamieszałem.
- słuchając muzyki otworzyłem sobie na chwile kalkulator który się zaciął:(
Krótko mówiąc, soft jest naprawdę ciekawy, posiada wiele nowych funkcji w porównaniu do softu który posiadałem oryginalnie, jest szybszy (chociaż czasami zamula), niestety jest mało stabilny w konfrontacji z nie którymi aplikacjami jakie bardzo dobrze pracowały na wersji oryginalnej. Śledząc rozwój poszczególnych wersji zauważyłem iż QSQA skupia się przede wszystkim na nowych aplikacjach, które przecież można zawsze dodać już po wgraniu romu, a duża ilość błędów pozostaje w samym WM.
Oczywiście nie chciał bym aby ktoś źle mnie zrozumiał, naprawdę podziwiam QSQA który odwalił kawał dobrej roboty:) i tylko tak dalej:), czekam na wersje 1,15:)

pozdrawiam:).