[ROM][PLK][09.06.09] PROven ROM 4.4 Manila Rhodium 21806 build WM6.5

• 2006 Odpowiedzi
  • 364701 Wyświetleń

*

Offline sequel

• 36
    • Moje portfolio;)
  • Sprzęt: HTC HD2, Touch Pro
Odp: [ROM][PLK][22.01.09] PROven ROM 1.14 20769 build
« Odpowiedź #390 dnia: Styczeń 24, 2009, 22:38:28 »
Mam małe pytanie do Kucharzy, rozgotowałem 1.14 i po zrobieniu własnych OEM paków niestety nie działają one poprawnie. Wrzucam je standardowo do katalogu OEM. Oczywiście sprawdzam w "initflashfiles.txt" gdzie się powinny potworzyć skróty itd...Uruchamiam kuchenkę, przygotowuje ładnie romik, jednak po wgraniu okazuje się że skróty się nie tworzą, podobnie wpisy w rejestrze. Program pojawia się w program files jednak skrótów brak. Czy byłby któryś z kucharzy tak uprzejmy i dopomógł mi w tym temacie? Zakładam że popełniam jakiś głupi błąd a dość trudno mi znaleźć samemu jego źródło. Dodam że do OEM paków używam OEM_Package_Creator_v5.4. Dzięki za wszelkie sugestie.

Dodaje kawalek mojego pliku:

Directory("\Windows\Start Menu\Programs\Utilities"):-Directory("TorchButton") <-- tu tworzony jest folder TorchButton w utworzonym juz wczesniej folderze Utilities
Directory("\Windows\Start Menu\Programs\Utilities\TorchButton"):-File("TorchButtonSOS.lnk","\windows\000-TorchButtonSOS.lnk") <-- tu do tego folderu dodany zostaje skrot o nazwie: TorchButtonSOS odnoszocay sie do pliku: 000-TorchButtonSOS.lnk

Na pewno to juz wiesz, ale lepiej wyjasnic;) dodatkowo:
-spróbuj paczke dodac do SYS zamiast OEM
- jezeli wpisy w initflashfiles.txt sa ok to skopiuj jego zawartosc, otworz w notatniku plik initflashfiles.dat z katalogu OEM_Lang_0409(dla WWE lub 0415 dla PLK) gdzies w katalogu OEM i wklej gdzies po srodku zawartosc towejgo pliku initflashfiles.txt. Troche zawile ale powinienej srozumiec;)

jak nie podziala to pisz:)
Moja strona z dodatkami do winmo......: Tutaj

*

Offline marianpower

• 960
    • Pozycjonowanie stron
  • Sprzęt: HD2 , DESIRE, SENSATION
« Odpowiedź #391 dnia: Styczeń 24, 2009, 23:26:31 »
a pomoze mi ktos z tym problemem??

w najnowszym romie sa takie przyciski w ustawieniach jak
ptt , ptt(hold) contact , calendar , web  , send(hold) , end (hold) messaging, media player.  send end wiem co to sa za guziki a reszta??
wiecie jakie to sa guziki??

*

Offline anatidus

• *
  • 72
  • Sprzęt: HTC TOUCH PRO
« Odpowiedź #392 dnia: Styczeń 25, 2009, 00:06:00 »

Dodaje kawalek mojego pliku:

Directory("\Windows\Start Menu\Programs\Utilities"):-Directory("TorchButton") <-- tu tworzony jest folder TorchButton w utworzonym juz wczesniej folderze Utilities
Directory("\Windows\Start Menu\Programs\Utilities\TorchButton"):-File("TorchButtonSOS.lnk","\windows\000-TorchButtonSOS.lnk") <-- tu do tego folderu dodany zostaje skrot o nazwie: TorchButtonSOS odnoszocay sie do pliku: 000-TorchButtonSOS.lnk

Na pewno to juz wiesz, ale lepiej wyjasnic;) dodatkowo:
-spróbuj paczke dodac do SYS zamiast OEM
- jezeli wpisy w initflashfiles.txt sa ok to skopiuj jego zawartosc, otworz w notatniku plik initflashfiles.dat z katalogu OEM_Lang_0409(dla WWE lub 0415 dla PLK) gdzies w katalogu OEM i wklej gdzies po srodku zawartosc towejgo pliku initflashfiles.txt. Troche zawile ale powinienej srozumiec;)

jak nie podziala to pisz:)

Dziękuję sequel :). Działa jak ta lala, tego mi trzeba było brak.  Dodatkowo nie wiem czemu po zbudowaniu OEM packa źle wskazywało katalog główny root, po poprawie jest już oki :)...

A co do przycisków, wydaje mi się że mają związek z programem Hbutton wgotowanym w romik.

*

Offline tion

• 40
  • Sprzęt: iPhone 3gs
« Odpowiedź #393 dnia: Styczeń 25, 2009, 12:32:36 »
zauwarzyłem ze w zakładce ustawienia jak wybierzemu komunikację to jest mozliwość uruchomienia telefonu IP.

rozumie iz da sie skonfigurowac konto sip'owe ... tylko gdzie wpisuje sie ustawienia serwera i w jaki sposób realizuje sie połaczenia ??
was : nokia 5110->nokia 7110->nokia 6310->nokia 6310i->nokia 6510->HTC Blue Angel->HTC Artemis->Samsung i900 (omnia)->HTC Raphael->iPhone 3gs

soon : htc hd2 or iphone 4 ?

*

Offline Lobuz_1

• 795
  • Sprzęt: HD2
« Odpowiedź #394 dnia: Styczeń 25, 2009, 12:56:37 »
Wybierając zakładkę telefon ip juz po wyborze zakladki ustawienia i komunikacja w tf3d nic sie nie dzieje. Wg mnie jest to opcja nieaktywna.

*

Offline mcz79

• 16
« Odpowiedź #395 dnia: Styczeń 25, 2009, 14:11:01 »
mi działa sip tylko szkoda ze głos idzie na glosnik i że nie można wybrac przy wybieraniu nr. czy ma łączyć sie za pomocą sip czy przez telefon gsm

*

Offline sequel

• 36
    • Moje portfolio;)
« Odpowiedź #396 dnia: Styczeń 25, 2009, 22:36:23 »
a pomoze mi ktos z tym problemem??

w najnowszym romie sa takie przyciski w ustawieniach jak
ptt , ptt(hold) contact , calendar , web  , send(hold) , end (hold) messaging, media player.  send end wiem co to sa za guziki a reszta??
wiecie jakie to sa guziki??

Wydaje mi sie ze sa to poprostu dodane standardowe przyciski jakie mozna znalezc na wielu ppc. TP nie ma ich wszystkich wiec dzialaja tylko niektore

A co do przycisków, wydaje mi się że mają związek z programem Hbutton wgotowanym w romik.

Nie za koniecznie bo ja wywalilem z ROMu Hbutton i nic to nie zmienilo

*

Offline marianpower

• 960
    • Pozycjonowanie stron
« Odpowiedź #397 dnia: Styczeń 26, 2009, 12:29:06 »
odnosnie przycisków to watpie ze qsqa dal by przypadkowo ten program. ja mysle ze on jest podpiety pod jakies guziki moze na zwyklej klawiaturze??
program nazywa sie PTTMod ale opisu nigdzie nie znalazlem :(

« Odpowiedź #398 dnia: Styczeń 26, 2009, 13:38:46 »
Z tego co kojarze to przycisk PTT to Push-to-talk czyli walkie talkie i jest tylko w modelach fuze rafała.

*

Offline Rainman

• *
  • 82
  • Sprzęt: SGS 2
« Odpowiedź #399 dnia: Styczeń 26, 2009, 19:33:25 »
Witam
Czy mógłby mi ktoś wyjaśnić skróty w nazwie romów?
PROven ROM 1.14a WWE CVSD

PROven ROM 1.14a WWE MSVC

z góry dzięki:]
HTC Touch Pro: PROven 1.14 (tymczasowo PROven 4.3) ->Samsung Wave GT-S8500 -> Samsung Galaxy S 2 (made in Korea)

*

Offline sequel

• 36
    • Moje portfolio;)
Odp: [ROM][PLK] PROven ROM 1.09 20954 build
« Odpowiedź #400 dnia: Styczeń 26, 2009, 19:42:00 »
Witam
Czy mógłby mi ktoś wyjaśnić skróty w nazwie romów?
PROven ROM 1.14a WWE CVSD

PROven ROM 1.14a WWE MSVC

z góry dzięki:]

Wyjasnie slowami qsqi:

MSVC - Microsoft Voice Command - program do rozpoznawania komend głosowych wyłącznie w języku angielskim, bardziej rozbudowany od swojego konkurenta, odpowiednikiem dla niego jest Cyberon Speech Commander

CVSD - Cyberon Voice Speed Dial - program do rozpoznawania komend głosowych również w języku polskim, jego minusem jest konieczność nagrywania tagów dla kontaktów.

Proponuje zeby qsqa napisal to w pierwszym poscie bo te pytania nigdy sie nie skoncza;)
« Ostatnia zmiana: Styczeń 26, 2009, 19:47:15 wysłana przez sequel »

« Odpowiedź #401 dnia: Styczeń 27, 2009, 04:55:25 »
To moze dodam cos od siebie.

ROM PROven w wersji 1.14a PLK CVSD testuje juz 3 dzien. I narazie te bledy drecza mnie najbarzdziej:

*podczas pierwszego startu przy ustawianiu daty obraz skacze lekko w dół...
*podczas uzywania automapy, przy ustawieniach czasem obraz skoczy w dół (tak jak przy ustawianiu daty).
*co jakis czas bez powodu odznaczaja sie w ustawieniach "Zasilanie" opcje "Wylacz urzadzenie, jezeli nie jest uzywane przez....".
*w TouchFly3d w zakladce "Wiadomosci" nie ma ograniczenia na powiekszanie/pomniejszanie - czasem przy Tym wysypie sie TouchFly (restartuje).
*jest jeszcze problem taki, ze po odznaczeniu w ustawieniach "Menu" standardowych skrotow tworza sie one w "Programy", i trzeba je przenosic / usuwac recznie.

To chyba tyle jak narazie ;) Ogolnie ROMik sprawuje sie niezle, chociaz te bledy powyzej troche odstraszają.

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
« Odpowiedź #402 dnia: Styczeń 27, 2009, 07:53:51 »
*podczas pierwszego startu przy ustawianiu daty obraz skacze lekko w dół...
Błędu nie zaobserwowałem
*podczas uzywania automapy, przy ustawieniach czasem obraz skoczy w dół (tak jak przy ustawianiu daty).
j.w.
*co jakis czas bez powodu odznaczaja sie w ustawieniach "Zasilanie" opcje "Wylacz urzadzenie, jezeli nie jest uzywane przez....".
Taka sytuacja ma miejsce kiedy "zabijesz" AutoMapę lub inny program, który podczas działania ustawia własne opcje podświetlenia i zasilania.
*w TouchFly3d w zakladce "Wiadomosci" nie ma ograniczenia na powiekszanie/pomniejszanie - czasem przy Tym wysypie sie TouchFly (restartuje).
Tak przypadłość tego modu, działa tak samo na wszystkich ROMach, nie tylko tych od qsqa. Sam osobiście restartów TF3D nie zaobserwowałem.
*jest jeszcze problem taki, ze po odznaczeniu w ustawieniach "Menu" standardowych skrotow tworza sie one w "Programy", i trzeba je przenosic / usuwac recznie.
Tak działa WM, to nie wina ROMu

Reasumując zauważone przez Ciebie "błędy" albo nie zawsze występują albo nie są spowodowane prze ten konkretnie ROM ;)
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

*

Offline baciarek

• 687
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S5
« Odpowiedź #403 dnia: Styczeń 27, 2009, 09:02:13 »
Co do przesuwania się ekranu w dół to zauważyłem to samo i w tych samych przypadkach co kolega wyżej. Wyżej wymienione problemy przeze mnie nie wystepują, zrobiłem 4x Hard Reset i pod tym względem jest ok. Natomist ekran mi kilkanaście razy przeskoczył.
Kobieta + 50ml = CHMOD 777

« Odpowiedź #404 dnia: Styczeń 27, 2009, 13:01:08 »
Co do ekranu, to ten bug wystepuje napewno, nie wiem czy jest spowodowany, ale w moim poprzednim sofcie (oryginalnym HTC) ten blad nie wystepowal.
Jezeli chodzi o zasilanie, to byc moze racja, ze przy "killowaniu" aplikacji odznaczaja sie opcje.
Narazie tylko raz TouchFly3d sie wysypal, wlasnie podczas powiekszania.
Co do menu, to w sumie drobnostka, a blad mozna wyeliminowac (poprawic) podczas juz uzytkowania systemu.

Nie wiem dlaczego, ale zuwazylem, ze zawiesza mi sie AutoMapa, na wczesniejszym ROMie tego nie bylo, ale wydaje mi sie, ze to raczej nie jest zalezne od ROMu. Zobaczymy. PS. Jakiej predkosci GPSu uzywacie? (sorry, jezeli ten temat byl juz poruszany na forum).

*

Offline sequel

• 36
    • Moje portfolio;)
« Odpowiedź #405 dnia: Styczeń 29, 2009, 13:06:48 »
Jak byście byli zainteresowani to umieszczam moja malutką modyfikacje PROven'a ver. 1.14a WWE CVSD.
Na wstępie ostrzegam ze dopiero zacząłem gotowanie, wiec ROM proszę traktować jako wersje BETA!!;)

Wprowadzone zmiany:
- Naprawiony UC z poprzedniej wersji
- Modyfikacja taskbara
- Usuniętych kilka programów (nie pamiętam już co)
- Dodane aplikacje: GekoNewCal, MyStopWatch, TorchButton, ChangeScreen, folder sieciowy
- Zaktualizowane standardowe aplikacje HTC.
- Dodane sprzężenie zwrotne.
- Nowy build opery 15529 z obsługa flasha
- Tweaki: 7mp panorama, zwiększona czułość ekranu, przedłożony czas pracy na baterii(podobno działa, jeszcze nie sprawdziłem)
- Kilka dodatkowych tweakow.
- TF3D z zakładka kontaktów z HD i czarnym zegarem
- dodany skin kalkulatora i wmp
- tcpmp obsługuje teraz napisy
- zmieniłem organizacje menu start oraz ikony folderow
- dodałem klika dźwięków wysuwania klawiatury i brakujące dźwięki systemowe

ROM: http://rapidshare.com/files/190923013/PROven_1.14b_WWE_CVSD.7z

« Ostatnia zmiana: Styczeń 29, 2009, 15:34:02 wysłana przez sequel »

*

Offline teos

• 10
« Odpowiedź #406 dnia: Styczeń 29, 2009, 13:38:40 »
Panowie, mam dziwny problem... wgralem jakis czas temu wersje 1.14a PLK i wszystko smiga super oprocz... GPS'u!!
na 1.09 dzialalo bez problemu... a teraz tak jakby w ogole nie wlaczal sie modul.. nie mruga w ogole lampka gpsu i nie jest w ogole w stanie sie polaczyc... probowalem na automapie, htc gps tool i na gps test ... google maps tez nie moze zlapac sygnalu gps ... po instalacji robilem 3 razy HR tak jak zawsze po nowym sofcie.. macie jakies pomysly?

*

Offline marianpower

• 960
    • Pozycjonowanie stron
« Odpowiedź #407 dnia: Styczeń 29, 2009, 14:17:38 »
ja zauwazylem ze moj telefon zle wskauzje poziam baterii. od godziny nic sie nie zmienilo mimo sluchania muzyki grania i używania telefonu!!

« Odpowiedź #408 dnia: Styczeń 29, 2009, 14:20:52 »
A ja zauważyłem taki problem że przyciski głośności przestały mi regulować głośność w trakcie rozmowy albo robią to w bardzo znikomym stopniu.
Znaczy niema prawie różnicy pomiędzy górnym a dolnym limitem głośności.

Ktoś wie coś w tym temacie?

*

Offline Rainman

• *
  • 82
« Odpowiedź #409 dnia: Styczeń 29, 2009, 18:02:09 »
Witam
Rafka kupiłem w grudniu a na nowym sofcie proven 1.14a śmigam od dwóch dni, to co mogę powiedzieć że zaraz po wgraniu romu zrobiłem 8 HR na wszelki wypadek. Pierwsze wrażenia, naprawdę szybki soft:). Podczas użytkowania jak to bywa zaczęły wychodzić pewne błędy. Jeden z nich jest schowany w aparacie, klikając środkową ikonke w programie aparatu pokazuje się menu wyboru "zdjęcie, sekwencja wideo, panorama, itd." klikając ikonke strzałki następny pokazuje się kolejna lista, lewy dolny róg zdaje się "udostępnianie wideo", pisze zdaje się ponieważ w ikonce mieści się tylko "dost?pnianie wid" ze znakiem zapytania w środku, do tego czcionka jest za duża.
Kolejnym problemem jakim zauważyłem jest dziwny objaw w SPB mobile shell, mianowicie  wchodząc do jego ustawień gdzie na dole znajdują się zakładki "ekran teraz; dzisiaj; animacja..." itd znajdują się pola wyboru "pole listy", po kliknięciu na to pole listy nic się nie rozwija:(, jedynym sposobem zmiany w tym polu jest zaznaczenie go i użycie klawisza kierunku.:(
To tyle jeśli chodzi o problemy występujące przez cały czas, a z tych pojawiających się raz po raz to:
-raz przy dość dużej eksploatacji aparatu, ustawianiu ostrości i robieniu fotki aparat jak by się zawiesił, jak robiłem fotkę nic się nie działo (zabrałem palec z centralnego klawisza), po chwili zaczął sam ustawiać ostrość później się zaciął się a po paru sekundach zrobił fotkę.
-przypadek kolejny z SPB mobile Shell, przechodząc między  "spb today" "spb menu" "sbp kontakty" zatrzymałem się na menu wyboru (duże przyciski wyboru, organizer, internet, multimedia, narzędzia, programy, ustawienia) chcąc wejść do do czegokolwiek pojawiała się animacja kostki przechodzenia do kolejnego podmenu ale i tak w głównym menu. Kurcze ciężko to wyjaśnić pisząc:/, mam nadzieje że nie zamieszałem.
- słuchając muzyki otworzyłem sobie na chwile kalkulator który się zaciął:(

Krótko mówiąc, soft jest naprawdę ciekawy, posiada wiele nowych funkcji w porównaniu do softu który posiadałem oryginalnie, jest szybszy (chociaż czasami zamula), niestety jest mało stabilny w konfrontacji z nie którymi aplikacjami jakie bardzo dobrze pracowały na wersji oryginalnej. Śledząc rozwój poszczególnych wersji zauważyłem iż QSQA skupia się przede wszystkim na nowych aplikacjach, które przecież można zawsze dodać już po wgraniu romu, a duża ilość błędów pozostaje w samym WM.
Oczywiście nie chciał bym aby ktoś źle mnie zrozumiał, naprawdę podziwiam QSQA który odwalił kawał dobrej roboty:) i tylko tak dalej:), czekam na wersje 1,15:):):):)
pozdrawiam:).
HTC Touch Pro: PROven 1.14 (tymczasowo PROven 4.3) ->Samsung Wave GT-S8500 -> Samsung Galaxy S 2 (made in Korea)

*

Offline sequel

• 36
    • Moje portfolio;)
« Odpowiedź #410 dnia: Styczeń 29, 2009, 18:15:29 »
Kolejnym problemem jakim zauważyłem jest dziwny objaw w SPB mobile shell, mianowicie  wchodząc do jego ustawień gdzie na dole znajdują się zakładki "ekran teraz; dzisiaj; animacja..." itd znajdują się pola wyboru "pole listy", po kliknięciu na to pole listy nic się nie rozwija:(, jedynym sposobem zmiany w tym polu jest zaznaczenie go i użycie klawisza kierunku.:(

Ten błąd pojawiał się już wcześniej. Miałem to samo w wersji bodajże 1.08 z SPB pocket plus, zresztą pisałem o tym tutaj. Od tego czasu nie używałem już SPB ale widzę ze problem nie zniknął.

EDIT: Jak widać tutaj: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=461695 ten problem to wina SPB i nowych buildów systemu. Jak można przeczytać SPB ma to poprawić w przyszłych wersjach.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 29, 2009, 18:22:05 wysłana przez sequel »

*

Offline teos

• 10
« Odpowiedź #411 dnia: Styczeń 29, 2009, 19:26:06 »
widze ze zapytanie o GPS przeszlo bez echa wiec ponawiam... na 1.14a nie dziala w ogole modul gps czy ktos mial podobny problem? czy ktos ma jakis pomysl co zrobic?

*

Offline Klusek

• 1410
« Odpowiedź #412 dnia: Styczeń 29, 2009, 19:36:32 »
widze ze zapytanie o GPS przeszlo bez echa wiec ponawiam... na 1.14a nie dziala w ogole modul gps czy ktos mial podobny problem? czy ktos ma jakis pomysl co zrobic?

U mnie GPS śmiga bez najmniejszych problemów.
FXP208 - CM10

*

Offline Rainman

• *
  • 82
« Odpowiedź #413 dnia: Styczeń 29, 2009, 20:20:44 »
u mnie również działa bez zastrzeżeń :), radze albo zmienić albo zrobić jeszcze kilka razy HR.
...nie mruga w ogole lampka gpsu

GPS ma swoją lampkę?:) Chyba masz na myśli jakiś wskaźnik na wyświetlaczu w jakimś programie?:)
Ten błąd pojawiał się już wcześniej. Miałem to samo w wersji bodajże 1.08 z SPB pocket plus, zresztą pisałem o tym tutaj. Od tego czasu nie używałem już SPB ale widzę ze problem nie zniknął.
O dziwo problem nie dotyczy SPB phone Suite i SPB time:]. Możesz coś polecić zamiast SPB mobil shell, bo touchFlo3d to nie dla mnie.

*

Offline sequel

• 36
    • Moje portfolio;)
« Odpowiedź #414 dnia: Styczeń 29, 2009, 20:47:03 »
O dziwo problem nie dotyczy SPB phone Suite i SPB time:]. Możesz coś polecić zamiast SPB mobil shell, bo touchFlo3d to nie dla mnie.

Przez pewien czas używałem tylko Pocket Digital Clock i spb phone suite z wyłączona większością elementów. Przez chwile miałem tez HTC Home w wersji vga ale szybko go wyłączyłem. Bardzo podobal mi sie bell UI i pewnie bym przy nim zostal gdyby nie to ze niektore zeczy ma skonfigurowane na sztywno pod siec Bell.
Dlatego teraz czekam na pointui home 2 i jeżeli ze spełni pokładane w nim nadzieje to będzie strzał w dziesiątkę;)!

http://pointui.com/

*

Offline Rainman

• *
  • 82
« Odpowiedź #415 dnia: Styczeń 29, 2009, 21:37:26 »
SPB już działa właściwie, zainstalowałem wersje 2.1.4:), chociaż bardzo mnie zainteresowaleś tym pointui home 2:), wsumie już z desperacji szukałem czegoś w stylu iphone, tylko ciężko szukać czegos jak sie nie zna konkretnej nazwy, dlatego wczesniej szukalem po firmach tworących app pod ppc:), jak byś miał jakieś inne app to podpowiedz:).

PS: co można ztuningować w proven 1.14a? jakies zmiany w rejestrach czy coś, czy może zostawić tak jak jest?

*

Offline sequel

• 36
    • Moje portfolio;)
« Odpowiedź #416 dnia: Styczeń 29, 2009, 22:25:58 »
SPB już działa właściwie, zainstalowałem wersje 2.1.4:), chociaż bardzo mnie zainteresowaleś tym pointui home 2:), wsumie już z desperacji szukałem czegoś w stylu iphone, tylko ciężko szukać czegos jak sie nie zna konkretnej nazwy, dlatego wczesniej szukalem po firmach tworących app pod ppc:), jak byś miał jakieś inne app to podpowiedz:).

PS: co można ztuningować w proven 1.14a? jakies zmiany w rejestrach czy coś, czy może zostawić tak jak jest?
W stylu iphone jest np vito winterface albo bardzo ciekawy projekt o nazwie idiamond, kolegi z xda-developers. Tworzony jest na bazie TF3D (pisany chyba w lua) na przełomie luty-marzec ma wypościć druga betę.
O jaki tuning Ci chodzi? proven juz i tak jest mocno zmieniony;) U siebie zmieniłem kolory zaznaczania menu, telefonu i taskmanagera z zielonego na szary;) Zmieniłem ikony folderów i dodałem kolorowe ikony taskbara. O taki tuning Ci chodzi?

Żeby nie robić offtopa, spotkaliście się z problemem z SIP powtarzania ostatniej czynności? Jak klikam na przycisk klawiatury to za pierwszym razem powtarza ostatnie tapnięcie w ekran, dopiero za drugim razem otwiera klawiaturę. Naprawdę dziwne..

*

Offline Rainman

• *
  • 82
« Odpowiedź #417 dnia: Styczeń 30, 2009, 07:24:33 »
Więc tak, co do tuningowania to zapytałem z tego względu ponieważ czytałem kilka postów wyżej wypowiedź jednego z forumowiczów piszącego czy warto zmieniać provena na nowszą wersje ponieważ jeżeli nic nie wnosi to nie opłaca mu sie znowu wgrywać wszystkiego i grzebać w rejestrach. w związku z powyższym skoro rom jest już tak po tuningu to po co zmiany w rejestrze, bo przecież programy i tak progsy idzie w grac w ciągu 5min przez AS w dodaj usuń:).

Zauważyłem kolejny problem z Provenem, mianowicie gdy do kogoś dzwonie aplikacja slide to... ukrywa mi wszystkie ikony ( głośnomówiący, wyciszanie mikrofonu itd), czyli robi co do niego należy. Problem zaczyna się gdy próbuje odkryć te ikony, raz jak dzwonie to działa a znowu innym razem nie, jest na to jakaś rada?

*

Offline Klusek

• 1410
« Odpowiedź #418 dnia: Styczeń 30, 2009, 07:59:27 »
... i grzebać w rejestrach. w związku z powyższym skoro rom jest już tak po tuningu to po co zmiany w rejestrze...
Wiem, że ja coś takiego pisałem, ale nie wiem czy akurat o mnie chodzi w tym przypadku ;)
Jeżeli chodzi o mnie to na pewno nie miałem na myśli grzebania w rejestrach a w ustawieniach programów tak żeby te programy, które już są lub, które się dogra ustawić pod siebie.

Zauważyłem kolejny problem z Provenem, mianowicie gdy do kogoś dzwonie aplikacja slide to... ukrywa mi wszystkie ikony ( głośnomówiący, wyciszanie mikrofonu itd), czyli robi co do niego należy. Problem zaczyna się gdy próbuje odkryć te ikony, raz jak dzwonie to działa a znowu innym razem nie, jest na to jakaś rada?
Też mi się to zdarzyły, ale nie wiem czy to wina samej kurtynki czy ROMu, co prawda nie jest to dla mnie jakoś strasznie uciążliwe, bo przeważnie kiedy zaczynam rozmowę to kończę ją bez potrzeby użycia przycisków pod kurtynką.
FXP208 - CM10

*

Offline Rainman

• *
  • 82
« Odpowiedź #419 dnia: Styczeń 30, 2009, 08:47:22 »
Właśnie "kurtynki" tego słowa mi brakowało:), no właśnie dla mnie jest to dość uciążliwe ponieważ czasem jak dzwonie to w tym czasie robię coś jeszcze i w ten czas telefon leży przede mną na biurku na głośno mówiącym, a kurtynka uniemożliwia mi włączenie tego trybu:(.

Kurde znowu kolejny "ZONK", po wgraniu romu w głównym today miałem śliczną ikonkę baterii po wgraniu SPB... mobile shell albo plus, zamiast niej pojawiła mi się godzina, walczyłem trochę z tym i w tweakerach udało mi się ją włączyć, a teraz najlepsze po dopaleniu programu quick menu pojawiły mi sie dwa różne wskaźniki baterii. Jeden wskaźnik jest tym co był ma samym początku (zielona bateria  a na górze procenty) natomiast drugi wygląda podobnie różni sie tym że ma pogrubione krawędzie (tak jak by był o mniejszej rozdzielczości) a nad nią jest cyfra wskazująca poziom naładowania baterii (tyle że bez znaczka %). Idzie to jakoś wyłączyć?