[ROM][PLK][09.06.09] PROven ROM 4.4 Manila Rhodium 21806 build WM6.5

• 2006 Odpowiedzi
  • 366121 Wyświetleń

*

Offline baciarek

• 687
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S5
Odp: [ROM][PLK][19.05.09] PROven ROM 4.3 Manila Rhodium 21232 build WM6.5
« Odpowiedź #1710 dnia: Maj 29, 2009, 18:59:29 »
Jeszcze jedna rzecz, wyłapana na gorąco. Wygaszanie ekranu i wyłączanie. Byłoby miło, gdyby start>ustawienia>system>zasilanie>zaawansowane-wyłącz podświetlenie, zapamiętywał ustawienia. Nie robi tego. Cały czas mówię o 4.3.
Napisane: Maj 29, 2009, 17:33:10
'Owszem możesz stukać ale nie warto i niezdrowo... Jak widzisz ten komunikat to po prostu uruchom ponownie Rafałka... (albo zrób Soft Reset... wyjdzie na to samo)'
=====
Nie no... ja wiem, że jestem stara dupa, ale od stukania nikt mnie nie odwiedzie...;) Dodam, dla ułatwienia dyskusji, że pierwszy komputer miałem w czasach, jak większość z Was była w planach ;) (tak mniemam)
Oczywiście, zdaję sobie sprawę, że ROM jest 'rozwojowy'. Tak zapowiedział twórca. Niech rozwija, w takim razie, a nie zapowiada przesiadkę na inny sprzęt, co chyba się wiąże z zaniechaniem rozwoju? Zaczął, niech skończy-po prostu. Lub też, niech nie zaczyna. Jeśli zaś chodzi o reset... Wiesz, ja już przeżyłem różne dystrybucje linuksa, ustawiłem sobie niedobrą windę i chwalić pana, działa. Bez resetów już jakieś 2 lata. Reset jest najczęściej proponowanym załatwieniem sprawy, jak się dzwoni do serwisu UPC.
Potem dostaję meila: 'miał pan rację, przepraszamy za utrudnienia'.
Naprawdę nie mam czasu, jestem zajęty wyciąganiem kraju z kryzysu. Za rady: 'wejdź do rejestru', dziękuję.

Takiego dna to jeszcze nie czytałem.

Zamiast komuś ubliżać i wytykać błędy a zwłaszcza jak się nie ma pojęcia o PDA i systemie na nim siedzącym to ja mam prośbę. Zainstaluj sobie oryginalnym ROM i daj sobie spokój z PROven. Będziesz miał pretensje tylko i wyłącznie do producenta - bo jemu zapłaciłeś za sprzęt i oprogramowanie. Tutaj nie zapłaciłeś, więc możesz się wyżalić mamusi.

Ten soft rozwija się od bardzo długiego czasu, ja korzystam odkąd mam TP więc od listopada 2008. Były już można powiedzieć idealne ROM'y ale posuwamy się dalej i chcemy mieć najnowsze build'y , które wychodzą na rynek i niekooniecznie na nasz HTC TP. Rozwojem tego oprogramowania można nazwać to, że mamy w ROM'ie najnowsze wersje windy i programów w niej zainstalowanych. .A to, że mają same w sobie błędy, lub błędy wynikają z tego że ROM jest portowany z innych urządzeń i trzeba sporo czasu poświęcić na dopasowanie go do innego PDA to nie wina twórcy, który robi to charytatywnie, Jakby brał za to kase można by mieć do niego pretensje. A tak wychodzi ci słoma z butów i chamówa z wiochą pomieszaną z burakami, bo plujesz na kogoś kto swoją pracę udostępnił za darmo licząc tylko na zadowolenie użytkowników. Gdyby każdy tak myślał jak ty pamelancie to forum XDA by nie istniało - bo tam to wszystko polega na tym, że ktoś coś wypuszcza do wypróbowania a następnie z pomocą użytkowników zbiera się do kupy błędy i próbuje usunąć.

Nikt tu nie liczy na idealny ROM, choć i tak można powiedzieć co drugi wychodzi tu milion razy lepszy od oryginalnych z orange, ERA i innych.

Więc łaskawie albo zmienisz podejście, albo instaluj oryginalny soft i nie właź na wątek, który ciebie nie dotyczy.

Dla reszty ogółu czytających :
Sorki za uniesienie, ale nie wytrzymałem
Kobieta + 50ml = CHMOD 777

« Odpowiedź #1711 dnia: Maj 29, 2009, 19:04:41 »
@ Senior Qsqa!
Zapodaj kuchenkę na 234 i niech każdy sobie gotuje co chce tym bardziej że podaleś linka do polskiego mui. Inaczej nigdy nie skończą się pretensje o jakieś bug`i.
=====
Kurdę. Co Wy z tymi kuchenkami? Tak durna nazwa, jak 'zajefajnie'. Nie skumałeś jeszcze, że nie mam zamiaru nic 'gotować'?

*

Offline ladgim

• 388
  • Sprzęt: HTC Rhodium PROven 2.5 m2.1, HTC Desire
« Odpowiedź #1712 dnia: Maj 29, 2009, 19:09:47 »
Kolego! Nie płacisz za produkcję i używanie ROMów. Wykazujesz arogancję i zwykły brak kindersztuby. Nikt Cię tu nie wygania ale fajnie (zajefajnie) byloby gdybyś nie zaśmiecał wątków swoimi pretensjami. Jesteś z PiSu lub LPRu czy jak ? Nic Ci się nie należy!

« Odpowiedź #1713 dnia: Maj 29, 2009, 19:14:49 »

Zamiast komuś ubliżać i wytykać błędy a zwłaszcza jak się nie ma pojęcia o PDA i systemie na nim siedzącym to ja mam prośbę. Zainstaluj sobie oryginalnym ROM i daj sobie spokój z PROven. Będziesz miał pretensje tylko i wyłącznie do producenta - bo jemu zapłaciłeś za sprzęt i oprogramowanie. Tutaj nie zapłaciłeś, więc możesz się wyżalić mamusi.
====
No dobra. Pokaż mi miejsce, gdzie komukolwiek ubliżyłem.  Na razie, to widzę jakieś dna. Kto tu komu ubliża? Nie unoś się tak, bo odlecisz. Jak gołębice. Piszę o problemach i lekko mam gdzieś Wasze zauroczenie twórcą. Cierpliwie będę powtarzał: jak się coś robi, to do końca i dobrze, albo wcale. Zrozumiesz to?

*

Offline baciarek

• 687
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S5
« Odpowiedź #1714 dnia: Maj 29, 2009, 19:21:51 »

====
No dobra. Pokaż mi miejsce, gdzie komukolwiek ubliżyłem.  Na razie, to widzę jakieś dna. Kto tu komu ubliża? Nie unoś się tak, bo odlecisz. Jak gołębice. Piszę o problemach i lekko mam gdzieś Wasze zauroczenie twórcą. Cierpliwie będę powtarzał: jak się coś robi, to do końca i dobrze, albo wcale. Zrozumiesz to?

To to ty chyba czegoś nie rozumiesz.

Wszyscy zgłaszają błędy jak są, ale nikt jeszcze nie zrobił tego w taki sposób jak ty.
Natomiast ty masz problemy z przyswajaniem podstawowych informacji, którą jest przekaz : nikt cie nie zmusza do korzystania z PROven

Stary może jesteś - co nie znaczy, że to idzie w parze z mądrością
Kobieta + 50ml = CHMOD 777

« Odpowiedź #1715 dnia: Maj 29, 2009, 20:00:19 »

Wszyscy zgłaszają błędy jak są, ale nikt jeszcze nie zrobił tego w taki sposób jak ty.
Natomiast ty masz problemy z przyswajaniem podstawowych informacji, którą jest przekaz : nikt cie nie zmusza do korzystania z PROven

Stary może jesteś - co nie znaczy, że to idzie w parze z mądrością
====
Bo nazywam rzeczy po imieniu?
Napisane: Maj 29, 2009, 19:31:26

====
Dodam jeszcze, że faktycznie jestem dość bezkrompsomisowy. Są problemy, to je zgłaszam. Staram się nikogo nie obrazić.  Nie mam takiego zamiaru. Coś nie działa, to melduję. To, że nie działa aż tyle rzeczy z 4.3, to nie moja wina. I przestańcie bredzić w końcu o nie zmuszaniu mnie do akceptacji tego, czy innego ROM-a. Umieszcza? Umieszcza. To niech działa. I tyle. Albo niech nie umieszcza. Albo niech zniknie ten link 'dotacja'. Zapłacę bardzo chętnie, jak będzie działać. Zapewniam, że nie będę chytry ;) Luzik, ludziki, to tylko padlina, która za kilka miesięcy nic nie będzie znaczyła :)

*

Offline przyczyn

• 46
  • Sprzęt: htc touch pro
« Odpowiedź #1716 dnia: Maj 29, 2009, 21:09:17 »

[/quote]

Ad 1) Widać przy robienia zdjęcia aparat źle odczytał położenie względem horyzontu i źle ustawił znacznik górnego lewego rogu.... <- automatyczna rotacja obraca do złego narożnika... możesz to poprawić edytorami graficznymi w komputerze.

Ad 2) Dźwięki nadal możesz sobie wybrać które chcesz... Ustawienia -> dźwięki.... Jeśli chodzi o aplikacje to imho musisz w każdej ustawić co ma wydawać dźwięk a co nie...

Ad 3) Nie, jest to brandowanie przez orange ale możesz na xda-developers poszukać motywów do manila rhodium i wybrać który tobie bardziej odpowiada.

ad 4) Ten typ tak ma... przeszkadza Tobie to????

ad 5)jak chcesz dzwonek własny do bierzesz kopiujesz go do folderu Windows/Rings i normalnie ustawiasz z poziomu dźwięków/ powiadomień czy dla leniwych z poziomu manili.

Ludzie nie bójcie się swoich urządzeń jak pokombinujecie to nie odgryzą ręki czy głowy nie odstrzelą... HR wybaczy wasze błędy...
Napisane: Maj 29, 2009, 15:37:23

Ad 1 Zdjęcie jest wykonane z orientacja taką jaka miała być. Odpalone zdjęcie poprzez manilię gdy TP jest w pionie jest ok, można po przez przesunięcie palcem oglądać kolejne fotki. Problem jest w tym że gdy już tak odpalone zdjęcia i TP pozycji pionowej przekręcimy w pozycję poziomą fotka ładnie obraca się jak trzeba ale po chwili zaczyna świrować i wraca do pionu.( TP cięgle w poziomie) przesuwanie zdjęć wtedy nie działa z prawa na lewo.
Ad2 Dzięki ale chyba nie zrozumieliśmy się. Dźwięki można ustawiac ale chodzi o komunikat systemowy który jest pokazywany np po wysłaniu sms ( to nie raport doręczenia). jeśli użyje opcji ustawienia - dźwięki i powiadomienia odznaczone zdarzenia to nie zmienia to ic w sofcie orange dźwiek przy komunikacie nie był uruchamiany.

Ad3 Może i tak ale w sofcie htc tez jest taki suwak jak w tym w orange.

Ad4 Tak zapytałem  aby dopracować soft.

Ad5 To wiem że tam mam wrzucać dzwonki własne ale chodzi o to że ta fukcja nie śmiga a było to dość wygodne...

To by było na tyle...

Nie wiem czy nerwy po konwersacji z innym użytkownikiem wpłynęły na tak dziwną odpowiedz ale nie boje się swojego kolejnego pda i szukam najpierw samemu rozwiązań zanim napiszę więc po co jakieś takie komentarze... zupełnie nie potrzebnie..

*

Offline ladgim

• 388
« Odpowiedź #1717 dnia: Maj 29, 2009, 21:14:51 »
To jakaś prowokacja. Bo skąd tacy jak mr. dwatszy4 się biorą na tym forum?. I nie chodzi koleś oto czy komuś ubliżasz czy nie. Na chamstwo jest ban. Chodzi o to, że dyskusja z Tobą przypomina rozmowę z zapitym bywalcem klubu go go. Płacę i chcę! A tutaj kolego nic z tych rzeczy. To forum to miejsce intelektualnych i technicznych dyskusji a nie magiel na szczeblu powiatowego kacyka. Z tonu i formy wypowiedzi wnioskuję , żeś kolego WŁADZA. To na miłość boską nie obniżaj swoimi wypowiedziami i tak marnej reputacji tej wladzy. A buta jaką prezentujesz, poczucie wyższości, doskonale umiejscawia cię w panteonie buraków ( czy kartofli- nie pamiętam) polskich.

*

Offline Rainman

• *
  • 82
  • Sprzęt: SGS 2
« Odpowiedź #1718 dnia: Maj 29, 2009, 22:57:48 »
YYY, czy jest jakiś admin na sali??:)
Ta dyskusja do niczego nie prowadzi, i co za tym idzie "krótka piłka" nie podoba się Rom, to"ubolewam" z tego powodu i proponuje postawienie sobie oryginalnego z ORANGE, polecam zwłaszcza wontek "orange przywrocenie gwarancji"
Co do "meldowaniu o błędach" to pisać krótko i zwięźle np. "...nie działa budzik..." a następnie cierpliwie czekać na odpowiedź.
« Ostatnia zmiana: Maj 29, 2009, 22:59:47 wysłana przez Rainman »
HTC Touch Pro: PROven 1.14 (tymczasowo PROven 4.3) ->Samsung Wave GT-S8500 -> Samsung Galaxy S 2 (made in Korea)

*

Offline bizum

• **
  • 114
  • Sprzęt: Galaxy Tab, BB9300, 9810, N900
« Odpowiedź #1719 dnia: Maj 30, 2009, 08:23:23 »
poużywałem przez4dni romu 4.3 bez manili,  z modami titanium i bez.
Musze powiedziec ze jak narazie wracam do 3.2b lub 2.3, jeszcze sie zastanowie.
najwiekszy problem dla mnie to ubsluga wiadomosci, non-stop sie wiesza na jakas minute i nic nie mozna zrobic.
I zajetosc pamieci ale to w sumie nie taki duzy problem :) na 3.2b z phonealarm, spb time spb pocketplus mialem wolnej 56-60%pamieci. na 4.3 z titanium - wolnej 39-44%

*

Offline ladgim

• 388
« Odpowiedź #1720 dnia: Maj 30, 2009, 08:29:54 »
Proszę kolegów. Pamiętajmy, że ROM 4.3 oparty jest na WM 6.5 jak na razie w wersji RTM jednak nie jest to jeszcze finalna wersja systemu. Oficjalnie o ile mi wiadomo, nie ma jeszcze żadnej kompilacji opartej o tę platformę w wersji operatorskiej. System w założeniach ma być zaadaptowany do maszynek w drugiej połowie roku. Nasze ROMy to jednak produkcja rękodzielnicza i siłą rzeczy niedoskonała. Poczekajmy. Może coś z tego dobrego wyniknie. Niezaprzeczalnie era WM 6.1 odchodzi w przeszłość.

*

Offline morion69

• *
  • 78
  • Sprzęt: HTC Touch Pro + Kingston 8GB
« Odpowiedź #1721 dnia: Maj 30, 2009, 18:37:44 »
A u mnie 4.3 Rhodium ma problem z transmisją danych... nie mogę połaczyć się z netem nawet dla zaktualizowania pogody, w ustawieniach komunikacji transmisja danych nie chce się włączyć...
..::jutro to dziś, tyle że jutro::..

Jak usunąć z widoku w kontaktach rodzaj nr. tel
« Odpowiedź #1722 dnia: Maj 30, 2009, 18:48:12 »
Mam przy każdym kontakcie :komorkowy,służbowy, prywatny ....
jak to usunąć ??

*

Offline qsqa

• 2086
    • KLIKNIJ JEŻELI CHCESZ ŻEBY POWSTAWAŁY NOWE ROMY PL
  • Sprzęt: HD2, Touch Pro 2, Iphone 3G 8GB,
« Odpowiedź #1723 dnia: Maj 30, 2009, 21:13:00 »
Do wszystkich - proszę zakończyć niepotrzebne osobiste wycieczki, bo nic nie wnoszą a tylko zaśmiecają wątek.

Gwoli wyjaśnienia - PROven jest robiony przez jedną osobę i w ramach hobby, więc siłą rzeczy nie mogę wyłapać wszystkich błedów, które się pojawiają się z każdym nowym buildem. Wszystkie konstruktywne uwagi oczywiście przyjmuję ale też nie zawsze mam czas aby wszystko poprawić, takie życie. Nie mogę też się non stop udzielać na forum bo akurat mam gorący okres w pracy i bardzo mało czasu na prywatne sprawy. Jednak pragnę zapewnić, że przy wersji 4.4 (która powoli powstaje) postaram się poprawić wszystkie zauważone błędy

Z dobrych wiadomości - już wiem dlaczego w poprzednich wersjach była tak duża zajętość pamięci, wersja 4.4 z włączoną manila Rhodium zostawia ok. 50% wolnej pamięci  :)

*

Offline elcracktotal

• *
  • 85
  • Sprzęt: HTC TOUCH PRO
« Odpowiedź #1724 dnia: Maj 30, 2009, 21:55:26 »
Ja już teraz mam wielką prośbę :) :) :) Mógłbyś gdzieś wrzucić kuchnię 4.4 jak powstanie??

*

Offline qsqa

• 2086
« Odpowiedź #1725 dnia: Maj 30, 2009, 22:40:14 »
Ja już teraz mam wielką prośbę :) :) :) Mógłbyś gdzieś wrzucić kuchnię 4.4 jak powstanie??

Oczywiście, ponieważ będzie to już chyba ostatni mój ROM dla TP

« Odpowiedź #1726 dnia: Maj 31, 2009, 00:56:16 »

Oczywiście, ponieważ będzie to już chyba ostatni mój ROM dla TP

Tak z ciekawosci zapytam.. Przechodzisz na Diamond 2? Jak sprawa wyglada z kuchnią do tego modelu? :)

*

Offline elcracktotal

• *
  • 85
  • Sprzęt: HTC TOUCH PRO
« Odpowiedź #1727 dnia: Maj 31, 2009, 09:33:25 »
Dzięki piękne;) Twoje odejście będzie dla nas ogromną stratą :( . Jeszcze raz dzięki za wszystkie romy, a w szczególności za 2.3, 4.3 i ,mam nadzieję, 4.4 :)

*

Offline Rainman

• *
  • 82
  • Sprzęt: SGS 2
« Odpowiedź #1728 dnia: Maj 31, 2009, 12:18:43 »
Mam pytnie dla użytkowników Romu 4.3, czy pisząc SMSy używając klawiatury softwarowej nie zawsze działa spacja? Tzn dokładniej, używam klawiatury ekranowej, nazwa "klawiatura telefonu" do tego T9, rozpoczynając pisanie SMSa często dzieje się tak iż wybijając jakieś słowo pojawia sie ono jako sugerowane przez T9 (i do tego momentu działa wszystko jak należy), nastepnie wciskam ekranową spacje i nie pojawia się ono na ekranie:( dodatkowo kursor znajduje się w tym samym miejscu co wcześniej:(, tak samo czasem będąc w połowie pisania tekstu spacja powinna działać jako zatwierdzenie pisanego słowa w T9 a następnie przejść o jedno pole dalej, zamiast tego zatwierdza tylko sam wyraz, w efekcie skleja wyrazy. Na samym początku myślalem że może zdażyło mi się nie wciskać Spacji ale bez tego słowo nie było by umieszczone w polu tekstowym.

PS: prośba do QSQA, czy mógłbyś po wypuszczeniu osatniego ROMu zamieścić do niej kuchnie z pełnym opisem co do czego, tak aby nawet niedoświadczeni kucharze mogli coś sobie ugotować?
Z góry dzięki.
« Ostatnia zmiana: Maj 31, 2009, 12:36:31 wysłana przez Rainman »
HTC Touch Pro: PROven 1.14 (tymczasowo PROven 4.3) ->Samsung Wave GT-S8500 -> Samsung Galaxy S 2 (made in Korea)

*

Offline szarik.rcm

• **
  • 218
    • http://www.fifam.info
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond, HTC Touch Pro
« Odpowiedź #1729 dnia: Maj 31, 2009, 20:02:06 »
Mógłby mi ktoś użyczyć pliku rilphone z ROMu 4.3? Chodzi mi o konkretnie ten plik co jest w ROMie, więc dziękuję za linki do xda lub odsyłanie do tematów z Radiami.
Z góry dzięki!

*

Offline nicus

• 632
  • Sprzęt: Milestone
« Odpowiedź #1730 dnia: Czerwiec 01, 2009, 01:52:02 »
Witam,
czy ktos moglby potwierdzic problem z programem kfortp (przelancza klawiature w tryb MS IME i wtedy mozna uzywac wysuwanej klawiatury w starszych programach emulatorach oraz nowym dosboxie n0p'a ) u mnie kazde uzycie tego programu konczy sie tym ze po blizej nieokreslonym czasie system dostaje zwisu i nie wstaje po resecie... pomaga tylko HR ;/

« Odpowiedź #1731 dnia: Czerwiec 01, 2009, 09:21:10 »
Używam proven rom 4.3 titanium. Co jakiś czas uaktywania się samoczynnie funkcja obsługa wiadomości. Polega to na pokazaniu się dodatkowo górnego i dolnego paska. na górnym napis obsługa wiadomości, a na dolnym Menu i np. Opcje (bo dokładnie nie pamiętam teraz co na dolnym). W każdym bądź razie, korzystając np z Automapy, mam od pewnego momentu nieco zmniejszony obraz, który wyświetla automapa. A nie dzieje się to tylko przy tym programie. Używam też MobileShella 3.0.1. i  obsługa wiadomości potrafi się uaktywnić np. podczas wyświetlania ekranu "stylowy". Czy jest to, jakiś bug, czy też nie ustawiłem czegoś, jak należy?

*

Offline qsqa

• 2086
« Odpowiedź #1732 dnia: Czerwiec 01, 2009, 09:31:37 »
prawdopodobnie przejdę od razu na Touch Pro2 - jeszcze rozważam, czy brak klawiatury sprzętowej nie będzie dużą przeszkodą.

Używam proven rom 4.3 titanium. Co jakiś czas uaktywania się samoczynnie funkcja obsługa wiadomości. Polega to na pokazaniu się dodatkowo górnego i dolnego paska. na górnym napis obsługa wiadomości, a na dolnym Menu i np. Opcje (bo dokładnie nie pamiętam teraz co na dolnym). W każdym bądź razie, korzystając np z Automapy, mam od pewnego momentu nieco zmniejszony obraz, który wyświetla automapa. A nie dzieje się to tylko przy tym programie. Używam też MobileShella 3.0.1. i  obsługa wiadomości potrafi się uaktywnić np. podczas wyświetlania ekranu "stylowy". Czy jest to, jakiś bug, czy też nie ustawiłem czegoś, jak należy?

będzie poprawione w 4.4

Mógłby mi ktoś użyczyć pliku rilphone z ROMu 4.3? Chodzi mi o konkretnie ten plik co jest w ROMie, więc dziękuję za linki do xda lub odsyłanie do tematów z Radiami.
Z góry dzięki!

Mówisz i masz

« Odpowiedź #1733 dnia: Czerwiec 01, 2009, 09:45:47 »
Dziękuję za szybką odpowiedź  :ok:

*

Offline dest

• **
  • 235
  • Sprzęt: a701 i k800i
« Odpowiedź #1734 dnia: Czerwiec 01, 2009, 23:05:33 »
witam,
mam pytanie odnosnie WIFI czy wam tez pisze ze np nadajnik 54 mb a odbiornik 1 mb? co zrobic zeby moc wifi byla mocniejsza i szybciej sie strony ladowaly itp ? bo kurcze na e51 moge bez prloblemu chodzic po wifi nawet w pokojach obok a na TP juz tam sygnalu nie widzi:( wogole jak stoje kolo routera to mam 1-2 kreski zasiegu moze trzeba radio rom zmienic? jesli tak to na jaki?
pozdro
a701

k800i

*

Offline szarik.rcm

• **
  • 218
« Odpowiedź #1735 dnia: Czerwiec 02, 2009, 00:47:53 »
Dzięki wielkie za rilphone'a :ok: Widzę, że nie tylko ja skorzystałem :wink:
Ogólnie mam problem z Radiem 1.14, które wgrałem wraz z softem. Bardzo często przerywa mi na 1-2 sekundy połączenie.
Chyba jednak wrócę do 1.12 (czy będzie potrzebny nowy rilphone odpowiedni dla 1.12 czy ten w/w jest uniwersalny?)

Szkoda wielka, że przesiadasz się na TP2 (oczywiście dla nas :P, bo Ty pewnie cieszysz się z nowej maszynki :wink:), ale jak już kiedyś wspominałem ten dzień prędzej czy później musiał nadejść :(
Serdecznie dziękuję za wszystkie PROven'y dla mojego TP i wielką pomoc w wielu sprawach. Może jeszcze kiedyś będzie mi dane korzystać z Twoich dzieł :E

PS. 200 post :P

*

Offline qsqa

• 2086
« Odpowiedź #1736 dnia: Czerwiec 02, 2009, 10:31:53 »
Faktycznie to radio 1.14 jest lekko kulawe - wczoraj zmieniłem na bodajże 1.12 i na razie testy są pomyślne

« Odpowiedź #1737 dnia: Czerwiec 03, 2009, 09:22:09 »
Witam,
od 2 tygodni testuję Manila Rhodium 4.3 - lista zauważonych błędów:
1. Nie działa budzik
2. Nie działa wybieranie głosowe
3. Czasem przy rozmowie przychodzącej załączają się równocześnie kurtyna oraz blokada ekranu (chyba - taki czarny ekran z czerwonymi przyciskami), po czym znika ekran "telefonu" i nie można odebrać rozmowy (słychać tylko dzwonek)
4. Blokada klawiatury lekko fixuje - załącza się w różnych dziwnych momentach w trakcie pracy ...

Do wszystkich narzekających - cieszcie się, że jest ktoś komu chce się bawić w nowy soft do waszego mobilka ... myślę, że jakby tę wersję dopracować to na głowę pobije oficjalne ROM-y

Pozdrowienia dla qsqa

*

Offline szarik.rcm

• **
  • 218
« Odpowiedź #1738 dnia: Czerwiec 03, 2009, 23:28:35 »
Nie doświadczyłem, żadnego z opisanych przez Ciebie błędów. Oprócz wybierania głosowego, z którego nie korzystam, więc nie wiem. Ale budzik działa jak najbardziej, codziennie. Z blokadą i połączeniami, też nie mam problemów.
Może spróbuj zrobić SR, HR, albo wgrać ROM od nowa. Instalowałeś jakieś programy, może to one Ci namieszały.

Jeszcze tak sobie przypomniałem - masz ustawione w dźwiękach i powiadomieniach wszystkie ptaszki? Kiedyś wyszedł taki ROM co miał domyślnie powyłączane wszystkie powiadomienia, przez co alarm nie działał i kilku osobą udało się zaspać do pracy :P Sprawdź może to to.

*

Offline qsqa

• 2086
« Odpowiedź #1739 dnia: Czerwiec 04, 2009, 10:10:48 »
W wersji4.3 na pewno nie ma problemu z budzikiem, specjalnie zwracałem na to uwagę

4.4 wpadnie prawdopodobnie jutro wieczorem już z nowym dialerem z Tachi