Jestem mniej więcej po tygodniowym testowaniu i mam kilka uwag. Jeśli pozwolisz AMIGAnTOMEK to podzielę się nimi na forum:
- bateria - ładowany wieczorem, rano ledwo 25% - powód może być skraj zasięgu i ciągle szukanie zwykłego nadajnika, nie czepiam się
- WiFi - w domu chodzi bez problemu - router z wifi wpięty do neostrady, w pracy mam dziwy - pinguję i robię tracerouta do każdej możliwej strony, odpowiada wszystko. oOpera mini, youtube i pogoda działają bez problemu, natomiast opera, ie, google maps, quick gps nie łączy się z siecią. Nie wydaje mi się, że jest to problem konfiguracji sieci u mnie w firmie, tylko chyba coś z konfiguracją w telefonie, ale nie wiem gdzie grzebać
- mój błąd, źle skonfigurowałem WiFi w pracy- przy odpalaniu ie wyskakuje komunikat "Internet Explorer nie może pobrać blank" Kliknięcie OK pozwala dopiero na wczytanie strony domowej - chyba nie jest to prawidłowe zachowanie?
- busy.mid - plik jest pusty i nie wiem jak go zastąpić innym, żeby słyszeć jak osoba do której dzwonię jest zajęta. Przeszukałem rejestr - brak odwołań do tego pliku, zastąpić go nie można, bo jest zabezpieczony
- niestety dość często się zawiesza - zazwyczaj przy odbieraniu połączeń - pal licho połączenie, ale przy okazji giną e-maile i smsy pobrane od ostatniego SR
- pomogło wyłączenie programu do oszczędzania procesora, jak teraz chodzi cały czas na 588MHz to na razie się nie zawiesza, wcześniej w trybie uśpienia miałem włączony tryb oszczędny- przy robieniu zdjęć i próbie ich wysłania mmsem nie działa funkcja zmniejszania pliku. Po kliknięciu Tak na pytanie "Wielkość przechwyconego obrazu przekracza maksymalny rozmiar pliku dla wiadomości MMS. Czy zmniejszyć rozmiar pliku?", nic się nie dzieje - i nie można nic więcej kliknąć.
- jak można pisać po polsku korzystając z Touch Input, bez wykorzystania słownika XT9? Funkcja Uzupełnianie wyrazów w trybie ABC nie działa. W opcjach wprowadzania danych nie da rady wybrać Klawiatury...
- jest taka opcja "Odrzuć połączenie z wiadomością tekstową" O ile jest zaznaczony ptaszek przy "Edytuj tekst przed wysłaniem", to pojawia się okno z wiadomością i możliwością jej wysłania, ale jeśli nie ma zaznaczonego ptaszka przy "Edytuj tekst..." to już tego smsa nie wysyła
- w układzie klasycznym smsów brak ikonek przy smsach - nowy, przeczytany
- na załączniku widać drobne przesunięcie ikonki oznaczającej klawiaturę
- po wybraniu w opcjach Widoku na inny niż "Połączenie i kontakty" skutkuje powrotem do tego jedynego słusznego, czyli "Połączenia i kontakty"
- jeszcze jedna sprawa, nie zauważyłem tego wcześniej. Na głównym ekranie mam datę 09-mmmm-2010. Próbowałem zmieniać w lokalizacji ale nic to nie daje. Może ktoś wie czy sam sobie coś zmieniłem, czy to problem tego ROMu?To chyba tyle z moich obserwacji

P.S. W czasie pisania tego posta bateria zjechała z 80% na 71%

A poza tym fajnie że Ci się chciało to wszystko robić i wielkie dzięki