[ROM][01.10.2011] AMIGAnTOMEK WM 6.5 builds 29022/21885 Sense 2.1

• 1748 Odpowiedzi
  • 277197 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
  • Sprzęt: HTC HD2, Nokia Lumia 820
Odp: [ROM][14.05.2010] AMIGAnTOMEK 6.5 23529/21884
« Odpowiedź #1080 dnia: Czerwiec 08, 2010, 14:04:17 »
glympse, putty (portable), marketplace, pocket demotywatory, mobilegadu, ruttensoft coludfiles (nieoficjalny dropbox). No i zmieniłem jedną wartość w rejestrze, aby unieszkodliwić animację pogody na zakładce HOME. Dziwny przypadek....
No fakt dziwny nie widze tam nic co powodowałoby takie problemy. Pozostaje spróbować HR.
Jeśli podoba Ci się mój ROM i chcesz zostać donatorem wyślij mi PW.

« Odpowiedź #1081 dnia: Czerwiec 13, 2010, 13:30:47 »
Witam,
jak dla mnie bomba...działam juz na ROMie prze kilka dnia i wszystko stabilne i poprawnie działające. Pojawiają się problemy przy wgraniu S2U2 i dziwny dźwięk. (chyba synchronizacja albo aktualizacja) co kilkanaście minut. Może ktoś uświadomi ciemniaka  :wink: co to i jak to wyłączyć  :wink:

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #1082 dnia: Czerwiec 13, 2010, 20:52:42 »
Witam,
jak dla mnie bomba...działam juz na ROMie prze kilka dnia i wszystko stabilne i poprawnie działające. Pojawiają się problemy przy wgraniu S2U2 i dziwny dźwięk. (chyba synchronizacja albo aktualizacja) co kilkanaście minut. Może ktoś uświadomi ciemniaka  :wink: co to i jak to wyłączyć  :wink:
Dzwiek to reremind przypominajacy o czyms :D

*

Offline ussek

• 23
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
« Odpowiedź #1083 dnia: Czerwiec 13, 2010, 22:44:47 »
może wybrzydzam, ale mój telefon ma problemy w sms'ach. mianowicie wszystko bardzo wolno chodzi gdy wchodzę do wiadomości i czasem obraz dziwnie wygląda po rozłożeniu klawiaduty we wiadomościach

« Odpowiedź #1084 dnia: Czerwiec 13, 2010, 23:00:45 »
Znalazłem "dziwny dźwięk", był to mail w skrzynce ... daleko daleko na końcu  :mrgreen:. S2U2 zainstalowana nowa wersja i wszystko śmiga ok.

« Odpowiedź #1085 dnia: Czerwiec 15, 2010, 22:39:14 »
Mam problem ze zmiana formatu daty na zakladce Home. Poczytałem ze mozna zmienic tresc 25fc4b5e_manila ale jakos nie bardzo mi idzie. Moge zedytowac ten plik ale jest problem z zapisem.
Jakas rada jak sobie z tym poradzic? Najchetniej wstawilbym tam date w formacie wtorek, 15 czerwca (albo cze)

Pozdrawiam

Moze jakis Mod do tej Manili? Mile widziany link albo podpowiedz czego szukac.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 16, 2010, 20:11:12 wysłana przez dajver »

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #1086 dnia: Czerwiec 16, 2010, 20:43:41 »
Mam problem ze zmiana formatu daty na zakladce Home. Poczytałem ze mozna zmienic tresc 25fc4b5e_manila ale jakos nie bardzo mi idzie. Moge zedytowac ten plik ale jest problem z zapisem.
Jakas rada jak sobie z tym poradzic? Najchetniej wstawilbym tam date w formacie wtorek, 15 czerwca (albo cze)

Pozdrawiam

Moze jakis Mod do tej Manili? Mile widziany link albo podpowiedz czego szukac.

Sprawdz zalacznik

« Odpowiedź #1087 dnia: Czerwiec 16, 2010, 20:51:24 »
Bardzo dzieki, ale wlasnie przed chwila doszedlem ze trzeba edytowac ten plik total commanderem a nie wbudowanym eksploratorem plikow. Czlowiek uczy sie całe życie. Ale tak przy okazji czy mozna zmieniac zakladki wyglad zakladek manili? Chcialbym cos bez kolorkow, tak bardziej tradycyjnie ;). Moze nawet tak jak kiedys bylo w TF3d.
Np cos takiego http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=561767

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858

*

Offline andy1970

• *
  • 61
  • Samsung Omnia 2
« Odpowiedź #1089 dnia: Czerwiec 18, 2010, 11:50:53 »
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=520753&highlight=dusk
sprawdzilem to i jakos nie chce mi to zadzialac na 23529 i tu pytanie czy mozna w jakis przystepny sposob opisac jak to zmienic na tym ROMie wersja radia 1.11.25.01
nigdy nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem

« Odpowiedź #1090 dnia: Czerwiec 18, 2010, 17:13:41 »
Witam
Mam pytanie czy ma ktoś problem podobny jak na moim telefonie HTC Touch PRO. Wgrałem ostatnio ROM AMIGAnTOMEK i wszystko śmiga OK, ale jest problem z AutoMapą. Wersja Automapy 6.5.0 podczas uruchamiania pojawia się błąd że nie można zapisać do pliku i ścieżka, naciskam OK i Autompa działa, ale kiedy wyłączę AM i włącze ponownie to już nie może znaleźć GPSa, znajduje i gubi i tak cały czas. Pomaga restart telefonu, ale kiedy włącze ponownie AM to znowu szuka GPSa. Wgrałęm starsza wersję AM która działała na wcześniejszym ROMie i też jest podobny objaw, uszczuplony jedynie o komunikat o błędzie zapisu. Czy ktoś ma na to jakiś pomysł. Dodam iż wgrałem sam ROM (http://rapidshare.com/files/380919155/AMIGAnTOMEK_6.5.1.21884.rar), tam jest jeszcze (Rilphone w ROMie pasuje do tego radia: http://rapidshare.com/files/320038222/Raphael_Radio_1.17.25.09.rar) czy to też trzeba wgrać czy to nie ma znaczenia?

*

Offline Bobrob

• *
  • 92
  • Sprzęt: HD2 16 GB,  IPhone 4 32 GB
« Odpowiedź #1091 dnia: Czerwiec 18, 2010, 18:40:34 »
Witam
Mam pytanie czy ma ktoś problem podobny jak na moim telefonie HTC Touch PRO. Wgrałem ostatnio ROM AMIGAnTOMEK i wszystko śmiga OK, ale jest problem z AutoMapą. Wersja Automapy 6.5.0 podczas uruchamiania pojawia się błąd że nie można zapisać do pliku i ścieżka, naciskam OK i Autompa działa, ale kiedy wyłączę AM i włącze ponownie to już nie może znaleźć GPSa, znajduje i gubi i tak cały czas. Pomaga restart telefonu, ale kiedy włącze ponownie AM to znowu szuka GPSa. Wgrałęm starsza wersję AM która działała na wcześniejszym ROMie i też jest podobny objaw, uszczuplony jedynie o komunikat o błędzie zapisu. Czy ktoś ma na to jakiś pomysł. Dodam iż wgrałem sam ROM (http://rapidshare.com/files/380919155/AMIGAnTOMEK_6.5.1.21884.rar), tam jest jeszcze (Rilphone w ROMie pasuje do tego radia: http://rapidshare.com/files/320038222/Raphael_Radio_1.17.25.09.rar) czy to też trzeba wgrać czy to nie ma znaczenia?

Miałem podobny problem.
Mam kartę 16 G, na której miałem multum muzyki filmów i różności. Skopiowałem zawartość na dysk ( w trakcie wyszło ile było błędów).
Format karty.
Instalacja Automapy.
Dogranie reszty .
Problemy zniknęły.
Spróbuj - może i u Ciebie zdziała.

Dodam, że u mnie nie mogłem dodatkowo przy starcie wybrać profilu, program startował i po zaplanowaniu trasy robił się biały ekran, program nie zapamiętywał zmienianych ustawień.
 Jak widać to nie wina ROMU  - tylko karty pamięci ( chyba postępująca defragmentacja)

Pozdrawiam 
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 18, 2010, 18:42:17 wysłana przez Bobrob »

« Odpowiedź #1092 dnia: Czerwiec 18, 2010, 21:39:08 »
Dzięki za odpowiedz. Ale ja instalowałem na dwóch różnych kartach jedna używana, druga nówka sztuka. Jedną i drugą formatowałem i na FAT i na FAT32, bez zmian. Karty mają tylko AM nic więcej. Przy pierwszym uruchomieniu wyskakuje mi dokładnie taki błąd (Zapisanie ustawień (poisearch.settings) się nie powiodło. Zwolnij miejsce dla katalogu \storage card\automapaeu\profiles\osobowy\settingsfiles\ i upewnij się, że można w nim zapisać.) Wywalałem cały folder Settingfiles i sprawdzałem czy ma możliwość zapisu, wszytko z uprawnieniami jest OK.

Witam

Miałem podobny problem.
Mam kartę 16 G, na której miałem multum muzyki filmów i różności. Skopiowałem zawartość na dysk ( w trakcie wyszło ile było błędów).
Format karty.
Instalacja Automapy.
Dogranie reszty .
Problemy zniknęły.
Spróbuj - może i u Ciebie zdziała.

Dodam, że u mnie nie mogłem dodatkowo przy starcie wybrać profilu, program startował i po zaplanowaniu trasy robił się biały ekran, program nie zapamiętywał zmienianych ustawień.
 Jak widać to nie wina ROMU  - tylko karty pamięci ( chyba postępująca defragmentacja)

Pozdrawiam

*

Offline jasiorr

• **
  • 131
  • Sprzęt: Samsung Omnia Pro B7610
« Odpowiedź #1093 dnia: Czerwiec 26, 2010, 08:38:10 »
AMIGAnTOMEK mega szacun za system, ładowanie systemu jest po prostu boskie... jak uruchamiałem tela po raz pierwszy z moich słów wyszło coś takiego ,,LoooL" :O :ok: Instalowałem w nocy , dzisiaj czas na testy. Mam pytanko jak usunąć logo ery. Myślałem, że wgranie niebrandowego roma załatwi sprawę :-|  Jak je usunąć lub jakoś zamienić na coś innego ?
Poza tym mam pytanko czy można z poziomu telefonu sformatować kartę pamięci ? Gdyż chwilowo jestem bez czytnika w kompie ... ?
W Moich Żyłach płynie benzyna, Zamiast Serca Świszczy Turbina..

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #1094 dnia: Czerwiec 26, 2010, 09:17:36 »
AMIGAnTOMEK mega szacun za system, ładowanie systemu jest po prostu boskie... jak uruchamiałem tela po raz pierwszy z moich słów wyszło coś takiego ,,LoooL" :O :ok: Instalowałem w nocy , dzisiaj czas na testy. Mam pytanko jak usunąć logo ery. Myślałem, że wgranie niebrandowego roma załatwi sprawę :-|  Jak je usunąć lub jakoś zamienić na coś innego ?
Poza tym mam pytanko czy można z poziomu telefonu sformatować kartę pamięci ? Gdyż chwilowo jestem bez czytnika w kompie ... ?
1. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=431161
2. http://pdaclub.pl/forum/oprogramowanie-ppc/formatowanie-karty-pamieci-pod-windows-mobile/
Google sie kłaniają kolego

*

Offline jasiorr

• **
  • 131
« Odpowiedź #1095 dnia: Czerwiec 26, 2010, 11:20:30 »
Z formatowaniem karty już sobie poradziłem  :P
Gdyż wczoraj w nocy podczas połączenia do kompa zauważyłem, że po wgraniu twojego roma pojawiła się dodatkowa opcja ,,pamięć masowa" a przecież wtedy kartę wykrywa jak normalnego pendrive. No udało się sformatować z poziomu OS
Dzięki AMIGAnTOMEK za odpowiedzi w każdym razie, zmęczony jestem po nocce z TP w dodatku wcześnie wstałem i stąd to lenistwo  :P Postanawiam poprawę...
Poza tym mam jeszcze parę pytań...
Czy działa u was normalnie przypisywanie awatara do kontaktów ale z poziomu eksploratora plików, bowiem przytrzymuje na jakimś obrazku wchodzi w obraz aby wybrać fragment do emblematu kontaktu i pupa nic nie można wybrać brak opcji jedyna opcja to wyjść (klawiszem wstecz - ,,<--")

Poza tym w menu ustawienia-->dzisiaj  chciał bym wybrać obraz tapety widzi tylko i wyłącznie główne foldery karty pamięci oraz foldery w pamięci telefonu, podfolderów niestety już nie ma. Przykład jeżeli na karcie pamięci mam folder moje dokumenty a w nim pogrupowane obrazy zdjęcia itp to to w takim wypadku nie zmienię obrazu tła dzisiaj,  do wyboru mam albo przenieść katalogi z obrazami dźwiękami aby były bezpośrednio widoczne albo wybierać w eksploratorze tapetę i z poziomu eksploratora wybrać w menu opcje ustawienie tła ekranu dzisiaj...
Nie wiem czy tak jest i tak musi być czy to po prostu jakiś błąd  :P

Podczas pisania tego posta wyjaśniłem sobie kilka nurtujących mnie pytań :-|
1. Dlaczego nie zapisuje ustawień w ustawienia--> dzisiaj--> elementy 
Nie zapisywało, żadnej opcji jaką wybrałem data, skrzynka odbiorcza itp... itd...
Okazało się, że TouchFlo 3d nie pozwala zapisać... zatem nasuwa mi się pytanie czy można edytować jakoś ten cały touchflo, zmienić tapetę,elementy itp...(tym razem użyłem opcji szukaj)

Kolejne co mnie denerwuje to, to że wyświetla mi podwójnie kontakty :-|. Po skopiowaniu kontaktów z sima na tel wyświetla mi podwójnie. Za każdym razem muszę wybierać opcje filtr -->pokaż kontakty urządzenia ? czy jedyną inną opcją aby tego uniknąć będzie kasacja kontaktów na sim (wolał bym tego uniknąć gdyż niezbadane są wyroki boskie w razie nagłej awarii urządzenia stracę wszystkie  :P) Jest jakiś sposób na to ? Pamiętam, że gdy miałem jeszcze starego dobrego M3100 na wm 6.1 też mnie to denerwowało  :-| A teraz mam taki fonik, że chciałbym aby było idealnie ... :mrgreen:

Przepraszam z góry AMIGAnTOMEK ,że zaśmiecam banalnymi pytaniami temat ale chciał bym to wyjaśnić aby móc w pełni rozkoszować się użytkowaniem mojego TP

EDIT:
Próbowałem się pozbyć logo zgodnie z tym co piszą na xda.
Niestety napotkałem problemy. Wszystko inne sciągam na kompa a gdy chce sciagnąc raphael custom ruu wyskakuje mi w eset smart seciurity 4 ze wykryto konia trojanskiego :|
I teraz nie wiem czy to wgrywać czy nie. Wolę wpierw upewnić się tutaj....
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 26, 2010, 14:27:02 wysłana przez jasiorr »

« Odpowiedź #1096 dnia: Czerwiec 26, 2010, 18:48:07 »
Podczas pisania tego posta wyjaśniłem sobie kilka nurtujących mnie pytań :-|
1. Dlaczego nie zapisuje ustawień w ustawienia--> dzisiaj--> elementy 
Nie zapisywało, żadnej opcji jaką wybrałem data, skrzynka odbiorcza itp... itd...
Okazało się, że TouchFlo 3d nie pozwala zapisać... zatem nasuwa mi się pytanie czy można edytować jakoś ten cały touchflo, zmienić tapetę,elementy itp...(tym razem użyłem opcji szukaj)

Elementy, to są swego rodzaju nakładki na pulpit telefonu. Jedną taką dużą nakładką jest TF3D. Także nie ma sensu wybierania czegokolwiek innego, bo i tak TF3D Ci to przykryje. Tapetę możesz zmienić najprościej w zakładce "Ustawienia". W zależności od wersji, można też ukrywać/pokazywać zakładki jak i również zmieniać ich kolejność.

*

Offline palkens

• 413
« Odpowiedź #1097 dnia: Czerwiec 26, 2010, 22:12:31 »
pojawił się problem:(
od 19.06 nie synchronizuje mi się active cyns z serverem exchange (google)

kod błedu:
0x80004005   N/A   Synchronization failed due to a device software error. Contact your network administrator.      1. Obtain the latest Pocket PC End User Update from your service provider.

Więc kontaktuje się moj software providerze:D?
Mam Touch prO i jest mi z tym dobrze:D

*

Offline jasiorr

• **
  • 131
« Odpowiedź #1098 dnia: Czerwiec 27, 2010, 09:45:38 »
Pierwsza noc z romem AMIGAnTOMEK za mną. Nie wiem czy ktoś  już o tym wspominał ale budzik jest nie do końca spolszczony ... Znaczy sie jak już zadzwoni w menu do wyboru są po opcje po angielsku  :-|  snoze 5.10.15 minut itd
Pozdrawiam.
Ps.
Z logo już sobie poradziłem, wyświetla na całym ekranie  :P z podwójnymi kontaktami też sobie poradziłem (w daimond tweaku jest opcja pokazuj kontakty z sim /lub ukrywaj)
Także zabawa idzie do przodu.
Zauważyłem też dziwną zawieszkę albo brak reakcji na wybór ,,ok" przy ustawianie kanałów informacyjnych ;-)
Póki co to wszystko z mojej strony jak na razie chodzi szybko, auto mapa też chodzi bezproblemowo
EDIT:
W dalszym Ciągu nie mogę pogodzić się z tym że jak uruchomię touch flo to mam tylko widniejącą historię połączeń i kontakty nie można tego zmienić albo dodać inne programy no i ta tapeta jak mam touchflo to mam tą kulę, satelitę cokolwiek to jest a chciałbym , żeby w tle było to co mam ustawione jako tapetę  :-|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 27, 2010, 09:50:30 wysłana przez jasiorr »

« Odpowiedź #1099 dnia: Czerwiec 27, 2010, 10:12:28 »
Tapetę pisałem Ci gdzie się zmienia. Jeśli chcesz zmieniać to co widzisz na ekranie HOME, to musisz zainstalować nakładkę, np. C00kie Home Tab, bądź MaxManilla.

*

Offline jasiorr

• **
  • 131
« Odpowiedź #1100 dnia: Czerwiec 27, 2010, 11:08:48 »
Tapetę pisałem Ci gdzie się zmienia. Jeśli chcesz zmieniać to co widzisz na ekranie HOME, to musisz zainstalować nakładkę, np. C00kie Home Tab, bądź MaxManilla.
No właśnie wiem gdzie się zmienia tapetę ogólnie , chodzi mi tylko i wyłącznie o obraz na ekranie home. Dzięki za podpowiedzi co do tych nakładek  :ok:
Czyli co nie da się zamienić tej historii połączeń lub kalendarza na coś innego lub po prostu dodać inne skróty
EDIT:
Tapeta na home zmieniona, problem ze skrótami rozwiązany (zrobiłem to tak aby było mi wygodnie  - kwestia tygodnia i się przyzwyczaję.
Podczas zabawy z systemem zaliczyłem pierwsza poważna zwieche na nic nie reaguje zostawię go chwilę może się ,,odwiesi" (przy zmianie nazwy urządzenia, robiłem to kilka razy a raczej podjąłem kilka prób bo za każdym razem wywalało ze nazwa nie ma liczby itp gdy już wszystko ustawiłem tak jak powinno  wciskam ok i zwiecha  :-|
Chyba pozostaje tylko SR :S
EDIT:
Uznajmy to za niewinny incydent :P po SR udało się pomyślnie zmienić nazwę urządzenia
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 27, 2010, 13:15:28 wysłana przez jasiorr »

« Odpowiedź #1101 dnia: Czerwiec 27, 2010, 15:07:29 »
Witam ,zainstalowalem najnowszy rom AMIGAnTOMEK dwa dni temu (wczesniejsza wersje posiadalem okolo 3 miesiace) i dzisiaj po restarcie telefonu poprostu niechce sie mi zalczyć, a minowicie włanczam go i uruchamia sie przez około 15 sekund (czyli przejdzie cała ta animacja uruchamiania komputera) a pozniej wyskakuje biały ekran na dwie sekundy i robi sie czarny tylko pozostaje bialy pasek na gorze.
Probowalem zrobic Hard Reset. ale to trzeba zrobic na odpalonym telefonie i jakoś u mnie niechce (pewnie całkiem sie nie załadował)a moze da sie zrobic jakiś format telefonu bez wlanczania go.
Rownierz probowałem połaczyc sie z kompem, to komputer nie widzi telefonu raz mi sie udalo połaczyc ale na komputerze wyskoczylo zeby odblokowac telefon (a miałem odblokowanie hasłem 4 cyfrowym) a na telefonie nic nie widac tylko biały pasek
POMOCY!!! NIEWIEM CO MAM JUZ ROBIC!!!

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #1102 dnia: Czerwiec 27, 2010, 20:35:34 »

Probowalem zrobic Hard Reset. ale to trzeba zrobic na odpalonym telefonie i jakoś u mnie niechce (pewnie całkiem sie nie załadował)a moze da sie zrobic jakiś format telefonu bez wlanczania go.
Hard reset masz w pkt 10
http://pdaclub.pl/forum/raphael/faq-htc-touch-promda-vario-iv-htc-raphael-rom-hardspl-rekonstrukcja-itd/
Aby wgrac inny rom albo ponownie ten uruchom aRaphaela w trybie bootloadera (pkt 9 z linka powyzej )  i wtedy wgrywaj tak jak zwykle

*

Offline palkens

• 413
« Odpowiedź #1103 dnia: Czerwiec 27, 2010, 22:53:01 »
amiga a co z moja synchronizacja:(?
niemozliwe zeby activesync dzialal przez miesiac czy 2 cos sie spsulo:(

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #1104 dnia: Czerwiec 27, 2010, 23:07:46 »
amiga a co z moja synchronizacja:(?
niemozliwe zeby activesync dzialal przez miesiac czy 2 cos sie spsulo:(
Nie wiem nie korzystam z tego. Synchronizuję lokalnie z outgłupkiem

*

Offline palkens

• 413
« Odpowiedź #1105 dnia: Czerwiec 27, 2010, 23:48:00 »
a da sie outlooka synchronizowac z exchangem?
to bym do outlooka przerzucil z neta i z kompa na telefon bo z kompem sie synchronizuje

btw bedziesz zmienial build czy cos w romie z 2.1? i jak dziala 2.5?

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #1106 dnia: Czerwiec 28, 2010, 00:11:50 »
a da sie outlooka synchronizowac z exchangem?
to bym do outlooka przerzucil z neta i z kompa na telefon bo z kompem sie synchronizuje

btw bedziesz zmienial build czy cos w romie z 2.1? i jak dziala 2.5?
Nie wiem czy sie da sprawdz. Co do buildów to po co zmieniac jak jest OK?
2.5 działa git

« Odpowiedź #1107 dnia: Czerwiec 28, 2010, 16:33:13 »

Hard reset masz w pkt 10
http://pdaclub.pl/forum/raphael/faq-htc-touch-promda-vario-iv-htc-raphael-rom-hardspl-rekonstrukcja-itd/
Aby wgrac inny rom albo ponownie ten uruchom aRaphaela w trybie bootloadera (pkt 9 z linka powyzej )  i wtedy wgrywaj tak jak zwykle
oki poradziłem sobie tak jak napisales, ale mam jeszcze jedno pytanie ponieważ mialem wczesniejszą wersje Twojego romu chyba jakoś z marca i działalo mi na tym romie wszystko fajnie, zainstalowałem ten najnowszy 3 dni temu i własnie od tamtej pory mam problemy z telefonem. Przy probie powrócenia do romu wczesniejszego nic to nie daje ponieważ jest cały czas ten najnowszy. Zainstalowalem nawet Stock rom i ponownie Twoj rom z marca i nadal jest ten najnowszy. Nie mam pojecia jak powrócic do poprzedniej wersji.

*

Offline AMIGAnTOMEK

• Ekspert HTC Artemis
  • 1858
« Odpowiedź #1108 dnia: Czerwiec 28, 2010, 20:33:15 »
]oki poradziłem sobie tak jak napisales, ale mam jeszcze jedno pytanie ponieważ mialem wczesniejszą wersje Twojego romu chyba jakoś z marca i działalo mi na tym romie wszystko fajnie, zainstalowałem ten najnowszy 3 dni temu i własnie od tamtej pory mam problemy z telefonem. Przy probie powrócenia do romu wczesniejszego nic to nie daje ponieważ jest cały czas ten najnowszy. Zainstalowalem nawet Stock rom i ponownie Twoj rom z marca i nadal jest ten najnowszy. Nie mam pojecia jak powrócic do poprzedniej wersji.
To jakas dziwna przypadlosc bo jesli wgrywasz rom z marca to nie mozesz miec innego. Czy ty aby napewno wgrywasz ten z marca? Moze być z lutego albo kwietnia w marcu nie było wersji. Na wszelki wypadek sciagnij sobie z chomika tam masz wszystko chronologicznie.

« Odpowiedź #1109 dnia: Czerwiec 29, 2010, 08:19:14 »
W marcu instalowałem to pewnie ściągnołem ta wersje z lutego i ona mi odpowiadała chociaz co jakiś czas sie zawiesil tel. i musiałem go resetowac. Ale na tym romie najnowszym wali mi zwisy 2-3 razy dziennie. Wszedłem na chomika i sciagam jeszcze raz wersje z lutego i zainstaluje ponownie zobaczymy czy pomoze.
Instaluje napewno ta z lutego ponieważ jak mam ją na kompie to sprawdzam własciwośc pliku(romu) i wyskakuje ze sciagniety był w marcu, a ten najnowszy w czerwcu aha ten z czerwca jest 3mb wiekszy także napewno ich nie pomylilem.
A sprawdzam to czy jest najnowsza wersja czy ta z lutego np. poprzez blokowanie telefonu: ustawiam sobie zeby byla blokada poprzez kod pin, i w tym starym romie była do odblokowania zwykła prosta klawiatura, a w tym najnowszym jest juz szara(zmieniona) i na dodatek jest suwak do odblokowania. Lub jak zrobie zdjecie i chce je zaraz wyslac mms to tel pyta sie czy ma zmnijszyc rozmiar i jak klikam "tak" to jest zwis a w starej wersji wszystko chodziło dobrze.