Z formatowaniem karty już sobie poradziłem

Gdyż wczoraj w nocy podczas połączenia do kompa zauważyłem, że po wgraniu twojego roma pojawiła się dodatkowa opcja ,,pamięć masowa" a przecież wtedy kartę wykrywa jak normalnego pendrive. No udało się sformatować z poziomu OS
Dzięki
AMIGAnTOMEK za odpowiedzi w każdym razie, zmęczony jestem po nocce z TP w dodatku wcześnie wstałem i stąd to lenistwo

Postanawiam poprawę...
Poza tym mam jeszcze parę pytań...
Czy działa u was normalnie przypisywanie awatara do kontaktów ale z poziomu eksploratora plików, bowiem przytrzymuje na jakimś obrazku wchodzi w obraz aby wybrać fragment do emblematu kontaktu i pupa nic nie można wybrać brak opcji jedyna opcja to wyjść (klawiszem wstecz - ,,<--")
Poza tym w menu ustawienia-->dzisiaj chciał bym wybrać obraz tapety widzi tylko i wyłącznie główne foldery karty pamięci oraz foldery w pamięci telefonu, podfolderów niestety już nie ma. Przykład jeżeli na karcie pamięci mam folder moje dokumenty a w nim pogrupowane obrazy zdjęcia itp to to w takim wypadku nie zmienię obrazu tła dzisiaj, do wyboru mam albo przenieść katalogi z obrazami dźwiękami aby były bezpośrednio widoczne albo wybierać w eksploratorze tapetę i z poziomu eksploratora wybrać w menu opcje ustawienie tła ekranu dzisiaj...
Nie wiem czy tak jest i tak musi być czy to po prostu jakiś błąd

Podczas pisania tego posta wyjaśniłem sobie kilka nurtujących mnie pytań

1. Dlaczego nie zapisuje ustawień w ustawienia--> dzisiaj--> elementy
Nie zapisywało, żadnej opcji jaką wybrałem data, skrzynka odbiorcza itp... itd...
Okazało się, że TouchFlo 3d nie pozwala zapisać... zatem nasuwa mi się pytanie czy można edytować jakoś ten cały touchflo, zmienić tapetę,elementy itp...(tym razem użyłem opcji szukaj)
Kolejne co mnie denerwuje to, to że wyświetla mi podwójnie kontakty

. Po skopiowaniu kontaktów z sima na tel wyświetla mi podwójnie. Za każdym razem muszę wybierać opcje filtr -->pokaż kontakty urządzenia ? czy jedyną inną opcją aby tego uniknąć będzie kasacja kontaktów na sim (wolał bym tego uniknąć gdyż niezbadane są wyroki boskie w razie nagłej awarii urządzenia stracę wszystkie

) Jest jakiś sposób na to ? Pamiętam, że gdy miałem jeszcze starego dobrego M3100 na wm 6.1 też mnie to denerwowało

A teraz mam taki fonik, że chciałbym aby było idealnie ...
Przepraszam z góry
AMIGAnTOMEK ,że zaśmiecam banalnymi pytaniami temat ale chciał bym to wyjaśnić aby móc w pełni rozkoszować się użytkowaniem mojego TP
EDIT:
Próbowałem się pozbyć logo zgodnie z tym co piszą na xda.
Niestety napotkałem problemy. Wszystko inne sciągam na kompa a gdy chce sciagnąc raphael custom ruu wyskakuje mi w eset smart seciurity 4 ze wykryto konia trojanskiego
I teraz nie wiem czy to wgrywać czy nie. Wolę wpierw upewnić się tutaj....