Witam
Korzystam z tego ROMu AMIGAnTOMEK_6.5.3.23529_sense2.5 i ogolnie chodzi milo i sprawnie. :-) Gratuluje postepow kucharzowi. Tlumaczenia tez udane. Jak narazie tylko dwa drobne bledy zauwazylem: Wyczyść (Clear) przy bezchmurnej nocy oraz "IDS_MSG_PAGE" przy kliknieciu na wiadomosc w zaklace Wiadomosci w Sense 2.5... (ale to blache sprawy) Mam pare pomniejszych zapytan. Co musze zrobic bym mogl dobrac sie do zaimpletowanego HTC Action Screen (jak sie nie myle, chodzi o to co jest pod skrotem "Nowy..." w Sense)? Zainstalowac go jeszcze raz i szukac skrotu? Chcialbym poprostu przeniesc to na skrot na Today lub pod przycisk. Kolejne zapytanie. Norma jest to, ze rotacja nie dziala w zadnej przegladarce obrazow? Przyciski obraca, samej grafiki juz nie. Brakuje mi w tym ROMie SynchroTime czy NoData (tego cab akurat posiadam Synchro... juz nie). Jeszcze jedna rzecz to w ktoryms momencie diody przestaly mi sygnalizowac nowego SMSa czy alarmy (z przypomnieniami dziala). Nie instalowalem specjalnie nic co mogloby tak selekcyjnie wylaczyc mi dzialanie diodek. I jeszcze dwie kwestie... Taki watek zbiorowy. ;-P Ikony w taskbarze sa sympatyczne, ladne, ale momentami niepraktyczne. :-/ Przy wyciszonym glosniku czy braku lacznosci (gdy GSM jest nieaktywne) widac tylko puste okienka/kwadraciki, a gdy sie laczy WiFi, to nie wiadomo czy sie polaczyl czy jest brak polaczenia, bo wyglada to jednakowo. :-/ I ostatnia bardzo wazna dla mnie kwestia. Czy ktos tutaj korzysta/-l z phoneAlarm? Mam problem z wyeksportowaniem ustawien i automatycznych zmian profili z Kaisera na TP. Czy ktos wie jak to przeniesc lub wie czy jest to wykonalne? Probowalem roznych sposobow i tylko wyskakuje mi blad, ze oczekuje od wersji 2.0 tych parametrow, przy czym mam 2.40 na obu urzadzeniach. Pragne raz jeszcze pogratulowac autorowi udanego ROMu. :-) Jak narazie najdluzej gosci u mnie na TP, a jestem jeszcze w fazie testowania i dopasowywania, i flashowania nawet po 10-12 razy na dzien.
P.S. Czy LumosWizard jest niezbedny do tego by czujnik naswietlenia dzialal na tym ROMie? Czy trzeba go dodac do autostart by nie trzeba bylo za kazdym razem go odpalac po SR?
P.S.2 Jaka jest przyczyna tego, iz pamiec RAM jest w polowie zajeta po odpaleniu systemu? W innych ROMach przy podobnej dosc konfiguracji jest to 1/3 (pomijam kilkumegowe roznice w dostepnej do wykorzystania pamiec podrecznej). Wiecej na pamiec laduje skutkujac wieksza wydajnoscia czy niedostateczna jest tu jeszcze optymalizacja? (Nie umniejszajac umiejetnosci autorowi;-)
Pozdrawiam