[MDA Vario IV] Problem z indentyfikacją sms przychodzącego

• 8 Odpowiedzi
  • 1965 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Morfeusz

• 265
  • Sprzęt: Dużo różnych i będzie jeszcze więcej...
[MDA Vario IV] Problem z indentyfikacją sms przychodzącego
« dnia: Grudzień 25, 2008, 12:32:57 »
Witam Wszystkich

Na początku życzę wszystkim miłych i spokojnych świąt...

Mam problem, który zaczyna powoli mnie irytować, a mianowicie urządzenie nie identyfikuje mi sms-ów przychodzących.
Czyli wyświetla mi się sam numer a nie nazwa mimo tego że numer mam zapisany w pamięci MDA.
O tyle jest to dziwne że mms-y przychodzące identyfikuje prawidłowo a sms-y nie...

Może ktoś z szanownych użytkowników spotkał się z wyżej opisany problemem i zna rozwiązanie...
Od razu wspomnę że wolałbym mniej drastyczne rozwiązanie niż Hard Reset.

Z góry bardzo dziękuję za wszelką pomoc...

iPhone 3GS (16GB) + Blackberry 8900 + Nokia N900 + Motorola Milestone + Kilkanaście innych leżących na biurku...

Odp: [MDA Vario IV] Problem z indentyfikacją sms przychodzącego
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 25, 2008, 17:55:23 »
Witam Wszystkich

Na początku życzę wszystkim miłych i spokojnych świąt...

Mam problem, który zaczyna powoli mnie irytować, a mianowicie urządzenie nie identyfikuje mi sms-ów przychodzących.
Czyli wyświetla mi się sam numer a nie nazwa mimo tego że numer mam zapisany w pamięci MDA.
O tyle jest to dziwne że mms-y przychodzące identyfikuje prawidłowo a sms-y nie...

Może ktoś z szanownych użytkowników spotkał się z wyżej opisany problemem i zna rozwiązanie...
Od razu wspomnę że wolałbym mniej drastyczne rozwiązanie niż Hard Reset.

Z góry bardzo dziękuję za wszelką pomoc...

problem znany-Era zgłosiła do htc i czekaja na nowy rom lub łatkę.
jak zostanie zaakceptowany pojawi się na stronie ery (przy informacjach o vario4) jako zakładka "pliki do pobrania".
jest jeszcze 2gi sposob gdzies tu opisany a wiazacy sie ze zmianami w rejestrze...

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 25, 2008, 18:46:07 »
kaosone: odpowiedź pisz POZA cytatem... w pierwszej chwili myślałem, że sie pomyliłeś i wysłałeś list Morfeusza w całości bez komentarza. Poza tym nie cytuj 100% postu, a tylko jego kawałek, jeżeli w ogóle - w tym przypadku nie trzeba było w ogóle nic cytować.
A w temacie: jakby Era opublikowała ROM, to by wszystkich ułatwiło życie w temacie przywracania ustawień fabrycznych.
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 25, 2008, 19:14:34 »
kaosone: odpowiedź pisz POZA cytatem... w pierwszej chwili myślałem, że sie pomyliłeś i wysłałeś list Morfeusza w całości bez komentarza. Poza tym nie cytuj 100% postu, a tylko jego kawałek, jeżeli w ogóle - w tym przypadku nie trzeba było w ogóle nic cytować.
A w temacie: jakby Era opublikowała ROM, to by wszystkich ułatwiło życie w temacie przywracania ustawień fabrycznych.

cos sie zwalilo-kliknalem "cytuj" a wyszlo co wyszlo...

czy bedzie rom czy patch-jeszcze nie wiadomo...

*

Offline Morfeusz

• 265
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 25, 2008, 21:01:02 »
"jest jeszcze 2gi sposob gdzies tu opisany a wiazacy sie ze zmianami w rejestrze...'

kaosone Ogromne dzięki za odpowiedz, przynajmniej teraz wiem co jest grane. Jeszcze jedno pamiętasz może gdzie jest opisany drugi sposób bo szukałem ale nic nie znalazłem?...
iPhone 3GS (16GB) + Blackberry 8900 + Nokia N900 + Motorola Milestone + Kilkanaście innych leżących na biurku...

« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 25, 2008, 22:40:41 »
"jest jeszcze 2gi sposob gdzies tu opisany a wiazacy sie ze zmianami w rejestrze...'

kaosone Ogromne dzięki za odpowiedz, przynajmniej teraz wiem co jest grane. Jeszcze jedno pamiętasz może gdzie jest opisany drugi sposób bo szukałem ale nic nie znalazłem?...

nie pamietam-jak nie tutaj to szukaj na [PIRACTWO]

dzizas? jakie piractwo? chodzilo mi o strone a tam(zakladajac, ze nie na pdaclub) koles opisywal jak rejestr zmienic-wiem ze to "konkurencja" ale bez przegiec-Morfeusz nie szuka piratow tylko pomocy w sprawie bledu-www. Polish Elite       Board.pl
« Ostatnia zmiana: Grudzień 25, 2008, 22:45:20 wysłana przez kaosone »

*

Offline MirekZ

• 47
  • Sprzęt: HTC Desire Z ( było MDA Vario IV / HTC TyTN)
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 28, 2008, 01:42:53 »
Tutaj macie krok po kroku jak sobie z tym poradzić.

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=118421.msg845121#msg845121

pozdrawiam
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

*

Offline Morfeusz

• 265
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 01, 2009, 14:22:44 »
Wszystkim bardzo dziękuję, udało się na podstawie instrukcji, co prawda zmieniłem wartość na 7 ale także działa.

*

Offline piotrmichalik

• 6
  • Sprzęt: MDA Vario IV, iPhone
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 02, 2009, 18:05:14 »
Witam serdecznie
na wstępie wszystkiego dobrego w nowym roku u mnie również występuje ten problem. Kontaktowałem się z Erą i na infolinii poinformowano mnie że muszę się udać do salonu i wyślą telefon do serwisu gdzie go naprawią. Wydaje mi się ze teraz są trzy możliwości:

• Wgrają ten sam rom i powiedzą ze naprawili i dalej będzie du** blada
  • Wgrają patch i będzie działać
  • Maja nowy rom - ale nie chcą sie nim dzielić na stronie - i będzie działać

Zastanawiam się czy warto wysyłać go do serwisu bo jak maja tylko poprawić jakieś ustawienie w rejestrze i oddać go za 2 tygodnie to mogę sobie to sam zrobić ale jakby mieli dać nowy rom to mógłby sie przydać do odtwarzania w celach gwarancyjnych.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 02, 2009, 18:22:24 wysłana przez piotrmichalik »