Ja używam obecnie radia z Diamonda 1.02.25.BS14 (lekko zmodyfikowane tak żeby chodziło na PRO) i po kilku dniach używania mogę napisać kilka wniosków.
- Radio jest rzeczywiście bardziej energooszczędne, ale chyba bardziej w trybie czuwania niż podczas używania. Sporo Rafałka używam i jednak bateria Rafałka trzyma troszkę dłużej, spokojnie starcza na 48 godzin przy ok 50-70 smsów łącznie wysłanych i odebranych, ok 90 minut rozmów i ok 60 minut łącznie różnej zabawy.
- Nie wiem jak z zasięgiem, bo jeszcze nie byłem w miejscach w tych w których wcześniej zasięgu nie miałem, ale wydaje mi się, że jest lepiej. Na pewno jest lepiej jeśli chodzi o jakość rozmów, wszystko słuchać czysto i wyraźnie zarówno po mojej stronie jak i po stronie osoby do której dzonię.
- Fix łapany jest w przeciągu kilku - kilkunastu sekund, dla mnie wystarczająco szybko i nie widzę jakiegoś szczególnego pogorszenia lub poprawy jeśli chodzi o tę kwestię, ale może to przez to, że GPSu nie używam zbyt często.
Jutro mam zamiar wgrać nowy ROM o qsqa i zobaczymy jak się to radio będzie spisywać na nowym ROMie.