[7.09.2011] Android 2.3.x BETA / 2.2.x dla HTC Touch Pro

• 704 Odpowiedzi
  • 179035 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: [21.01.2011] Android 2.2.1 dla HTC Touch Pro
« Odpowiedź #390 dnia: Luty 10, 2011, 20:00:11 »
 I jak, działą w porządku? Jeśli chcesz mieć katalog o nazwie po prostu Android ( czy jakiej kolwiek innej) musisz edytować plik startup.txt.

Niestety też działa dośc nie  stabilnie, po zainstalowaniu działał ok przez ok  2h aleteraz praktycznie po kilku minutach od uruchomienia się zawiesza. Klawisze jakby reagują. Dioda na touchpadzie mryga jak przy ładowaniu po rozsunieciu klawiatura się podswietla, ale ekran czarny.  U kolegi jest jeszcze gorzej po kilkunastu sekundach uzywania lub nie się zawiesza. Podczas zawieszenia bardzo intensywnie zużywana jest bateria.Jakieś sugestie?
« Ostatnia zmiana: Luty 10, 2011, 20:24:09 wysłana przez speedziak »

« Odpowiedź #391 dnia: Luty 10, 2011, 21:56:54 »
Być może ma tutaj udział server_bug. Spróbuj innych kerneli (sami musicie dopasować pod siebie).

Spróbuj z czystą paczką (nie ściągaj nowej, po prostu wywal data.img i plik kalibracji). Po pierwszym uruchomieniu musisz przeżyć zacinanie się i uruchomić wszystkie aplikacje (przy tym ustawić Sobie PL w ustawieniach) i uruchomić go ponownie. Taki zabieg powinien pomóc. (omiń kamerę-ona i tak nie zadziała :-P ). Możesz spróbować też wykonać połączenie (team XDA, a właściwie testerzy) twierdzą, że to pomaga.

Bateria mocno leci przy zawiechach, bo procesor najciężej wtedy pracuje, próbując go odwiesić.

Uruchom go kiedy bateria na Twoim Raphaelu będzie miała 100%

Połączone: [time]Luty 10, 2011, 22:11:43[/time]
Własnie sprawdzałem logi z Chatu IRC i normalnie prawie spadłem z krzesła-zaskoczony zresztą byłem nie tylko ja, wszyscy się zdziwili, bo... No właśnie: GlemSom dzisiaj (po dwumiesięcznej przerwie) WYDAŁ NOWEGO KERNELA! A już myślałem, że o nas zapomniał  :mrgreen: Zaraz pobiorę i napiszę jak chodzi (no i spróbuj człowieku dać aktualną paczkę, jak w ciągu dnia musisz uzupełnić ją 2 razy :-P ). Polecam też spróbować z nowym kernelem osobom u których są problemy.

Edit: U mnie chodzi ładnie (przynajmniej na razie).
« Ostatnia zmiana: Luty 10, 2011, 22:22:03 wysłana przez GoldAngelo »

*

Offline domann

• 332
  • Link It, or it never happened…
  • Sprzęt: HTC One X
« Odpowiedź #392 dnia: Luty 10, 2011, 22:35:07 »

No właśnie: GlemSom dzisiaj (po dwumiesięcznej przerwie) WYDAŁ NOWEGO KERNELA!

A jakbym ładnie poprosił żeby go wrzucić na jakiś serwerek? ;)
HTC One X - Android Revolution HD x21

*

Offline RedTux

• **
  • 137
  • SEGA4Life.
    • Tuxality's Goodies
  • Sprzęt: SHARP EM-ONE
« Odpowiedź #393 dnia: Luty 10, 2011, 23:04:51 »
A jakbym ładnie poprosił żeby go wrzucić na jakiś serwerek? ;)

http://glemsom.users.anapnea.net/android2/htc-msm-linux/
XDA Flame, Dell Axim X51v, Nokia 9110i, Sony Vaio Picturebook PCG-C1VE, Toshiba Libretto 70CT...
To infinity and beyond...

« Odpowiedź #394 dnia: Luty 11, 2011, 02:34:22 »
Dla użytkowników Rhodium(Touch Pro 2) i Topaza(Diamond 2)....-Team DFT postanowił stworzyć port MAGLDR na te właśnie urządzenia. Trudno nie powinno być, zobaczcie fotkę:

Myślę, że jeśli uda się przeportować MAGLDR na rhodium i Topaza, to być może uda się również dla Raphaela i Diamonda (nawet jestem tego pewny)

Tworzenie bootloadera od podstaw na Leo trwało 4 miesiące... Tutaj tylko portują (w czym userzy xda są niezastąpieni) więc nie powinno być tak ciężko... Oczywiście jak DFT już zauważył i rozwiał wątpliwości-MAGLDR dla Rhodium/Topaza nie będzie wspierało Windows Phone 7. Tak więc myślę, że może w końcu doczekamy się i NANDA dla Touch Pro... tylko niech poprawią Baterię, kamerę i tak będziemy mieli, tym bardziej, że kernel viruscrazy wspiera już większość urządzeń(oczywiście jeśli chodzi o zdjęcia, nad wideo jeszcze nie rozpoczęto pracy :-)

Połączone: Luty 11, 2011, 11:54:28
No więc wczoraj o 21:03:06 wyszedł jeszcze jeden rootfs (rootfs-20110210-2cb7ec0.zip). Osoby, które pobrały wczoraj moją paczkę mimo wszystko powinny ściągnąć tę wersję, żeby mieć jak najaktualniejsze paczki:-) Powiedzcie jak się wasz Raphael sprawuje na paczce z wczorajszym kernelem?
« Ostatnia zmiana: Luty 11, 2011, 11:54:28 wysłana przez GoldAngelo »

« Odpowiedź #395 dnia: Luty 11, 2011, 13:07:53 »
Spróbuj z czystą paczką (nie ściągaj nowej, po prostu wywal data.img i plik kalibracji). Po pierwszym uruchomieniu musisz przeżyć zacinanie się i uruchomić wszystkie aplikacje (przy tym ustawić Sobie PL w ustawieniach) i uruchomić go ponownie. Taki zabieg powinien pomóc. (omiń kamerę-ona i tak nie zadziała :-P ). Możesz spróbować też wykonać połączenie (team XDA, a właściwie testerzy) twierdzą, że to pomaga.

A który to plik kalibracji?

BDW: Kiedy mozna liczyć na paczki z nowym kernelem od Ciebie? :)

« Odpowiedź #396 dnia: Luty 11, 2011, 13:25:21 »
Plik kalibracji to ts-calibration. Hmm... Tylko je zaktualizuje i postaram się wrzucić :-) Więc pewnie jeszcze dziś ;-)

Link do paczki z data.img:
http://www.megaupload.com/?d=94NMIW51
Link do czystej paczki:
http://www.megaupload.com/?d=UVYW45K2

Po uruchomieniu tradycyjnie włączcie i wyłączcie wszystkie aplikacje, a potem uruchomcie Andka ponownie :-) W przypadku Czystej paczki ustawcie przy pierwszym uruchomieniu język PL w pierwszej kolejności.

Jak ściągniecie napiszcie jak chodzi :-)
« Ostatnia zmiana: Luty 11, 2011, 17:09:23 wysłana przez GoldAngelo »

*

Offline domann

• 332
« Odpowiedź #397 dnia: Luty 11, 2011, 18:25:10 »
/?d=UVYW45K2[/url]

Jak ściągniecie napiszcie jak chodzi :-)

Ściągnąłem, skopiowałem na kartę zastępując pliki z pierwszego posta (Android 2.2). Odpalił i zawiesił się po ok 3 minutach. Tylko reset pomaga..

« Odpowiedź #398 dnia: Luty 11, 2011, 20:35:02 »
domann, a próbowałeś sformatować całą kartę pamięci i dopiero wtedy uruchomić Androida przy czystej paczce? (bez data.img, kalibracji)

*

Offline domann

• 332
« Odpowiedź #399 dnia: Luty 11, 2011, 21:43:05 »
domann, a próbowałeś sformatować całą kartę pamięci i dopiero wtedy uruchomić Androida przy czystej paczce? (bez data.img, kalibracji)

Niestety mam strasznie dużo programików poinstalowanych na karcie (automapa itp.) i nie chciałbym wywalać ich i instalować wszystkiego od nowa :/

Próbowałem tak jak pisałeś (odpalić bez data.img i pliku kalibracji) ale nic to nie dało. Dalej wisi po ok. 3 minutach. Zdążyłem tylko zauważyć, że jest po angielsku i w czasie kalibracji nie widać tych białych kwadratów w całości i trudno trafić w środek.
Jedyne co mnie nurtuje (pytanie do tych, którym udało się odpalić i działa w miarę stabilnie) - czy jest jakieś zauważalne zmniejszenie zużycia baterii? Bo tylko to nie podoba mi się w tym Andku;)

Połasiłem się na format, ale nic to nie dało. Nadal pracuje u mnie stabilnie tylko wersja z pierwszego wpisu tematu;)
« Ostatnia zmiana: Luty 11, 2011, 23:37:31 wysłana przez domann »

« Odpowiedź #400 dnia: Luty 11, 2011, 23:35:59 »
Po 11 godzinach i 7 minutach użytkowania mam 21 proc (w tym smsy, telefony-normalne użytkowaknie, odpaliłem jak bateria miała na windowsie 90 %). Co daje średnią około 6,27% baterii na godzinę.

Co do programów-zrób kopie zapasową lub spróbuj  z inna czystą kartą  (musi mieć co najmniej 512 mb). Myślę, ze to właśnie może być przyczyną (ostatnio na XDA też takie problemy były i developerzy polecali sformatować lub zmienić na próbę kartę).

*

Offline domann

• 332
« Odpowiedź #401 dnia: Luty 11, 2011, 23:43:49 »
Ok. Jutro z samego rana wgram na czystą (bez żadnych programów windowsowskich) kartę i dam znać. Teraz już nie mam siły ;) cały dzień łaziłem po android market tylko po to, żeby na wieczór sformatować kartę ;D

« Odpowiedź #402 dnia: Luty 11, 2011, 23:58:19 »
Jak będziesz formatował to wybierz ,,Przywróć ustawienia domyślne urządzenia".

Połączone: Luty 12, 2011, 13:14:48
Ha, mamy pierwszą wersję testową Gingerbreada od teamtu XDANDROID opublikowaną publicznie :-) Nie pisze o tym nic na forum xda, ale www.southcape.org opublikowało tę informacje, w temacie kamery napisał też o tym stinebd :-) A więc zapraszam do testów (oczywiście są błędy, ale prace trwają, no i to tylko wersja testowa). Dla leniwych:

We’re pleased to finally release the first public testing system image of XDAndroid Gingerbread.

This is, of course, a work-in-progress build. Lots of things don’t work yet. However, what does work is working pretty well. Performance is either on-par with or an improvement over our Froyo versions. This is already a well-polished build. Gingerbread will be very nice when we get all the hardware support updated.

As I said, there is a lot that does not yet work at all. Here’s a list of known issues:

* Google Apps will behave badly from time to time (arrrghhh noted blank window issues, for example)
        * GPS is not working (driver needs to be reimplemented) and Location services are generally missing as well
        * Accelerometer support is missing (driver needs to be reimplemented)
        * Bluetooth is not working, even on TI devices (crashes when activating – disabled in this build)
        * Other functionality and stability issues will occur

This has been signed with our release keys, which means you might be able to use a froyo data.img with it, but this is in no way supported (it’s a testing build after all). If you have issues with previous data images, start fresh and try again before reporting issues.

If you try out this build, please let us know of any issues via our IRC channel or bug tracker. Thanks!

No więc mówcie jak wam się (nie)bezbłędny GB podoba od XDA :-)
« Ostatnia zmiana: Luty 12, 2011, 13:14:48 wysłana przez GoldAngelo »

*

Offline domann

• 332
« Odpowiedź #403 dnia: Luty 12, 2011, 17:30:06 »

Co do programów-zrób kopie zapasową lub spróbuj  z inna czystą kartą  (musi mieć co najmniej 512 mb). Myślę, ze to właśnie może być przyczyną (ostatnio na XDA też takie problemy były i developerzy polecali sformatować lub zmienić na próbę kartę).

Karta Sandisk 8gb sformatowana, wgrana ostatnia paczka (bez data.img i ts_calibration) i dalej to samo. Zawiesza się. Drugiej karty póki co nie mam, ale w niedzielę będę w domu to przetestuje na innych karta. Póki co nie działa :/

« Odpowiedź #404 dnia: Luty 12, 2011, 17:44:34 »
Zajrzyj tutaj. Ja Androida używam z kartą Kingstona 2 GB (Na SanDisku miałem problemy-co prawda było to jeszcze w czasach portu 1.6, ale kto wie?).

Gingerbread ściągnięty. Wygląda to ciekawie.

-Dialer trochę mnie do siebie przekonał, nie mniej ten z froyo mi się podoba :-) (kto wie, może jak mi się będzie chciało to go wyciągnę i zastąpię).
-Tak jak napisano-nie działa automatyczne obracanie ekranu (po rozsunięciu klawiatury jest ok, ponowne zsunięcie również działa).
-PL obecny
-Kamera się włącza, obrazu brak(cały czarny ekran-no, ale to akurat wiadomo już było wcześniej :-P Czekamy na viruscrazy.
-Market działa poprawnie
-Klawiatura w wiadomościach trochę mała jak dla mnie, a nie widzę opcji żeby ją powiększyć, no ale tutaj mogłem coś sknocić, przy następnej próbie uruchomienia zobaczę
-Nie sprawdzałem wszystkiego więc czekam na wasze relacje:-)

Połączone: [time]Luty 13, 2011, 02:43:30[/time]
Hmm.... Czy ja dobrze zrozumiałem? Najbardziej interesują mnie zdania na niebiesko...

[20:22] Besho   FRX04 looks promising, thnx dude, so can I make it the default ROM?, mean it'd be much faster   
[20:22] arrrghhh   just leave the raph threads i guess.   
[20:22] arrrghhh   Besho, can't flash yet   
[20:22] arrrghhh   we're close   
[20:22] arrrghhh   but not ready for public consumption.

Co ja rozumiem jako:
[20:22] Besho FRX04 wygląda obiecująco, thx gościu, więc mogę to ustawić jako domyślny ROM? Wydaje mi się, że byłoby o wiele szybciej
[20:22] arrrghhh Besho, nie może jeszcze sflashować
[20:22] arrrghhh jesteśmy już blisko
[20:22] arrrghhh ale nie jest jeszcze gotowy do opublikowania.

« Ostatnia zmiana: Luty 13, 2011, 02:44:47 wysłana przez GoldAngelo »

« Odpowiedź #405 dnia: Luty 14, 2011, 15:54:04 »
Cześć sorki, że teraz odpisuje dopiero ale nie byłem pobliżu komputera:) no system chodzi nawet płynnie i nawet SMS mi dochodzą ale zanim go otworzyłem to się zawiesił a na tym drugim to SMS nie chciały iść także ani przychodzić i tez po pewnym momencie staje ale dzięki i sorki za zawracanie gitary:) będę czekał na kolejna która wypłynie na necie:)

« Odpowiedź #406 dnia: Luty 14, 2011, 17:38:09 »
Ja również czekam :-) . Popróbuj innych kerneli (sprawdzaj komentarze i będziesz wiedział co na TP słychać :-) ) 

Edit: właśnie zauważyłem, że wyszedł nowy kernel, ale nie można go pobrać ponieważ coś tam nie tak i link wywalili (ale nie wiadomo o co chodzi, nie wiem czy o błąd w kernelu czy coś innego-słyszałem o braku kompilacji(czyli GlemSom się uaktywnił i pewnie coś poprawił, proponuję sprawdzić wieczorem :-) ).

Edit 2: Kernel już do pobrania. Ja na razie nie mam czasu na testy (muszę stworzyć nowe data.img bo w moim coś nie tak mam) czy stworzenie nowej paczki żeby wrzucić, więc musicie liczyć na Siebie  :tongue: przynajmniej chwilowo. Ja czekam na razie na komentarze (przynajmniej dopóki sam nie przetestuję)
« Ostatnia zmiana: Luty 14, 2011, 20:52:28 wysłana przez GoldAngelo »

« Odpowiedź #407 dnia: Luty 14, 2011, 22:29:57 »
GoldAngelo myślałem, że jesteś na bieżąco z NAND'em bo jesteś testerem?:)

« Odpowiedź #408 dnia: Luty 15, 2011, 17:23:50 »
Ale testerem dla Raphaela, nie rhdoium :-P A nie wiadomo czy DFT zdecyduje się pociągnąć dalej i przeportować MAGLDR dla nas :-P

U rhodium wiem, że poprawili panel :-P U nas dalej pracują nad panelem, bo mamy tylko podwójną wibrację :-P Poza tym testuję wszystko jak mam czas (przeważnie niestety tylko w weekendy) a staram się sprawdzać wiadomości już w tygodniu i was informować :-P

« Odpowiedź #409 dnia: Luty 15, 2011, 17:51:55 »
Heh loteria. Usunalem wtedy tak jak polecales ten data.img i plik kalibracji i dzialalo. Dzis sprobowalem te nowe paczki z nowym jajkiem ale nie startuje system. zawiesza sie na "mbus not ready" Wrocilem wiec do starej paczki ale zapomnialem usunac data.img i plik kalibracji i system o dziwo dziala od dluzszego czasu poprawnie :0 Jedynym jak dla mnie mankamentem jest brak audio po bluetooth, wiadomo kiedy zacznie to dzialac?

« Odpowiedź #410 dnia: Luty 15, 2011, 22:08:54 »
speedziak, nie mam pojęcia. Możliwe, że poprawią to w nowszych kernelach, ale audio po BT chyba nawet ciężko znaleźć na Androidzie na Leo(przynajmniej jak kiedyś sprawdzałem co u nich słychać, nie wiem jak teraz). Możesz sprawdzić u Siebie czy chodzi Ci rozmowa czy słuchanie muzyki pod zwykłymi słuchawkami(tymi oryginalnymi pod HTC)?

« Odpowiedź #411 dnia: Luty 17, 2011, 10:51:08 »
GoldAngelo, dzwięk w słuchawkach po usb jest zarówno w odtwarzaczu muzyki jak i w rozmowach, zeby teraz tak tylko w bt dzialalo :) widziałem nawet ze jak sie prowadzi rozmowe to mozna przelaczac dzwiek pomiedzy bluetooth i glowsnik, ale u mnie to bt przelaczenie nic nie zmienia.

« Odpowiedź #412 dnia: Luty 17, 2011, 15:55:24 »
Oki :-) Jak chcecie coś więcej na temat GB to w dziale Raphaela mało się dzieję w tym temacie, ale na forum Rhodium to aż huczy :-)

Połączone: Luty 17, 2011, 17:32:27
Cytat: viruscrazy;11426422
Thank you. The most risky part is now behind me (the pmem adjustements...it's a real pain with our current tree).

Next device will probably be raphael, then the blackstone (I forgot that I did a small patch for the blackstone tests, but ain't released the kernel for tests...)

No więc z tego co mi wiadomo Jerome postanowił zajmować się odpowiednimi urządzeniami po kolei (żeby nie było bałaganu, no i myślę, że tak będzie łatwiej i szybciej znaleźć mu rozwiązania błędów dla danego urządzenia. A co za tym idzie po prostu zrobić działającą kamerę. W ciągu jednego/dwóch dni kamera zaczęła działać na Topazie.
Kolejnym urządzeniem prawdopodobnie będzie Raphael, później Blackstone.

Jerome zajął się także kamerą od video rozmów do części urządzeń(fragment jego e-maila):
When building this new kernel, you might want to enable the camera drivers. Currently, we only use the mt9t013 and mt9p012 drivers for our devices. The mt9v113 driver (front video camera on some devices) is implemented but can't yet be used by the library.).
Jak znajdę jeszcze coś ciekawego to wrzucę :-)
« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2011, 17:32:27 wysłana przez GoldAngelo »

*

Offline n3cRo

• 22
  • Sprzęt: HTC TP, HTC HERMES
« Odpowiedź #413 dnia: Luty 19, 2011, 11:54:56 »
Witam. Możecie mi zdradzic dlaczego na tym nowym niedziała wi fi :D

« Odpowiedź #414 dnia: Luty 19, 2011, 12:21:39 »
Ale na tym nowym  kernelu(14.02) czy Androidzie(testowa wersja 2.3.1)? Na Androidzie 2.2.1 wifi w niektórych przypadkach nie działało, a kernela sam musisz pod siebie dopasować.

« Odpowiedź #415 dnia: Luty 23, 2011, 12:05:46 »
Informacyjnie jako raport - może się komuś przyda (kto ma problemy z uruchomieniem):
- HTC Touch Pro oryginalnie pod Orange Polska
- ROM - Exquisite 4.24 Windows M 6.5 (23151)

Instalacja na karcie SD sandisk 8GB zgodnie z zaleceniami z postu nr 1 (paczka, podmiany) kończyła się (1) zapętleniem ekranu startowego lub (2) zwisami po uruchomieniu niezależnie od podejmowanych czynności (apl/tel itd.) po max 3 minutach + funkcja telefonu nie działała (wizualnie wszystko działało do max ok. 3 minuty ale połączenie nie było wybierane). Podmiany kernela i innych plików, kasowanie plików kalibr itd. dawało taki sam efekt jak w (1) i (2) - w najlepszym wypadku - zwis później niż 3 minuta ale bez działającej poprawnie funkcji telefonu.

Zgodnie z poradami - dziś rano zmiana karty SD na Kingston 2 GB z formatem na FAT pod Win7, kopia tego co było na poprzedniej karcie łącznie z plikiem kalibracyjnym (łącznie z moimi innymi rzeczami typu auto mapa itd) i... od rana działa wszystko stabilnie. Ładnie zaciągnął kontakty, wszystkie ustawienia działają, połączenia wy/we działają, trzyma zmiany ustawień. Prawdę mówiąc to pierwsze spotkanie z androidem i po WM6.5 podoba mi się i... póki co nie chce mi się wracać.  Nie konfigurowałem jeszcze poczty (tylko przeszedłem czy działa) - jeżeli będzie OK to są duże szanse że przy nim zostanę (jeżeli oczywiście nie będzie zżerał baterii z prędkością światła).

Co do szybkości - gdybym nie czytał postów - pewnie bym nawet tego nie zauważył (minimalne spowolnienie) - dla mnie nieistotne/niezauważalne - szybkość działania i responsu OK.

To co mam u siebie - paczka i najnowszy system z postu nr 1 na dziś (2.2.1), czyli łopatą - czysta paczka nadpisana najnowszym systemem i plikami z tym, że kernel: htc-msm-linux-20101124_215731-package.tar (czyli ten który mi został z poprzedniej karty z kombinacji z podmianami - innymi słowy pierwsza lepsza konfiguracja z nową karta po prostu zadziałała).

Tyle dla statystyk

Pozdr
Wojtek

*

Offline revanmj

• 3203
  • PW to nie support.
    • revanmj's home place
  • Sprzęt: Galaxy Nexus, Desire Z, iPad, iPod touch
« Odpowiedź #416 dnia: Luty 23, 2011, 12:59:44 »
jeżeli oczywiście nie będzie zżerał baterii z prędkością światła

Czyli przynajmniej na chwilę obecną nie zostaniesz :P
Galaxy Nexus: Shiny ROM 4.4.4
iPad Air: iOS 7.1 | iPod touch 4: iOS 6.1 JB
Lumia 520: Windows Phone 8.1 Update 1
Google+

« Odpowiedź #417 dnia: Luty 23, 2011, 17:52:40 »
jeżeli oczywiście nie będzie zżerał baterii z prędkością światła

Czyli przynajmniej na chwilę obecną nie zostaniesz :P

E tam :P Już nad tym pracują(na Rhodium podobno jest już to rozwiązane, jak dla nas może być ciężko, bo już bardzo nikłą liczba developerów ma Raphaela, ale to co udało się zdziałać na Rhodium powinno pójść u nas-nic tylko czekać na finisz).

W kamerze już działa nawet nagrywanie (właśnie udało mi się wszystko ponaprawiać i super to działa, jeszcze tylko reboot do PL, zakładanie konta na Gmailu, pobranie nowej aplikacji do kamery i powinno być super :-) )

Nie działa flash i zoom (w aplikacji zbliżenie działa, ale zdjęcie zapisuje się bez niego).

No i jak dla mnie zostaję pewnie na Androidzie :-)

« Odpowiedź #418 dnia: Luty 27, 2011, 12:27:30 »
Dostępna jest nowa wersja testowa Gingerbreada:-) Lista zmian i poprawek:

Cytat: stinebd
Evening everybody. Got another testing image for you.

Changes:

* Google apps should all be fixed now (tested with gmail particularly) -- we've switched javascript engines and are now using V8
    * The accelerometer driver I've blogged about is now included in this build
    * Android codebase sync'ed to latest 2.3.3
    * Not included in this build is some preliminary work on GPS. It crashes Android (and freezes my RHOD400) so it's been removed from the system image.
    * Proper hardware 3D driver provided in this system. Neocore still doesn't work.
    * Gallery3D added to the build to test a possible fix for rotation issues. I'm mainly interested in results on RAPH.

Thanks again for everybody testing and providing feedback on these releases. This is signed so old data.img from our previous Gingerbread tester release may work. Again, if you have any problems, we suggest clearing out data.img before reporting them.

The system image is available for immediate consumption at http://files.xdandroid.com/system-gingerbread-testing-20110227.zip

No i najważniejsze info na dzień dzisiejszy: Niektórzy użytkownicy Rhodium donoszą, że u nich bateria trzyma nawet ponad 60 godzin  :shock: . Jeśli tylko skończą się testy etc. i wyjdzie to na wierzch to bardzo prawdopodobne jest, że będzie tak również na Raphaelu :-)

Życzę miłego testowania (oczywiście należałoby pobrać najnowszy kernel i rootfs przed ściągnięciem :-)

*

Offline revanmj

• 3203
  • PW to nie support.
    • revanmj's home place
  • Sprzęt: Galaxy Nexus, Desire Z, iPad, iPod touch
« Odpowiedź #419 dnia: Luty 27, 2011, 16:21:08 »
Szkoda, że nie mam już TP  :(

Link do Gingerbread'a dodany do pierwszego posta.
« Ostatnia zmiana: Luty 27, 2011, 16:24:26 wysłana przez revanmj »
Galaxy Nexus: Shiny ROM 4.4.4
iPad Air: iOS 7.1 | iPod touch 4: iOS 6.1 JB
Lumia 520: Windows Phone 8.1 Update 1
Google+