Czy da się wgrać na stałe androida zamiast WM?
Przy okazji, na wersji z pierwszego posta, przynajmniej u mnie co jakiś czas przy włączeniu WiFi pokazuje się komunikat "Błąd" i trzeba od nowa włączyć telefon aby działało. Da się coś z tym zrobić?
Kolejny błąd, to przy ustawieniu automatycznego podświetlenia ekranu, po zablokowaniu telefonu nie da się go uruchomić, tzn. teoretycznie działa, ale ekran jest kompletnie wyłączony i się nie włącza.
1. Niestety na chwilę obecną nie da się. Możesz tylko zainstalowac program który pozwala na automatyczne uruchomienie Androida przy starcie.
2. Na której wersji? 2.3.3 czy 2.2.2?
a)-Na 2.3.3 (Kombilacja GBX0A lub inaczej Gingerbread)te błędy są normalne, ponieważ jest dopiero w wersji Alpha (faza testów)
b)Jeśli używasz 2.2.2 (Kompilacja FRX05 lub inaczej Froyo) błędy te nie powinny występować, ponadto należałoby zaktualizować kernel (17.03 bodajże wyszedł nowy)
3. Tak jak wyżej, na 2.3.3 może nie działać, ale powinno na 2.2.2
Anonim, mam problemy z netem (z tego co miła pani z neostrady powiedziała odnotowano przeciążenia na mojej linii, powinno wrócić dzisiaj koło wieczora do normy to wtedy wrzucę paczkę.
PS. Nie aktualizujcie kernela W GB, ponieważ GlemSom narazie wspiera głównie 2.2.2
Połączone: Marzec 19, 2011, 14:54:38
hi everyone.
don't know how many people have the same phone like me.
but after 2 day's hanging around the internet, i finally got my raph800 booted from nand using tinboot
.
however, currently i'm only able to boot without keyboard(need init code correction),sound,usb,etc...
and only tinboot on nand, leaving all other stuff on sdcard.
i'll go on working and keep you guys updated in this thread.