[16-06-2009] PROven kitchen - uniwersalna kuchnia WM6.1/WM6.5 WWE/PLK

• 118 Odpowiedzi
  • 24962 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline FoxHound

• 566
  • Sprzęt: BB 9700 + BIS, HTC HD 2, AutoMapa 6.2.0 EU
Odp: PROven kitchen - uniwersalna kuchnia WM6.1/WM6.5 WWE/PLK
« Odpowiedź #30 dnia: Kwiecień 19, 2009, 10:42:05 »
Witam,
Kuchenka jest super WM6.5 jak narazie fajny ale mam pewien problem,
Wybrałem twój predefiniowany WM6.5 PLK, wywaliłem kilka multimedialnych pierdół ale nie działają mi polskie krzaki na sprzętowej :(

No coz ta kuchnie ma jeszcze duzo niedporacowan wiec nie pozostaje nic innego jak zglaszac do qsqa i oczekiwac aktualizaji  :O~

Przy gotowaniu 6.5 PLK pojawiają się ikony TTY i modem bezprzewodowy ale nic w nich nie ma, to jakiś błąd, do tego przy głośnośći w PLK brak tłumaczenia...a poza tym wg mnie jest szybki i stabilny...

To poprostu podczas gotowania odznacz te opcje w kuchni bo te moduly sa jakos uszkodzone bo u mnie jest to samo...
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 19, 2009, 10:47:50 wysłana przez FoxHound »
Pozdrawiam
FoxHound

*

Offline Lobuz_1

• 795
  • Sprzęt: HD2
« Odpowiedź #31 dnia: Kwiecień 19, 2009, 12:11:07 »
Przy gotowaniu 6.5 PLK pojawiają się ikony TTY i modem bezprzewodowy ale nic w nich nie ma, to jakiś błąd, do tego przy głośnośći w PLK brak tłumaczenia...a poza tym wg mnie jest szybki i stabilny...

To poprostu podczas gotowania odznacz te opcje w kuchni bo te moduly sa jakos uszkodzone bo u mnie jest to samo...

Właśnie o to chodzi, że nie wiem które odznaczyć :) proszę o małą podpowiedź...
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 19, 2009, 12:13:14 wysłana przez Lobuz_1 »

« Odpowiedź #32 dnia: Kwiecień 19, 2009, 15:21:36 »
Mam pytanie do qsqa

Po właczeniu manili na dole mam opcje new.. i aparat fotograficzny. Gdzie zmienić to new.. na nowy ;-)

Reszta dla mnie może być Ja nie jestem bardzo wybredny GPS działa Po 5sek ma fixa, smsy dochodza i rozmowy tez działaja.

Dzieki

*

nextu

« Odpowiedź #33 dnia: Kwiecień 19, 2009, 16:26:29 »
Pytanie do qsqa - z jakiegoś powodu nie działają opcje "nowy", "odpowiedz" itp. przy korzystaniu z poczty e-mail. W sms'ach jest ok, ale w poczcie nic się nie dzieje ..  :O

Można coś z tym zrobić?

*

Offline ArdyH

• 12
  • Sprzęt: HTC Radar
« Odpowiedź #34 dnia: Kwiecień 19, 2009, 19:28:22 »
Panowie
A działa wam w PROven 6.5PLK  zakładka ulubione ? Mianowicie jest tam IE ale po tapnięciu nie odpala się żadna przeglądarka  i jak dostaje linka przez sms po tapnięciu na link również nie odpala się żadna przeglądarka. Jak to jest jakiś błąd to można zrobic tak by odpalała sie opera?

*

Offline qsqa

• 2086
    • KLIKNIJ JEŻELI CHCESZ ŻEBY POWSTAWAŁY NOWE ROMY PL
  • Sprzęt: HD2, Touch Pro 2, Iphone 3G 8GB,
« Odpowiedź #35 dnia: Kwiecień 19, 2009, 22:45:38 »
Pytanie do qsqa - z jakiegoś powodu nie działają opcje "nowy", "odpowiedz" itp. przy korzystaniu z poczty e-mail. W sms'ach jest ok, ale w poczcie nic się nie dzieje ..  :O

Można coś z tym zrobić?

Jest to chyba bug tego buildu (tyle się zdążyłem zorientować) spróbuj czy załączony cab rozwiąze problem

Panowie
A działa wam w PROven 6.5PLK  zakładka ulubione ? Mianowicie jest tam IE ale po tapnięciu nie odpala się żadna przeglądarka  i jak dostaje linka przez sms po tapnięciu na link również nie odpala się żadna przeglądarka. Jak to jest jakiś błąd to można zrobic tak by odpalała sie opera?

potwierdzam - IE wogóle się nie odpala muszę posiedzieć nad plikami mui

Mam pytanie do qsqa

Po właczeniu manili na dole mam opcje new.. i aparat fotograficzny. Gdzie zmienić to new.. na nowy ;-)

Reszta dla mnie może być Ja nie jestem bardzo wybredny GPS działa Po 5sek ma fixa, smsy dochodza i rozmowy tez działaja.

Dzieki

za pomocą Regeditora zmień

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\HTC\Manila]
"HomeLSKText"="New..."

na "Nowy"

Takie pytanie na przyszłość - czy bardziej reflektujecie na gotowe ROMy (np 2 edycje Lite i Full) czy też jednak kuchnie?

*

Offline ankhazam

• *
  • 86
  • Sprzęt: Rafałek xD
« Odpowiedź #36 dnia: Kwiecień 19, 2009, 22:57:34 »
Hmmm

Kuchnia fajna ale kurka wodna wczytałem twój rom 6.5 PLK i nie działała klawiatura sprzętowa (w sensie polskich krzaków) oraz w Manilii w ogóle nie pojawiał się dolny pasek klawiszy (lewy prawy) co do buildu 20764 to też mi nie wyszło bo Manila wypluła, że brak jej .NETa... skończyło się, że zainstalowałem 3.2b :(
Anyway Qsqa najlepszy ROM jaki ugotowałeś to 2.3 ;)

P.S.
Jeśli chodzi o kuchnie to trzeba chyba doczytać XDA, spędzić trochę czasu i gotować, takie kolorowe cudo jak nam dałeś z wybieram to chcę a tego nie to raczej nie jest rozwiązanie, dlatego ja optuję przy PROven 4.0 :) 6.1/6.5 nie ma znaczenia byle był stabilny i TF3d Rhodium działało :) Takie jest oczywiście moje zdanie, nikomu go nie narzucam :)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 19, 2009, 23:00:17 wysłana przez ankhazam »

*

Offline RuTa

• **
  • 166
  • Sprzęt: HTC Touch Pro | Samsung I-5800
« Odpowiedź #37 dnia: Kwiecień 19, 2009, 23:05:19 »
Ja jestem bardziej za gotowymi Romami ;)

Tobie qsqa wychodzą znakomicie i z niecierpliwością czekam na nowe :)

Kawał świetnej roboty  :ok: :ok: :ok:

HTC Touch Pro: szczecinianin WM 6.5 builds 21901 Sense 2.5
Radio: 1.17.25.09

*

Offline szarik.rcm

• **
  • 218
    • http://www.fifam.info
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond, HTC Touch Pro
« Odpowiedź #38 dnia: Kwiecień 19, 2009, 23:49:27 »
Ja też jestem raczej za gotowymi. Ale wiesz jak jest - co dasz to i tak będziemy się cieszyć jak dzieci, że mamy coś nowego :wink:
A może dałoby radę wyedytować gotowy ROM za pomocą kuchni? Albo chociaż jakbyś dołączył do swojego gotowego ROMu plik .erv to każdy mógłby wyrzucić tych kilka programów co mu są zbędne, a cała esencja i perfekcja została by nie zmieniona tak jak Ty ją przygotowałeś?

Ja osobiście już się nie mogę doczekać wersji 4.0, bo szczerze to przykładowy WM 6.5 mnie troszkę zawiódł. Ma kilka błędów, jak np. problemy z prowadzeniem rozmów, pomieszanie manili 2 z nowym interface'm oraz słaba intuicyjność oprogramowania. Nie wiem czy u innych to występuje, ale mnie to odstrasza.
Gdyby nie to lenistwo, to jużbym dawno wrócił do któregoś poprzedniego wypieku :grin:

*

nextu

« Odpowiedź #39 dnia: Kwiecień 20, 2009, 00:10:20 »

Można coś z tym zrobić?

Jest to chyba bug tego buildu (tyle się zdążyłem zorientować) spróbuj czy załączony cab rozwiąze problem

A gdzie znajdę tego cab'a? A tak przy okazji qsqa - napisałeś w pierwszym poście, że bazowałeś na kuchnu Da_G. Testuję teraz jego ROM 6.5 z tego wątku:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=474406

Pozbawiony jest tej przypadłości, o której pisałem wcześniej. Jednak to co zauważyłem, to fakt że pozbył się Manili. Może chciałbyś przeprowadzić taki eksperyment i ugotować coś podobnego ale PLK? Mogłoby to być nowe doświadczenie  kulinarne  :O~

A swoją drogą - może podpowiesz co zrobić, żeby ten ROM stał się PLK? Mogę popróbować swoich sił ...  :grin:

Dzięki za pomoc!
Napisane: Kwiecień 20, 2009, 00:07:20
Hmmm

Jeśli chodzi o kuchnie to trzeba chyba doczytać XDA, spędzić trochę czasu i gotować, takie kolorowe cudo jak nam dałeś z wybieram to chcę a tego nie to raczej nie jest rozwiązanie, dlatego ja optuję przy PROven 4.0 :) 6.1/6.5 nie ma znaczenia byle był stabilny i TF3d Rhodium działało :) Takie jest oczywiście moje zdanie, nikomu go nie narzucam :)

A ja bym postawił na PROven 4.0 na 6.5 bez TF3D. Ten MS też nie jest najgorszy ...

*

Offline elcracktotal

• *
  • 85
  • Sprzęt: HTC TOUCH PRO
« Odpowiedź #40 dnia: Kwiecień 20, 2009, 06:04:03 »
Nie wiecie Panowie jak z Menu Start?? Da się/będzie się dało wyłączyć i przejść do standardowego, bo szczerze mówiąc jakoś mi ten plaster miodu do gustu nie przypadł w 6,5... Jest sansa na sprawne działanie romu z 6,5 PLK bez manilli?? z tego, co czytałem, to jak się jej do garnka nie wrzuci, to jakieś bugi później wychodzą :S

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
« Odpowiedź #41 dnia: Kwiecień 20, 2009, 09:17:56 »
Takie pytanie na przyszłość - czy bardziej reflektujecie na gotowe ROMy (np 2 edycje Lite i Full) czy też jednak kuchnie?

Ja jestem za goowanymi ROMami z jednego bardzo prostego powodu, Tobie wychodzą one doskonale i wiem, że kiedy ściagnę Twój rom to dostanę coś dopracowanego w prawie 100% (wiadomo, że jakiś błąd zawsze się znajdzie). Ty masz wiedzę i doświadcznie w tworzeniu ROMów a my biedne szraczki niestety nie (oczywiście są i tacy co się na tym znają, ale chyba większosć jest takich, którzy na temat kucharzenia mało wiedzą).
A już pomysł na tworzenie ROMów w wersji Lite i Full (jak za czasów Profesjonalnego ROMu) jest dla mnie idealny. Żeby tylko jeszcze wersja Lite była pozbawiona Manili to już by było miodzio ;) Taka wersja Lite nie musiała by sie pokazywać z tą samą częstotliwością co wersja Full z Manillą, bo tak na prawdę większość updatów dotyczy własnie Manili i programów z nią powiązanymi. Wersja Lite mogła by się pokazywać raz na jakiś czas, w momencie kiedy pojawił by się jakiś nowszy build Windowsa wnoszący sporo nowego i lepszego lub gdy pojawiły by się jakieś znaczące aktualizacje najważniejszych elementów systemu lub oprogramowania w nim zawartego.
Ach, rozmarzyłem się...
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

« Odpowiedź #42 dnia: Kwiecień 20, 2009, 09:30:20 »
4. Do zrobienia

- dodać sekcję Diamonda
- dodać więcej języków

Czyli jak na razie Diamond nie zainstaluje tego?

*

Offline jj.binks

• 40
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond 2
« Odpowiedź #43 dnia: Kwiecień 20, 2009, 10:35:05 »

Ja osobiście optuję za kuchnią. Właśnie ściągnąłem i zaczynam zabawę.
Czapki z głów qsqa. Świetna robota.
Carpe diem

*

Offline ArdyH

• 12
  • Sprzęt: HTC Radar
« Odpowiedź #44 dnia: Kwiecień 20, 2009, 11:44:30 »
Jak coś jest piękne to można jeszcze upiękrzyć... Jestem za ugotowanym romem   :)

*

Offline qsqa

• 2086
    • KLIKNIJ JEŻELI CHCESZ ŻEBY POWSTAWAŁY NOWE ROMY PL
  • Sprzęt: HD2, Touch Pro 2, Iphone 3G 8GB,
« Odpowiedź #45 dnia: Kwiecień 20, 2009, 13:21:35 »
Oki, no to się skupiam nad 4.0 PLK Full i Lite  :) pewnie będzie dopiero w następnym tygodniu bo jeszcze muszę zapodać WM6.5 PLK dla kolegów z Diamondami

*

Offline Klusek

• 1410
« Odpowiedź #46 dnia: Kwiecień 20, 2009, 14:06:58 »
Niech Ci Bóg w dzieciach wynagrodzi Twoją pracę ;) Tak z ciekawości wersja Lite będzie z Manilą czy bez?
FXP208 - CM10

« Odpowiedź #47 dnia: Kwiecień 20, 2009, 14:37:55 »
QsQa!

odpowiadając na Twoje pytanie: kuchenka czy gotowce.
Pomysł z kuchnią wyborny tylko...jest to trochę jak z książką kucharską. Nawet najlepsze przepisy, z najlepszej książki kucharskiej, najlepiej udaje się przygotować dobremu kucharzowi...

Świetnie, że dajesz nam przepisy i możliwość samodzielnych prób gotowania ale cóż...nie każdy z nas potrafi gotować i nasze potrawy smakują trochę inaczej niż oryginały...

Gotuj Waść ile wlezie!!

*

Offline szarik.rcm

• **
  • 218
    • http://www.fifam.info
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond, HTC Touch Pro
« Odpowiedź #48 dnia: Kwiecień 20, 2009, 20:57:12 »
Ja swoim skromnym zdaniem poprosilbym o wersje Lite, ale z manila. Szczerze to z większości programów zainstalowanych domyślnie w PROvenach nie korzystam. A zawsze w razie czego można coś dograć, czego w przypadku manili zrobić się nie da.

*

Offline majkeljj

• **
  • 129
  • Sprzęt: HTC Touch Pro, HTC 7 Mozart
« Odpowiedź #49 dnia: Kwiecień 20, 2009, 21:48:06 »
czy ktoś testował GPS? ja po ugotowaniu własnego romu wm6.5 mam z tym problemy. Nie chce chodzić.

*

Offline fryczu0

• 21
  • Sprzęt: High Tech Computer Touch Pro
« Odpowiedź #50 dnia: Kwiecień 20, 2009, 21:50:39 »
Oki, no to się skupiam nad 4.0 PLK Full i Lite  :) pewnie będzie dopiero w następnym tygodniu bo jeszcze muszę zapodać WM6.5 PLK dla kolegów z Diamondami
Zawsze kiedy jestem zdecydowany na zmianę ROMu piszesz zapowiedź powstania kolejnego... :) Reflektowałbym na wersję Lite. Najlepiej, żeby pierwsza była z manila (powstanie łatwiej i szybciej a do tego powinna być stabilna). Dopiero po takim ROMie mógłbyś spróbować wygryźć całkowicie manilę. Jeśli udałaby się stabilna wersja...
Ach, rozmarzyłem się...
:)

*

Offline anatidus

• *
  • 72
« Odpowiedź #51 dnia: Kwiecień 20, 2009, 22:31:40 »
Strasznie wiele osób tu marudzi. Myślę że to nie jest najlepsze miejsce na wyrażanie opinii na temat gotować czy nie ... Dla leniwych zapewne nasz mistrz niejednokrotnie jeszcze coś ugotuje jednak jest wśród nas grupa osób chcących się czegoś nauczyć i jak sądzę przede wszystkim opinie na temat kuchni są tu mile widziane.
Z mojego pkt widzenia kuchnia bardzo dobra, a czuje że będzie jeszcze lepsza. Już kilka wypieków zrobiłem za jej pomocą na 21501. Na razie ostatni wypiek działa dość dobrze.
Mam tylko pytanie za pomocą czego nasz szanowny szef kuchni wypieka pakiety?  Do tej pory przygotowywałem pakiety z cab'ów za pomocą Ervius Package Creator lub ręcznie. Jednak po przyjrzeniu się tym zawartym w kuchni stwierdzam że się różnią. Próbowałem zrobić z cab'a pakiecik i zmienić go ręcznie na format podobny jak w kuchence tj zmieniając nazwę INITFLASHFILES.TXT na app.txt, a blablabla.rgu na app.reg jednak bez większych efektów.
Wiem ze zapewne pytanie na dość niskim poziomie jednak dopiero uczę się. Wcześniej tylko dogotowywałem pakiety do innych romów teraz jednak widzę że struktura pakietów jest inna, a źle przygotowany pakiet może powodować brak możliwości odpalenia TP.
Nie obrażę się na jakiś tutorial lub coś podobnego, wiem że pełne wyjaśnienie zajęło by trochę czasu,a wiem jak nasz szef jest zajęty wypiekami i nie tylko :)

*

Offline FoxHound

• 566
« Odpowiedź #52 dnia: Kwiecień 20, 2009, 22:47:00 »

A ja chcialbym Ci qsqa poddac pod rozwage inna rzecz. Byc moze moja wypowiedz bedzie odosobniona ale...

Chcialbym mianowicie zebys ten rom 4.0 PLK dopracowal do granic perfekcji i za szybko nie skupial sie na innym. Sprawa wyglada tak - tworzysz wiele romow ktore sa swietne ale prawde mowiac niedopracowane i tym samym przemijaja w pamieci uzytkownikow.... Po jednym wgraniu juz mysla o zmianie na nowszego ktory bylby pozbawiony problemow. Zobacz prosze ile osob ma wgranego 2.3 plk albo wraca do niego zawsze po zainstalowaniu jakiegos nowego i stwierdzeniu ze ten nowy zawiera mase bledow. Zobacz rowniez ile osob (chyba wszyscy) uwazaja ze jest to Twoj NAJLEPSZY i NAJBARDZIEJ DOPRACOWANY rom jakim mogles sie pochwalic na tym forum...

Mam nadzieje ze dobrze sie wyrazilem i nie bedzie nieporozumien ze krytykuje w jakis sposob qsqa. Jestem pelnen podziwu i szacunku dla jego pracy ale uwazam ze w tym co napisalem jest jakis sens i wiele osob byloby zadowolonych z romu 4.0 ktory bylby tak dobrze dopracowany jak 2.3  :O~

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 20, 2009, 22:48:41 wysłana przez FoxHound »
Pozdrawiam
FoxHound

*

Offline Klusek

• 1410
« Odpowiedź #53 dnia: Kwiecień 20, 2009, 23:11:31 »
Strasznie wiele osób tu marudzi.
Nie marudzę tylko wyrażam swoją opinię i odpowiadam na pytanie, które zadał qsqa.

Dla leniwych zapewne nasz mistrz niejednokrotnie jeszcze coś ugotuje...
Za leniwego się nie uważam. Po prostu nie mam odpowiedniej wiedzy do tworzenia perfekcyjnych ROMów. Chętnie bym się tego nauczył, ale nie pozwala mi na to czas, tak się składa, że pracuje, uczę się i mam jeszcze kilka innych zajęć, które zajmują mi trochę czasu.

Jeszcze za czasów Siemensów (swoją drogą świetnych telefonów) bawiłem się w modyfikowanie Siemensa M65 a później Siemensa SX1 i trzeba przyznać, że wychodziło mi to nie najgorzej, ale wtedy miałem sporo wolnego czasu i mogłem poświęcić go na naukę flashowania i patchowania. Teraz niestety realia się zmieniły i pozostaje mi liczyć na gotowce.

Może to wina tego, że jest już dosyć późna i troszkę niewyspany jestem, ale poczułem się lekko dotknięty stwierdzeniami, że marudzę i jestem leniwy.

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 20, 2009, 23:19:15 wysłana przez Klusek »
FXP208 - CM10

*

Offline nortmas

• 15
« Odpowiedź #54 dnia: Kwiecień 20, 2009, 23:17:14 »
A ja chcialbym Ci qsqa poddac pod rozwage inna rzecz. Byc moze moja wypowiedz bedzie odosobniona ale...

Chcialbym mianowicie zebys ten rom 4.0 PLK dopracowal do granic perfekcji i za szybko nie skupial sie na innym. Sprawa wyglada tak - tworzysz wiele romow ktore sa swietne ale prawde mowiac niedopracowane i tym samym przemijaja w pamieci uzytkownikow.... Po jednym wgraniu juz mysla o zmianie na nowszego ktory bylby pozbawiony problemow. Zobacz prosze ile osob ma wgranego 2.3 plk albo wraca do niego zawsze po zainstalowaniu jakiegos nowego i stwierdzeniu ze ten nowy zawiera mase bledow. Zobacz rowniez ile osob (chyba wszyscy) uwazaja ze jest to Twoj NAJLEPSZY i NAJBARDZIEJ DOPRACOWANY rom jakim mogles sie pochwalic na tym forum...

Mam nadzieje ze dobrze sie wyrazilem i nie bedzie nieporozumien ze krytykuje w jakis sposob qsqa. Jestem pelnen podziwu i szacunku dla jego pracy ale uwazam ze w tym co napisalem jest jakis sens i wiele osob byloby zadowolonych z romu 4.0 ktory bylby tak dobrze dopracowany jak 2.3  :O~

Popieram prośbę przedmówcy, wolę poczekać tydzień, dwa lub dłużej ale dostać dopieszczony ROM-ik

*

Offline anatidus

• *
  • 72
« Odpowiedź #55 dnia: Kwiecień 21, 2009, 08:33:05 »
Strasznie wiele osób tu marudzi.
Nie marudzę tylko wyrażam swoją opinię i odpowiadam na pytanie, które zadał qsqa.

Dla leniwych zapewne nasz mistrz niejednokrotnie jeszcze coś ugotuje...
Za leniwego się nie uważam. Po prostu nie mam odpowiedniej wiedzy do tworzenia perfekcyjnych ROMów. Chętnie bym się tego nauczył, ale nie pozwala mi na to czas, tak się składa, że pracuje, uczę się i mam jeszcze kilka innych zajęć, które zajmują mi trochę czasu.

Jeszcze za czasów Siemensów (swoją drogą świetnych telefonów) bawiłem się w modyfikowanie Siemensa M65 a później Siemensa SX1 i trzeba przyznać, że wychodziło mi to nie najgorzej, ale wtedy miałem sporo wolnego czasu i mogłem poświęcić go na naukę flashowania i patchowania. Teraz niestety realia się zmieniły i pozostaje mi liczyć na gotowce.

Może to wina tego, że jest już dosyć późna i troszkę niewyspany jestem, ale poczułem się lekko dotknięty stwierdzeniami, że marudzę i jestem leniwy.

Nie gniewaj się Klusek :) nie chciałem nikogo urazić tylko stwierdzić fakt że fajnie było by się czegoś nauczyć. Ja również nie mam tyle czasu ale chętnie trochę go poświęcę na nauczenie się gotowania. Po prostu z wątku robi się koncert życzeń odnośnie nowych romów, a nie pytań dotyczących kuchni itd. Mam nadzieję, że nie będziesz się już więcej czuł dotknięty  :wink:.

Co do kuchenki z niewiadomych przyczyn nie dogotowała Modemu bezprzewodowego (nie problem nie używam) oraz TTY w Ustawieniach\system.
Czy w kuchence jest jakiś log, w którym można sprawdzić gdzie napotkała na błędy?

Pzd.

*

Offline Renexius

• **
  • 152
  • Sprzęt: Desire, Galaxy S
« Odpowiedź #56 dnia: Kwiecień 21, 2009, 11:46:26 »
Co do czekania dłużej na dopracowany ROM powiem tyle że to moim zdaniem niemożliwe. Po pierwsze ROMy bazują na określonych buildach które są co jakiś czas poprawiane, po drugie nie da się samemu wszystkiego dopracować, dlatego wszelkie oprogramowanie ma swoje bety, wersje RC itp wypuszczane dla ludzi, którzy w różny sposób ich używają i z różnym innym softem żeby w znacznie krótszym czasie wykryć więcej błędów, a po trzecie za każdym razem ileś osób się dopytuje kiedy będzie nowy ROM co stanowi pewną presję (możliwe że również pozytywną motywację). Sprostujcie mnie jeśli się mylę.

Qsqa dzięki za kuchnie, raz że pogłebiam dzięki temu swoją wiedzę a dwa że jestem bardziej świadomy jaki kawał  dobrej roboty wykonujesz :ok:
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 21, 2009, 11:52:19 wysłana przez Renexius »

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #57 dnia: Kwiecień 21, 2009, 12:25:21 »
@Renexius trochę się mylisz, tak sobie czytam o tych błędach i napiszę, że wwe o kompilacji 2501 nie posiada ich. Bynajmniej kolega zrobił bardzo dużo biorąc pod uwagę spolszczenie romu.
@anatidus mylisz pojęcia gotowania a składania gotowca. Ty akurat w ten sposób nic się nie nauczysz bo gotuje qusqa a ty sobie składasz gotowca z automatu zanaczając (ptaki). Więc na zawarte bugi w romie nie masz wpływu.
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline Renexius

• **
  • 152
  • Sprzęt: Desire, Galaxy S
« Odpowiedź #58 dnia: Kwiecień 21, 2009, 12:45:01 »
@Romulus chodzi mi o to że ciężko jest coś dopracować co się ciągle rozwija, nowa wersja wprowadza najczęściej jakieś ulepszenie ale może przestać współgrać z czymś co wcześniej działało bez problemu, a stać w miejscu najczęściej się nie opłaca więc te ciągle nowe wersje uniemożliwiają osiągniecie ideału, co i tak jest subiektywnym odczuciem. Np mi podoba się ten ROM z WM6.5 i pomimo niestabilności raczej przy nim zostanę.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 21, 2009, 12:48:00 wysłana przez Renexius »

*

Offline FoxHound

• 566
« Odpowiedź #59 dnia: Kwiecień 21, 2009, 14:22:27 »
Np mi podoba się ten ROM z WM6.5 i pomimo niestabilności raczej przy nim zostanę.

No widzisz... "pomimo niestabilnosci" czy wgrywanie takiego romu nie mija sie z celem ? :-? Rozumiem gdyby chodzilo o wgrywanie jakis nagladek ktore nie powoduja rozwalania calego sytemu i musu wgrywania wszystkiego od nowa. Wiekszosc ludzi te nowe romy traktuje tylko jako ciekawostki - co to nowa manilla, rodihium, wm 6.5 a nie jako stabilne romy ktore mozna wgrac i byc pewnym ze ci sie nie sypnie, nie wylozy na jakims programie...

Jak pisalem wczesniej - najlepszym przykladem na teskonte do porzadnego romu jest 2.3 do ktorego tak duzo osob wraca albo wogole nie zmienia czekajac az bedzie jakis nowy prawie ideal.

Co do czekania dłużej na dopracowany ROM powiem tyle że to moim zdaniem niemożliwe. Po pierwsze ROMy bazują na określonych buildach które są co jakiś czas poprawiane, po drugie nie da się samemu wszystkiego dopracować, dlatego wszelkie oprogramowanie ma swoje bety, wersje RC itp wypuszczane dla ludzi, którzy w różny sposób ich używają i z różnym innym softem żeby w znacznie krótszym czasie wykryć więcej błędów, a po trzecie za każdym razem ileś osób się dopytuje kiedy będzie nowy ROM co stanowi pewną presję (możliwe że również pozytywną motywację). Sprostujcie mnie jeśli się mylę.

Twoje argumenty sa jak najbardziej sensowne ale zamiast wydawac jakies nowe przelotowki lepiej skupic sie na czyms porzadnym - takie jest moje zdanie.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 21, 2009, 14:24:44 wysłana przez FoxHound »
Pozdrawiam
FoxHound