Napotkałem problem 
Nadal nie działa połączenie ze słuchawkami BT poprzez Voice Speed Dial. Tzn działa odbieranie ale nie działa szybkie wybieranie spod słuchawek. Mysle,że problemem są aplikacja BtCrawler. Na Diamond'zie jak zainstalowałem toto też nie działał Speed Dial.
Na rafku przy oryginalnym ROMie również SD działał poprawnie.
QsQa , czy da się BtCrawlera odinstalować? Czy trzeba czekać na poprawke ROMu 2.0 ?
No niestety problemem tutaj była biblioteka odpowiedzialna za BT - spróbuj wrzucić rozpakowany plik OEMAGW.dll do katalogu \Windows za pomocą Total Commandera i zrobić SR. jeżeli nie będzie działało to w weekend wystawię poprawioną wersję 2.0a
Napisane: Październik 03, 2008, 13:23:59
Notorycznie, praktycznie po każdym wł./wył. przyciskiem POWER pojawia się aktywny ActiveSync...
To akurat też zauważyłem i ciekawi mnie dlaczego tak się dzieje. Na oficjalnym romia AS uruchamiał się tylko wtedy kiedy potrzebował, lub podczas uruchamiania urządzenia, ale nie uruchamiał się sam kiedy go nie potrzebowałem.
To niestety przypadłość tego buildu - aby temu zaradzić należy:
- zrobić soft reset
- uruchomić ActiveSync na TP
- Z "Menu" wybrać "Dodaj źródło serwera"
- jako adres podać np. "fake@fake", odznaczyć "Spróbuj wykryć ustawienia..." i nacisnąć "Dalej"
- jako "Nazwa użytkownika", "Hasło", "Domena" również wpisać np "fake" i znowu nacisnąć "Dalej"
- w "Edycja ustawien serwera" odznaczyć wszystkie pola i nacisnąć "Zakończ"
- na głównym ekranie AS pojawi się dodatkowo "Serwer Microsoft Exhcange"
- Z "Menu" wybrać "Harmonogram"
- "Pory szczytu" i " Pory poza szczytem" ustawić na "Ręcznie" i zamknąć przyciskiem "ok"
- zamknąć AS i zrobić ponowny soft reset
Od tej pory AS nie będzie się uruchamiał samoczynnie.