Nie mogę zrobić klawiatury. Mapowanie rozłazi się w szwach a bez niej ten rom (skąd inąd bardzo dobry) jest dla mnie nie przydatny. Gdzieś widziałem caba z rozwiązaniem problemu. Ale nie pamiętam czy u Qsqi czy gdzieś indziej.
Jestes to w stanie opisac? W sensie wiem ze np duze male litery jest klopot, ale cos jeszcze bo wsumie to juz zrobilem... i sam nie wiem co dalej jeszcze potrzeba... daj znac
No problem polega na tym , że tak jak mówisz raz się pojawiają duże litery ..całkiem w środku pisania , za chwile małe i tak w ogóle hm nie kontrolowane to jest..przyciski "serwisowe " typu FN , CAPS , Shift , CTRL nie pełnią funkcji jakie tak właściwie mają pełnić , shift jest capsem , a FN w ogóle nie które rzeczy działają np dwukropek ale np średnik już nie.
Poza tym Makus
czemu tak bardzo kierujesz się systemami 6.5 windwso-podobnymi . Owszem może i działa to szybko i płynnie ale te systemy są okropnie pamięcio żerne... a przynajmniej raz na miech wychodzi kolejny build takiego OS'a i co chwile trzeba było by robić taki romik do nowa...hm nie lepiej abyś np poszedł w kierunek np Twojej szóstej edycji na Kaiserke ? to była na prawdę udana edycja . Każdy mógł wybrać rom z czym chce , chcę z manilą to biorę z manilą , chce z htc home /chome to biorę z tym , chce w ogole pusty - Lite to biorę taki i wszystkie działały błyskawicznie szybko , były te romy stabilne wg mnie najbardziej udana twórczość na htc tytn II . Nie wiem jakbyś mógł pomyśleć ....rom Prooven 3.2b jest niezabezpieczony , może umiałbyś jakoś wyciągnać z niego PL language , na xda są buildy romów z 6.1 WM i spróbować coś na styl 6 edycji . Ja mogę pomoc w sprawach graficznych ...o ile taka pomoc by Ci sie przydała.
Pozdrawiam
Ha! Ide w 6.5 bo jest poprostu lepsze i tyle. Pewnie ze moge zrobic 6.1 jesli chcecie (choc widze ze bardzo z popbieraniem plikow) to moge cos takiego zrobic, dam rade

Jesli chodzi o klawisze to poprostu trzeba uzywac tej klawiatury ktora byla w standardzie bez wodotryskow... a mnie sie wydaje ze chodzi o to zeby miec cos nowego / fajnego / innego chyba ze sie myle.
Problem z literami rozwiazalem, natomiast polskie znaczki na sprzetowej, kompletnie nie wiem jak to dzialalo... moze dlatego nie umiem ?

Opowiedz jak mozesz jak w wersji 6 udawalo sie wykonac znaczki polskie na sprzetowej i napewno dam rade

Pozdrawiam
Napisane: Lipiec 03, 2009, 22:35:31
Rozwiązanie dla malych i dużych liter to wgranie caba od romu Qsqi (polski.cab). Jednak nie rozwiązuje kwesti polskich robaków na sprzętowej. No cóż na razie nie będę miał polskich literek. Posiedzę nad tym w sobotę, może mi się uda coś wymyśleć.
Polski.cab jest do pobrania z forum dla TP2.
Kolejna prosba, jak mozna bylo uzyskac polskie znaki na sprzetowej?

jaka kombinacja klawiszy / czegos?
Wiem ze pytanie moze z serii glupie ale nie wiem, na kaiser bylo znaczek fn+spacja... a tu?