[01/07/2009] MakusRaphael V1.4 23025 PLK TF3Dv2.1.38658.0 PLK

• 78 Odpowiedzi
  • 9592 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline makus

• 451
  • Sprzęt: Kaiser, Omnia, TP, HD2,
[01/07/2009] MakusRaphael V1.4 23025 PLK TF3Dv2.1.38658.0 PLK
« dnia: Czerwiec 23, 2009, 23:55:19 »
Hej :)

Windows 6.5
Sys CE. 5.2.5.2.4072  wersja PLK
Interfejs: Manilia Rhodium 2.1, CHome
Tweaki - moje wlasne.

Wersja 1.4

Hej mrarudy :)
Daje testowa wersje tego czego uzywam od chwili jakiejs.
Ten Rom posiada troszke  bledow, ale normalnie z niego kozystam wiec tez dacie rady.
Jesli ktos z Was nie chce wersji z 2.1 manilia i PLK i z pieknym WIN co dziala tylko 'z palca' jak sie chwali microsoft, to poprostu go nie wgrywajcie, i juz.

http://rapidshare.com/files/266744714/MakusRaphael1.4.zip

Znane bugi:
Dodawanie nowych miast w "zegarze" manili
Dodawanie nowych miast w pogodzie manili
Szybko to pewnie poprawie.

Kosztuje mnie to mnostwo czasu i pracy... jesli zdajecie sobie z tego sprawe to...:
zachecam do postawienia piwka!:)

« Ostatnia zmiana: Sierpień 13, 2009, 01:51:22 wysłana przez makus »

*

Offline nixs

• **
  • 236
Odp: [23/06/2009] MakusRaphael V1 21815
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 24, 2009, 00:02:50 »
bardzo cieszy
ale przydaloby sie info

co za windows
co za build
jaki interfesj i ktora wersja
jakie zainstalowane programy i dodatki
jakie tweaki

zaladowanie tego to jednak zajmie w calosci ze 40minut, a jak sie nie spodoba to 20 minut na powrot do starego, wiec godzina z zyciorysu,wiec milo by bylo gdyby bylo info
Networked Individual Xperienced in Sabotage

*

Offline makus

• 451
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 24, 2009, 00:06:35 »
W tamacie jest build ;)

Jesli szkoda Ci 60 min zycia to odpusc :)

*

Offline elcracktotal

• *
  • 85
  • Sprzęt: HTC TOUCH PRO
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 24, 2009, 08:01:31 »
Swietnie :ok: już biorę się do testowania :)

*

Offline qsqa

• 2086
    • KLIKNIJ JEŻELI CHCESZ ŻEBY POWSTAWAŁY NOWE ROMY PL
  • Sprzęt: HD2, Touch Pro 2, Iphone 3G 8GB,
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 24, 2009, 08:15:02 »
witamy na pokładzie  :D

czy możesz jeszcze dopisać info czy to jest ROM WWE czy PLK - dla większości użytkowników jest to znacząca informacja.

*

Offline nixs

• **
  • 236
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 24, 2009, 08:19:28 »
kwestia wersji windowsa tez po czesci rozwiazana w temacie ale nie o to chodzi

Jesli szkoda Ci 60 min zycia to odpusc
wybacz ale czasem wiecej niz raz dziennie wychodzi jakis rom rzeby czlowiek to wszystko testowal nie robilby nic innego
Networked Individual Xperienced in Sabotage

*

Offline elcracktotal

• *
  • 85
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 24, 2009, 08:41:02 »
jak na razie to całkiem sympatyczny, ale:
- G-sensor nie działa - czyli standard. Nie wiem, co jest nie tak, ale przy romiku mojej produkcji też nie działał;/ któryś z userów też o tym wspominał
- czasami lekko przytnie
- trochę dużo zajętej pamięci (ok 53 na start, z czasem 60)
- zdublowane programy word, powerpoint itp. w folderach Office Mobile i Office.
Poza tym, to szacun;)

*

Offline slaski

• 33
  • Sprzęt: HD2 WinDroid
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 24, 2009, 08:48:46 »
Najwazniejsze info to wersja PL, dosc szybki,

Na poczatek juz moge napisac z czym sa problemy :

1. blokowanie klawiatury po wygaszeniu ekranu (automatycznie przechodzi do manili zamiast czekac na odblokowanie)
2. problemy z eksploatorem i totalcmd nie mozna nic uruchomic

Na szybko to tyle... ogolnie jest dobrze ale bledy z eksploatorem dla mnie elimuje rom wracam do ROMeOS2.

Pozdro.

*

Offline baciarek

• 687
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S5
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 24, 2009, 09:00:50 »
HMM w kuchence Da_G z XDA G-sensor działa natomiast w kuchence qsqa nie działa (coś jest zjechane w katalogu 0415 czyli tam gdzie jest język)
ale co to nie mam pojęcia - nie jest to w każdym razie wina build'u 21815, który wydaje się być całkiem szybki i stabilny.
Możecie sobie sprawdzić w mojej stopce ROM zaczynający się od Baciarek (uprzedzam, że wersja Lite i to spora), ale mało zajmuje pamięci jak na 6.5.

Chciałem wybiórczo pokopiować 0415 do kuchni Da_G ale z tego wynikały inne problemy (podczas customizacji brakowało plików do zainstalowania)

Przy obecnym stanie wiedzy nie jestem w stanie usunąć problemów bez pomocy np. qsqa.
Najlepiej by było stworzyć przy odrobinie wiedzy katalog który po wkopiowaniu "spolszczy" windowsa - z programami sobie poradzimy   :)
Kobieta + 50ml = CHMOD 777

*

Offline makus

• 451
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 24, 2009, 09:17:45 »
HMM w kuchence Da_G z XDA G-sensor działa natomiast w kuchence qsqa nie działa (coś jest zjechane w katalogu 0415 czyli tam gdzie jest język)
ale co to nie mam pojęcia - nie jest to w każdym razie wina build'u 21815, który wydaje się być całkiem szybki i stabilny.
Możecie sobie sprawdzić w mojej stopce ROM zaczynający się od Baciarek (uprzedzam, że wersja Lite i to spora), ale mało zajmuje pamięci jak na 6.5.

Chciałem wybiórczo pokopiować 0415 do kuchni Da_G ale z tego wynikały inne problemy (podczas customizacji brakowało plików do zainstalowania)

Przy obecnym stanie wiedzy nie jestem w stanie usunąć problemów bez pomocy np. qsqa.
Najlepiej by było stworzyć przy odrobinie wiedzy katalog który po wkopiowaniu "spolszczy" windowsa - z programami sobie poradzimy   :)

Hej,

Sprawdze to co prawda to sa moja tlumaczenia jeszcze z kaisera przynajmniej wiekszosc, kuchnia tez zbudowana na podstawiej mojej kaiserowej.
Sprawdze te G-sensor, wsumie to rom ten zrobilem w dzien... wiec nie ma sie co dziwic :)

*

Offline ladgim

• 388
  • Sprzęt: HTC Rhodium PROven 2.5 m2.1, HTC Desire
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 24, 2009, 09:20:19 »
Witam kolegą Makusa. Świetne ROMy na Kaisera to rekomendacja Twojej wiedzy i doświadczenia. Nasze form wzbogaciło się o nie lada jakiego gracza. Jeszcze raz witam!

*

Offline makus

• 451
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 24, 2009, 09:31:05 »
1. blokowanie klawiatury po wygaszeniu ekranu (automatycznie przechodzi do manili zamiast czekac na odblokowanie)
2. problemy z eksploatorem i totalcmd nie mozna nic uruchomic
Na szybko to tyle... ogolnie jest dobrze ale bledy z eksploatorem dla mnie elimuje rom wracam do ROMeOS2.

Hm, jak to sie nie da uruchomic? tzn nie mozesz odpalic np jakiegos programu czy pliku exe? Bo ja moge dosc dziwne... Opowiedz co sie tam dzieje

*

Offline slaski

• 33
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 24, 2009, 09:48:41 »
Hm, jak to sie nie da uruchomic? tzn nie mozesz odpalic np jakiegos programu czy pliku exe? Bo ja moge dosc dziwne... Opowiedz co sie tam dzieje

Ogolnie nie moge nawet nic zaznaczyc nie jestem w stanie sie poruszac ani w totalcmd ani eksploatrze, nie mowiac juz o odpalaniu... tak jak by czesc ekranu byla nieaktywna, bo np klawisze menu sa aktywne i za ich pomoca moge sie poruszac...

Zeby bylo smieszniej robilem kilka HardRestow i 2 razy wgrywalem efekt za kazdym razem ten sam..

*

Offline baciarek

• 687
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwiec 24, 2009, 10:06:59 »
Witam kolegą Makusa. Świetne ROMy na Kaisera to rekomendacja Twojej wiedzy i doświadczenia. Nasze form wzbogaciło się o nie lada jakiego gracza. Jeszcze raz witam!

Już myślałem, że ten dział zaczyna wymierać, ale nie wpadłem na to, że są tacy co są jeszcze przed kupnem tego sprzętu a już mają wiedzę i doświadczenie z poprzednich wcieleń HTC  :ok:

*

Offline elMInStER

• 2128
    • blog
  • Sprzęt: MioA201|htcDesireX
Odp: [23/06/2009] MakusRaphael V1 21815 PLK
« Odpowiedź #14 dnia: Czerwiec 24, 2009, 18:45:13 »
ooo makus się przesiadł  :E, to może ja znowu zacznę klecić coś na Kaiserkę :P
WM61.21057 -> Mio.A201.A501.A701.A702
WM65.21916 -> WM65x.23152 -> WP710.7592 -> htcHD2
DAROWIZNA

*

Offline makus

• 451
Odp: [23/06/2009] MakusRaphael V1 21815 PLK
« Odpowiedź #15 dnia: Czerwiec 24, 2009, 18:49:19 »
ooo makus się przesiadł  :E, to może ja znowu zacznę klecić coś na Kaiserkę :P

Haha Elm nie przesadzaj Kaisera tez mam ale cos jakos... checi brak.

*

Offline PiTcA

• 30
    • http://gpl.aplus.pl
Odp: [24/06/2009] MakusRaphael V1.1 21815 PLK - popraweczki :)
« Odpowiedź #16 dnia: Czerwiec 25, 2009, 02:05:49 »
Zapewne wiele osób przyzwyczaiło się do modyfikacji qsqa. Mi wielu z nich tutaj brakuje, szczególnie brak przycisku "nowy" na ekranie głównym. Pozwalał na szybkie napisanie sms,a lub włączenie BT (a to ustrojstwo cholernie mi się przydawało :D)
Znikła mi osobna regulacja głośności telefonu i systemu, a to było całkiem przydatne (pod przyciskiem głośniej/ciszej).
Brak też jakiegoś szybkiego przejście do manili, w wersji qsqa było to pod przyciskiem home, teraz to prowadzi do programów (Chociaż może tak zostać, jednak chciałbym się szybko dostać do ekranu z zegarkiem w manili, może być pod przyciskiem ze strzałką.)
Dodatkowo brak motywu który był standardowo u qsqa, htc black bodajże.
No a teraz jeszcze zauważyłem taki dosyć spory problem, otóż paluchem nie mogę wybrać ani niczego z listingu pim backup, ani smsa, ani pliku w eksploaratorze (a foldery tak).
Dodatkowo ikonki folderów wyglądają trochę brzydko.
To takie wstępne uwagi, bo trocę późna godzina :P
Wiem, wiem, narzekanie jak u starej baby, która się już do czegoś przyzwyczaiła i ciężko to zmienić, jednak mam nadzieję, że chociaż część rzeczy wymienionych rpzeze mnie zostanie "naprawiona" ;)

*

Offline slaski

• 33
« Odpowiedź #17 dnia: Czerwiec 25, 2009, 07:28:30 »
Dodatkowo ikonki folderów wyglądają trochę brzydko.

Dodam od siebie rowniez uwazam ze ikony sa dziwne, jak bys znalazl chwile i zmodyfikowal je na wzor romu qsqa, to Twoj ROM byl by idelany... i zawsze znajdzie sie cos na piffko :) 

Tak pozatym poprawki dzialaja, narazie nie wylapalem zadnych bledow ale to dlatego ze jeszcze nie testowalem dobrze... ale juz sie zabieram.

!! GOOD JOB !!

*

Offline elcracktotal

• *
  • 85
« Odpowiedź #18 dnia: Czerwiec 25, 2009, 14:01:07 »
Wszystko pięknie śmiga, tylko nie można obsługiwać aplikacji typu explorer, diamon tweaks, advance config palcem - trzaba strzałkami... poza tym to rom świetny ;)
a, i pocket gba nie działa;/;/;/ na każdym provenie działał. Podobny problem był na energy
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 25, 2009, 15:44:24 wysłana przez elcracktotal »

*

Offline Bysio

• 3655
  • Sprzęt: iPhone, iPad, MacBookPro, AppleWatch
« Odpowiedź #19 dnia: Czerwiec 25, 2009, 15:35:03 »
Wszystko pięknie śmiga, tylko nie można obsługiwać aplikacji typu explorer, diamon tweaks, advance config palcem - trzaba strzałkami... poza tym to rom świetny;)
Napisane: Czerwiec 25, 2009, 13:51:09
Wszystko pięknie śmiga, tylko nie można obsługiwać aplikacji typu explorer, diamon tweaks, advance config palcem - trzaba strzałkami... poza tym to rom świetny ;)
a, i pocket gba nie działa;/;/;/ na każdym provenie działał. Podobny problem był na energy

Zamien chyba 28 na 0  w kluczu [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\GWE\Touch\Filter]
"MinimumTapTime"=dword:0

I bedzie smigac ekran .
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 25, 2009, 15:42:39 wysłana przez Bysio »
OD ZADAWANIA PYTAŃ JEST FORUM, A NIE PW

*

Offline elcracktotal

• *
  • 85
« Odpowiedź #20 dnia: Czerwiec 25, 2009, 17:32:01 »
Dzięki;) teraz jest OK;)

*

Offline PiTcA

• 30
« Odpowiedź #21 dnia: Czerwiec 25, 2009, 20:19:52 »
makus: Nie wiem, czy masz zamiar zajmować się tworzeniem romów przez dłuższy czas, czy też zrobiłeś ten, stwierdziłeś, że Ci pasuje i już od tego odchodzisz.
Jednakże chciałbym Cię nakłonić do kontynuowania tego co stworzył qsqa, gdyż to co zrobił, zaprawdę bardzo dobre jest i sądzę, że warto to kontynuować, a nie tworzyć samemu coś od nowa ;)
Co Ty na to? :)

*

Offline baciarek

• 687
« Odpowiedź #22 dnia: Czerwiec 25, 2009, 20:36:02 »
Ja myślę, że najlepiej by było robić każdy w wersji LITE - czyli nowy build bez dodatków manili itp. Sam telefon, system, sterowniki i ewentualnie fixy błędów
znane kucharzom i ludziom z XDA. Wtedy każdy sobie złoży co chce.

Takie rozwiązanie jest bardzo korzystne dla wszystkich, bo każdy zainstaluje sobie później co zechce bez narzekania. A jak się pojawi nowa wersja jakiegoś programu to tylko odinstalowanie i instalacja nowego bez niepotrzebnego flashowania.

Wróciłbym też do windy 6.1, bo widziałem już nowe kuchnie na XDA - tylko problem z tym językiem Polskim  :-|

To sa tylko takie moje propozycje oczywiście. Wiem, że się powtarzam ale myślę, że to bardzo dobre rozwiązanie.

*

Offline Bysio

• 3655
  • Sprzęt: iPhone, iPad, MacBookPro, AppleWatch
« Odpowiedź #23 dnia: Czerwiec 25, 2009, 21:31:02 »
Ja myślę, że najlepiej by było robić każdy w wersji LITE - czyli nowy build bez dodatków manili itp. Sam telefon, system, sterowniki i ewentualnie fixy błędów
znane kucharzom i ludziom z XDA. Wtedy każdy sobie złoży co chce.

Takie rozwiązanie jest bardzo korzystne dla wszystkich, bo każdy zainstaluje sobie później co zechce bez narzekania. A jak się pojawi nowa wersja jakiegoś programu to tylko odinstalowanie i instalacja nowego bez niepotrzebnego flashowania.

Wróciłbym też do windy 6.1, bo widziałem już nowe kuchnie na XDA - tylko problem z tym językiem Polskim  :-|

To sa tylko takie moje propozycje oczywiście. Wiem, że się powtarzam ale myślę, że to bardzo dobre rozwiązanie.

Jzezyk polski samego systemu to chyba najprostsza sprawa jest zreszta OEM w tych nowych kuchnia np Ervius'a tez nie sa bardzo trudna sprawa ( spolszczenie). Kwesti dobrania odpowiedniego pliku MUI.. Jak ktos bedzie bardzo chcial i zobaczy katalogi jak wygladaja to naprawde nie jest sztuka zrobienie romu ... a juz spolszczenie jakiegos gotowego od HTC to bez problemu kazdy kto troszke sie orientuje co do budowy sysytemu na kompie czy tez w pda sobie z tym poradzi ..   tylko konieczne jest zapisywanie sobie co sie robi i sysyematyczne dzialanie z odrobina logiki ....
OD ZADAWANIA PYTAŃ JEST FORUM, A NIE PW

*

Offline elcracktotal

• *
  • 85
« Odpowiedź #24 dnia: Czerwiec 27, 2009, 18:06:02 »
Nie wiem Panowie jak Wam, ale mi ten romik naprawdę odpowiada - brak zbędnych programów (aczkolwiek brakuje mi diamond tweak po polsku), w miarę szybki. Świetna robota. Proponuję go przypiąć, żeby więcej ludu zauważyło i testowało :)
Mam jeszcze mały problem... otóż nie działa mi przycisk "Fn" jak należy. Tj. nie idzie wybrać na klawiaturze sprzętowej np. pytajnika, dwukropka itp, oraz symboli znajdujących się na klawiszach numerycznych. Działają tylko w ten sposób T9, PGDN, PGUP. Próbowałem HR, wgrywałem caba Qski, fixa do klawiatury europejskiej od energy i nic :-|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 28, 2009, 08:30:40 wysłana przez elcracktotal »

*

Offline makus

• 451
« Odpowiedź #25 dnia: Czerwiec 28, 2009, 14:52:22 »
Hej,

Sorry nie bylo mnie chwile bo w koncu jest swieto narodowe - Rajd Polski :)

Hm. Dosc trudne pytania z waszej strony, posiadam ten telefon wiec bede robil ROMy do tego telefonu,
Po drugie nie chce nikogo zastepowac nie jestem  qsqa ;) jestem makus :) jak by jeszcze ktos nie zauwazyl, wiec kontynuacji qsqa raczej nie bedzie, pewnie ze mozemy uzyc cos do czego sie przyzwyczailiscie czemu nie.
Co do grafiki, no to nie bardzo rozumiem co Wam nie odpowiada w menu ze brzydkie?:) Mozliwe nie jestem artysta :)
Wiec moze zeby nie denerwowac nikogo brzydkim wygladem to wroce do standardu Windy? Albo ktos cos zaproponuje?

Po kilku dniach uzywania dosc intensywnie na rajdzie, zauwazylem problem z klawiatura... i wsumie tyle...

A no i najwazniejsze czy bede wystawial te romy co robie dla Was, to od Was zalezy jak nie bedziecie uzywac to nie bede ;) To dosc jasne.
Sami wiecie ze zajmuje to dosc sporo czasu wiec jesli nie bedze widzial sensu to napewno nie bede robil.

Pozdrawiam Was :)

*

Offline PatiJ

• 20
« Odpowiedź #26 dnia: Czerwiec 28, 2009, 15:09:33 »
Witam

ja także jestem nowym uzytkownikiem Raphaela. Jeszcze nie zmieniłem romu z oryginalnego Ery, ale czekam i czytam na forum.... Widze że teraz jak ktoś bedzie zajmował się ulepszaniem romów to z checią zmienie na ten i bede czekał na dalsze poprawki, bo tel służy mi do robowy ale także lubie się bawić tym telefonem. Rom musi być sprawny i bez wad uniemozliwiających mi prace.

pozdrawiam i licze na kontynuacje

*

Offline cyther

• 403
  • W oczekiwaniu na nowe cudo z Jolla Mobile
  • Sprzęt: HTC Touch Pro/ Nokia n900/ Nokia n9/ LG 4X HD
« Odpowiedź #27 dnia: Czerwiec 28, 2009, 15:49:35 »

A no i najwazniejsze czy bede wystawial te romy co robie dla Was, to od Was zalezy jak nie bedziecie uzywac to nie bede ;) To dosc jasne.
Sami wiecie ze zajmuje to dosc sporo czasu wiec jesli nie bedze widzial sensu to napewno nie bede robil.

Pozdrawiam Was :)

Witam.
Na wstępie chciałbym pogratulować nowego nabytku jakim jest Rafałek. Nie jest to sprzęt idealny, ale da się się z nim żyć (zupełnie tak jak z żoną)  :)
Co do tworzenia ROMu i udostępnianu go nam "szarym" użytkownikom, jestem jak najbardziej za :D
Myślę, że przy odrobinie współpracy z Twojej jak i z naszej strony, uda się sklecić jakiś konkretny romik.
Przyda się powiew świeżej krwi i spojrzenia na niektóre problemy innym okiem. Tym bardziej, że wspomniany już wcześniej kolega qsqa "porzucił"  nas dla nowej zabawki.
Życzę powodzenia i wytrwałości w walce z przyzwyczajeniami niektórych użytkowników...

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 28, 2009, 16:22:37 wysłana przez cyther »
TAEL ROM v5.23683 [30AUG10]
Radio 1.14.25.35

*

Offline elcracktotal

• *
  • 85
« Odpowiedź #28 dnia: Czerwiec 28, 2009, 16:13:19 »
Jeżeli tylko będziesz miał czas ugotować coś i wstawić to super. Dobry kucharz jest na wagę złota i z tym się chyba każdy zgodzi;D A jak komuś coś nie odpowiada, to przecież nie musi korzystać, a jak czegoś brakuje, jak choćby action screen, to jest XDA. Ponawiam prośbę o przyklejenie tematu, aby się rozwijał :ok:
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 28, 2009, 16:17:00 wysłana przez elcracktotal »

*

Offline PiTcA

• 30
« Odpowiedź #29 dnia: Czerwiec 28, 2009, 17:34:05 »
Tak więc ogólnie to brakuje diamond tweaka, oraz tej aplikacji, ktora pozwalala na szybko wlaczyc bluetooth, lub napisac smsa (niestety nie wiem jak się to nazywało), wystarczylo wcisnac przycisk "nowy" na ekranie today. Teraz jest tam przycisk "telefon", co wg mnie jest niepotrzebne, bo ten "telefon" mozna wlaczyc po prostu wciskajac zielona sluchawke .
Dodatkowo przydałby się motyw HTC black. No i aplikacja screen toogle, nieraz puszczałem muzykę na głośniku i aplikacja ta pozwaliła wyłączyć wyświetlacz, więc bateria się nie marnowała.
No i oczywiscie przydałoby się usunąć tego buga, który uniemożliwiał korzystanie z file explorera i innych bzdetów, mianowicie nie dało się obsługiwać tego ekranem dotykowym.
No i tak ogólnie to będzie ok :P