qtek s 200

• 1 Odpowiedzi
  • 631 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

qtek s 200
« dnia: Lipiec 01, 2008, 23:36:24 »
Witam niedawno zostalem szczesliwym posiadaczem tego palma ale mam z nm mnutwo problemow mianowicie:)
ma on wi-fi a nigdzie nie widze ikonki  tym znacznikiem przez co nie moge sie laczyc przez wi-fi po drugie nie umiem nie moge zrobic twardego reseta nie mam pliku ktory sie nazywa clear storage  ..... nie moge lub nie umiem wgrac nowego romu - za trudne dla mnie albo cosik nie dziala , moze komus udalo by sie mi to wyjasnic o chopsku, z win xp nie wykrywa mi urzqdzenia pyta o sterowniki a ja nic nie mam, na viscie działa. Narazie to tylko tyle problemow w miare mozliowsci i poznawania sprzetu bede czesciej pisac. Priorytetem teraz jest nowy firmwarea. jak co to prosze info na prv bartoszchudzinski.wp.pl

Odp: qtek s 200
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 04, 2008, 01:55:23 »
zeby polaczyc sie z siecia wi-fi najpierw musisz wlaczyc modul wi-fi w palmtopie.po lewej stronie jest przycisk(pierwszy od dolu).jak na niego nacisniesz to wejdziesz do comm managera-wyswietli ci sie lista na ktorej znajdziesz modul wi-fi-wystarczy na to kliknac i powinno sie wlaczyc-przynajmniej tak jest w moim romie :P.jezeli bedziesz w zasiegu niezabezpieczonej sieci lub hot-spota to po wlaczeniu wi-fi palmtop powinien sam sie polaczyc z siecia.
program clear storage jest w settings na zakladce system.gdzies na forum jest tez jak przywrocic ustawienia fabryczne za pomoca przyciskow-ja niestety zapomnialem :(
zeby win xp widzial palmtopa musisz sciagnac program ActivSync, jak dobrze pamietam to wersje 4.5<powinno byc do sciagniecia na stronie microsoftu>.pod vista owszem palmtop bedzie widziany ale nie zainstalujesz na nim nic z poziomu kompa.
do palmtopow niema firmware-u(chyba dobrze napisalem :P)-za to mozna wgrac nowy ROM :) inaczej sie nazywa, ale mniej-wiecej chodzi o to samo(firmware uaktualnia, a ROM to calkowicie "nowy system")
na forum jest kilka tematow jak wgrac nowy ROM -zarowno starym jak i nowym sposobem - poszukaj dobrze, wszystko jest opisane krok po kroku.
jednak radzilbym na poczatek troche poznac palmtopa, pobawic sie nim, poczytac na necie i dopiero wtedy zabrac sie za wgrywanie nowego ROM-u.

powodzenia