WIFI w Qtek S200 ??

• 6 Odpowiedzi
  • 3847 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline marbron

• *
  • 93
  • Sprzęt: HTC HD2
WIFI w Qtek S200 ??
« dnia: Czerwiec 11, 2006, 23:45:45 »
Czy ktos, kto jest szczesliwym posiadaczem Qtek'a S200 moze mi pomoc w konfiguracji WIFI?
Ostatnio bylem na warszawskim Okeciu i stanalem pod napisem "WLAN Plus Gsm (siec, w ktorej jestem) Point". Wiem,ze trzeba wyslac sms,zeby mnie skasowali,ale takie instrukcje podobno pojawiaja sie na ekranie, po wykryciu przez urzadzenie sieci. Niestety nic takiego sie nie pojawilo,a jak chcialem recznie wpisac konfiguracje Wifi na urzadzeniu (nawet nie wiem co mialbym wpisac), to pola (niby, ze byl migajacy kursor) byly nieaktywne a w innych polach byly pytania o loginy i hasla,ktorych przeciez nie znalem.Probowalem tez bezposrednio wrzucic jakas strone przez IE, ale wyskakiwal komnikat,ze nie ma wlasnie konfiguracji Wlan'u.

Jak mam to zrobic i jak sprawa sie ma w miejscach, gdzie Wifi jest gratis (w PL i za granica)???

Bede wdzieczny za wskazowki!

WIFI w Qtek S200 ??
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 29, 2006, 22:44:16 »
Witam - wiele ci nie pomoge - mam co prawda tez qtek s200 (od dwoch dni) uruchomilem WIFI, tzn wlaczylem wifi, ustawilem zeby adres IP uzyskiwal automatycznie, nawet wyswietlil mi dostepne sieci (w tym moj wlasny router wifi) ale polaczyc sie z nim za ch...re nie chcial - przytrzymujac rysik na nazwie sieci rozwija sie menu z ktorego mozna wybrac "polacz" i niby sie laczy z routerem - po 5 sekundach laczenia stwierdza ze "siec niedostepna" i na tym stadium wszystko sie zatrzymuja (moj drugi PDA laczy sie bez problemu z tymi samymi ustawieniami).

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
WIFI w Qtek S200 ??
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 29, 2006, 22:46:55 »
marbron

co prawda WiFi jeszcze nie ugryzłem, ale na pytanie o to gdzie są HotSpoty mogę dać linka:
http://www.pdaclub.pl/hs/

WIFI w Qtek S200 ??
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 23, 2006, 20:34:41 »
No dobra - wiem co zle robilem - moj router mial po prostu zablokowane adresy MAC - teraz odblokowalem i jes OK - laczy sie bez problemu. Co do ustawien - to trzeba przede wszystkim wlaczyc WIFI, potem w ustawieniach (sorki za takie wolne tlumaczenia - ale mam Qteka z francuskim systemem) trzeba otworzyc zakladke "polaczenia"i potem "karty sieciowe" na dole zaznaczyc zeby sie laczyl ze wszystkimi dostepnymi sieciami, wtedy Qtek wyszuka dostepne sieci i u mnie wystarczylo potem przytrzymac rysik na nazwie sieci i z rozwijanego menu wybrac "polacz" no i dziala... Powodzenia

*

Offline marbron

• *
  • 93
WIFI w Qtek S200 ??
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 24, 2006, 00:10:11 »
Te juz do tego doszedlem. Dzieki!!

*

Offline Holender

• **
  • 185
  • Sprzęt: SPV C500 wm5.0; HTC Prophet wm6.0; SE J300i :D
WIFI w Qtek S200 ??
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 25, 2006, 21:50:40 »
heh..a w vobisie mi mowili ze w s200 nie ma wifi..

*

Offline marbron

• *
  • 93
WIFI w Qtek S200 ??
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 25, 2006, 23:35:03 »
Oczywiscie, ze jest. Mowie z autopsji!! I dziala super.