spv m600 drugi dzień...

• 2 Odpowiedzi
  • 851 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline meksykaniec

• 43
  • Sprzęt: iphone 3g, samsung i780 :E
spv m600 drugi dzień...
« dnia: Lipiec 29, 2008, 16:49:50 »
Otóż dostałem wczoraj w końcu spv m600, nauczyłem się poruszać po systemie(mało wiele) nawet go podkręciłem(260mhz działa dużo lepiej). Teraz jednak mam kilka pytań i problemów...
1.Posiadam telefon sprowadzony a Anglii i nie bardzo wiem jak skonfigurować go aby działał internet w erze(gprs) i żeby można było wysyłać mmsy.
Tutaj nie znalazłem do wyboru takiej marki jak htc... http://www1.era.pl/phones/phones_config.php - Z tym już sobie poradziłem, własnie połączyłem się z onet lite...

2.Czy można jakoś bardziej przystosować telefon do obsługi palcem? posiadam touchflo, ale niektóre rzeczy są tak malutkie że jedynie rysikiem da się je wcisnąć albo trzeba polować palcem kilka sekund- może jest jakiś soft przystosowany do tego?W autobusie obsługa rysikiem odpada :/(klawiature do sms już zainstalowałem )  Znalazłem opcje gdzie można ustawić grubość suwaków, ale to za mało.
3. W telefonie mam zainstalowany program automapa5(jak kupiłem od kolesia to był) niestety nie działa, chciałbym go usunąć, jednak w "programs" jest jego ikonka i nie mogę go usunąć, w settings "remove programs" pozwala tylko usuwać programy z karty pamięci o.O

4.Gierki, które zainstalowałem na karcie pamięci i które zresztą działały nagle przestały...za to mają teraz taką samą ikonkę jak program automapa nie mam pojęcia czym to jest spowodowane o.O może soft się chrzani?
« Ostatnia zmiana: Lipiec 29, 2008, 22:35:40 wysłana przez meksykaniec »

*

Offline Flonder

• **
  • 130
  • HD2+MSI Wind
Odp: spv m600 drugi dzień...
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 30, 2008, 13:57:00 »
Ad. 1 zainstaluj sobie NETWORK WIZARD lub użyj szukajki

Ad. 2 szczerze mówiąc nie wiem, co jeszcze można zrobić, mi wystarcza spory keypad. Jakie funkcje chcesz obsługiwać palcem? Może jakiś soft wymienny z tym WM`owskim?

Ad. 3 i 4 Najlepszym rozwiązaniem kłopotów z używanym PDA jest hard reset jednak, tak do końca nie wiesz, co było majstrowane..

Skóra.... fura.... PDA.... ;)

*

Offline meksykaniec

• 43
  • Sprzęt: iphone 3g, samsung i780 :E
Odp: spv m600 drugi dzień...
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 31, 2008, 00:10:14 »
Więc tak...
  Z internetem sobie poradziłem, wszystko ok na stronie pdaclub była konfiguracja :E kupiłem sobie już pakiet  w erze i śmiga.
Automape już usunąłem(zczaiłem ze w windows w start menu można usuwać więc nie było już problemu) ale i tak zrobiłem właśnie hard reset,(wszystko śmiga od razu lepiej) podkręciłem go do 299mhz-dalej już się boję... Fakt, że np emulator snes chodzi o wiele lepiej, ale nie wiem czy to bezpieczna częstotliwość- a jak coś się  przegrzeje?? :/, podkręcaniem zajmowałem się jedynie na komputerze, wiem że to wszystko zależy od danego egzemplarza, ale do jakich wartości przy tym procku udawało wam się dochodzić? Ile mniej więcej powinna wynosić temperatura baterii? U mnie gdy jest gorąco to dochodzi ona do 38 stopni...

Aaaa jaki polecacie odtwarzacz do muzyki? Bo w standardowym nie mogę znaleźć korektora :/