Qtek S200 - problem z programem

• 10 Odpowiedzi
  • 1790 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Qtek S200 - problem z programem
« dnia: Luty 07, 2008, 19:44:42 »
Witam
Z gory mowie ze z palmtopami nie za wiele mialem stycznosci (newton, cassiopeia) i mam problem z usunieciem programu :-(
Kupilem qtek s200 z allegro i zainstalowana byla AUTOMAPA, problem w tym ze nie da sie jej usunac z poziomu "Usun program" a samo wlaczenie konczy sie bledem :-( Jak mozna to wywalic ?

http://img137.imageshack.us/img137/484/pict0037qo0.jpg
http://img217.imageshack.us/img217/8730/pict0042cc3.jpg

Po za tym co wywalic zeby zwolnic ciut pamieci ? bo mam niby 44mb a wolnego zaledwie 1 mb :-( (mam windowsa mobile 5.0)

Jak wgrac cosik przez ten kabelek usb - mini usb ? bo dolaczone CD bylo do GPRS Monitor. Chyba ze ten kabel to zbedny element, a wszystko przez jakis czytnik SD sie odbywa ?

Jest jakis player rmvb , divx, xvid itp ? i czy w ogole poleci mi plynnie film przy procku 200Mhz ?

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
Odp: Qtek S200 - problem z programem
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 07, 2008, 20:12:48 »
wypadałoby zapoznać sie z faq i działem dla początkujących - linki na stronie głównej w zakładce pomoc
może zacznij od Hard resetu - usuniesz AM i wszystkie inne dodatki, zostanie goły windows i qtek będzie jak świeżo wyjęty z pudełka
na PC wgrywasz ActiveSync - przez niego instalujesz programy .exe; .cab'y instalujesz bezpośrednio z PDA
kabel nie jest zbędny, przez niego odbywa się synchronizacja z PC, ładowanie, wgrywanie, usuwanie (w przypadku AutoMapy)
player - najlepszy i darmowy TCPMP

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 07, 2008, 22:17:59 »
Dzieki za pomoc :-)
Nom wlasnie w tym FAQ kupe rzeczy na PocketOS itp a nie sadzielm ze to dotyczy WM 5.0 i mojego palma.
Hard reseta wlasnei nei chcialem robic bo tu wgrany jest jakis Autopilot, i jakies smieszne gry a pewnie i to mi zniknie, bo z tego co widze to na karcie instalki nie mam :-(
Ale wgram na PC ta ActiveSync i pobawie sie :-)
Pozdarwiam

*

Offline leszekcce

• **
  • 151
  • Sprzęt: HTC Magic
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 08, 2008, 14:14:37 »
Usunie się wszystko, ale Hard Reset i tak warto zrobić bo teraz możesz mieć namieszane nieźle w systemie, a nie wiadomo co poprzedni właściciel z nim robił :)

« Odpowiedź #4 dnia: Luty 08, 2008, 23:51:57 »
jednak udalo mi sie usunac to bez hard resetu :P pogrzebalem w windowsie i juz ...
Fakt faktem myslaem o Hard Resecie, ale jak skumalem ze w "Usun programy" mam LEng to dalem sobie spokoj , bo ciezko tutaj o cos pod WM 5.0 i qtek'a w wygooglalem ze to spolszczenie ciut kosztuje :-(

Tylko nie wiem czy po hard'zie tez bede mial po 10mb wolnej pamieci  z 40mb dostepnej (ROM i RAM)

« Odpowiedź #5 dnia: Luty 09, 2008, 23:00:45 »
jednak udalo mi sie usunac to bez hard resetu :P pogrzebalem w windowsie i juz ...
Fakt faktem myslaem o Hard Resecie, ale jak skumalem ze w "Usun programy" mam LEng to dalem sobie spokoj , bo ciezko tutaj o cos pod WM 5.0 i qtek'a w wygooglalem ze to spolszczenie ciut kosztuje :-(

Tylko nie wiem czy po hard'zie tez bede mial po 10mb wolnej pamieci  z 40mb dostepnej (ROM i RAM)

bartsam zamiescil instalacje dla LEng od tego qteka: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=74637.0

« Odpowiedź #6 dnia: Luty 10, 2008, 09:38:22 »
Uff obeszło sie bez zabaw ze spolszczeniem :P po HR zainstalowaly sie automatycznie jakies spolszczenia i inne cab'y

2 pytanka na koniec :
- czy do qteka mozna podpiac taki odbiornik gps ?
http://allegro.pl/item304804947_antena_gps_mmcx_acer_mio_medion_rikaline_tanio_.html

- czy frameworka 2.0 moge zainstalowac na karcie , bo niechce chlewu robic w samym palmie ?

*

Offline leszekcce

• **
  • 151
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 10, 2008, 10:07:53 »
1.Taka antena nie podejdzie. Musisz mieć antene na Bluetooth, nap taka : http://allegro.pl/item305842130_pentagram_pathfinder_gps_bluetooth_az_25h_pracy.html
2.Zainstaluj w pamięci głównej, bo instalując na karcie i tak zainstaluje się w pamięci głównej telefonu.

« Odpowiedź #8 dnia: Luty 10, 2008, 11:23:03 »
nom wlasnie a to koszt 200zl :P

aj zainstalowalem na karcie ;P wiec odinstaluje i wrabie na pamiec telefonu

I jeszcze pytanko ,czy da sie jakos inaczej dodac nowe polaczenie niz przez Wybierz siec -> Nowe ? bo gdy wejde na NOWE to mi sie system wiesza :-(

*

Offline leszekcce

• **
  • 151
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 10, 2008, 11:51:01 »
nom wlasnie a to koszt 200zl :P

aj zainstalowalem na karcie ;P wiec odinstaluje i wrabie na pamiec telefonu

I jeszcze pytanko ,czy da sie jakos inaczej dodac nowe polaczenie niz przez Wybierz siec -> Nowe ? bo gdy wejde na NOWE to mi sie system wiesza :-(

Jak dobrze poszukasz na allegro to kupisz za 120 zł. Co do systemu to jak już mówiłem , najlepszy by był hard reset :) może wtedy by się nie wieszało. Poza tym, jeśli używasz WM5 to moim zdaniem najlepszy jest od i-mate : ftp://ftp.clubimate.com/JAMin_WWE_213923_2139123_022021_ship.zip

« Odpowiedź #10 dnia: Luty 10, 2008, 12:06:38 »
nom wlasnie daltego zrobilem hard reset :P ale dalej sie wiesza, a ten HTC NETWORK WIZARD zbyt wiele rzeczy dodaje i nie poprawnych, chcialem go rozpakowac i zmienic te ustawienia , tyle ze po dekompresji cab'a w srodku sa pliki typu : setup.xml , i inne zakonczone odpowiednio .000 , 004 i to pewnie w nich jest reszta pliczkow, a niestety nie mam pojecia jak sie do nich dokopac... moze ktos ma jakis pomysl ?

po za tym jak zainstalowalem ten Framework na karcie to cos sie bedzie dzialo bo niechce znow mieszac z przeinstalowaniem :P

poza tym, jeśli używasz WM5 to moim zdaniem najlepszy jest od i-mate : ftp://ftp.clubimate.com/JAMin_WWE_213923_2139123_022021_ship.zip
Mozna wiedziec co to jest :> ? bo uzywam WM5 ale z wgranym LEng PL na sztywno