Nowy rom po polsku

• 8 Odpowiedzi
  • 2274 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Litwa

• 21
    • Dzwon za darmo
Nowy rom po polsku
« dnia: Lipiec 20, 2008, 16:02:04 »
Witam
Właśnie gollum zrobił nowy rom po polsku.
http://www.mediafire.com/?adn2mi2zlgn
Właśnie ściągam by zainstalować.
Można poczytać: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=409698
Pozdrawiam z Wilna
Andrzej
Regulamin

Odp: Nowy rom po polsku
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 29, 2008, 13:38:10 »
Rom bardzo fajny, stabilny, dziala dosyc szybko.Problemy z WiFi i comm managerem juz naprawione.W dalszym ciagu nie dziala Bluetooth :/ Ustawienia aparatu sa nieaktywne-przy probie wejscia w ustawienia kamery aparat zawiesz sie :/ .jak narazie na te 2 zeczy niema niestety "lekarstwa".

Aha..najgorsze jest jednak to ze jest problem z samym wgraniem...niby pisze 100%, restartuje sie, jest ekran powitalny Trothell.... i...-bywa roznie :P
Mi za 1 razem nie udalo sie wgrac mimo kilku soft-resetow, za 2 poszlo bez problemu, a teraz zrobilem hard-reset i nic, "wisi" na ekranie startowym.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 29, 2008, 13:49:30 wysłana przez vincent »

*

Offline Litwa

• 21
    • Dzwon za darmo
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 29, 2008, 20:22:38 »
NO właśnie
Ja go potestowałem (ale jeszcze wtedy wifi nie działało, trzeba było wgrywać dodatkowy plik), i z tą kamerą nie bardzo.
Choć bardzo lubie romy Gulluma to... u mnie z jego romami nigdy dobrze nie działa karta. To znaczy nie podtrzymuje napięcia czy coś, w każdym razie jak z 10-
Napisane: Sierpień 29, 2008, 20:21:48
15 minut nie używam to nie widzi już co jest na karcie i trzeba ją wyciągać i wkładać
Pozdrawiam
Andrzej
Regulamin

« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 06, 2008, 11:25:57 »
NO właśnie
Ja go potestowałem (ale jeszcze wtedy wifi nie działało, trzeba było wgrywać dodatkowy plik), i z tą kamerą nie bardzo.
Choć bardzo lubie romy Gulluma to... u mnie z jego romami nigdy dobrze nie działa karta. To znaczy nie podtrzymuje napięcia czy coś, w każdym razie jak z 10-
Napisane: Sierpień 29, 2008, 20:21:48
15 minut nie używam to nie widzi już co jest na karcie i trzeba ją wyciągać i wkładać
Pozdrawiam
Andrzej

Ten rom jest z Windowsem WM 6.1 ???
Czy on ten rom poprawia i wrzuca na forum od nowa czy po prostu produkowane są nowe wątki i uwagi co wgrac aby to poprawnie dzialalo ?
kiepsko u mnie z Angielskim, szukam jakiegos najmniej problemowego Romu z duza iloscia funkcji nie chce po soft resecie od nowa wgrywac dodatkowych programow wole aby juz byly w romie.

*

Offline Litwa

• 21
    • Dzwon za darmo
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 07, 2008, 10:46:40 »
On daje ten rom. Ludzie go testują. Poprawia i poprawiony zamieszcza już na serwerze. Więc obecnie ściąga się już poprawiony
Andrzej
Ps. Poszukaj sobie mój post gdzie były wszystkie romy do propheta (a w każdym razie ich większość), tam sobie możesz wybrać jaki chcesz.

Napisane: Wrzesień 07, 2008, 10:44:41
Tutaj są te o których wspomniałem: http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=2028653&postcount=1
Regulamin

« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 09, 2008, 12:50:13 »
Ja mam:

[wm6.1]Prophet ShadoW 2.0 Touch Edition
Claudyfa

Chyba poczekam jeszcze az Gullum usunie wszystkie bledy i w tedy go wgram :)
Napisane: Wrzesień 07, 2008, 14:18:55
[/quote]

ps.
widzę tam kilka romów tego autora po Polsku, który z wymienionych na tej stronie to ten do którego dałeś linka ?
Throttle Rom Beta Test & Report
Throttle Rom V1
Throttle IV Diamond 5.2.19213
Diamond I Multylanguage Beta WWE ITA PTG ESN  ??
Napisane: Wrzesień 07, 2008, 14:27:59
Przetestowalem Rom i jednak mi nie pasuje, przekombinowany nie dziala Bluetooth i Wifi co chwile jakis komunikat o błędzie chyba lepiej wgrac cos co ma standardowy interfeis HTC.
potestuje :

Prophet Shadow Vista "My Edition"
Napisane: Wrzesień 09, 2008, 11:02:45
Przetestowalem Rom i jednak mi nie pasuje, przekombinowany nie dziala Bluetooth i Wifi co chwile jakis komunikat o błędzie chyba lepiej wgrac cos co ma standardowy interfeis HTC.
potestuje :

Prophet Shadow Vista "My Edition"

Właśnie go wgrałem, rom chodzi poprawnie nie tak wolno ale po podkreceniu zegara chodzi duzo szybciej do tego jest ladny iposiada Wiecej funkcji w stosunku do "Prophet ShadoW 2.0 Touch Edition"
Polecam

« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 11, 2008, 15:53:05 »
podczas gry program łaczył sie z pda wyskoczyl mi bład error 260 - ze niby nie moze sie USB połaczyc? sprawdzalem podlaczenie i bylo wszsystko ok? wiecie w czym problem?

« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 15, 2008, 09:01:00 »
podczas gry program łaczył sie z pda wyskoczyl mi bład error 260 - ze niby nie moze sie USB połaczyc? sprawdzalem podlaczenie i bylo wszsystko ok? wiecie w czym problem?
A activesync był połączony (zsynchronizowany) z urządzeniem ?
QTEK S200 WM6.1 crystal

« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 20, 2008, 20:03:09 »
witam
Link do strony z romami gulluma
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=330243
pozdrawiam