Nieudany upgade do WM6 - potrzebna pomoc

• 2 Odpowiedzi
  • 744 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Nieudany upgade do WM6 - potrzebna pomoc
« dnia: Maj 30, 2008, 16:52:09 »
Witam,

No i niestety spie....lem telefon przy upgadzie do WM6

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=350033

Postępowałem według powyższej instrukcji i użyłem romu Crystal V4.

Wydaje mi się, że trzymałem się wszystkiego dokładnie. Telefon załadował rom i dostałem komunikat o zakończeniu ładowania. Pasek upgade doszedł do 100%. Po tym na ekranie telefonu wyskoczyły różnokolorowe paski i tak stał sobie. Odczekałem kilkanaście minut i zrobiłem restart. Nic nie dało paski były nadal.

No i moje pytanie.
Co teraz?

Odp: Nieudany upgade do WM6 - potrzebna pomoc
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 30, 2008, 22:07:46 »
nie jestem pewien, ale ten rom wgrywa sie chyba nowa metoda, a ty wgrywales stara!w kazdym razie musisz poszukac na stronce  xda-developers tego pliku -  RUU_Prophet_220734_2207114_024721_NVID.exe
to jest ROM "ratunkowy" :) instalujesz go tak jak zwykly ROM (nowa metoda), zreszta wszystko bedzie pisac-klikasz tylko next, next itd.napewno pomoze.powodzenia

P.S
na przyszlosc - opis wgrywania nowa metoda:

No to tak, po koleji:

1. Musisz ściągnąć i zainstalować ActiveSync (znajdziesz go na stronie Microsoftu)
2. Bardzo ważna rzecz musisz najpierw wiedzieć jaki posiadasz typ chipsetu G3 lub G4 ( jeżeli nie wiesz o co chodzi to podpowiem: Restartujesz telefon i po pierwszych napisach widzisz jaki masz typ tzn: jeżeli na końcu liczb pisze 0000 to masz G3 jeżeli 0001 to masz G4)
3. Po tym jak już bedziesz wiedział jaki typ posiadasz zabierasz się do flashowania:
- Przy podpiętym telefonie do komputera (W ActiveSync ma pisać Połączony) Uruchamiasz z poziomu komputera plik dla G3 ROMUpdateUtility_NV_G3.exe z folderu HardSPL G3 lub ROMUpdateUtility_NV_G4.exe z folderu HardSPL G3. Czekasz aż flashowanie dojdzie do końca i telefon się zrestartuje.
- Potem przegrywasz 3 pliki z folderu Jump Spl G3 dla modelu z chipsetem G3 lub dla G4 z folderu Jump Spl G4 do pamięci telefonu (tam gdzie jest windows)
- Odłączasz kabel od telefonu i poziomu telefonu uruchamiasz jakiś eksplorator plików np: File Explorer i uruchamiasz plik SPL.ink ekran zrobi ci się cały biały.
- Wtedy pozostaje tylko podpiąć telefon do komputera i uruchomić ROMUpdateUtility G3 lub G4 z folderu Romu który wcześniej sobie ściągłeś.
« Ostatnia zmiana: Maj 30, 2008, 22:10:20 wysłana przez vincent »

Odp: Nieudany upgade do WM6 - potrzebna pomoc
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 30, 2008, 22:20:56 »
Nie zdarzylem jeszcze napisać, ale juz wczesniej znalazlem ten rom i postawilem telefon na nogi.

Co do metody wgrywania, to dalem linka do niej przeciez w pierwszym postcie.

Temat do zamkniecia
« Ostatnia zmiana: Maj 30, 2008, 22:24:06 wysłana przez kordi123 »