Qtek s200 przestał ściągać pocztę mailową

• 4 Odpowiedzi
  • 774 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Ivone

• 26
Qtek s200 przestał ściągać pocztę mailową
« dnia: Maj 22, 2007, 21:23:38 »
Witam Znawców,
Mam Qtek s200 z WinMob-5. Internet biorę za pomocą Iplus-Simdata. Od pewnego czasu nie mogę ściągać maili na konto pocztowe (wysyłać mogę). Wprawdzie na ekranie pojawia się licznik z info, ile listów będzie pobranych, wyświetla się też wskaźnik postępu ściągania, ale na koniec - bez żadnego komunikatu lub słowa wyjaśnienia - stan pobrania okazuje się równy zero i nowej poczty nie widać.
Chronologicznie patrząc, to problem zauważyłam po zainstalowaniu Skype'a, ale to może być zbieżność przypadkowa.
Proszę Znawców o pomoc!!! Co robić???

Odp: Qtek s200 przestał ściągać pocztę mailową
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 22, 2007, 23:06:17 »
Z kolei ja, gdy skonfiguruję sobie w programie Messaging konto pocztowe na Gmailu (właściwie konfiguracja jest automatyczna), nie mogę w ogóle się na nie zalogować - podaję login i hasło i nic, okno z polem loginu i hasła pokazuje się ponownie. Tymczasem z poziomu przelądarki, a także gmailowego apletu w Javie, wchodzę na skrzynkę normalnie, bez problemu. Nie wiem, czym to jest spowodowane.

*

Offline Ivone

• 26
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 26, 2007, 16:53:50 »
Panie Marcinie, jest Pan super - wszystko ruszyło, ogromne dzięki!!! Z uznaniem, Ivone

« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 15, 2008, 12:23:00 »
A da się zaimportować ustawienia konta pocztowego z Outlook express z komputera do outlooka w telefonie ?

*

tomwil

« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 15, 2008, 20:18:32 »
Z kolei ja, gdy skonfiguruję sobie w programie Messaging konto pocztowe na Gmailu (właściwie konfiguracja jest automatyczna), nie mogę w ogóle się na nie zalogować - podaję login i hasło i nic, okno z polem loginu i hasła pokazuje się ponownie. Tymczasem z poziomu przelądarki, a także gmailowego apletu w Javie, wchodzę na skrzynkę normalnie, bez problemu. Nie wiem, czym to jest spowodowane.

musisz w Gmailu (w ustawieniach z poziomu przeglądarki) udostępnić pocztę dla programów zewnętrznych. Nawet jeśli Ci synchronizuje juz z innym programem to każdy dodatkowy musisz udostępniać