Jak to jest z tym Pocket PC + ActiveSync i Internet ???

• 8 Odpowiedzi
  • 2500 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Lejna

• *
  • 79
  • Sprzęt: Xperia X1
« dnia: Sierpień 19, 2006, 14:13:37 »
Witam posiadam MDA Compact II i mam ActiveSync w wersji 4.1.0 czytałem że po podłączeniu i odpowiednim skonfigurowaniu można pobierać aktualizacje przez Internet np. Spb Weather (pogodę pobieram z Interii) ale niemam Bluetotha czy poprzez kabel USB można też to jakoś zsynchronizować ?, a jeśli tak czy ktoś mógłby napisać po kolei co trzeba zrobić ?

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 19, 2006, 17:32:31 »
opcja szukaj do tej pory odpowiedziala by na Twoje pytania :) AS/plik/ustawienie polaczenia/ten komputer jest polaczony z internetem... nie automatycznie
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline Lejna

• *
  • 79
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 20, 2006, 10:26:56 »
ale właśnie tak mam ustawionego ActiveSync`a i co dalej, podłączyłem MDA CII kablem USB do Komputera wchodzę na stronkę Interia pogoda i niezaktualizowało mi pogody dlaczego ?  :surprised:
pozatym myślałem że jakoś rozwiniesz odpowiedź na moje pytanie i chciałbym się dowiedzieć czy jak mam podłączonego MDA do komputera to mogę wtedy za darmochę przeglądać internet na nim poprzez neostradę z Kompa czy się mylę ?  :surprised:

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 20, 2006, 11:40:36 »
dobrze myslisz mozesz przegladac korzystaja z neostrady, rowniez przez BT. ja pobieram pogode z onetu sa wszystki miasta , ale nie wiem jak na interi
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline Lejna

• *
  • 79
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 20, 2006, 11:51:11 »
czyli robię tak podłączę MDA kablem USB do kompa odpalam neta na kompie i już mogę wchodzić poprzez Internet explorera na pockecie do internetu ?

to jest za friko?

czy jakoś trzeba dodatkowo skonfigurować połączenie w MDA ?

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 20, 2006, 12:33:36 »
tak jak masz podlaczony kabel do kompa to zauwaz ze nie odpalisz polaczenia gprs, skoro nie odpali sie gprs to nie masz mozliwosci laczyc sie innaczej jak przez net kopa

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 20, 2006, 12:34:32 »
i co za tym idzie jest za friko (chyba nie bo placisz za neo) :)

*

Offline Lejna

• *
  • 79
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 20, 2006, 12:39:18 »
no no płacę za neostradę :)

dzięki romulus dużo mi pomogłeś ale mam jeszcze tylko kilka pytań

wtedy mam neta na kompie i w MDA ?

ale jak zrobić po takim podłączeniu żeby zaktualizowała się sama pogoda na Spb Weather z Interii ?

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 20, 2006, 12:52:48 »
u mnie w weatherze z onetu tez sama sie nie aktualizuje, musze sam a nie wiem dlaczego mimo ze wczesniej z weather sama to robila.
masz neta i tu i tu dlatego dobrze miec BT bo zawsze te pare metrow mozna odejsc od kompa