Hard SPL

• 16 Odpowiedzi
  • 2796 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Hard SPL
« dnia: Grudzień 07, 2007, 19:54:37 »
Witam,
Na xdaforum jest opisana trwala metoda zmiany SPL (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=349900). Moze ktos sie orientuje i moze napisac co zyskujemy dzieki temu, oprocz tego ze nie musimy juz robic downgrade do wm5 jesli chcemy zainstalowac rom wm6?
Pozdrawiam

*

Offline chowano

• 6
  • Sprzęt: prophet
Odp: Hard SPL
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 25, 2007, 11:33:16 »
Hard SPL daje nam odblokowanie CID ktorego nie trzeba odblokowywac przy kazdym flaszowaniu romu, a przy flaszowaniu mozemy uzywac nowej metody ktora jest bezpieczniejsza i oszczeda pamiec, trzeba tylko pamietac zeby uzyc odpowiedniego programu dla 3G i 4G i jak ktos ladnie to nazwal na XDA jest to idealne rozwiazanie dla flaszoholikow :mrgreen:

*

Offline Flonder

• **
  • 130
  • HD2+MSI Wind
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 26, 2007, 18:58:29 »
marten>> sam sobie odpowiedziales na pytanie  ;) brak koniecznosci downgrade ... to nie 'tylko' ale 'az' tyle...
pozdrawiam, zdecydowanie zmniejsza szanse na cegle..  :mrgreen: 
Skóra.... fura.... PDA.... ;)

« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 27, 2007, 10:58:22 »
Dzieki Panowie.
Pozdrawiam

*

Offline Litwa

• 21
    • Dzwon za darmo
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 10, 2008, 16:37:49 »
Przepraszam za głupie może pytanie
Ale jak to zrobić ??? nie do końca łapie tam po angielsku
Sciągnąłem hardSPL-G4
Sciągnełem też ten program jumpspl ale... jak jego uruchamiam to mi pisze że to nie jest prawidłowa aplickacja
I co robić ???
Pozdrawiam z Wilna
Andrzej
Napisane: Marzec 10, 2008, 15:52:53
Pardon, Okazuje się że ściągnełem jakąś wersje okrojoną. Już znalazłem prawidłową
Andrzej
Regulamin

*

Offline Maksioja

• 15
  • Sprzęt: HTC Prophet
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 10, 2008, 18:36:25 »

*

Offline Litwa

• 21
    • Dzwon za darmo
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 10, 2008, 18:57:05 »
Dzięki no ni za cholere nie uruchamia mi się telefonie ten plik spl. Pisze "There is no application associated with SPL. Run the application first, then open this file from within the application "
eh.... dziś już cały dzień z tym przesiedziałem a ile razy już wgrywałem niższy rom.
Pozdrawiam z Wilna
Andrzej
Napisane: Marzec 10, 2008, 18:48:13
NIe to przepisałem. Ale jak drugi taki naciskam to pisze że certyfikat nie dostępny czy nie dopuszczony. I co robić ???
Andrzej
Regulamin

*

Offline Litwa

• 21
    • Dzwon za darmo
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 12, 2008, 08:59:51 »
Uruchamia się biały ekran i.. jak podłączam do kompa (xp) to nie widzi go to jest telefonu A jak nie widzi i nie ma synchronizacji to nie może dokonać tej zmiany romu
Nic już nie wiem
Andrzej
PS ActiveSynch 4,5 u mnie
Regulamin

*

Offline Maksioja

• 15
  • Sprzęt: HTC Prophet
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 14, 2008, 16:14:42 »
u mnie tez AS nie połączył się z fonem ale RUU znalazł go i zaktualizował się :)

*

Offline Litwa

• 21
    • Dzwon za darmo
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 14, 2008, 16:21:35 »
A u mnie w żaden sposób nie chce. Kupe razy próbowałem i... kiedy sprawdza się to potem pisze że albo nie ma połączenia albo rom nie taki by wgrać.
Nic nie łapie
Andrzej
PS. Próbowałem różne Romy
Regulamin

*

tomwil

« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 29, 2008, 20:42:38 »
Hard SPL daje nam odblokowanie CID ktorego nie trzeba odblokowywac przy kazdym flaszowaniu romu, a przy flaszowaniu mozemy uzywac nowej metody ktora jest bezpieczniejsza i oszczeda pamiec, trzeba tylko pamietac zeby uzyc odpowiedniego programu dla 3G i 4G i jak ktos ladnie to nazwal na XDA jest to idealne rozwiazanie dla flaszoholikow :mrgreen:

nie do końca odblokowuje CIDA-obchodzi go
ps: page pola dalej nie można np zmienić bo jest CIDLock  :ohreally:

« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 01, 2008, 18:52:32 »
A tu chyba nie masz racji towil. Mam hardspl i rowniez zmienialem sobie page pole o ile pamietam na 4MB. Nawet w watku o "New Micro V2 WM6 Rom 80MB Free Storage - super polecam!!! " napisalem gdzies o tym.
Pozdrawiam nosicieli S200 :)

*

tomwil

« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 02, 2008, 09:55:10 »
A tu chyba nie masz racji towil. Mam hardspl i rowniez zmienialem sobie page pole o ile pamietam na 4MB. Nawet w watku o "New Micro V2 WM6 Rom 80MB Free Storage - super polecam!!! " napisalem gdzies o tym.
Pozdrawiam nosicieli S200 :)

ooo!!! czyli instaluje Hard SPL w S200 wrzucam JumpSPL, uruchamiam-biały ekran i mogę śmiało PP zmienić???

ja pier.... zabrali mi prąd podczas flascha :(
dobrze, ze bootloader się uruchamia
już leci RUU_Prophet_220734_2207114_024721_NVID

to faktycznie jak bieganie po bagnach

ps jednak mam racje przy zablokowanym CIDzie (G4)nawet Hard SPL  nie pomaga - żaden program nie widzi pda
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 02, 2008, 19:30:19 wysłana przez tomwil »

*

Offline DS.

• **
  • 227
  • Sprzęt: Diamond + Rikaline6033[SPARE PART]
« Odpowiedź #13 dnia: Kwiecień 04, 2008, 16:27:46 »
Cytat: tomwil
ps jednak mam racje przy zablokowanym CIDzie (G4)nawet Hard SPL  nie pomaga - żaden program nie widzi pda

pomaga ale tylko za pierwszym flashowanie, przy drugim przynajmniej u mnie robią się trzy kolory  :E ale to już nie problem tyle razy to przechodziłem że już nawet adrenaliny mi to nie podnosi. Chyba muszę po próbować coś z CIDem  :D

*

tomwil

« Odpowiedź #14 dnia: Kwiecień 05, 2008, 12:38:04 »
ciekawe co ma liość flaschy do cida?? albo cid jest zablokowany albo odblokowany, nie ma innej, nie można odblokować tylko raz. Jak się da raz to się da następny. A te trzy kolorki to bootloader i powinieneś się cieszyć ,ze go w ogóle zobaczyłeś bo znam wielu co go po takiej zabawie nie zobaczyli  :(

*

Offline DS.

• **
  • 227
  • Sprzęt: Diamond + Rikaline6033[SPARE PART]
« Odpowiedź #15 dnia: Kwiecień 05, 2008, 19:13:22 »
miałem i taką opcję że trzy kolory nie startowały  :ok: wtedy pozostaje mtty  :mrgreen:

*

tomwil

« Odpowiedź #16 dnia: Kwiecień 10, 2008, 18:15:15 »
hmmm no więc tak G4 z zablokowanym CIDem: WM6 spoko można PP zmieniać (działają wszystkie znane mi metody) a WM6.1 z niewiadomych przyczyn PP zmienić nie można -program krzyczy,że jest zablokowany CID lub w ogóle nie rozpoznaje urządzenia ??? Nie wiem z czym to jest związane ale na pewno nie z CIDem. Propheta G3 WM6.1 też PP zmienić nie można-teoretycznie można ale po SR system staje na 1 splashu i wisi-HR nie pomaga :(. Próbowałem z 3 różne WM6.1 i żadnego nie idzie ruszyć.