hard reste qtek s200

• 10 Odpowiedzi
  • 1890 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

hard reste qtek s200
« dnia: Lipiec 02, 2007, 22:49:29 »
probóje zrobic hard reset w moim qteku s200 sugerujac sie tymi linkami
http://wiki.xda-developers.com/index.php?pagename=Prophet_Hardreset_bootloader
http://wiki.xda-developers.com/index.php?pagename=HTC_Prophet
zalcza mi sie kolorowy ekran w lewym rogu jest napis USB podBaczam kabel wlczam HimaUpgradeUt
program sprawdza cosik tam ale nie moze przejsac dalej w upgrade tylko zawsze jak odBcze kabel to pojawai sie okno zeby kliknac dalej no ale wyskakuje blad z komunikacja bo kabel byl odlczony jest jakis inny sposób albo moze robie cos zle
Napisane: Lipiec 02, 2007, 22:43:44
jest ktos kto moze jakos pomóc :)

*

Offline gr8dark

• 21
  • Sprzęt: HTC Kaiser, MDA Compact
Odp: hard reste qtek s200
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 02, 2007, 23:16:34 »
Hard Reset robi sie poprzez przytrzymanie guzika ON/OFF i wcisniecie guzika od Soft Resetu..

edit. przynajmniej w s100 i 110 a s200 nie wiem pomylilo mi sie...
« Ostatnia zmiana: Lipiec 02, 2007, 23:18:05 wysłana przez gr8dark »

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 02, 2007, 23:39:43 »
dzieki za checi moze ktos cos jeszcze podpowie ;)

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
  • Sprzęt: Mate 20 Pro
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 03, 2007, 02:02:20 »
Przytrzymaj jednoczesnie klawisze od kamery i comm-manager a nastepnie rysik w dziurke. Jak zmieni sie ekran to zielona sluchawka i gotowe :)

« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 04, 2007, 00:52:49 »
Dzieki sajlent  :) pozdro

« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 11, 2007, 20:43:26 »
Przytrzymaj jednoczesnie klawisze od kamery i comm-manager a nastepnie rysik w dziurke. Jak zmieni sie ekran to zielona sluchawka i gotowe :)

czy ktoś wie dlaczego w moim Qtek'u taki sposób na hard reset nie działa???
nie jestem początkującym użytkownikiem użądzeń z winmobile, parę palmtopów już przeszło przez moje ręce i nigdy nie mialem problemu z tak prostą czynnością  :S

W instrukcji jest to opisane tak: " Press and hold CAMERA and COMM MANAGER buttons, and at the same time, use the stylus to press the RESET button at the bottom of your device. Keep presing the CAMERA and COMM MANAGER buttons until the following hard reset message is displayed: "Press Send to restore factory default or press other key to quit.""

wykonuję czynności dokładnie jak napisałem i mimo to robie sie soft reset.  :mad:

*

Offline bartsam

• **
  • 249
    • http://sx1.pl
  • Sprzęt: htc hd2; htc kaiser; eten x500+; htc wildfire
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 12, 2007, 09:41:45 »
A naciskasz zieloną słuchawkę gdy masz czarny ekran z białym napisem?

*

Offline leszekcce

• **
  • 151
  • Sprzęt: HTC Magic
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 12, 2007, 11:36:03 »
A w moim Propchecie robi się to tak :
Na włączonym telefonie wciskasz : Przycisk od kamery + Przycisk do połączeń + przycisk on off. Trzymając te 3 przyciski wciskasz rysikiem reset i trzymasz wszystko razem ok. 5 sekund, następnie puszczasz reset, a te 3 trzymasz dalej ok. 5 sekund, jak wyskoczą białe napisy to wciśnij zieloną słuchawkę.

« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 12, 2007, 16:53:06 »
A w moim Propchecie robi się to tak :
Na włączonym telefonie wciskasz : Przycisk od kamery + Przycisk do połączeń + przycisk on off. Trzymając te 3 przyciski wciskasz rysikiem reset i trzymasz wszystko razem ok. 5 sekund, następnie puszczasz reset, a te 3 trzymasz dalej ok. 5 sekund, jak wyskoczą białe napisy to wciśnij zieloną słuchawkę.

dzieki :)
wczesniej robilem tak, że puszczając rysikiem reset w tym samym czasie puszczalem guziki z boku paltopa..

*

Offline DS.

• **
  • 227
  • Sprzęt: Diamond + Rikaline6033[SPARE PART]
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 13, 2007, 11:40:08 »
no to w końcu robiłes tak jak w instrukcji czy

W instrukcji jest to opisane tak: " Press and hold CAMERA and COMM MANAGER buttons, and at the same time, use the stylus to press the RESET button at the bottom of your device. Keep presing the CAMERA and COMM MANAGER buttons until the following hard reset message is displayed: "Press Send to restore factory default or press other key to quit.""

wykonuję czynności dokładnie jak napisałem i mimo to robie sie soft reset.  :mad:

przecież dokładnie tak napisane jest po angielsku  :ohreally:

« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 13, 2007, 18:54:12 »
no to w końcu robiłes tak jak w instrukcji czy

przecież dokładnie tak napisane jest po angielsku  :ohreally:

:P chyba jakis rozkojarzony jestem ostatnio :)