EKRAN I KOLORY W SPV M600!

• 3 Odpowiedzi
  • 1178 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Pamaru

EKRAN I KOLORY W SPV M600!
« dnia: Październik 16, 2007, 20:06:25 »
Witam!
Pisze i prosze o odpowiedz/pomoc w sprawie wyswietlacza HTC Prophet. Pisze poirytowany (przepraszaam, jesli nie znalazlem tego na forum!) bo: posiadam od dluzszego czasu SPV M600 z WM5 (nie robilem nigdy upgrade'u) i dzis moglem sobie go porownac z Qtekiem S200 mojego szwagra. I co?? Wgielo mnie gdy zobaczylem, ze jego wyswietlacz mimo, ze wlaczone ma clear type jest jasniejszy, zywszy i ostrzejszy od tego moim SPV  M600! Kolor bialy jest bialy a w moim jakby przybrudzony, z odcieniem zoltawego koloru jak gdyby.Zupelnie jak w moim starym M3000. O co chodzi, czy to wina oprogramowania??Czy wyswietlacz z czasem az tak "siada"??Przepraszam, ze zawracam w takiej pierdole glowe ale troche mnie to dobilo, ze moze mam jakis kiepski egzemplarz. Ustawienia - jasnosc - byly identyczne przy porownaniu.

*

Offline bartsam

• **
  • 249
    • http://sx1.pl
  • Sprzęt: htc hd2; htc kaiser; eten x500+; htc wildfire
Odp: EKRAN I KOLORY W SPV M600!
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 16, 2007, 20:36:20 »
No może być to kwestia nieco gorszego wyświetlacza...
ja, prócz s200, mam też fujitsu-siem. 420, i tam biały kolor też ma odcień lekko żółty :P
Ale, nie robię z tego tregedii :)
Pozdrawiam..

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 16, 2007, 20:40:55 »
nie jest to wina oprogramowania

*

Pamaru

« Odpowiedź #3 dnia: Październik 22, 2007, 08:30:01 »
sprawdzilem jeszcze jedna rzecz - nie zeby to mialo jakikolwiek zwiazek z ekranem, ostroscia, nasyceniem itp. - zrobilem zdjecia, te same ujecia i  Qtekiem S200 i moimk SPV M600 i tak jak myslalem (nie wiem dlaczego), z Qteka byly lepsze, b. dobrze odzwierciedlone kolory, ciut ostrzejsze, ustawienia identyczne oczywiscie. Wiec, moze mimio wszystko to wina softu???