Uchwyt samochodowy

• 19 Odpowiedzi
  • 2141 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Uchwyt samochodowy
« dnia: Kwiecień 20, 2008, 12:12:05 »
Witam

Przymierzam się do tego telefonu, aktualnie mam x500 etena i zarówno w htc jak i w etenie nie ma uchwytu samochodowego w zestawie. Czy jest możliwość dokupienia takiego uchwytu , może jakieś linki czy cokolwiek ??
Napisane: Kwiecień 20, 2008, 09:27:36
Dobra już znalazłem , temat do zamknięcia

Odp: Uchwyt samochodowy
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 21, 2008, 10:41:06 »
Milo by bylo zebys sie pochwalil.

*

Offline diggie

• 5
  • Sprzęt: HTC Touch Cruise (Polaris)
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 22, 2008, 14:05:26 »

*

Offline klin

• *
  • 93
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 22, 2008, 21:02:35 »
Ja polecam http://allegro.pl/item327786588_dedykowany_uchwyt_do_htc_p3650_cruise_gw_w_wa.html
kupiłem i jestem zadowolony :-)

napisz jak wygląda sprawa z głowicą do uchwytu - jak rozumiem jest dedykowana do P3650 - ale czy:
 - nie będzie rysowała telefonu o plastik przy wkładaniu wyciąganiu ?
 - czy telefon nie wpada w wibracje w trakcie jazdy itd.

*

Offline diggie

• 5
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 22, 2008, 21:28:17 »
Używam już tego uchwytu już od ponad miesiąca i nie zauważyłem żadnych rys na moim HTC a codziennie umieszczam i wyjmuję go z uchwytu, w czasie jazdy wszystko jest stabilne zarówno uchwyt zamocowany do szyby jak i HTC w nim, żadnych wibracji nie zauważyłem choć szczerze mówiąc jadąc nie gapię się stale na HTC tylko na drogę, nawet używając nawigacji częściej się jedzie na komunikatach głosowych niż na ciągłym obserwowaniu trasy na ekranie :) Jak zauważysz na fotkach w aukcji jest to dość solidnie wykonany uchwyt z twardego tworzywa i nie majta się przy szybie jak być może (nie wiem nie widziałem ale wydaje mi sie) uchwyty na takim giętkim ramieniu. Moim zdaniem uchwyt w 100% spełnia swoje zadanie i jestem z niego zadowolony, ale to moja subiektywna opinia i każdy może mieć inne odczucia :)

*

Offline klin

• *
  • 93
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 23, 2008, 08:21:03 »
Używam już tego uchwytu już od ponad miesiąca i nie zauważyłem żadnych rys na moim HTC a codziennie umieszczam i wyjmuję go z uchwytu, w czasie jazdy wszystko jest stabilne zarówno uchwyt zamocowany do szyby jak i HTC w nim, żadnych wibracji nie zauważyłem choć szczerze mówiąc jadąc nie gapię się stale na HTC tylko na drogę, nawet używając nawigacji częściej się jedzie na komunikatach głosowych niż na ciągłym obserwowaniu trasy na ekranie :) Jak zauważysz na fotkach w aukcji jest to dość solidnie wykonany uchwyt z twardego tworzywa i nie majta się przy szybie jak być może (nie wiem nie widziałem ale wydaje mi sie) uchwyty na takim giętkim ramieniu. Moim zdaniem uchwyt w 100% spełnia swoje zadanie i jestem z niego zadowolony, ale to moja subiektywna opinia i każdy może mieć inne odczucia :)

dzięki za odpowiedź
generalnie interesuje mnie sama głowica
ja wolę mocowanie do kratki -> i są takie mocowania do kratki gdzie można zamontować głowicę taką jak ty masz
chociaż po twojej wypowiedzi rozważę zakup ramienia do szyby
powiedz mi jeszcze jakie auto masz -> albo możesz zdjęcia zrobić jak to u ciebie w aucie wygląda

*

Offline diggie

• 5
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 24, 2008, 09:42:19 »
dzięki za odpowiedź
generalnie interesuje mnie sama głowica
ja wolę mocowanie do kratki -> i są takie mocowania do kratki gdzie można zamontować głowicę taką jak ty masz
chociaż po twojej wypowiedzi rozważę zakup ramienia do szyby
powiedz mi jeszcze jakie auto masz -> albo możesz zdjęcia zrobić jak to u ciebie w aucie wygląda

Hmm szczerze mówiąc to nie wiem czy sama głowica na kratce będzie stabilna, chyba całe ramię jest stabilniejsze, kratka jak to kratka jest ruchoma co pewnie nie wpływa pozytywnie na sztywnośc mocowania na tym elemencie. Co do auta to jeżdżę na zmianę focusem (częściej) i meganką w wolnej chwili cyknę jakąś fotkę i wkleję to zobaczysz jak to wygląda przynajmniej w focusie :)

*

Offline klin

• *
  • 93
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 24, 2008, 13:11:02 »
Hmm szczerze mówiąc to nie wiem czy sama głowica na kratce będzie stabilna, chyba całe ramię jest stabilniejsze, kratka jak to kratka jest ruchoma co pewnie nie wpływa pozytywnie na sztywnośc mocowania na tym elemencie. Co do auta to jeżdżę na zmianę focusem (częściej) i meganką w wolnej chwili cyknę jakąś fotkę i wkleję to zobaczysz jak to wygląda przynajmniej w focusie :)
[/quote]

możliwe że na kratce będzie mniej stabilne - ale dla mnie ma znaczenie aby nic nie zasłaniało drogi [szyby] - dlatego też pytałem się o zdjęcia - chciałbym zobaczyć jak masz to rozwiązane

*

Offline diggie

• 5
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 24, 2008, 19:53:04 »
Wrzucam parę fotek, sorki za jakość i za krajobrazy obok :)

Na prawdę szczerze polecam uchwyt, widoczność dobra nie jest za duży i nie zasłania drogi :) Zresztą oceń sam.

*

Offline klin

• *
  • 93
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 25, 2008, 08:17:18 »
Wrzucam parę fotek, sorki za jakość i za krajobrazy obok :)
Na prawdę szczerze polecam uchwyt, widoczność dobra nie jest za duży i nie zasłania drogi :) Zresztą oceń sam.

dzięki
właśnie oglądam sobie :)
zastanowię się nad tym uchwytem

*

Offline sam_fischer

• *
  • 83
  • Sprzęt: Blackberry 9000 Bold
« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 25, 2008, 13:23:19 »
A mnie głowica (HR) pozostawia dwa pionowe paski na klapce baterii - znikają po przetarciu czymś wilgotnym np..........śliną...
WISŁA KRAKÓW - Mistrz Polski 2007/2008

*

Offline dora

• *
  • 61
« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 25, 2008, 17:18:30 »
A ja mam zestaw głośnomówiący z ładowarką od p3300.

*

Offline Parti

• 44
  • Sprzęt: HTC Touch Cruise
« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 25, 2008, 21:28:02 »
Witam, ja kupiłem elastyczne ramię do uchwytu i trzeba przyznać że czasami drży polaris, ale specjalnie taki kupowałem, bo często bywam na Ukrainie (bardzo kiepskie drogi) i pomyślałem że takie ramię będzie łagodziło wszcząsy.
Głowica dedykowana sprawuje się doskonale. Dokładnie trzyma, brak zadrapań.
Jeśli kogoś interesuje mogę podesłać foto.
pozdrawiam

« Odpowiedź #13 dnia: Maj 09, 2008, 08:47:54 »
A co myślicie o takim uchwycie (to ma być mój pierwszy uchwyt, więc nie mam pewności)
http://www.allegro.pl/item358082766_uchwyt_ramie_sztywne_3d_285mm_auto_comfort_f_vat.html

Podoba mi sie tu regulacja w wielu kierunkach.

Pozdrawiam,

*

Offline mrowa2

• *
  • 74
  • Sprzęt: HTC Touch Cruise, DHD
« Odpowiedź #14 dnia: Maj 09, 2008, 13:49:20 »
A ta głowica nie rysuje Cruisa? Wygląda mi jakoś niespecjalnie, żadnych gąbek itp :(
Może się nie znam, ale do komórek zawsze były jakieś zmiękczenia, a tu goły plastik.

Też muszę coś zakupić i się zastanawiam

*

Offline klin

• *
  • 93
« Odpowiedź #15 dnia: Maj 12, 2008, 08:09:00 »
A co myślicie o takim uchwycie (to ma być mój pierwszy uchwyt, więc nie mam pewności)
http://www.allegro.pl/item358082766_uchwyt_ramie_sztywne_3d_285mm_auto_comfort_f_vat.html

Pozdrawiam,

jeżeli kupiłeś ten uchwyt to daj znać - sam jestem takim zainteresowany :) i ciekawi mnie jak się sprawdza

zakupiłem mocowanie do kratki 
- ale to niewypał - wcześniej miałem jakiegoś uniwersalnego no-name i był OK. - dobrze trzymał [dopóki nie rozwalił mi się mechanizm wewnętrzny rozsuwania uchwytu]

*

Offline t0meq

• 36
« Odpowiedź #16 dnia: Maj 12, 2008, 17:03:07 »

Pozdrawiam,

A czemu toto takie drogie??? Kupiłem coś podobnego do tego:
http://www.allegro.pl/item359161426_solidny_uchwyt_pda_gps_gsm_mp4_foto_2_mocowania.html

Było to jeszcze tańsze niż na tej aukcji, używam od kilku miesięcy i nic złego się nie dzieje. Telefonik elegancko wsuwa się za te gąbki i na pewno nic nie może mu się stać.

*

Offline radian

• **
  • 111
  • Sprzęt: HTC Desire (HTC Diamond, HTC Cruise, HP hw6515)
« Odpowiedź #17 dnia: Maj 13, 2008, 08:07:48 »
A ja kupiłem uchwyt z mocowaniem do kratki właśnie i już nigdy nie zamienię go na mocowanie do szyby :) Inna sprawa, że u mnie w samochodzie była to chyba jedyna możliwość montażu, bo do zamocowanego do szyby palmtopa nie sięgnąłby chyba żaden kabel (zapalniczka umieszczona za hamulcem ręcznym :/
Stabilność wzorowa - nic nie drży, ani się nie kiwa. Pytanie, czy nie będzie rysowało palmtopa, bo to niby tylko plastik. Ale jest tak wyprofilowany, że na razie nie widzę, by cokolwiek się rysowało. Zdecydowanie polecam:
głowica: http://www.skleppda.pl/index.php?p1220,glowica-hr-do-htc-touch-cruise-p3650-polaris
mocowanie: http://www.skleppda.pl/index.php?p1047,mocowanie-hr-do-kratki-wentylacyjnej

*

Offline rymi

• 636
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond 2 [WM6.1 Polish]
« Odpowiedź #18 dnia: Maj 13, 2008, 11:15:22 »
Inna sprawa, że u mnie w samochodzie była to chyba jedyna możliwość montażu, bo do zamocowanego do szyby palmtopa nie sięgnąłby chyba żaden kabel (zapalniczka umieszczona za hamulcem ręcznym :/

Kupic przedluzacz zapalniczki - koszt okolo 20zl. W Fabii tez mam zapalniczke kolo recznego [to jakas glupota].

Stabilność wzorowa - nic nie drży, ani się nie kiwa. Pytanie, czy nie będzie rysowało palmtopa, bo to niby tylko plastik. Ale jest tak wyprofilowany, że na razie nie widzę, by cokolwiek się rysowało.

To HR wiec nie dziwne, ze jest OK. Wszystko bedzie dobrze :-)
HTC Touch Diamond 2 - WM6.1 Polish [ehh znowu tyle gram :/ - 120g] MicroSDHC 16GB SanDisk + Compaq iPAQ H3970 MMC 512MB Transcend

*

Offline miszelk

• **
  • 186
  • Sprzęt: HTC HD2, Samsung GSII
« Odpowiedź #19 dnia: Maj 24, 2008, 20:47:13 »
Też mam uchwyt do szyby. Używałem do wilu palmów tego typu rozwiązania i jest ok, natomiast wystarczy tym co juz mają uchwyt wymienic głowicę, to koszt ok30PLN.
Natomiast ważne jest to, że przy uchwycie półokrągłym jest możliwośc tylko ustawienia urządzenia w pionie, natomiast przy uchwycie prostym można używać yrządzenia w poziomie i w pionie :ok: