Stawianie systemu od początku - na "gołym" Polarisie

• 3 Odpowiedzi
  • 935 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Stawianie systemu od początku - na "gołym" Polarisie
« dnia: Lipiec 16, 2008, 10:28:16 »
Witam
Mam problem....Na moim Polarisie system wogóle się nie uruchamia. Po odpaleniu palma uruchamia się SMART MOBILITY, a później wyskakuje ekran z opisem (po angielsku), że bootowanie systemu zostało zatrzymane ponieważ zainstalowano aplikacje z niepewnego żródła. Prosi o naciśnięcie SEND aby zresetować urządzenie albo inny klawisz aby anulować. Ustawienia personalne zostaną usunięte i przywrócone do ustawień fabrycznych.
W związku z tym mam pytanie:
1. Który to klawisz SEND
2. Jak teraz zainstalować system - instalacja windowsa prosi o podłączenie palma do portu USB i spięcie go poprzez ActiveSync. Przecież nie mogę tego zrobić jeżeli nie działa system a PC-et nie widzi urządzenia.
Może ktoś naprowadzić mnie jak podadzić sobie z tym problemem....jak wgrać system do "gołego" Polarisa....proszę o wyjaśnienie łopatologiczne bo jestem nowicjuszem w tej dziedzinie...

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
Odp: Stawianie systemu od początku - na "gołym" Polarisie
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 16, 2008, 12:47:11 »
Najpierw zamiast stawiac nowy ROM, mozesz wykonac HR.
Jesli to nie pomoze to masz wiele innych mozliwosci odpalenie sprzetu w trybie BL, sprobowanie wgrania ROM  z karty.
To wszystko jest opisane na forum.

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 16, 2008, 14:33:47 »
Klawisz Send = Zielona słuchawka

pozdrawiam
BB

« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 17, 2008, 02:07:32 »
Już doszedłem jak zrobić HardReset (przytrzymaj klawisze "GPS" i "IE", następnie wciśnij reset; jak pojawi się komunikat to potwierdź "zieloną słuchawką (SEND)").
I co mi po tym, jak nadal mam windowsa w wersji holenderskiej. Próbowałem zainstalować inny ROM, ale nie mogę. Po załączeniu palma synchronizuje się z "ActiveSync" - tu jest OK. Załączam instalator nowego ROMu, potwierdzam i przechodzę dalej. Na Polarysie automatycznie uruchamia się "bootloader". Następnie na PC-cie zczytuje informacjie z palmtopa i uruchamia się okienko postępi instalacji (0..100%) na PC i palmie. W tej chwili wyłącza się synchronizacja z "ActiveSync" i po 2-3 minutach w stanie transferu 0% PC pokazuje błądy o braku połączenia. Na palmie też jest 0% aż do ręcznego resetu.
Pytanie: Co robię nie tak???
PS. Nie mam jeszcze karty pamięci (ale już niedługo).