Pytania przed zakupem Cruise

• 48 Odpowiedzi
  • 4946 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Gandi

• 22
  • Sprzęt: HTC Touch Cruise
Pytania przed zakupem Cruise
« dnia: Marzec 04, 2008, 11:50:54 »
Witam serdecznie,
Przymierzam sie do zakupu HTC Cruise, wygrał z Glofiish X800 głównie pod względem RAMu. Jednak mam jeszcze kilka pytań do użytkowników.

1. Jak jest z ekranem? Czy szybko sie rysuje (wiem, że folia to niezbędnik no ale chciałbym wiedzieć jak to wygląda bez wspomagaczy), czy to lusterko przeszkadza w jakimś stopniu w czytelności.
2. Czy w pudełku dostajemy standardowo jakąś folię na wyświetlacz? Czy jest jakieś etui, dodatkowy stylus?
3. Jak z jakością wykonania obudowy? Coś trzeszczy, rusza się? Plastik jest gumowany i mam nadzieję, że guma nie zejdzie jak z mojej dawnej Motorolli e398 która też była gumowana.

Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam.

Odp: Pytania przed zakupem Cruise
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 04, 2008, 12:15:20 »
1. Jesli uzywasz folii nie rysuje sie wcale :)
2. Tak, bedzie jedna folia, bardziej podobna do Brando Clear (ale gorsza od Brando) niz Brando PLUS, stylus i Etui (z poczatku ciasne ale pozniej spoczko) tez bedzie, poza tym sluchawki i ladowarka sieciowa,kabel transmisyjny, plyty, bateria, to w zasadzie wszystko, no ... i ladne pudelko :D
3. Nic nie trzeszczy, solidny wyglad, plastik gumowany (jesli mozna to tak nazwac, napewno antyposlizgowy)

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 04, 2008, 19:53:09 »
Witam po przerwie!

A powiedzcie ludzie jak wyglada obsluga kolka - jest obrotowe czy dziala jak joystick
tzn. po wcisnieciu prawej czesci kursor idzie w prawo itd.?

No i drugie pytanko: zasadniczo waham sie pomiedzy Polarisem a HP 614c. Klawiatury
mi troche brakuje w Etenie X500, z drugiej strony TouchFLO mnie zacheca - moznaby sie
wreszcie w znacznej mierze uniezaleznic od rysika. Podpowiedzice lub odeslijcie do odpowiednich
materialow nt. TouchFLO - jego funkcjonalnosci, czy rzeczywiscie mozna tym jednym palcem
zadzwonic i napisac spokojnie smsa bez celowania paznokciem w malutkie literki systemowej klawiatury?

Pozdro i z gory dzieki za info!

« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 04, 2008, 20:15:38 »
1.kolko ma funkcje obracania (zmienia sie np zaznaczenie elementow) a takze czero kirunkowego joysticka plus wybor-przycisk na srodku kolka,
2.touchflo co prawda jesr efektownym gadzetem ale tylko spowalnia pda, htc home ma te same funkcje, jednak jesli zamierzasz duzo pisac to Cruise nie jest zbyt wygodny, klawiatura sprzetowa tutaj gora, pozdr-pisze z hc cruise'a

*

Offline Gandi

• 22
  • Sprzęt: HTC Touch Cruise
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 04, 2008, 21:16:52 »
Dzięki za odpowiedzi :)

I jeszcze pytanko - Jak długo trzyma bateria przy umiarkowanym używaniu a jak szybko jest pożerana przez gps czy też używając wifi?

Aha, i jak to jest z Windows Mobile? Można zainstalować czysty system, bez touch flo i innych dodatkowych bajerów?

Pozdrawiam

« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 04, 2008, 21:28:22 »
Dzieki za info.

A jakie jest zlacze sluchawek? 2,5mm, 3,5mm czy moze jakies inne?
Rozumiem ze zlacze ladowania/synchronizacji to miniUSB, tak?

*

Offline lazik_s

• 386
  • Sprzęt: HTC Cruise, FS N560
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 04, 2008, 21:43:52 »
Dzieki za info.

A jakie jest zlacze sluchawek? 2,5mm, 3,5mm czy moze jakies inne?
Rozumiem ze zlacze ladowania/synchronizacji to miniUSB, tak?
I słuchawki też na mini USB - tym samym. Trzeba dokupic przejściówkę.
brak podpisu i kropka

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 04, 2008, 21:48:47 »
Ja mam zupelnie inne odczucia odnosnie TouchFlo, jak dla mnie niczego nie spowalnia, wszystko dziala szybko, a praktycznie nie uzywam rysika, nie pamietam kiedy go ostatnio uzywalem.
W obsludze palcem pda pomaga tez ekran, ktory nie jest schowany w zaglebieniu.
Cube jest wygodny odnosnie szybkiego wyboru numeru, multimediow, a scrolling fajna sprawa podczas serfowania w necie, przeszukiwania kontaktow itp.
Naprawde nie odczuwam jakiegos zwolnienia przez TouchFlo i nawet jesli nastapilby jakis przyrost predkosci dzieki jego usunieciu to dla mnie i tak gra nie warta bylaby swieczki bo TouchFlo duzo mi daje.
Co do trzymania baterii jako telefon trzyma mi srednio 3-4 dni, czym jestem mile zaskoczony, bo wczesniej urzadzenia wytrzymywaly mi ok 2dni.
Co do pracy GPS, wi-fi to ciezko mi powiedziec jak dlugo bo nigdy nie mialem odpalonego non-stop, na pewno skraca sie czas, ale mysle, ze i tak jest niezle.
Lacze ladowania to  Mini-USB, system mozna miec oczywiscie bez TouchFLo.
Klawiatura sprzetowa jest niezastapiona jesli duzo sie pisze, ale ja zrezygnowalem i nie zaluje, mozna sie przyzwyczaic, a ekranowa np Touch Keyboard jest duza, wiec nie ma problemu, no chyba, ze ma sie lapy jak Pudzian :)
Samo urzadzenie jest solidnie wykonane, z dobrej jakosci materialow i jak na razie nic sie nie wyciera itp i mysle, ze tak zostanie.

« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 04, 2008, 22:14:20 »
Konkrety koledzy pisza i to mi sie bardzo podoba, juz jestem prawie zdecydowany ;)
Mysle tylko o szybkosci procka pod katem automapy - jakies opinie?
Z drugiej strony dochodzi jeszcze kwestia czulosci GPS Qualcomm.
Nie mam co prawda potrzeby nawigowac w New York pomiedzy
wiezowcami tylko w najgorszym wypadku po normalnym miescie
albo w powietrzu gdzie nie ma zupelnie problemu z sila sygnalu.
Ale jak wygladaja fixy w tych trudniejszych warunkach miejskich?
Zauwazacie znaczna roznice w porownaniu do sirf III?

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 04, 2008, 22:23:06 »
AM szybko sie uruchamia, wyznacza trase itp, jedynie animacja jest wolniejsza, ale to juz nie procek tylko brak dedykowanych sterownikow. Nie jest to uciazliwe, nie przeszkadza w normalnej nawigacji, zreszta odczucia odnosnie zwolnienia animacji w programach nawigacyjnych jest rozne, niektorzy twierdza, ze nia ma zadnego i nie jest to problem sterownikow bo jedne programy chodza wysmienicie, a inne nie i to jest wina producenta softu.
Wiecej mozna poczytac na xda.
Nie jezdze duzo, ale jak na razie nie zauwazylem drastycznych roznic odnosnie Sirf3, do tej pory w trasie nie mialem sytaucji, zeby zgubil mi sygnal.
Moze jest mniej czuly, choc znow sa rozne opinie, ale jesli nie jestes zawodowym kierowca to mysle, ze bedziesz zadowolony.
Sirf3 tez potrafil platac figle wiec nie jest zle, za to nie ma problemow, ze cos sie wywali z braku RAM podczas nawigacji :)

« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 04, 2008, 23:38:26 »
Potwierdzam, fixa lapie szybko, jak bedziesz mial chwilowy dostep do sieci wifi to uruchomic quick gps (raz na tydzien) i bedzie jeszce szybciej. Z tym touchflo przesadzilem, zabiera ok 1% pamieci RAM po softresecie z 37% wskakuje na 38%. Nie wiem jak to mozliwe ale moja wersja wm 6.0 oryginalna po SR ma 64 MB jeszce wolnej pamieci RAM oczywiscie gdy nie wybiore jezyka polskiego przy instalacji tylko zostawie ENG.
Automapa bez zaciecia, ruch w czasie jazdy (animacja) jedynie "krokowy". Mam karte 8GB SanDiska i wgralem sporo muzyki 40% karty i nie widze problemu z czasem dostepu.
Pochwalam brak wglebienia wyswietlacza wobec przodu obudowy.
Nie mialem mozliwosci testowac GPS na dluzej-nie wiem ile trzyma bateria. Wskaznik rozladowania baterii pokazuje proporcjonalnie do czasu dzialania. Na czuwaniu tj. na wlaczonym GSM i wygaszonym ekranie mysle ze wytrzymalby nawet tydzien.
« Ostatnia zmiana: Marzec 04, 2008, 23:43:42 wysłana przez martinforester »

*

Offline YaroZ

• 29
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 05, 2008, 20:42:34 »
- Powolność renderowania grafiki trochę wkurza  :mad: , jak np. w automapie gdzie jest chyba 0.25 FPS itd.

- GPS działa bardzo dobrze. Nie zauważyłem żadnej różnicy w normalnej nawigacji pomiędzy nim a SIII. Może tylko pierwszego fixa bez agps łapie dłużej.

- TouchFlo, Cube, HCT home. etc. od razu wywaliłem i sprzęt działa dużo szybciej. Nie lubię takich wynalazków po prostu :)

- Bateria przy wysokim podświetlaniu i intensywnym korzystaniu w wifi ustawionym na max. performance znika w oczach. Wifi na "battery life" po prostu nie działa więc inaczej się nie da. Zresztą wlan działa tak sobie. Wszędzie mam duże loosy i zacięcia. Na tym samym routerze wifi Nokii N95 działa o wiele szybciej i stabilniej.

- Dokucza mi brak klawiszy sprzętowych pod softkeye z WM6. Są tylko słuchawki i 2 standardowe klawisze sprzetowe. One bardzo się przydają przy bezrysikowej obsłudze.

- Jogdial to fajna sprawa, ale zaburza precyzję operowania w standardowy sposób w 4 kierunkach. Nie da się skonfigurować jego czułości, funkcji albo wyłączyć.

To jest własnie ból, że HTC daje dupska ze sterownikami. Do chipsetu graf. nie ma, jogdial niekonfikurowalny, ich pilot audio obsługuje na sztywno tylko WMP i HCT Audio Managera, itd. Trochę się zraziłem do nich.

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 05, 2008, 21:41:59 »
Na maksymalnym podswietleniu i np wi-fi to w kazdym pda bateria znika w oczach i tutaj nie oczekiwalbym cudow, ale jesli odpowiednio skonfigurujesz pda zmiejszysz podswietlenie itp to jest juz calkiem milo :)
Mnie akurat nie brakuje soft-keys skoro moga "tapnac" paluchem.
Co do wlan rowniez nie mam zadnych zastrzezen, nie zrywa, nie gubi klucza, ladnie chodzi.
Ja korzystajac z TocuhFlo rzadko uzywam kolka, wiec moze to tez nie ma dla mnie znaczenia.
Po prostu kazdy ma swoje preferencje, ja szukalem pda obslugiwane generalnie z palca i tak jest,
Jak ktos chce za pomoca rysika i klawiatury to bardziej odpowiedni jest Asus P750, HP 614C.
Fakt ze sterownikami to HTC dal ciala, ciekawe, czy sie zrehabilituja.
« Ostatnia zmiana: Marzec 05, 2008, 21:53:25 wysłana przez horde »

*

Offline EBEM

• 10
« Odpowiedź #13 dnia: Marzec 23, 2008, 00:26:01 »
Podłącze się pod ten wątek, nie chce zakładać nowego. Od razu powiem: jestem laikiem w użytkowaniu sprzętu opartego o WM, obecnie użytkuję platformę Symbiana, ale czas zrobić krok w przód. Wybór praktycznie padł na Polarisa HTC, ale mam kilka pytań:
1. Czy Polaris ma wbudowany zestaw głośnomówiący dla GSM, a jeżeli tak to czy jest łatwy dostęp do niego (na Nokii w Symibainie jest, ale beznadziejny dostęp do tego, praktycznie bezużytecznie podczas prowadzenia samochodu)?
2. Czy jest jakiś soft gdzie budzik działa jeżeli sprzęt jest wyłączony?
3. Z tego co widziałem na fotkach, wskaźnik baterii to zaledwie cztery 'kreski', czy jest dostęp do bardziej dokładnego opisu stanu naładowania baterii?
4. Czy Polaris obsługuje WPA2 dla WiFi?

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #14 dnia: Marzec 23, 2008, 01:37:43 »
Ad1. Tak Polaris ma zestaw glosnomowiacy, dostep jest bardzo prosty, po prostu pojawia sie ikonka podczas rozmowy, ktora wystarczy "kliknac".
Ad3. Tak, jest dokladniejszy wskaznik poziomu baterii, dostep bardzo prosty.
Odnosnie pozostalych punktow ciezko mi wypowiedziec bo nie testowalem, ale odnosnie 2, mysle, ze nie ma czegos takiego, ze jak sprzet jest totalnie wylaczony, zeby jakis soft mogl sie aktywowac no bo w jaki sposob?
Ad4 Doczytalem :) Nie ma WPA2 bo jest to rownowazne 802.11i a Touch ma 802.11b/g
« Ostatnia zmiana: Marzec 23, 2008, 01:44:28 wysłana przez horde »

*

Offline EBEM

• 10
« Odpowiedź #15 dnia: Marzec 23, 2008, 21:33:42 »
horde: dziękuję za odpowiedź! Co do WiFi to na 802.11 g pójdzie WPA2, jedynie kwestia sterowników karty, które wspierają ten standard (wiem że w WM 6 nie ma z tym problemów), zobaczymy po moim zakupie :)

*

Offline radzisz

• 29
  • Sprzęt: Galaxy S II
« Odpowiedź #16 dnia: Marzec 26, 2008, 11:23:00 »
popatrz na phone alarm http://www.pocketmax.net/phoneAlarm.html
ma możliwość zdefiniowania profili (głośny, noc, dzień itp.) w zależności od godziny i dnia tygodnia, różne skórki i wiele innych funkcji, mniej lub bardziej przydatnych  :D
pozdrawiam
radzisz

ex HTC Polaris, ex MDA Compact IV, ex HTC HD2

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #17 dnia: Marzec 26, 2008, 23:06:48 »
popatrz na phone alarm http://www.pocketmax.net/phoneAlarm.html
ma możliwość zdefiniowania profili (głośny, noc, dzień itp.) w zależności od godziny i dnia tygodnia, różne skórki i wiele innych funkcji, mniej lub bardziej przydatnych  :D

Z tym, ze nie o to chodzilo, bo soft ktory podajesz dziala, ale jak sprzet jest wlaczony np w stanie uspienia, ale nie jak jest totalnie wylaczony.

*

Offline rymi

• 636
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond 2 [WM6.1 Polish]
« Odpowiedź #18 dnia: Marzec 26, 2008, 23:17:12 »
Z tym, ze nie o to chodzilo, bo soft ktory podajesz dziala, ale jak sprzet jest wlaczony np w stanie uspienia, ale nie jak jest totalnie wylaczony.

No to wyjasnij nam co to dla Ciebie oznacza w stanie uspienia i totalnie wylaczony ??

Bo podejrzewam, ze totalnie wylaczony to naprawde "totalnie wylaczony" wiec nie ma cudow, ze nie dziala - nie moze dzialac w tym stanie, bo taki stan to w komorce jest jak wyjmiesz baterie. Wtedy komorka tez jest totalnie wylaczona ;-) Nie ma prawa dzialac ;-) Analogicznie uspiona komorka to po prostu wylaczona komorka, ale z podpieta bateria wiec jednak dziala.
HTC Touch Diamond 2 - WM6.1 Polish [ehh znowu tyle gram :/ - 120g] MicroSDHC 16GB SanDisk + Compaq iPAQ H3970 MMC 512MB Transcend

« Odpowiedź #19 dnia: Marzec 26, 2008, 23:48:17 »
Dla mnie cruise jest jak najbardziej dopracowanym sprzętem i tak naprawdę niewiele trzeba do niego dodać, trochę może poprawić funkcjonalność np. nowy sms pod klwiszkiem, albo wyłączenie połączenia z netem, ja dodałem jeszcze birthdays. Reszta w takiej czy innej formie jest już w romie zawarta.

ale..., brakuje mi funkcji przełączenia o zadanej porze profilu z cichego na głośny jak to jest np. w Spb Phone Suite.
Może ktoś zna jakiś mały dodatek dzięki któremu można to zrobić lub sposób, bez potrzeby instalowania w/w programu i innego kombajnu typu phoneAlarm. będę wdzięczny.

pozdrawiam

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #20 dnia: Marzec 26, 2008, 23:59:07 »

No to wyjasnij nam co to dla Ciebie oznacza w stanie uspienia i totalnie wylaczony ??

Bo podejrzewam, ze totalnie wylaczony to naprawde "totalnie wylaczony" wiec nie ma cudow, ze nie dziala - nie moze dzialac w tym stanie, bo taki stan to w komorce jest jak wyjmiesz baterie. Wtedy komorka tez jest totalnie wylaczona ;-) Nie ma prawa dzialac ;-) Analogicznie uspiona komorka to po prostu wylaczona komorka, ale z podpieta bateria wiec jednak dziala.

Mylisz pojecia, ze komorka z wyjeta bateria to totalnie wylaczona, a z bateria uspiona.
PPC PE o jakim tutaj rozmawiamy jest uspiony to pda w ktorym dziala tylko modul GSM, wygaszony jest ekran, reszta jest w stanie "czuwania".
Totalnie wylaczony to w momencie kiedy wylaczysz np Cruise za pomoca przycisku power dluzej go trzymajac, nie trzeba wyjmowac zadnej baterii itp.
Koledze chodzilo o soft kiedy sprzet jest wylaczony wiec rozumiem to w jeden oczywisty sposob, chyba, ze sie myle.
A soft ktory podales to jak kazdy inny, czy tez standardowy budzik bedzie dziala na podobnej zasadadzie, ale nie o to IMHO chodzilo.

*

Offline radzisz

• 29
  • Sprzęt: Galaxy S II
« Odpowiedź #21 dnia: Marzec 27, 2008, 23:39:38 »
he he
sam się zastanawiałem co autor miał na myśli pisząc "wyłączony" ...
założyłem, że jak jest wyłączony to rozumiemy przez to wyłączenie ekranu i dźwięków ...
wyłączony totalnie/całkowicie/bez prądu sprzęt nie może budzić  :-|
a zresztą niech autor napisze co miał na myśli  :P
pozdrawiam
radzisz

ex HTC Polaris, ex MDA Compact IV, ex HTC HD2

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #22 dnia: Marzec 27, 2008, 23:46:37 »
he he
sam się zastanawiałem co autor miał na myśli pisząc "wyłączony" ...
założyłem, że jak jest wyłączony to rozumiemy przez to wyłączenie ekranu i dźwięków ...
wyłączony totalnie/całkowicie/bez prądu sprzęt nie może budzić  :-|
a zresztą niech autor napisze co miał na myśli  :P

Dokladnie, bo dla mnie to tez niemozliwe, niewykonalne, zeby sprzet  byl "wylaczony" i dziala jakas aplikacja w tle, absurd :)

*

Offline EBEM

• 10
« Odpowiedź #23 dnia: Marzec 30, 2008, 19:22:12 »
Pytałem się o całkowite wyłączenie, a jeżeli kogoś to aż tak szokuje to informuję iż związane jest to z całkowitym brakiem doświadczenia ze sprzętem pracującym pod kontrolą WM.

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #24 dnia: Marzec 30, 2008, 21:28:13 »
Pytałem się o całkowite wyłączenie, a jeżeli kogoś to aż tak szokuje to informuję iż związane jest to z całkowitym brakiem doświadczenia ze sprzętem pracującym pod kontrolą WM.

Sorry, moze uzylem zlego okreslenia, nie chcialem Cie urazic.
Nie szokuje, ale to tak jakbys wylaczyl PC-ta i chcial, zeby o jakies godzinie wlaczyla sie jakas aplikacja.
PPC PE to jak sama nazwa wskazuje to kieszonkowy komputer i dziala na podobnych zasadach jak "duzy" PC, w uproszczeniu.

« Odpowiedź #25 dnia: Maj 07, 2008, 21:54:57 »
Kupiłem HTC Touch Cruise tydzień temu i po użytkowaniu go zauważyłem, że nie jest taki szybki jak większość ludzi sobie chwali tzn. jak jestem w jakimś programie i chce przejść do kalkulatora przez Menu Start to zajmuje mu to okolo 2 sek, natomiast w Eten g500 nie miałem żadnych opóźnień, ogólnie wszytko włącza się w nim jakby z jakimś opóźnieniem. Na bierząco kontroluje listę uruchomionych programów i je wyłączam kiedy z nich nie korzystam. Filmy faktycznie lekko zacinają sie, tzn występuje efekt klatkowania. Jest poręczny i zgrabny oraz lekki co pozwala go nosić na smyczy. Bardzo fajnie współgra z słuchawką Jabra bt250, czysto i głośno słyszalny rozmówca a co jeszcze -w Jabra działa w końcu wibra oraz wybieranie głosowe, nie wiem czemu nie działała z Etenem G500 .Co do reszty bajerów nie mogę się wypowiedzieć bo jeszcze muszę się z nimi "zaprzyjaźnić" . Jak narazie mój Eten G500 zasługuje mimo wszystko na pochwałę, chociażby za szybkość działania.

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
« Odpowiedź #26 dnia: Maj 09, 2008, 20:28:57 »
A ja jednak muszę stwierdzić po 2 miesiącach mordęgi z tym PDA, że jest to wielkie goowno... zarówno sam sprzęt, jak i  system operacyjny WM 6...

W porównaniu z LOOX-em 720 którego mam do tej pory ekran jest dużo mniej czuły, szybkość działania jest fatalna, palmtop resetuje mi się dość często, bateria szybko się wyczerpuje, już kilkukrotnie miałem problemy z synchronizacją (zarówno z Vistą, jak też XP - z tym ostatnim nie udało mi się ani razu zsynchronizować danych) - pojawia się błąd 0x8503001C. I to już jest jakieś kuriozum, aby dwa urządzenia z systemem tego samego producenta nie mogły się ze sobą dogadać!!! Mój obecny schemat działania jest następujący: w pracy (komputer z XP) podłączam starego LOOX-a 720, zabieram go do domu i podłączam do laptopa z Vistą - do tej pory synchronizacja działa poprawnie. I dopiero potem mogę do tego samego laptopa podłączyć Polarisa, żeby jego również zsynchronizować.

Przeglądanie stron www działa koszmarnie - dzisiaj próbowałem przez pół godziny otworzyć naszą-klasę i w końcu mi się nie udało. Na Nokii E-51 (Symbian) zrobiłem to w 30 sekund...

Jedyna zaleta to GPS szybko łapiący fixa...

Dodam, że kupiłem tego PDA wyłącznie dla nawigacji i testów pewnego programu handlowego. W zasadzie niewiele w nim doinstalowałem programów, a większość z nich na karcie. Nie używam tego palmtopa jako telefonu, jest on  cały czas w trybie Flight mode.

Generalnie, jak porównuję tego HTC i WM 6 do np. nowych telefonów Nokii z Symbianem, to uważam że jest to jakiś dramat!
Pozdrawiam,
biblo

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #27 dnia: Maj 09, 2008, 21:14:14 »
Nie zebym bronil sprzetu, ktory akurat mam, ale mam zupelnie odwrotne odczucia w stosunku do kolegi.
W porownaniu do poprzednich PPC PE, ktore mialem nie mam prawie zastrzezen do Cruisa. Nie resetuje sie, nie musze wykonywac praktycznie SR, modul telefoniczny dziala wysmienice. Ja nie zauwazam znaczacych opoznien w dzialaniu, jak cos odpalam dziala mi szybko. Serfowanie w necie na 2,8 cala nie jest moze szczytem marzen, ale daje rade, a to ze portal nasza-klasa wolno dziala to na PC tez potrafi zamulic, choc ja nie wchodze na takie gowno za przeproszeniem.
Z synchronizacja tez nie mam zadnych problemow wiec nie wiem skad to wynika u Ciebie....
A co do Symbiana to jest akurat dla mnie dramat.
Poza tym Cruise jest maly, lekki, dobrze nosi sie go w kieszeniu i praktycznie moge obslugiwac go z "palca".
W kazdym razie ja jestem bardzo zadowolony.

*

Offline sam_fischer

• *
  • 83
  • Sprzęt: Blackberry 9000 Bold
« Odpowiedź #28 dnia: Maj 09, 2008, 23:02:29 »
W 100% zgadzam się z przedmówcą.Miałem jak najgorsze zdanie o urządzeniach z WM po lekturze Qteka s200 i Mio a501.
Ale Polaris jest rewelacyjny.Design,jakość wykonania,szybkość działania i zero problemów.Internet przegląda się kapitalnie.
A co do "super" strony nasza klasa to dla ludzi powyżej 12 lat nie powinien być żaden argument.
Jak mawiają anglosasi "shame on you".Amen...

p.s. a tak poza tym to wydaje mi się dziwnym zakup sprzętu za 2 koła i wyłączenie na stałe GSM. :terrified:
WISŁA KRAKÓW - Mistrz Polski 2007/2008

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
« Odpowiedź #29 dnia: Maj 10, 2008, 09:57:54 »
A co to za bzdurny argument... "Design, jakość wykonania" Akurat tego nie kwestionowałem, moje uwagi dotyczą problemów w działaniu hardware i software.

"nasza klasa to dla ludzi powyżej 12 lat nie powinien być żaden argument." - czy może jest jakiś katalog jedynie słusznych stron www, które wolno/należy przeglądać na Polarisie mając >12 lat? Jak wspomniałem na E51 te strony otwierają się bez problemu, co dobrze świadczy o Symbianowej przeglądarce, fatalnie o przeglądarce w Polarisie i w ogóle nie dotyczy mojej osoby. Spadaj kolego z takimi tekstami!

"wydaje mi się dziwnym zakup sprzętu za 2 koła i wyłączenie na stałe GSM" - chyba wyjaśniłem powody zakupu tego PDA, tak więc daruj sobie te uwagi. Idź się dziwić czym innym i gdzie indziej.
Pozdrawiam,
biblo