Ja mam zupelnie inne odczucia odnosnie TouchFlo, jak dla mnie niczego nie spowalnia, wszystko dziala szybko, a praktycznie nie uzywam rysika, nie pamietam kiedy go ostatnio uzywalem.
W obsludze palcem pda pomaga tez ekran, ktory nie jest schowany w zaglebieniu.
Cube jest wygodny odnosnie szybkiego wyboru numeru, multimediow, a scrolling fajna sprawa podczas serfowania w necie, przeszukiwania kontaktow itp.
Naprawde nie odczuwam jakiegos zwolnienia przez TouchFlo i nawet jesli nastapilby jakis przyrost predkosci dzieki jego usunieciu to dla mnie i tak gra nie warta bylaby swieczki bo TouchFlo duzo mi daje.
Co do trzymania baterii jako telefon trzyma mi srednio 3-4 dni, czym jestem mile zaskoczony, bo wczesniej urzadzenia wytrzymywaly mi ok 2dni.
Co do pracy GPS, wi-fi to ciezko mi powiedziec jak dlugo bo nigdy nie mialem odpalonego non-stop, na pewno skraca sie czas, ale mysle, ze i tak jest niezle.
Lacze ladowania to Mini-USB, system mozna miec oczywiscie bez TouchFLo.
Klawiatura sprzetowa jest niezastapiona jesli duzo sie pisze, ale ja zrezygnowalem i nie zaluje, mozna sie przyzwyczaic, a ekranowa np Touch Keyboard jest duza, wiec nie ma problemu, no chyba, ze ma sie lapy jak Pudzian

Samo urzadzenie jest solidnie wykonane, z dobrej jakosci materialow i jak na razie nic sie nie wyciera itp i mysle, ze tak zostanie.