przed wyborem

• 6 Odpowiedzi
  • 1319 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

przed wyborem
« dnia: Lipiec 22, 2008, 10:24:30 »
napalilem sie kiedys na P3650 Potem zobaczylem Nokie N82 na Symbianie i ekonomiczna wersje Samsunga i550w. Pomyslalem po co dzwigac dodatkowe gramy no i kasy mozna zaoszczedzic. Do konca jednak nie jestem przekonany. Przekonajcie mnie ze powinienem jednak kupic Poolarisa

Czego oczekuje:
- dlugi czas pracy na baterii
- mozliwosc uzywania jako notatnika
- "mnogosc" aplikacji GPS

Czy na WM jest cos takiego jak w noki co rysuje plan przebytej drogi i potrafi ja zmierzyc?

Dzieki za pomoc
Bogdan

*

Offline Gandi

• 22
  • Sprzęt: HTC Touch Cruise
Odp: przed wyborem
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 22, 2008, 13:04:19 »
Czy na WM jest cos takiego jak w noki co rysuje plan przebytej drogi i potrafi ja zmierzyc?

Jest to możliwe do zrobienia więc na pewno gdzieś jest ;)

Mi wygląda na to, że wcale nie potrzebujesz pda na WM bo wykorzystasz marny % jego możliwości. Wybierz sobie po prostu jakiś telefon który posiada dodatkowo gps i jest na symbianie.

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 22, 2008, 15:21:01 »
jedno zasadnicze pytanie dla znawcow tematu
Ktory z nich bedzie pracowal najdluzej na baterii?

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 22, 2008, 15:34:40 »
Na pewno najwiecej aplikacji nawigacyjnych jest na WM i PPC, na symbiana jest ich znacznie mniej.

*

Offline zygzag

• 808
  • Sprzęt: HTC Polaris>OMNIA II i8000>Wave II S8530>SGS II
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 22, 2008, 21:59:02 »
jesli chcesz korzystać z GPS to raczej żaden nie bedzie mistrzem długowieczności - zwykle ten, ktory ma najwiekszy ekran trzyma najkrócej więc cudów sie nie spodziewaj.

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 22, 2008, 22:57:44 »
Dokladnie jako GPS pare godzin, ale od czego sa uchwyty z ladowarkami, oczywiscie jesli myslisz o nawigacji w samochodzie.
Korzystajac z funkcji telefonu, rozmowy, smsy to Cruise spokojnie wytrzymuje ok 3-4 dni, no chyba, ze rozmawiasz kilka godzin dziennie :)
Wszystko co ma szybszy procek, VGA bedzie chodzic odpowiednio krocej.

*

Offline miszelk

• **
  • 186
  • Sprzęt: HTC HD2, Samsung GSII
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 27, 2008, 21:34:18 »
Potwierdzam wypowiedzi poprzedników.
Sam miałem dylemat podobny do twojego, miałem bardzo dobraj klasy telefon oraz palma z nawigacją, teraz mam wszystko w jednym urządzeniu.
bateria racja rozmawiam dużo więc 1,5 dnia to max, ale od czego są ładowarki samochodowe szczególnie orginał HTC z bajeranckim podświetleniem dla tych co lubią takie rzeczy :ok: