Problem z Bluetooth

• 13 Odpowiedzi
  • 1537 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline zygzag

• 808
  • Sprzęt: HTC Polaris>OMNIA II i8000>Wave II S8530>SGS II
Problem z Bluetooth
« dnia: Kwiecień 28, 2008, 21:29:20 »
Kupiłem zestaw Jabra BT320s, zabrałem się za parowanie i....no właśnie, są problemy. Otóż nie mogę uzyskać połaczenia jako zestawu stereo - działa tylko jako HANDS FREE i taka też tylko opcja wyświetla się w oknie "wybierz usługi używane na tym urządzeniu" - nie wyświetla się WIRELESS STEREO. Kiedy w ustawieniach BT tapne i przytrzymam na znalezionym urzadzeniu "Jabra..." to opcja "ustaw jako bezprzewodowe stereo" nie jest podświetlona i nie mozna jej zaznaczyć. Jabra korzysta ze standardu BT 1.2 - czyzby to był powód, dla ktorego nie współpracuje z Polarisem, ktory obsługuje BT 2.0?

*

Offline sam_fischer

• *
  • 83
  • Sprzęt: Blackberry 9000 Bold
Odp: Problem z Bluetooth
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 28, 2008, 22:22:09 »
Zaopatrz się w Schaps Advanced Configuration Tool i sprawdź w ustawieniach bluetooth czy "joint stereo" masz ustawione na "yes". 
WISŁA KRAKÓW - Mistrz Polski 2007/2008

*

Offline zygzag

• 808
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 28, 2008, 22:31:30 »
Zaopatrz się w Schaps Advanced Configuration Tool i sprawdź w ustawieniach bluetooth czy "joint stereo" masz ustawione na "yes". 

A co to takiego? Poza tym w ustawieniach BT nie mam takiej opcji  :worried:

*

Offline sam_fischer

• *
  • 83
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 28, 2008, 22:41:50 »
Schaps ACT to taki programik do zmiany ustawień niedostępnych z poziomu urządzenia.Zauważyłeś np opcję włączenia A-GPS w ustawieniach Polarisa? Ja tez ich nie widzę.A w Schapsie to jest i działa.Podobnie z tym jointem stereo.Nie wiem dokładnie co to jest ale w ustawieniach bluetooth
w Schapsie musi to być ustawione na Yes (sprawdziłem na xdadevelopers).Programik znajdziesz wszędzie... 

*

Offline zygzag

• 808
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 28, 2008, 22:55:24 »
Schaps ACT to taki programik do zmiany ustawień niedostępnych z poziomu urządzenia.Zauważyłeś np opcję włączenia A-GPS w ustawieniach Polarisa? Ja tez ich nie widzę.A w Schapsie to jest i działa.Podobnie z tym jointem stereo.Nie wiem dokładnie co to jest ale w ustawieniach bluetooth
w Schapsie musi to być ustawione na Yes (sprawdziłem na xdadevelopers).Programik znajdziesz wszędzie... 

Dzięki, juz ściągnąłem. Instalować na karcie czy na urzadzeniu? A-GPS w Polarisie to nie przypadkiem QuickGPS?
Napisane: Kwiecień 28, 2008, 22:48:33
Zainstalowałem to własnie na urządzeniu i przy JOINT STEREO mamniestety...YES :worried: więc to chyba nie to było - nadal nie mam WIRELESS STEREO

*

Offline sam_fischer

• *
  • 83
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 28, 2008, 22:58:33 »
A-GPS to najprościej mówiąc wspomaganie ,które za kazdym razem łączy sie z siecią i pomaga ustalić Twoją pozycję.Fix w 2-3 sekundy.
A co do tego jointa stereo - u mnie od razu sparował słuchawki bluetooth z urzadzeniem - nie używałem do tego Schapsa.Ale chłopaki na xdadev są nie w ciemię bici,nie?

*

Offline zygzag

• 808
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 28, 2008, 23:07:39 »
Wiem co to a-GPS i tę własnie funkcję w Polarisie spełnia QuickGPS - fixy łapie w ciągu dosłownie sekund. Nie zmienia to jednak faktu, że słuchawka Jabry , którą kupiłem, a ktora śmiga w standardzie 1.2 ( cyt.: "...or higher" ) nie chce się sparować jako WIRELESS STEREO pomomo tego, że JOINT STEREO w Schaps ACT jest ustawione na YES. Jako HANDS FREE paruje sie natychmiastowo. Nie lubie takich niespodzianek, a miało być tak pięknie.
PS. Ktoś reflektuje na nowe słuchawki JABRA BT320s za...troche taniej  :wink:?
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 28, 2008, 23:09:26 wysłana przez zygzag »

*

Offline sam_fischer

• *
  • 83
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 29, 2008, 10:46:11 »
Bardzo mi przykro ,że nie pomogłem.
Jednakże stwierdzam z całą stanowczością ,że quick GPS to nie to samo co a-GPS...

p.s. Polecam słuchawki sony drbt-20nx

« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 30, 2008, 00:31:17 »
No to tu chyba kolegę poratuję, należy się piwo jak zadziała.

Słuchawki, właśnie ten model tak mają z róznymi pda, nie tylko z polarisem.
Sam też tak miałem na Wizardzie. Długo próbowałęm to pokonać i gdzieś na zagranicznym formum była porada.
Należy zresetować nowe słuchawki 320S. Robiło się to jakoś tak, że chyba w krtótkm czasie należy włożyć i wyjąć wtyczkę USB od ładowarki. Chyba 3-4 razy. Mogę nei pamiętać tej procedurjki i coś pominąć, ale na 100% chodziło o reset. Po tym haśle już na peweno znajdziesz jak się ewentualnie ten reset robi. W manualu chybe też to nie jest opisane.
U mnie po tej operacji profil Wireless pojawił się bez problemu. I śmigało pięknie.
A co do słuchawek to pamiętajcie ludziska Jabra jest najlepsza.......

*

Offline zygzag

• 808
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 30, 2008, 09:02:46 »
No to tu chyba kolegę poratuję, należy się piwo jak zadziała.

Słuchawki, właśnie ten model tak mają z róznymi pda, nie tylko z polarisem.
Sam też tak miałem na Wizardzie. Długo próbowałęm to pokonać i gdzieś na zagranicznym formum była porada.
Należy zresetować nowe słuchawki 320S. Robiło się to jakoś tak, że chyba w krtótkm czasie należy włożyć i wyjąć wtyczkę USB od ładowarki. Chyba 3-4 razy. Mogę nei pamiętać tej procedurjki i coś pominąć, ale na 100% chodziło o reset. Po tym haśle już na peweno znajdziesz jak się ewentualnie ten reset robi. W manualu chybe też to nie jest opisane.

Otóż to...rada spóźniona ale celna - takąż właśnie radę otrzymałem wczoraj po południu od sprzedawcy - firmy Mastertel z Krakowa. Trzeba po prostu zresetować Jabrę a należy to zrobić tak: 3-krotnie podłączamy ładowarkę ( bądź USB ) do Jabry na okres 4 sekund i rozłączamy ZADZIAŁAŁO  :grin:
PS. Piwo to i tak mozemy kiedyś wysączyć  :O~
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 30, 2008, 14:58:45 wysłana przez zygzag »

« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 30, 2008, 15:22:48 »
Obserwojac dyskusje powoli sie napalam na ten zestawik, interesuje mnie jedna rzecz tylko... czy takie sluchaweczki da sie skonfigurowac do pracy z np. tcpmp? chodzi mi o przyciski - nie widze dokladnie, ale przycisk pause/play jest, pewnie sa i ff/rew. jesli nie tcpmp, moze inne odtwarzacze poza koszmarnym wmp? prosze o jakies info jesli mozna
pozdrawiam

*

Offline zygzag

• 808
« Odpowiedź #11 dnia: Maj 02, 2008, 08:54:57 »
Próbowalem z CorePlayer i działa start/stop filmu, głośność natomiast uzycie klawiszy nast./poprzed. powoduje powrót do poczatku filmu. Nie konfigurowałem przycisków i w zasadzie chyba nie da się nic zmienić i nawet nie mam pojecia jak  :P chyba, że jest jakas procedura
« Ostatnia zmiana: Maj 02, 2008, 15:01:27 wysłana przez zygzag »

« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 05, 2008, 18:34:14 »
uh, sory ze tak odgrzebuje watek, ale moze przyda ci sie moja mysl...
to ze play/pause dziala to ok. to ze ff/rev powoduja restart filmu to tez ok - chodzi o to ze masz pusta playliste - naciskajac next wlaczasz jeszcze raz to samo, jesli dodasz sobie ilestam plikow do playlisty to pewnie bedziesz mogl przeskakiwac po nich tymi przyciskami.
natomiast jesli chodzi o konfiguracje, coreplayer pewnie tak samo jak tcpmp ma mozliwosci dosyc spore - szukasz w opcjach, ustawienia i wybierasz zakladke przyciski - jest tam troche ustawien
pozdrawiam

« Odpowiedź #13 dnia: Czerwiec 26, 2008, 10:56:04 »
Witam,
mam problem ze słuchaweczką  :(

Po pierwsze jest strasznie cicho, po drugie nie działają przyciski do regulacji głośności, reszta dziala bez problemu. jakieś porady?