Polska Instrukcja Obslugi poszukiwana

• 30 Odpowiedzi
  • 6865 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline technics

• *
  • 61
  • Sprzęt: HTC Polaris Touch Cruise
Polska Instrukcja Obslugi poszukiwana
« dnia: Luty 18, 2008, 19:12:17 »
Witam . Mam wlasnie ten model Htc . Szukam instrukcji obslugi w Pdf e albo w jakims innym formacie elektronicznym zrylem juz caly internet i nic nie ma prosze o podpowiedz gdzie to mozna znalesc

*

Offline dora

• *
  • 61
Odp: Polska Instrukcja Obslugi poszukiwana
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 18, 2008, 19:34:21 »
mam tylko EN w pdf, jak chcesz do daj adres email

*

Offline technics

• *
  • 61
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 18, 2008, 19:40:45 »
En w pdf to zaden problem jest na stronie producenta albo an cd dolaczonym do pda . Chodzi mi dokladnie o polska instrukcje moja jest w jezyku szwedzkim :) znam ten jezyk  ale nie na tyle i nie w tak ciezkim technicznym wydaniu . A chce troszke pozmieniac w tym swoim polarisie

*

Offline Bazz

• **
  • 119
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 18, 2008, 19:46:42 »
En w pdf to zaden problem jest na stronie producenta albo an cd dolaczonym do pda . Chodzi mi dokladnie o polska instrukcje moja jest w jezyku szwedzkim :) znam ten jezyk  ale nie na tyle i nie w tak ciezkim technicznym wydaniu . A chce troszke pozmieniac w tym swoim polarisie

Może pomocna będzie instrukcja PL do Kaiser'a, która w wielu miejscach powinna być zbieżna ... :). Jest ona udostępniona w dziale "Kaiser".   :worried:

*

Offline lazik_s

• 386
  • Sprzęt: HTC Cruise, FS N560
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 18, 2008, 21:30:52 »
Jeżeli do Cruisów sprzedawanych w Polsce nie dodają instrukcji PL - czy to na CD czy drukowanej to jest to jedna wielka granda. Może przedstawiciel producenta, który się kręci po tym dziale wyjaśni sprawę?
brak podpisu i kropka

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 19, 2008, 08:17:19 »
Ja mam instrukcje PL na plycie, tylko musilabym sprawdzic, czy jest to ta podstawowa (quick setup), czy dokladniejsza.

*

Offline Bazz

• **
  • 119
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 19, 2008, 10:07:24 »
Ja mam instrukcje PL na plycie, tylko musilabym sprawdzic, czy jest to ta podstawowa (quick setup), czy dokladniejsza.

Raczej quick ...  :|

*

Offline technics

• *
  • 61
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 19, 2008, 11:56:48 »
Ale w polskiej edycji jest normalnie ksiazeczka po polsku . Wiec zastanawiam sie dlaczego producent nie zrobi z tego pdf u i nie zamiesci na stronie swojej .

*

Offline dewota

• 26
  • Sprzęt: HTC Herald
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 21, 2008, 11:48:48 »
Ale w polskiej edycji jest normalnie ksiazeczka po polsku . Wiec zastanawiam sie dlaczego producent nie zrobi z tego pdf u i nie zamiesci na stronie swojej .

W edycji PL (z nakładka sunnysoft) jest papierowy QSG - kilka stron w opakowaniu

*

Offline radian

• **
  • 111
  • Sprzęt: HTC Desire (HTC Diamond, HTC Cruise, HP hw6515)
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 21, 2008, 18:29:17 »
Polecam lekturę tej ulotki, rzekomo w języku polskim.
Nie wiem, czy robił to automat, czy też ktoś kto niby umiał mówić w naszym ojczystym języku.
Ale efekt jest taki, jak bym to ja przetłumaczył coś na angielski - czyli niby da się zrozumieć, a czytelnik leży pod stołem.

« Odpowiedź #10 dnia: Luty 21, 2008, 23:24:20 »
Wkrótce postaramy się umieścić instrukcje do wszystkich urządzeń w języku polskim na stronie. Trwa tłumaczenie a trochę tego jest. Jeśli są chętni do pomocy aby pomóc kolegom zapraszamy do współpracy. Dla pomocnych duże zniżki na sprzęt i akcesoria!

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 26, 2008, 16:25:40 »
Nie wiem, czy robił to automat, czy też ktoś kto niby umiał mówić w naszym ojczystym języku.
Ale efekt jest taki, jak bym to ja przetłumaczył coś na angielski - czyli niby da się zrozumieć, a czytelnik leży pod stołem.

rozumiem iz lezy pod stolem ze smiechu  :evil:
Napisane: Luty 26, 2008, 16:24:10
Wkrótce postaramy się umieścić instrukcje do wszystkich urządzeń w języku polskim na stronie. Trwa tłumaczenie a trochę tego jest. Jeśli są chętni do pomocy aby pomóc kolegom zapraszamy do współpracy. Dla pomocnych duże zniżki na sprzęt i akcesoria!

hmm, pomocnych ? chetnie bym sie dowiedzial ile placicie za strone tlumaczenia (badz co badz technicznego) .. a nie jakies zarciki ze znizkami
a jesli mialoby to rece i nogi, tak kwota jak i umowa .... to moglbym rozwazyc  :wink:

*

Offline lazik_s

• 386
  • Sprzęt: HTC Cruise, FS N560
« Odpowiedź #12 dnia: Luty 26, 2008, 16:28:46 »

rozumiem iz lezy pod stolem ze smiechu 
I nie ma się co dziwić, jak miała być wersja PL, później jest tylko spolszczeszczenie. Nikt nic nie wie. Czeski film. Tak se ne da!
BTW czy tylko czesi potrafią tłumaczyć na polszki system wm6?
brak podpisu i kropka

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #13 dnia: Luty 26, 2008, 16:46:56 »
tak sie sklada ze sprzet bez polskiej wersji jezykowej DRUKOWANEJ insryukcji nie moze byc sprzedawany na terenie naszego kraju .... wiec pytanie czy firma reprezentowana przez uzytkownika HTCPOLAND.COM co nie jest tozsame z koncernem HTC (bo to jest zupelnie inna firma) .... sprzedaje z PL drukowanymi instrukcjami  :wink:

« Odpowiedź #14 dnia: Luty 26, 2008, 21:54:11 »
Jest tak... wiem bo mam od HTCPOLAND, ksiazeczka Manual pozostaje po angielsku, a dodaja krotka kilkustronicowa instrukcje PL w ktorej jest jak zamontowac baterie i zaczac uzywac

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #15 dnia: Luty 26, 2008, 23:53:00 »
Jest tak... wiem bo mam od HTCPOLAND, ksiazeczka Manual pozostaje po angielsku, a dodaja krotka kilkustronicowa instrukcje PL w ktorej jest jak zamontowac baterie i zaczac uzywac

czyli jak widze jakas kpina .... nie martw sie, jak ja dostalem swojego czarnego HTC (Ameo / X7500) z oficjalnego polskiego kanalu dystrybucji .... nie mam nic w srodku po polsku  :|

*

Offline R.

• 2
  • Sprzęt: HTC Touch Cruise
« Odpowiedź #16 dnia: Marzec 04, 2008, 17:31:15 »
Te parę stron to gniot nijak nie dający się nazwać skróconą instrukcją w języku polskim. Zupełnie bezwartościowa.
Może pasjonaci i hobbyści dadzą radę z całością, choć trochę się dziwię - koszt profesjonalnego tłumaczenia 260 stron manuala to jakieś 10 tys. zł. Czy to dużo dla HTC?

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #17 dnia: Marzec 04, 2008, 22:34:40 »
Te parę stron to gniot nijak nie dający się nazwać skróconą instrukcją w języku polskim. Zupełnie bezwartościowa.
Może pasjonaci i hobbyści dadzą radę z całością, choć trochę się dziwię - koszt profesjonalnego tłumaczenia 260 stron manuala to jakieś 10 tys. zł. Czy to dużo dla HTC?

no wiesz, IMHO najwyrazniej staraja sie oszczedzac proponujac umieszczenie polskie wersje instrukcji na swojej stronie .... HTC jest sprytne bo jako takie nie prowadzi dystrybucji, prowadza dystrybutorzy a Ci ... nie wiadomo skad etc nie poczuwaja sie najwyrazniej (przynajmniej niektorzy ) do zalaczania do sprzedawanego sprzetu ... wersji drukowanych przetlumaczonych informacji=instrukcji

moja propozycja wspolpracy dotyczaca przetlumaczenia i tlumaczenia w/w instrukcji do wszystkich modeli HTC skierowana do uzytkownika HTCPOLAND (ktory nomem omen nie jest zadnym HTC w Polsce) .. I BRAK JAKIEJKOLWIEK ODPOWIEDZI Z JEGO STRONY dobitnie o tym (tj braku checi posiadania instrukcji drukowanej w wersji PL) swiadcza  :evil:
« Ostatnia zmiana: Marzec 05, 2008, 01:21:28 wysłana przez andy_bez_wandy »

« Odpowiedź #18 dnia: Marzec 04, 2008, 23:31:31 »

Obecna "instrukcja rzeczywiście jest kpiną z, nas, klientów. Ja mam zamiar grzecznie ich poprosić o dostarvzenie pełnego tłumaczenia, popniewaz to co dopstarczyli nie wypełnia wymogów polskiego prawa w tej kwestii.

Juz wcześniejsze kontakty z frmą MEGARAM Computers z

Napisane: Marzec 04, 2008, 23:21:48
Przepraszam, wcisnąłem zły klawisz i poszło za wcześnie.

Obecna "instrukcja rzeczywiście jest kpiną z, nas, klientów. Ja mam zamiar grzecznie ich poprosić o dostarczenie mi pełnego tłumaczenia, poniewaz to co dostarczyli nie wypełnia wymogów polskiego prawa w tej kwestii.

Juz wcześniejsze kontakty z frmą MEGARAM Computers z dały mi troche do myślenia: jak się zainteresowałem zakupem u nich HTC Cruise, to dzwonili żeby zamówić. Jak juz zamówiłem, to dzwonili, żeby zapłacic. Jak zapłaciłem - zapadła cisza. Mimo moich maili nie mogłem się przez tydzien dowiedziec czy wpłata doszła do nich i kiedy bedzie dostawa. Dopiero sam musiałem tam zatelefonować.

teraz kiedy mam problemy z GPS, napisałem do nich, żeby mi powiedzieli co może być ewentualnie przyczyną. Nawet się nie opezwali, że dostali maila.
zastanawiam sie co może być przy ewentualnej próbie realizacji gwarancji.

Chcę wierzyć, że sa to tylko grzechy początkujacego dystrybutora.

« Odpowiedź #19 dnia: Marzec 04, 2008, 23:52:44 »
Powiem tak... jesli chodzi o "dystrybutora" megaram, jak ja kupowalem (pierwsza tura) to na kontakt nie moglem narzekac, odpowiedzi byly i telefoniczne i mailowe, nie wiem co sie dzialo pozniej, ale zauwazylem ze ten "dystrybutor" ostatnio ucichl w swoim dzialaniu.

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #20 dnia: Marzec 05, 2008, 07:37:34 »
Wlasnie czasem ma to znaczenie od kogo sie kupuje, a nie tylko patrzy sie, zeby bylo jak najtaniej, bo pozniej zdarzaja sie wlasnie takie "kwiatki" z dystrybutorem. Mam nadzieje, ze dmucham na zimne i w tej konkretnej sytuacji wszystko sie wyjasni.

*

Offline dewota

• 26
  • Sprzęt: HTC Herald
« Odpowiedź #21 dnia: Marzec 17, 2008, 14:42:34 »
Mam informacje o tym że począwszy od pharosa wszystkie kolejne HTC bedą posiadały PEŁNE przekłady dukowanyhc instrukcji na CD. Dodatkowo zmieni sie forma spolszczania produktów. Nie bedzie to juz przez niektórych nielubiana nakładka...

*

Offline maxuel

• 18
  • Sprzęt: HTC Diamond II
« Odpowiedź #22 dnia: Marzec 17, 2008, 19:56:20 »

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #23 dnia: Marzec 17, 2008, 21:38:17 »

*

Offline rymi

• 636
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond 2 [WM6.1 Polish]
« Odpowiedź #24 dnia: Marzec 18, 2008, 08:10:08 »
http://htcpolska.pl/download/HTC%20Cruise/ juz jest

Zauwazcie, ze w ISO jest EXEc. Wyglada na to, ze spolszczenie systemu zrobione jest marchevka [tak nielubiana przez niektorych - ja ją sobie chwalilem w iPAQ hw6515]
HTC Touch Diamond 2 - WM6.1 Polish [ehh znowu tyle gram :/ - 120g] MicroSDHC 16GB SanDisk + Compaq iPAQ H3970 MMC 512MB Transcend

*

Offline Kaszub

• 19
  • Sprzęt: HTC Touch Criuse
« Odpowiedź #25 dnia: Marzec 18, 2008, 08:49:20 »
Ale zaszaleli  :grin: W *.pdf na 260 stron instrukcji przetłumaczyli 16 i zablokowali możliwość druku :ok:
Mnie akurat brak polskiej instrukcji nie przeszkadza, ale potrafię zrozumieć tych, którym jej brak.

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #26 dnia: Marzec 18, 2008, 11:34:41 »
Ale zaszaleli  :grin: W *.pdf na 260 stron instrukcji przetłumaczyli 16 i zablokowali możliwość druku :ok:
Mnie akurat brak polskiej instrukcji nie przeszkadza, ale potrafię zrozumieć tych, którym jej brak.

gdyby komus (kto u nich kupil sprzet bez oryginalnej polskiej instrukcji) sie chcialo ich do sadu pociagnac ... od razu by odblokowali te 16 stron  :E
widac ze mysla raczej jak komus (uzytkownikom) zycie utrudnic a nie ulatwic .... wstyd
Napisane: Marzec 18, 2008, 11:32:12
Wkrótce postaramy się umieścić instrukcje do wszystkich urządzeń w języku polskim na stronie. Trwa tłumaczenie a trochę tego jest.

rozumiem iz w powyzszej sytuacji okreslenie "troche tego jest" dotyczy wlasnie tych jakze trudnych 16 (szesnastu) stron na 264 bo reszta nie jest przetlumaczona wogole, dobrze mysle ?  :S

*

Offline Kaszub

• 19
  • Sprzęt: HTC Touch Criuse
« Odpowiedź #27 dnia: Marzec 18, 2008, 11:55:16 »
rozumiem iz w powyzszej sytuacji okreslenie "troche tego jest" dotyczy wlasnie tych jakze trudnych 16 (szesnastu) stron na 264 bo reszta nie jest przetlumaczona wogole, dobrze mysle ?  :S
Prawdopodobnie dobrze myślisz - instrukcja o której piszę wyżej zawiera jedynie 16 stron, czyli reszta pewnie "się tłumaczy"...

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #28 dnia: Marzec 18, 2008, 18:22:49 »
z drugiej strony sie nie dziwie ze maja takie slimacze tempo tlumaczenia ....
w koncu jedynym wynagrodzeniem za tlumaczenie (co wynika z propozycji uzytkownika HTCPOLAND.COM ) mialy byc (sic!) znizki i rabaty na zakupy ... a nie prawdziwe $$$ .... i bardzo wątpię żeby ktoś się dał aż tak wykorzystać  :E

*

Offline rymi

• 636
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond 2 [WM6.1 Polish]
« Odpowiedź #29 dnia: Marzec 20, 2008, 09:33:15 »
Prawdopodobnie dobrze myślisz - instrukcja o której piszę wyżej zawiera jedynie 16 stron, czyli reszta pewnie "się tłumaczy"...

Alez to jest tylko "Read Me First"
http://www.htc.com/uploadedFiles/Common/Training_Guides/HTC_Touch_Cruise/QSG/HTC_Cruise_English_RMF.pdf
To nie jest wlasciwa instrukcja.

Poza tym w polskiej wersji jest blad - napisali WM 6.0 Standard - a w Cruise to jest Profesional :-) Standard to jest w np. HTC S730. Standard jest w smartphone'ach [pocketach takim bez ekranu dotykowego].
HTC Touch Diamond 2 - WM6.1 Polish [ehh znowu tyle gram :/ - 120g] MicroSDHC 16GB SanDisk + Compaq iPAQ H3970 MMC 512MB Transcend