No i sprzęt padł :/

• 6 Odpowiedzi
  • 1402 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline radian

• **
  • 111
  • Sprzęt: HTC Desire (HTC Diamond, HTC Cruise, HP hw6515)
No i sprzęt padł :/
« dnia: Wrzesień 11, 2008, 16:14:21 »
No i niestety moje cudo trafiło do serwisu... Sam się wyłączał informując niekiedy (o ile zdążył poinformować zanim się wyłączył), że bateria jest nienaładowana. Czasem pochodził minutę, czasem dwa dni...
No, zobaczymy jak CRC się z tym upora :)

*

Offline radian

• **
  • 111
Odp: No i sprzęt padł :/
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 25, 2008, 20:28:21 »
CRC oddało sprzęt. Według nich naprawa polegała na "wgraniu nowego oprogramowania". Rzeczywiście - ROM mam inny niż był. No i się zaczęło - sprzęt hula w porządku przez tydzień, a dzisiaj znów to samo - efekt jest taki jak bym go wyłączył przytrzymując dłużej przycisk zasilania (po włączeniu od razu widzę Smart Mobility)...
Problem jest taki, że ciężko tą usterkę wywołać "na zawołanie" i nie wiem czy oddawać znowu do serwisu, bo po raz kolejny się dowiem że "sprzęt sprawny"  :S
 :mad: :mad:

*

Offline technics

• *
  • 61
  • Sprzęt: HTC Polaris Touch Cruise
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 26, 2008, 12:56:34 »
moze cos nie styka . idz spowrotem w koncu masz nie sprawny tel . Jak rozmawiasz to tez czasem sam sie wylacza ?

*

Offline Ahmed

• **
  • 241
    • Moje małe FortPolio
  • Sprzęt: Smart devices: Casio Cassiopeia A11 > NEC Mobile Pro 780 > Nokia 9110i > Handspring + modół GPS Samsung Omnia, HTC Universal, Samsung i780 (żony)
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 26, 2008, 12:58:47 »
Oddawać jak najczęściej po iluś oddaniach może wreszcie wymienią.

« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 27, 2008, 17:21:31 »
radian, może Cię naprowadzę: posiadam (jeszcze) Asus A632N i miałem podobne problemy z nim, otóż: stale się wyłączał, czasem po chwili czasem po godzinie... bez związku z działającymi aplikacjami. Oddałem do serwisu, wgrali nowy soft i miało działać lecz nadal problem się pojawiał. Kluczem do problemu okazała się temperatura, kiedy pocket się nagrzał wyłączał się. Dopiero ponowne wysłanie sprzętu z sugestią dla serwisu czego mają szukać dała pozytywne rezultaty.

NR WYMIENIONEJ CZĘŚCI          60-A51MB1000-B05P
OPIS WYMIENIONEJ CZĘŚCI       A632N/G MAIN_BD
MODEL NB                                       AS A632N/ENG/G/CEE/STD/2YEAR

*

Offline radian

• **
  • 111
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 28, 2008, 08:14:29 »
Dzięki za wszystkie sugestie. Od momentu "naprawy" wyłączył się raz, więc nie jest źle. Czekam aż znowu zacznie szwankować.
Podczas rozmowy nie wyłączył się ani razu. Dzieje się tak tylko po uśpieniu palmtopa.
No nic... Pożyjemy, zobaczymy :)

*

Offline radian

• **
  • 111
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 03, 2008, 13:06:55 »
Zaczynam podejrzewać, że może bateria jest uszkodzona.
Czy ktoś z Was wie, jakie napięcia powinny występować na poszczególnych stykach baterii?
Bo w momencie kiedy palm nie chce "wstać" na dwóch środkowych stykach jest napięcie. Kiedy wszystko hula jak należy - napięcie jest jedynie na ostatnim styku. Może gdzieś tu leży pies pogrzebany?

EDIT: Włożenie nowej baterii nie pomogło. Jutro palm wraca do CRC  :mad:

EDIT2: Wymieniono płytę główną. No... pożyjemy i zobaczymy, czy to coś da  :)
« Ostatnia zmiana: Październik 21, 2008, 20:16:39 wysłana przez radian »