Kontakty

• 17 Odpowiedzi
  • 2008 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mrowa2

• *
  • 74
  • Sprzęt: HTC Touch Cruise, DHD
Kontakty
« dnia: Marzec 29, 2008, 09:04:03 »
Witam
Mam pytanko czy jest możliwość aby Cruise wyświetlał tylko kontakty zapisane w nim? Obecnie wyświetla mi te które są w nim i na SIMie więc sie dublują :( Na zwykłym telefonie zazwyczaj są wyświetlane z telefonu a żeby obejrzeć z SIMa to trzeba było się zagłębić i ja tak właśnie chciałbym :)
POmożecie?

Odp: Kontakty
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 29, 2008, 10:26:19 »
hmmm, da sie, ale nie wiem czy takie rozwiazanie spasuje Tobie. Ja kopiuje numery z SIM to Contacts a pozniej usuwam te z SIM i widzi tylko Contacts :D

*

Offline mrowa2

• *
  • 74
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 29, 2008, 12:58:26 »
No tak to wiem że się da :) ale zawsze te na SIMie to jakies zabezpieczenie :). Czyli inaczej sie nie da?

*

Offline zygzag

• 808
  • Sprzęt: HTC Polaris>OMNIA II i8000>Wave II S8530>SGS II
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 29, 2008, 16:13:55 »
Tez wczoraj robiłem porządek w kontaktach i...niestety, chyba nic z tym nie da sie zrobić ( poza oczywiście usunięciem kontaktow z SIM-a ) a szkoda, bo po kiego grzyba mają się wyświetlać i jedne i drugie.
Napisane: Marzec 29, 2008, 15:08:49
Własnie zrobiłem backup  ( w tym i kontaktów ) wywaliłem wszystkie kontakty z SIM i jest OK. W menadżerze SIM ->menu jest opcja ->Kontakty na SIM - w razie czego, przed wyjęciem SIM-a można skopiowac kontakty na niego.

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 30, 2008, 06:48:02 »
A propos.... gdzie Windows zapisuje kontakty? Tzn. chciałbym sobie zrobić backup wszystkich kontaktów (nie tylko tych z SIM'a). Czy jest to w jednym pliku? gdzie? lub może jest jakiś inny sposób, program aby zachować kontakty

*

Offline zygzag

• 808
  • Sprzęt: HTC Polaris>OMNIA II i8000>Wave II S8530>SGS II
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 30, 2008, 16:20:39 »
Nie jestem pewien czy backup robi kopię kontaktów jesli te sa tylko na karcie SIM. Wydaje mi się, że nie gdyz w żadnym z programów backup'owych, z których korzystałem ( Spb Backup, Sprite Backup, Resco Backup )  nie ma opcji robienia kopii danych zapisanych na SIM - a przynajmniej nie pamietam. Żeby skopiować kontakty musisz je mieśc skopiowane z SIM na urządzenie - tak przynajmniej sądzę.

« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 30, 2008, 19:29:42 »
Wiem, ze z kontaktami na SIMie nie ma problemu. Ale czesc mam tylko w telefonie i o te własnie sie martwie. Mam zamiar zrobic HR i wiem że niestety wraz z tym zniknie wszystko... Chyba że albo przekopiuje plik z kontaktami, albo przekieruje sciezke na karte SD. Przez Cruisem, mialem SE i tam byla opcja "wyslij wszystkie kontakty" i tworzyl sie plik .vcf i nie było problemu. Tak samo nie wiem jak zrobic kopie zapasową smsów i emaili. Mozę ktos ma jakiś pomysł?

*

Offline stach

• *
  • 77
  • Sprzęt: Palm Vx, IIIc, iPaq h2210
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 31, 2008, 10:52:22 »
Można zablokować wyświetlanie kontaktów SIM przez ustawienie wartości klucza rejestru "showsim" (nie pamiętam dokładnej ścieżki, można znaleźć dokładne info na forum) na 0.
Działa we wbudowanej aplikacji "Kontakty" ale już np. w Informancie kontakty sim są niestety dalej wyświetlane. Minus jest taki, że po resecie domyślna wartość klucza jest przywracana i kontakty są znów widoczne. Gdzieś widziałem linka do caba, który rozwiązywał problem permanentnie - chyba na forum poświęconym touch'owi lub na xda-developers.

*

Offline klin

• *
  • 93
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 31, 2008, 11:21:45 »
Można zablokować wyświetlanie kontaktów SIM przez ustawienie wartości klucza rejestru "showsim" (nie pamiętam dokładnej ścieżki, można znaleźć dokładne info na forum) na 0.
Działa we wbudowanej aplikacji "Kontakty" ale już np. w Informancie kontakty sim są niestety dalej wyświetlane. Minus jest taki, że po resecie domyślna wartość klucza jest przywracana i kontakty są znów widoczne. Gdzieś widziałem linka do caba, który rozwiązywał problem permanentnie - chyba na forum poświęconym touch'owi lub na xda-developers.

dokładnie:
"Hide/Show battery indicator in Task bar

If you wish to hide the battery indicator in the task bar on some devices, you can set:

HKLM\Services\Power\ShowIcon = 0 (DWORD decimal)

And to show:

HKLM\Services\Power\ShowIcon = 1 (DWORD decimal)"

A co do powrotu wartości po restarcie - to zależy. niektórzy tak mają - inni nie :)

*

Offline stach

• *
  • 77
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 31, 2008, 15:18:14 »
A co ma wskaźnik baterii do kontaktów SIM? Bez urazy ale sugerowałbym przeczytać wątek przed udzieleniem odpowiedzi  ;-)
A tu jest link do opisu rozwiązania problemu, o którym pisałem dwa posty wyżej.

*

Offline mrowa2

• *
  • 74
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 31, 2008, 20:00:56 »
stach gdzie ten link bo jakoś nie mogę się go dopatrzeć :)

*

Offline stach

• *
  • 77
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 31, 2008, 22:41:58 »
Tutaj - http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=315818 i tutaj - http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=1987043. Sorki ale pisałem poprzedniego posta w biegu i zapomniałem wkleić to co najważniejsze :-). Niestety nie testowałem tego programu z drugiego linku więc nie wiem czy działa na polarisie.

*

Offline klin

• *
  • 93
« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 01, 2008, 08:37:55 »
A co ma wskaźnik baterii do kontaktów SIM? Bez urazy ale sugerowałbym przeczytać wątek przed udzieleniem odpowiedzi  ;-)
A tu jest link do opisu rozwiązania problemu, o którym pisałem dwa posty wyżej.

w sumie masz rację - wiesz pisałem w biegu
miało być:

hide sim contacts registry key:

[HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Phone]
"ShowSIM"=dword:00000001 ->0 to disable, 1 to enable

*

Offline rafgam

• 43
  • Sprzęt: Xperia Z;   aAM EU
« Odpowiedź #13 dnia: Kwiecień 01, 2008, 22:11:39 »
Przepraszam, miałem pyt. techniczne, ale znalazłem odp., a nie da sie skasowac postu  :(
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 01, 2008, 22:23:45 wysłana przez rafgam »

*

Offline miszelk

• **
  • 186
  • Sprzęt: HTC HD2, Samsung GSII
« Odpowiedź #14 dnia: Maj 24, 2008, 21:46:42 »
Kontynuacja wątku kontakty

Mam takie pytanko, czy ktoś a Was używa jakiegoś programiku do kontaktów?
Szukam czegoś takiego aby można było, zrobić poszczególe grupy, tak jak to jest powrzechnie występujące w telefonach GSM.
Ustawic sobie grupę i dzwonek do każdej z grup?
Słyszeliście czy coś takiego istnieje, troche mi brakuje tego, że wyciągając telefon nie wiem, po dzwonku kto dzwoni np. z rodzinki tylko muszę zreknąć jeszcze na wyświeltacz :grin:

« Odpowiedź #15 dnia: Czerwiec 04, 2008, 10:33:24 »
Nawet w standardowych kontaktach mozesz przypisac indywidualne dzwonki dla poszczegolnych osob (nie wiem czy dla grup rowniez).
Osobiscie uzywam Photo Contacts 3.0 (mozna za darmo sciagnac ze stron microsoftu). Dzieki czemu przy rozmowie przychodzacej mam zdjecie danej osoby na calym ekranie.
Mozesz tez sprobowac uzyc Photo Contacts PRO 5.0 (http://www.pocketx.net/products/photocontactspro_ppc/index.html). Jest baaaardzooo rozbudowany i tu z pewnoscia mozesz robic takie rzeczy jak przypisywanie dzwonkow grupie, automatyczne przelaczanie telefonu w rozne tryby zaleznie od dnia i godziny (np. na noc telefon sam przestawia sie na wibracje) i wiele, wiele innych. Jakis czas to testowalem i nie przypadl mi do gustu. Jak dla mnie za duzo funkcji, wole prostote.

*

Offline galeocerdo

• *
  • 72
  • Sprzęt: HTC One X
« Odpowiedź #16 dnia: Czerwiec 06, 2008, 08:29:57 »
Kemaron - mam prośbę, czy mógłbyś mi przesłać na e-mail ten programik Photo Contacts 3.0 bo nie mogę go pobrać ze strony microsoft'u.

*

Offline miszelk

• **
  • 186
  • Sprzęt: HTC HD2, Samsung GSII
« Odpowiedź #17 dnia: Czerwiec 07, 2008, 22:56:49 »
Też chętnie poproszę o jakiś link???