kilka pytan

• 8 Odpowiedzi
  • 1628 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline acidjazz

• **
  • 133
  • Sprzęt: HTC Kaiser, iPod Touch, Garmin Forerunner 205, PSP :-)
kilka pytan
« dnia: Kwiecień 14, 2008, 17:05:48 »
Witam,

Od kilku miesiecy jestem szczesliwym posiadaczem Kaisera. Mysle jednak o kupnie Cruise'a - glownie ze wzgledu na wage i na fakt, ze nie potrzebuje klawiat sprzetowej tak bardzo jak myslalem na poczatku. W zwiazku z tym mam pytania:
1. Czy ekran w Cruise jest twardy/sztywny (jak w iphonie) czy raczej ugina sie podobnie jak w Kaiserze czy innym PDA?
2. Czy 3G/HSDPA dziala dobrze, nie zrywa polaczen transmisji?
3. Czy zasieg GSM i czulosc Cruise pod tym wzgledem jest dobra czy jednak macie jakies zastrzezenia w tej kwestii?
4. Czy jakosc rozmow podczas polaczen jest porownywalna z innymi telefonami, czy jest moze gorsza (czulosc mikrofonu i wrazenia rozmowcy oraz glosnosc glosnika podczas rozmowy)
5. Czy ekran latwo sie rysuje? Czy folia Brando zakladana jest na caly ekran z lustrem czy tylko na widoczna czesc ekranu? Czy ekran jest wystarczajaco czuly?

Bede wdzieczny za Wasze opinie,

pozdro,
acid

ps. moze ktos potrzebuje klawiatury sprzetowej i ma ochote zamienic sie na Kaisera? Sprzet jest w bdb stanie, folia od pierwszych minut po wyjeciu z opakowania, dodatkowo automapa, uchwyt samochodowy i ladowarka..

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 14, 2008, 17:07:28 wysłana przez acidjazz »

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
Odp: kilka pytan
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 14, 2008, 22:06:11 »
1. Jak dla mnie jest twardy i sztywny, ale to bardzo subiektywne odczucie.
2. Nie zrywa.
3. Jest bardzo dobra.
4. Jak najbardziej podobna, to chyba najlepsza jakosc rozmow jaka mialem w pda, jak dla mnie nie odbiega od komorek.
5. Folia oryginalna, czy tez Brando jest zakladana na cala ta czesc, a nie tylko widzialna, z tym, ze Brando nie ma osobnych wyciec na glosnik i obiektyw drugiego aparatu tylko jedno wyciecie. Jak dla mnie jest wystarczajaco czuly, obsluguje go z 'palca' praktycznie nie uzywam rysika.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 14, 2008, 22:07:48 wysłana przez horde »

*

Offline acidjazz

• **
  • 133
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 14, 2008, 22:22:40 »
1. Jak dla mnie jest twardy i sztywny, ale to bardzo subiektywne odczucie.

ok wiec inaczej - czy ekran przykryty jest szklana szybka czy raczej jest to folia jak w standardowych pda ktora przy nacisku palcem widocznie sie ugina?

i jeszcze pytanie odnosnie GPS - jestem bardzo zadowolony z GPSu w Kaiserze - mimo ze oparty jest na czipie qualcomma dziala bardzo dobrze, nieporownywalnie lepiej niz gps w N560. Jak gps sprawuje sie w Cruiserze? Czy szybko fixuje sygnal, nie gubi go?

dzieki za odpowiedz!

pozdro,
acid

*

Offline Parti

• 44
  • Sprzęt: HTC Touch Cruise
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 14, 2008, 22:40:33 »
2. nie zrywa, żadnych kłopotów
3. wcześniej miałem motorolę mpx200 i Polaris ma o niebo lepsze połączenie
4. niczego mu nie brakuje
5. narazie używam fabrycznej, ale nie rysuje mi się, Jedna jej wada to słaba czytelność w słońcu. mam nadzieję Brando rozwiążę problem
6. GPS. nie mam porównania, bo to 1 moje urządzenie z nawigacją, ale fix łapie szybko, prowadzi doskonale.

Oczywiście to subiektywne opinie. Jest leciutki jak na takie urządzenie i bardzo wygodnie leży w dłoni.

*

Offline rymi

• 636
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond 2 [WM6.1 Polish]
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 14, 2008, 23:19:06 »
i jeszcze pytanie odnosnie GPS - jestem bardzo zadowolony z GPSu w Kaiserze - mimo ze oparty jest na czipie qualcomma dziala bardzo dobrze, nieporownywalnie lepiej niz gps w N560. Jak gps sprawuje sie w Cruiserze? Czy szybko fixuje sygnal, nie gubi go?

Przeciez Kaiser, Polaris i Nike to blizniacze modele wiec caly sprzet w srodku to to samo. A juz w przypadku Kaisera i Polarisa to identyko [w Nike nie ma WiFi i GPS, ale wyglada na to, ze zablokowali tylko po prostu te fukncje].
HTC Touch Diamond 2 - WM6.1 Polish [ehh znowu tyle gram :/ - 120g] MicroSDHC 16GB SanDisk + Compaq iPAQ H3970 MMC 512MB Transcend

*

Offline rutkov

• 14
  • Sprzęt: HTC Polaris
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 15, 2008, 10:38:11 »
ok wiec inaczej - czy ekran przykryty jest szklana szybka czy raczej jest to folia jak w standardowych pda ktora przy nacisku palcem widocznie sie ugina?

Wyraźnie się ugina nawet z założoną folią.

*

Offline acidjazz

• **
  • 133
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 15, 2008, 10:50:27 »

ok, dzieki wszystkim za informacje!!

szkoda ze ekran sie ugina - identycznie jest oczywiscie w Kaiserze. Mialem nadzieje ze w zwiazku z tym ze Cruise ma w swojej nazwie Touch, ekran rozwiazany jest inaczej, i przykryty jest szklana szybka jak moj ipod touch. To BARDZO zwieksza wygode uzytkowania i estetyke urzadzenia. coz, pozostaje sprzedac Kaisera i kupic cruise'a..

pozdro,
acid

*

Offline sam_fischer

• *
  • 83
  • Sprzęt: Blackberry 9000 Bold
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 15, 2008, 15:10:58 »

Ekran jest zupełnie inny niż w Kaiserze (sam się go pozbyłem (Kaisera) tydzień ago). Jest wyraźnie twardszy ale nie pokryty szybką - myślę ,że to jakieś twardawe tworzywo. Jakość wykonania - miodzio tylko troszkę mocniej trzeba dźgać rysikiem niż w Kaiserze.
Zabrzmi to jakbym był dewiantem ale powąchaj Cruisa po wyciągnięciu z pudełka - zrozumiesz co mam na myśli.
Aha i nawet sie nie zastanawiaj nad zmianą...
WISŁA KRAKÓW - Mistrz Polski 2007/2008

*

Offline acidjazz

• **
  • 133
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 15, 2008, 17:13:25 »

Zabrzmi to jakbym był dewiantem ale powąchaj Cruisa po wyciągnięciu z pudełka - zrozumiesz co mam na myśli.
Aha i nawet sie nie zastanawiaj nad zmianą...

Ale co powoduje ze zmiana jest az tak dobrym pomyslem?  :) ogolnie jestem z kaisera bardzo zadowolony, tez jest wykonany bardzo dobrze, i nie musialem go wachac zeby widziec roznice w jakosci wykonania miedzy kaiserem a komorkami itp ;-) .. ok, musze tylko dobrze sprzedac kaisera.

pozdro.