Gdzie w Warszawie obejrzę Polarisa + parę pytań

• 9 Odpowiedzi
  • 1212 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline rpp

• *
  • 88
Gdzie w Warszawie obejrzę Polarisa + parę pytań
« dnia: Kwiecień 02, 2008, 14:52:09 »
Witam,

przymierzam się do zakupu Polarisa ale najpierw chciałbym go "pomacać" :-)

Niestety większość sklepów z palmtopami nie ma go na stanie (mogą ściągnąć na zamówienie a to mnie nie urządza). Czy ktoś może widział ten sprzęt w jakimś warszawskim sklepie? Najchętniej żeby był tam też Asus 750 i HP 614 bo je biorę także pod uwagę (głównie Asusa) i chciałbym po prostu porównać te urządzenia.

I od razu drugie pytanie - czy jak mam odpaloną np. Automapę (czy jakikolwiek inny soft do nawigacji) i ktoś w tym czasie zadzwoni to:
1. czy nawigacja dalej będzie działała?
2. czy będę mógł tak skonfigurować urządzenie żeby telefon działał po słuchawce BT a nawigacja po wbudowanym głośniczku?

pozdrawiam,
rpp

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
Odp: Gdzie w Warszawie obejrzę Polarisa + parę pytań
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 02, 2008, 15:24:56 »
Z 1 nie bedzie zadnego problemu, Cruise ma 128MB RAM i nie bedzie musial zamykac AM podczas przychodzacego polaczenia, bedzie dzialac.
Co do 2 nie jestem pewien, ale wydaje mi sie, ze sie tak nie da.

*

Offline rymi

• 636
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond 2 [WM6.1 Polish]
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 02, 2008, 17:59:36 »

przymierzam się do zakupu Polarisa ale najpierw chciałbym go "pomacać" :-)

Niestety większość sklepów z palmtopami nie ma go na stanie (mogą ściągnąć na zamówienie a to mnie nie urządza). Czy ktoś może widział ten sprzęt w jakimś warszawskim sklepie? Najchętniej żeby był tam też Asus 750 i HP 614 bo je biorę także pod uwagę (głównie Asusa) i chciałbym po prostu porównać te urządzenia.

Dowiedz sie w infopolis.com [choc teraz wyniesli sie z galerii handlowej w Reducie do jakies lokalizacji na Marszalkowskiej jak to pisza " bardziej kameralnej", wiec moze nie maja teraz juz tyle sprzetu od razu na stanie jak w Reducie]

I od razu drugie pytanie - czy jak mam odpaloną np. Automapę (czy jakikolwiek inny soft do nawigacji) i ktoś w tym czasie zadzwoni to:
1. czy nawigacja dalej będzie działała?

Bedzie nadal dzialala w tle [zreszta dziala tak w kazdym pocketotelefonie]. Oczywiscie nic nie stoi na przeszkodzie, aby ja przywrocic jako glowna aplikacje dzialajaca "na wierzchu" [oczywiscie bez rozlaczania polaczenia telefonicznego.

2. czy będę mógł tak skonfigurować urządzenie żeby telefon działał po słuchawce BT a nawigacja po wbudowanym głośniczku?

Nic nie trzeba konfigurowac - tak to wlasnie dziala. Tylko tyle, ze Automapa musi byc "na wierzchu", aby wrocily komunikaty glosowe [wlasnie na glosniczku], bo po odebraniu Automapa dziala w tle i ciagle odbiera sygnal GPS i nawiguje, ale nie ma komunikatow glosowych.
HTC Touch Diamond 2 - WM6.1 Polish [ehh znowu tyle gram :/ - 120g] MicroSDHC 16GB SanDisk + Compaq iPAQ H3970 MMC 512MB Transcend

« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 02, 2008, 18:26:07 »
Polarisa obejrzysz w Promenadzie na ostrobramskiej, konkretnie "Vobis"

1. Automapa działa niezależnie od tel.
2. Korzystam w czasie nawigacji z słuchawki sparowanej "Plantronics".
   w momencie połączenia włącza się dzwonek a automapę przykrywa ekran telefonu (kto dzwoni).
   automapa się wycisza i rozmawiam przez słuchawkę (połączenie odbieram albo zieloną słuchawką telefonu, albo przyciskiem słuchawki)
   po zakończeniu połączenia po paru sekundach wyłącza się ekran połączenia
   i powraca automapa. generalnie słuchawka włącza się tylko w czasie rozmowy, a wycisza ekran.
   po zakończnej rozmowie powraca głos na polarisa a słuchawka jest głucha.
   Może dodam, że dzwonek słychać i w słuchawce i na telefonie.

mam nadzieję że nie namąciłem za bardzo, bo ciężko to wytłumaczyć a zasada jest prosta.
powiem krótko będziesz zadowolony  :ok:

pozdrawiam

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 02, 2008, 22:59:56 »
Ja zrozumialem p2 w ten sposob, ze na sluchawce BT toczy sie rozmowa GSM, natomiast niezaleznie od tego AM dziala i komunikaty slychac w glosniku rownolegle do toczonej rozmowy, nie wiem, czy o to chodzilo autorowi watku, bo z opisu innych uzytkownikow wynika, za w momencie przychodzacej rozmowy, wycisza sie AM, calosc przechodzi na sluchawke, a po zakonczeniu rozmowy milknie sluchawka, a przywracany jest dzwiek na glosniku.

« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 02, 2008, 23:14:01 »
Ja zrozumialem p2 w ten sposob, ze na sluchawce BT toczy sie rozmowa GSM, natomiast niezaleznie od tego AM dziala i komunikaty slychac w glosniku rownolegle do toczonej rozmowy, nie wiem, czy o to chodzilo autorowi watku, bo z opisu innych uzytkownikow wynika, za w momencie przychodzacej rozmowy, wycisza sie AM, calosc przechodzi na sluchawke, a po zakonczeniu rozmowy milknie sluchawka, a przywracany jest dzwiek na glosniku.

Tak jak napisałem, a Ty potwierdziłeś Automapa się wycisza, i nie sądzę żeby można było słuchać komunikatów AM na polarisie, a przez słuchawkę rozmawiać.

*

Offline rpp

• *
  • 88
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 02, 2008, 23:40:14 »
horde faktycznie może niejasno to napisałem ale chodziło mi o sytuację gdzie AM się wycisza a rozmowa tel. przechodzi na słuchawkę BT.

Czyli dokładnie tak jak to napisali karamaz1 i rymi - dzięki za info  :ok:

Teraz pozostaje mi znaleźć jeden sklep mający na stanie HTC, Asusa i ew. HP  :smile:

« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 05, 2008, 10:56:11 »
horde faktycznie może niejasno to napisałem ale chodziło mi o sytuację gdzie AM się wycisza a rozmowa tel. przechodzi na słuchawkę BT.

Czyli dokładnie tak jak to napisali karamaz1 i rymi - dzięki za info  :ok:

Teraz pozostaje mi znaleźć jeden sklep mający na stanie HTC, Asusa i ew. HP  :smile:

infolpolis - Marszałkowska 34/50 na tyłach budynku musisz wejść od podwórka i ich biuro się mieści pod numerem 28 oglądałem tam wszystkie te aparaty bo mam taką sama rozterkę który z nich wybrać niestety wszystkie były rozładowane.

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 06, 2008, 19:28:52 »
... oglądałem tam wszystkie te aparaty bo mam taką sama rozterkę który z nich wybrać niestety wszystkie były rozładowane.
buuuhhhhhhhaaaaahhhhhaaaa, a może to były atrapy???
Aż mi się nie chce wierzyć, że firma zajmująca się sprzedażą takich urządzeń odstawia takie paździerzactwo...  :O
Pozdrawiam,
biblo

« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 06, 2008, 22:47:02 »
Bardzo zabawne człowieku, nie wierzysz to rusz dupe przejedź się i sam racz doświadczyć tego samego rozczarowania co ja. Każdy z telefonów miał rozładowaną baterię. I nie były to atrapy. HP tylko raczył mnie poinformować że nie włączy się bez doładowania żeby nei zniszczyć baterii.

Ja wyboru dokonałem padło na ... Polaris'a.

Pozdrawiam