OleYek
Chciałem tylko zwrócić uwagę, że jak rawco i Maap chcieli zrobić płatny serwis to rzuciła się na nich nagonka (w tym i ja).
I dlatego uważam, że skoro tamto było nie w porządku, to projekt ten również jest troszeczkę nie fair.
Nie potępiam w czambuł PDAClubu, nie uważam że zrobili coś nagannego. Uważam tylko że się zawiodłem.
Nie czy naprawdę, nie można by w ramach konta darmowego umożliwić stworzenie jednego profilu z wybranymi kategoriami (ograniczoną ilością kategorii - do np. 20)
Jak ktoś by chciał więcej profili lub więcej kategorii, to niechby musiał płacić.
Projekt jest fajny, nie podobają mi się tylko płatności. Nie mówię, że powinien być całkowicie darmowy - to nie realne. Ale w ramach konta darmowego mogłoby być troszkę więcej możliwości.
Pomijam zupełnie fakt, że płatności za pomocą SMSów są dość drogie (wysoka prowizja operatora). Dlaczego nie można płacić przelewem, kartą czy PayPalem? PDAClub zarobiłby więcej na utrzymanie bazy, albo możnaby obniżyć opłaty przy tych samych przychodach.
A ponieważ do nawigacji używam tylko AutoMapy, dlatego pozostanę przy MIPLO - bo jest wygodniejsze. Jak się kiedyś przesiądę na Garmina to może zacznę korzystać i z tej bazy.