zmiana ROM'u i opłaty - ku przestrodze!

• 3 Odpowiedzi
  • 558 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Sierpień 10, 2006, 10:23:56 »
Jakiś czas temu zmieniłem orangowego roma na nowy z AKU2 (z Cingulara) - wszystko było ok, do następnej faktury. Pojawiły się tam połączenia z gprs na ok. 80 zł. PDA łączył się z netem przez punkt dostępowy Cingulara (połączenie do USA). Całe szczęście, że była to tylko jedna noc zaraz po zmianie ROM'u - później wykasowałem wszystko związane z Cingularem. Oczywiście reklamacja nic nie dała, dobrze, że to tylko 80 zł a nie więcej...

*

Offline Garakk

• 264
  • Sprzęt: HTC
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 10, 2006, 10:30:09 »
Sry, ale nie od dziś wiadomo, że zmiana ROMu nie jest dla każdego. Robić to należy po pierwsze i najwazniejsze "z głową". Po to jest cały Extended ROM aby mieć wszelakie ustawienia (łącznie z GPRS) z 'własnej' sieci'. Jeśli ktoś nie 'czuje się na siłach' i wie o tym, że nie do końca wszystko wie co należy w związku z taką zmianą zrobić, po prostu stara się dowiedzieć wszystkiego aby nie musiał potem pisać postów w stylu "POMOCY! PILNE ZMIANA ROMu!". ;) Jeśli Tobie się stało jak się stało, jest to niestety Twoje przeoczenie ;) Wrzuć zawartość z ExtRoma ze swojego poprzedniego ROMu (i zainstaluj co potrzebniejsze) i będzie banglać ;)
Currently on board (ROM): Wayfarer 2.8

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 10, 2006, 11:35:06 »
Cytat: "Garakk"
Sry, ale nie od dziś wiadomo, że zmiana ROMu nie jest dla każdego. Robić to należy po pierwsze i najwazniejsze "z głową". Po to jest cały Extended ROM aby mieć wszelakie ustawienia (łącznie z GPRS) z 'własnej' sieci'. Jeśli ktoś nie 'czuje się na siłach' i wie o tym, że nie do końca wszystko wie co należy w związku z taką zmianą zrobić, po prostu stara się dowiedzieć wszystkiego aby nie musiał potem pisać postów w stylu "POMOCY! PILNE ZMIANA ROMu!". ;) Jeśli Tobie się stało jak się stało, jest to niestety Twoje przeoczenie ;) Wrzuć zawartość z ExtRoma ze swojego poprzedniego ROMu (i zainstaluj co potrzebniejsze) i będzie banglać ;)

jak bys czytal to bys nie placil :D
kilka razy bylo poruszane wlasnie przy romach cig ja sam  pisalem raz :P
ze jest taka opcja ze laczy sie z CSD w USA i ladnie przekosi ci take polaczenie rachunek :)

wiec powtarzam czytac czytac czytac :P

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 10, 2006, 15:59:30 »
dokladnie zanim wykasowalem cingulara jak mialem to polaczyk sie na 13 sekund za 5.5 zeta ale zrobil to tylko raz :)
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.