ZMIANA NUMER IMEI W MDA COMPACT

• 16 Odpowiedzi
  • 1106 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Marzec 10, 2006, 14:20:14 »
Witam czy jest mozliowsc zmiany numeru imei w mda compact

*

predo

« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 10, 2006, 14:36:28 »
masz ku temu jakis konkretny powod czy wychodzisz z zalozenia "znalezione nie kradzione"...

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 10, 2006, 15:49:33 »
chce kupic mda tylko ze bez pudelka i innych akcesoriow a pan od ktorego chce go kupic mowi ze nie wie czy jest kradziony oczywiscie chce kupic mda na allegro wrazioe czego wole zmienic ten imei bo nie chce miec potem klopotow

*

Offline indian

• 823
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 10, 2006, 15:53:15 »
Cytat: "maras96"
chce kupic mda tylko ze bez pudelka i innych akcesoriow a pan od ktorego chce go kupic mowi ze nie wie czy jest kradziony oczywiscie chce kupic mda na allegro wrazioe czego wole zmienic ten imei bo nie chce miec potem klopotow

Takich jak Ty powinno sie batem okladac na srodku rynku co niedziele.

*

Offline solowiow

• 256
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 10, 2006, 15:55:15 »
Cytat: "maras96"

No nie żart , zawsze można sprawdzić na  policji   czy telefon aby nie jest kradzione, ale na 100% nikt na tym forum nie powie ci jak zmienić imei  :evil:  :twisted:

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
  • Sprzęt: Mate 20 Pro
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 10, 2006, 16:02:19 »
Moze lepiej po prostu ominac tego pana co nie wie czy sprzedaje skradziony czy legalny sprzet i poszukac czegos mniej 'smierdzacego'?

« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 10, 2006, 16:21:33 »
wlasnie myslalem nad policja ale boje sie ze do mnie sie jeszcze przyczepia a szukac innego mda bym nie chcial bo ten mi inedalnie pasujej cena to 800 zl i bardzo dobry stan a ja niestety nie posiadam wiecej niz 850 zl a poza tym mam kabelek i sluchawki wiec ladowarke moglbym sobie dokupic a to juz prawie zaden wydatek

*

Offline robo

• 376
  • Sprzęt: SGN
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 10, 2006, 17:36:22 »
Maras96 zasada jest prosta : nie jesteś pewny pochodzenia urzadzenia to go nie kupuj. Ja wiem, że okazyjna cena kusi ale nie tędy droga. Dziś zastanawiasz się nad palmfonem, a może kiedy indziej nad okazyjnym samochodem zadając pytanie na forum motoryzacyjnym "jak przebić nr nadwozia i silnika, bo nie jestem pewien czy auto nie jest kradzine ?".
    Telefony gina, bo ludzie je kupują nie wnikając w pochodzenie. Jak złodziejowi nie uda się sprzedać trefnego telefonu to przestanie się za telefonami rozglądać. Popyt kształtuje podaż i teraz właśnie od Ciebie zależy czy ten popyt się nie zwiększy. A jeśli mimo wszystko historia palmfonu jest czysta to sprzedający następnym razem zadba o możliwość udokumentowania pochodzenia wiedząc, że inaczej sprzedać jest trudno.  Zrobisz jak uważasz ale ja jestem zdania że lepiej dołożyć parę złotych albo się wstrzymać jakiś czas ale kupić urządzenie z pewnego źródła w zgodzie z własnym sumieniem.

*

Offline sajlent

• Redaktor
  • 3714
  • Sprzęt: Mate 20 Pro
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 10, 2006, 17:36:48 »
maras96:
Nie wiem czy dobrze Cie rozumiem bo piszesz bez przecinkow i kropek. Ale jesli gosc sprzedaje samego MDA bez akcesoriow/pudelka i do tego "nie wie" czy nie jest kradziony to sprawa bardzo smierdzi i omijal bym ta aukcje na Twoim miejscu. Co Ci z tego, ze kupisz za 800zl jak za miesiac policja zapuka Ci do domu i grzecznie odbiora Ci sprzet? Bedziesz bez pieniedzy i bez pocketa.. Do tego mozesz sie jeszcze zalapac na sprawe w sadzie..

*

silentjob

« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 10, 2006, 17:38:02 »
Tak jak było to powiedziane, nikt raczej nie pomoże ci z tą zmianą...

« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 10, 2006, 19:49:56 »
Nikt nie pomoże, a nawet jakby chciał, to nie da rady bo w MDA nie jest możliwa zmiana IMEI...

A do tego w życiu bym się nie odważył mieć inny IMEI w telefonie i inny pod baterią...

*

Offline piotrb

• **
  • 110
    • http://www.bitwy.pl
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 10, 2006, 19:52:35 »
zmiana IMEI to przestępstwo !!!!

*

Offline Jasse

• **
  • 180
« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 10, 2006, 20:14:26 »
skoro pytasz o IMEI w mda compact to trudno bedzie zmienic , nie sa to sprawy jak w Noki 3310 tak mi znajomy powiedzial , a podrugie jest to nie legalne i odpusc sobie Telefonu z nielegalnego źródła poniewaz facet moze Cie wrobc itp. Pozdrawiam

*

Offline kgx

• **
  • 199
« Odpowiedź #13 dnia: Marzec 10, 2006, 20:15:10 »
Cytat: "piotrb"
zmiana IMEI to przestępstwo !!!!

i może jeszcze w polsce ?

*

silentjob

« Odpowiedź #14 dnia: Marzec 10, 2006, 22:32:09 »
A czemu nie?

*

Offline pyr77

• 335
  • Sprzęt: iPhone 3GS 32GB; Galaxy Note
« Odpowiedź #15 dnia: Marzec 11, 2006, 03:17:48 »
Idz do operatora, wykup sobie abonament i tyle.
Sprawa nie jest smierdzaca, sprzedajacy jest "prawdopodobnie" smierdzacy. Sprzetu z zachodu i wschodu(raczej mniej) jest pewnie na otwartm rynku multum, ale z tego moga byc klopoty, jak nie dzisiaj to jutro. Pamietaj, ten kto oszczedza, traci dwa razy, a na forum pewnie pomocy w tym temacie juz nie znajdziesz.
Za zmiany na niepewnym sprzecie bedziesz musial zaplacic zapewne wiecej a i sprzedac go bedzie trudniej. Jak nie teraz to pozniej.
Moja rada - sprawdz co i jak - nie na policji, bo telefon moze byc z innego kraju.
Istnieje jeszcze inna mozliwosc. Mam nadzieje, ze sam sie w to nie bawisz. W kazdym razie nie polecam...

Pozdrawiam
Piotr

*

Offline emeryt

• 31
  • Sprzęt: Wave 8500 + SGS 9000
« Odpowiedź #16 dnia: Marzec 11, 2006, 08:44:29 »
No właśnie.. nie ważne z jakiego kraju pochodzi sprzęt... mojemu synowi "gwizdnęli" Nokia Comunicatora z auta, a po trzech tygodniach, z pomocą operatórów (różnych) wysledził, ze aparat uzywany jest w.... Holandii...