Zmiana jezyka w MDA Compact

• 12 Odpowiedzi
  • 2241 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Maj 04, 2006, 23:50:48 »
Czesc, od niedawna posiadam MDA Compact. Posiada on jezyk angielski a mnie bardziej odpowiadalby niemiecki. Czy jest ktos w stanie  podac instrukcje jak zmienic z ang na niemiecki? :lol:

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
Zmian języka EN->GER
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 05, 2006, 00:16:52 »
To rzeczywiście rzadki przypadek, najczęściej jest odwrotnie. :D
1. Sciągnij odpowiedni dla siebie ROM ( xda-developers), z językiem niemieckim mają w nazwie DE
2. Jesli rom jest w wersji exe rozpakuj do odpowiedniego katalogu z którego rozpoczniesz flaszowanie , jesli jest w postaci plikow NBF to wybierz odpowiedni dla siebie ROM, radio, raczej nie instaluj EXT romu tylko skorzystaj z odpowiedniego caba aby uzyskać powiekszoną pamięć wewnętrzną)
3. Do katalogu tego skopiuj plik znoszący ograniczenia językowe ( MaUpgradeUt_noID.exe)
4. Odpalasz ten wlśnie program ktory wybierze romy z tego katalagu .
Wszystko masz pod tym adresem:
ftp://xda-developers.com/Magician/
I powinieneś być szczęśliwy :D
potrzebna zgoda

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 05, 2006, 09:01:45 »
Dzieki za instrukcje ale prosilbym o dokladniejsze wskazowki bo jestem jak na razie zielony w tym temacie.
 :?:  :oops:

*

• 7793
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 05, 2006, 10:30:45 »
Wyjaśnilem to chyba jasno. :D  Pytaj  ale bardziej konkretnie czego dokładnie nie rozumiesz i co trzeba wyjaśnić. :shock:
potrzebna zgoda

*

Offline Kapat

• 288
  • Sprzęt: HTC KAISER,Asus P527,Eten M700,MDA Compact I
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 05, 2006, 15:12:38 »
wiesz to tak strasznie tylko wyglada... ja poddalem flashowaniu swojego Compacta i trudne to nie jest naprawde:)

PS. wprowac w stan Boot Loadera (kamera+power+soft reset) i odpal programik reszte sam zrobi :)

ftp://ftp.xda-developers.com/Magician/Shipped_ROMS

« Odpowiedź #5 dnia: Maj 05, 2006, 23:05:53 »
Dzieki jas_pik za odpowiedz,ale ja na prawde jestem zielony mam compacta od kilku dni i to jest moj pierwszy palmtop wogole, tak wiec jestem laikiem. Prosze, wiec napisz  od czego mam zaczac. Rom niemiecki juz mam ale nie wiem jak go w grac

*

• 7793
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 05, 2006, 23:29:58 »
1. Jeśli rom jest w wersji exe możes spróbować uruchomić program ale raczej na pewno program się zatrzyma wskazując bląd ( np country error)
2. W związku z tym nalezy ten rom rozpakować ( otrzymując pliki o rozszerzeniach nbf  do katalogu który sobie nazwisz jak zechcesz.
3.Należy do tego katalogu ściągnąć plik ( MaUpgradeUt_noID.exe).
4. Uruchamiasz ten plik
5.Wprowadzas MDA do trybu bootloadera( kamera+power+soft reset)
Samo się zrobi
Jak widzisz napisalem to samo ( jeśli tego ni lapiesz to poszukaj kogoś kto to może pokazać bo latwiej nie da się tego opisać :D  :D  :D
potrzebna zgoda

« Odpowiedź #7 dnia: Maj 06, 2006, 00:25:14 »
super ,wszystko szlo jak powinno ale po jakims czasie znow wyskoczyl country error i teraz to juz nic nie dziala

« Odpowiedź #8 dnia: Maj 06, 2006, 01:05:39 »
Wyglada na to ,ze to nie jest takie proste robilem wszystko po kolei jak pisales ale po pewnym czasie wyskakuje komunikat inormujacy o bledzie. Prosze pomocy

*

• 7793
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 06, 2006, 08:20:17 »
Ponieważ są to programy w pewien sposób omijające zabezpieczenia narzucone przez operatoró czasami trzeba operacje powtarzać bo często przy pierwszym uruchomieniu są błędy. Ewentualnie poszukaj na xda-developers nowszych wersji ( MaUpgradeUt_noID.exe) przeznaczonych dla Magicana, musisz też sprawdzić inny ROM . Powodzenia.  :D
Jeśliwciąż będziesz miał problem to szukaj może kogoś w pobliżu lub udaj się na spotkanie klubowiczów w okolicy :D
potrzebna zgoda

« Odpowiedź #10 dnia: Maj 06, 2006, 23:20:07 »
Wielkie dzieki jas-pik, wszystko chodzi jak powinno !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:  :lol:  :lol:

« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 15, 2006, 15:53:08 »
Witam,

A czy XDA mini to to samo w 100%? Mam niemiecki i chce zmienic, ale trroszke sie obawiam....

*

• 7793
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 15, 2006, 16:53:06 »
XDA mini to inaczej Qtek S100, I-mate Jam, MDA Compact czyli to samo - opis jest dokladnie do tego.Najlepiej sprawdzić symbol na naklejce pod baterią - bo brandowane telefony mają tak różne nazwy iż można się pogubić. :)) [/url]
potrzebna zgoda