Witam kombinuje ze złączem od spodu do mda II....Mam opisy co do czego,nawet skonstruowałem sobie gps (miałem sam odbiornik trimbla) podłaczyłem i chula,,,,,teraz wpadłem na super pomysł żyby wykorzystać wyjście z palma audio,,i tu się zaczynaja schody.....Skonstruowałem sobie nadajniczek FM.....i mam taka wizje że jak się bedzie podłaczać palma do tego urządzenia to potem w radiu samochodowym ustawia się częstotkiwość i wszystko działa jak zestaw głośnomówiący,,,,,,myśl przednia ..prawda,,,,,oczywiście do tych zabaw wykorzystuje uchwyt brodit do samochodu...........I tu zaczyna się moje pytanie czy ktoś korzystał już z tych pinów od spodu palma????oto rozpiska pinów w mda II....moją zabawke już przetestowałem ale z gniazda słuchawkowego..niechce mi działać z gniazda accesory.....mam podejrzenie co do 19 pinu,,,,on tu zawiaduje chyba trybem pracy palma,,,,,trzeba podac mu 5v ..czy ktoś to próbował?

?
1 car mic in
2 gnd podłaczamy ten pin do masy jak chcemy zeby palm wstawał po podłaczeniu zestawu gps lub wsadzeniu w uchwyt
3 car audio r
4 car audio l
5 gnd tylko masa głośników i mikrofonu...nie łaczyc z ogólna masa
6 rs 232 dcd
7 rs 232 cts do gps
8 rs 232 txd
9 rs 232 rts
10 rs 232 rxd do GPS
11 rs 232 dtr
12 n c
13 usb vdd
14 udc +