Zgrywanie plików na komputer

• 17 Odpowiedzi
  • 2355 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Grudzień 30, 2005, 20:04:49 »
Sora, ze pierwszy post i ja już prosze o pomoc no ale cóż.

Trzy dni temu zakupiłem w salonie Ery MDA Compact, wszystko z nim ok, tylko nie moge zgrywać plików z MDA na kompa (ale wgrywać pliki na mda moge), tzn. przeciągam plik z mda np. na pulpit lub do moich dokumentów (obojętnie gdzie) i przechodzi taki pasek, że niby się kopiuje. Gdy skończy się kopiowac wtedy okienko znika, a pliku nie widać. Nie ma go, szukałem na całym komputerze, próbowałem jeszcze raz wgrywać ActiveSync, wgrałem do niego poprawki, dałem hard reset mda, ale nic nie pomogło. Plików jak nie dało się zgrywac tak się nie da... :( aha, mam windowsa XP, z portem USB wszystko ok, ponieważ pendrive i bluetooth na nim działają

Bardzo prosze o pomoc jakby co to moje gg 1620040

« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 02, 2006, 14:15:24 »
a nie używasz przypadkiem activesync 4.0 lub 4.1??

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 02, 2006, 15:21:32 »
Zamiast przeciagania zrob po prostu kopiuj i wklej.

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 02, 2006, 21:07:41 »
Mam Active Sync v 3.8.0 (kompilacja 5004), kopiowanie i wklejanie nic nie daje... dzieje się to samo

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 04, 2006, 00:28:32 »
A firewall? Nie masz przyblokowanego na nim ActiveSynca i udostepniania plikow i drukarek?

*

Offline KLIFord

• *
  • 93
    • KLIFord Home Page
  • Sprzęt: Mio a701 - [Motorola A900, HTC Magician, HTC Wizard]
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 13, 2006, 20:25:05 »
Hej.
Wiecie co wlasnie czytajac tego posta przypomniala mi sie niedawna sytuacja, tez tak przez przypadek z przyzwyczajenia przenioslem sobie 2 pliki mp4 z mobile na pulpit czy gdzies i w pi&^u pliki mi znikly... stwierdzilem, ze to jakis blad ale nigdzie ich nie ma i nie wiem co sie z nimi moglo stac a szkoda bo fajna pamiatka w tych filmach byla :/
Pozdrawiam,
Bartłomiej 'KLIFord' Syguła

*

Offline jarekt

• 755
  • na stanie Wizard, Uni, TouchHD, HTCHero, Milestone
  • Sprzęt: THD, Hero, Milestone
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 13, 2006, 21:41:55 »
Zawartosc pulpitu w XP czasami sie nie odswierza i wtedy nalezy wejsc na pulpit z poziomu Exploratora Windows pod ktorym wszystkie te pliki poinny byc widoczne.
A tak wlasciwie to dlaczego uzywasz takiego starego AS? Sciagnij nosza wersje moze pomoze.

*

Offline rkolo

• *
  • 76
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 23, 2006, 11:29:09 »
Witam

odswieżam temat!

Mam dokładnie to samo (SPV M3000) i strasznie mnie juz to irytuje! (nie moge sobie z tym poradzić)
-żadna z powyzszych odpowiedzi nie pomaga
-Przeinstalowałem juz nawet ActiveSynca (4.1) powywalałem profile i utworzyłem od nowa i nic
-zrobiłem nawet Hard Reset i nic dalej to samo

do SPVki idzie normalnie a do kompa nie chce tzn pojawia sie okno kopiowania "kreseczka" idzie jakby sie normalnie kopiowało ale pliku nie ma albo powstaje pusty folder
mozna przegladać pliki w eksploratorze lecz przenieść do kompa juz nie da rady

-znalazł juz ktos lekarstwo na to?

*

Offline jarekt

• 755
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 23, 2006, 15:44:56 »
Poki co jako workaround mozna wrzucac pliki do moich dokumentow. Dobrze ustawiony AS synchornizuje ten folder z odpowiednim folderem w Moich Dokumentach na PC skad mozesz ten plik wyciagnac. Po przeniesieniu oczywiscie na PPC tez zniknie.

*

Offline rkolo

• *
  • 76
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 23, 2006, 18:45:19 »
Cytat: "jarekt"
Poki co jako workaround mozna wrzucac pliki do moich dokumentow. Dobrze ustawiony AS synchornizuje ten folder z odpowiednim folderem w Moich Dokumentach na PC skad mozesz ten plik wyciagnac. Po przeniesieniu oczywiscie na PPC tez zniknie.

tak tylko jesli plik ma ponad 30MB (a takie i wieksze mam do przerzucenia) to juz jest problem bo tyle do SPV nie wrzucisz ze wzgledu na ograniczoną ilośc miejsca w pamieci i znów wracamy do punktu wyjscia  :(

*

Offline jarekt

• 755
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 24, 2006, 11:17:19 »
Cytat: "rkolo"
Cytat: "jarekt"

tak tylko jesli plik ma ponad 30MB (a takie i wieksze mam do przerzucenia) to juz jest problem bo tyle do SPV nie wrzucisz ze wzgledu na ograniczoną ilośc miejsca w pamieci i znów wracamy do punktu wyjscia  :(

Kolejny Workaround to aplikacja Softick Card Export II - jest tam chyba 2 tygodniowy trial - dzieki niej pocket pojawia sie jako urzadzenie Mass Storage w PC.

*

Offline indian

• 823
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 24, 2006, 12:59:49 »
Jest jeszcze Total Commander + wtyczka WinCE Device.

*

Offline rkolo

• *
  • 76
« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 27, 2006, 09:37:14 »
Cytat: "indian"
Jest jeszcze Total Commander + wtyczka WinCE Device.

Dzięki bardzo Total Commander + wtyczka rozwiazał problem można kopiować do woli!  :lol:
Softick Card Export II - jakoś nie moge sobie poradzić z zainstalowaniem
Ale to dalej nie wyjaśniło dlaczego taki problem powstał i dlaczego nie moge kopiować normalnie przez ActiveSynca?!
-Czy ktoś spotkał sie juz z takim problemem?

« Odpowiedź #13 dnia: Maj 31, 2006, 23:42:14 »
Wogóle zapomniałem o tym temacie. Dzisiaj jakos sobie o nim przypomniałem. Z problemem poradziłem sobie w troche mało inteligentny sposób tzn poprzez zrobienie formatu czyli reinstalce windowsa. Po tym, wszystko zaczęło działać tak jak powinno.

« Odpowiedź #14 dnia: Wrzesień 13, 2006, 14:31:43 »
odswieze temat...
dzieje sie u mnie tak samo zainstalowalem wtyczke do totalcmd, ale nic nie pomaga.

Ma ktos jakies inne pomysly ?
Wkurza mnie bark mozliwosci kopiowania poprzez przeciag/wklej. i co dziwne jesli wybiore z menu z boku kopiuj element i potem wklej element wtedy dziala ?!?!?!

*

Offline kov007

• **
  • 232
  • Sprzęt: Nokia E61i, Palm Tungsten T3, Cybook
« Odpowiedź #15 dnia: Wrzesień 14, 2006, 00:17:30 »
A nie lepiej przelozyc karte do czytnika kart albo skorzystac z programu przerabiajacego PDA w pendrive'a jak np WM5Storage ? darmowy a w wersji 1.7 mozna wlaczyc tryb pendrive'a tak dla karty pamiecia jak i dla pamieci wewnetrznej komputera.

I wtedy przeciagnij i upusc beda dzialac bo system bedzie widzial palma jako zewnetrzny dysk.

« Odpowiedź #16 dnia: Wrzesień 14, 2006, 06:35:27 »
A jaki nazywa sie taki program ?
Jest to wyjscie oczywiscie tylko mnie interesuje dlaczego tak sie dzieje, bo dziwne to jakos...

*

Offline kov007

• **
  • 232
  • Sprzęt: Nokia E61i, Palm Tungsten T3, Cybook
« Odpowiedź #17 dnia: Wrzesień 14, 2006, 08:48:24 »
Programik sie nazywa wlasnie wm5torage i najnowsza wersja jest 1.7. mozna go sciagnac ztad http://www.modaco.com/index.php?automodule=downloads&showfile=1702 . Tyle ze trzeba sie zarejestrowac.