Zdalna Obsługa Telefonu np. Przez WIFI (SMSy,Połaczenia Głosowe)

• 8 Odpowiedzi
  • 3233 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Mk-Mateusz

• **
  • 140
  • Sprzęt: HTC DIAMOND
Witam.
Mam problem w domu z zasiegiem, niestety rozwiazywanie go poprzez repeatory gsm czy tez zewnetrzne anteny nie udało sie.
Tak sie zastanowiam,  napewno sa programy do sterowania telefonem zdalnie (przez WIFI,BT,kabel).
Wydaje mi sie ze najlepsza opcja było by wifi ze wzgledu na zasieg sieci.

Ja przebywam w pokoju po jednej stronie domu a po drugiej mam zasieg gsm i HTC HERMES. Jest jakas mozliwosc sterowania telefonem?
Podstawowoa osbługa telefonu z poziomu komputera (wysylanie sms,odczytywnaie sms a marzeniem jest wykonywanie i odbieranie połaczen).

Bieganie tam i spowrotem z jednego miejsca do drugiego jest dosyc irytujace.

*

Offline wskw

• 15
Odp: Zdalna Obsługa Telefonu np. Przez WIFI (SMSy,Połaczenia Głosowe)
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 01, 2009, 17:49:17 »
Nie bardzo wiem o co ci chodzi, ale jeśli chcesz z poziomu komputera sterować pda co polecam program My Mobile
jest darmowy i możesz go pobrać z tej strony
http://www.mtux.com/

*

Offline Mk-Mateusz

• **
  • 140
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 01, 2009, 18:07:10 »
no mowiac prosto chciąłbym sterowac pda przez komputer, najlepiej za pomoca sieci bezprzewodowej bo telefon jest daleko i zasieg wifi jesty tylko wystarczajacy

*

Offline wskw

• 15
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 02, 2009, 17:38:27 »
no to tak jak myślałem włącasz ten programek co mówiłem na pda i wystraczy kliknąc na Connect IP.. i wpisać ip pda lub komputera zalezy go włączyłeś program, np. jeśli chcesz z komputera włączyć połączenie to musisz uruchomic program na pda i z komputera daj Connect IP.. i wpsac tam IP pda i bedzie działać..
Trochę pomieszałem ze mam nadziejej ze zrozumiesz ;-)

*

Offline Mk-Mateusz

• **
  • 140
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 02, 2009, 17:39:52 »
tak..wszysko dziala wporzadku:)

walcze teraz z wylaczaniem modulu wifi;/ wylacza sie sam podczas przejscia w tryb uspienia;/ i rozlacza wszystko...

*

Offline wskw

• 15
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 02, 2009, 18:14:39 »
z mojego doświadczenie to wiem ze w tym programie My Mobiler po kliknięciu F11 lub File->Key->Screen off program wyłącza tylko ekran i podświetlenie nie powodująć uśpienia i tym samym wyłączenia wifi.
Jeśli chcesz aby wifi było włączone na uśponym telefonie musisz pogrzebac w rejstrze choć kiedyś wdziałem taki program co to potrafi ale teraz nie mogłem go znaleść.
Wydaję mi sie ze to włączenie podswietlenia w My Mobiler Ci wystarczy jeśli nie to coś znalazłem
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=435515
Aha i jeszcze jedno musisz w opcjach telefonu ustawić zeby nie wyłączał wifi przy nie używaniu
 oraz zeby podświetlenie nie przechodziło do stanu uśpienia czyli odpowiednio ustawenia
Systen->Backlight->battery power lub external jesli korzystasz z ładowarki, a do wifi to connections->wireless lan
->power mode

*

Offline Mk-Mateusz

• **
  • 140
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 02, 2009, 20:00:30 »
kurde;/ niemoge sobie poradzic z tym wylaczanie wifi, przełaczyłem na 0 te trzy wartosci w rejestrze a on dalej wywala wifi:/

OK Udało sie, musi byc wyłaczone uspienie, ustawilem na wyłaczone uspienie przy ładowaniu i tak jest OK:)
zawsze mam podłaczona ładowarke w tym miejscu:)

pozostało teraz mi tylko przenies AP bo brakuje mu zasiegu w tamtym miejscu..

Jak myslicie, mozeliwe jest jakos przeslanie głosu na komputer????
« Ostatnia zmiana: Marzec 02, 2009, 20:12:32 wysłana przez Mk-Mateusz »

*

Offline wskw

• 15
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 03, 2009, 18:01:27 »
z pda na komputer hmm mam takie dwa programy jeden do obsługi kamerki internetowej WebCamera Plus umożliwia on przesył obrazu z kamerki i równiez dzwięku tworzy się normalnie jako dodatkowa karta dzwiękowa i drugi to po prostu skype dla wersji ppc :D
Aha i są jeszcze takie programy co umozliwają rozmowe przez wifi z jednego pda na drugi ale czy jest mozliwosc przesyłu na komputer tego juz niewiem gdyz nie testowałem ich.

*

Offline Omega90

• 736
  • Sprzęt: loox n560,HTC Blue Angel,Dell Axim x50v,HP ipa3870
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 03, 2009, 21:13:27 »
z pda na komputer hmm mam takie dwa programy jeden do obsługi kamerki internetowej WebCamera Plus umożliwia on przesył obrazu z kamerki i równiez dzwięku tworzy się normalnie jako dodatkowa karta dzwiękowa i drugi to po prostu skype dla wersji ppc :D
Aha i są jeszcze takie programy co umozliwają rozmowe przez wifi z jednego pda na drugi ale czy jest mozliwosc przesyłu na komputer tego juz niewiem gdyz nie testowałem ich.

Rozwiniesz to o tych programach gadania z 1 pda na drugie? Najlepiej jakby była możliwość rysowania "on-line" ;)
fsc pocket loox n560, HTC Blue Angel