Zawieszona synchronizacja

• 1 Odpowiedzi
  • 461 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Filip71

• *
  • 70
  • iPhone 4
« dnia: Grudzień 12, 2005, 15:27:39 »
witam;

mam MDA Compact i od jakiegoś czasu mam problem z synchronizacją. Objawia sie on tym, że w trakcie synchronizowania skrzynki mailowej cały proces nie posuwa się do przodu i tak twa cały czas.
Dodam, że w trakcie tej "wiecznej" synchronizacji nie moge uruchomić żadnego programu MS Office na PC a próba uruchomienia zawiesza Ms Outlook i pomaga tylko ponowne uruchomienie komputera.

Ten Palmofon mam od 2 miesięcy a problemy pojawiły się dopiero niedawno. Dodam, że otrzymuję codziennie sporo poczty (około 250 maili i część z nich z załącznikami i ze sporymi makrami) jednakże obciążenie Palmofonu było zawsze takie same a kiedyś działał poprawnie.
W MDA ma sporo wolnego miejsca więc nie jest to powodem a nie pomogły takie działania jak: preinstalacja Active Sync oraz zmiana wersji, zmiana liczby dni do synchronizacji oraz wielkosci załaczników w Active Sync, miękkie resety).

Na razie wyłaczyłem w ActiveSync synchronizacje poczty i reszta jest OK.

Jedynym ew. powiązaniem jakie moge sobie wymyślić to, że od także niedawna zacząłem używać MDA jako modemu pod GPRS do PC czyli "Wireless Modem" ale nie wiem czy to ma jakichś związek.

Jeżeli ktoś ma jakichś pomysł to proszę się podzielić.

Filip

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 12, 2005, 17:59:10 »
Wejdz do Outlooka do menu Pomoc i wybierz tam Wykryj i Napraw. Jesli to nic nie da to przeinstaluj ActiveSynca, mozesz tez sprobowac przeinstalowac Outlooka.