Po pierwsze ja nie pisze o ilosci MHz ale o tym, ze proc jest slabszy i niz w MDA III i tego nie zdementujesz...
Tak, chce obejzec amatorski film, jesli bendzie na nim jednoczesnie Wizard lub Prophet a obok MDA III.
Wienc mam prozbe do wszystkich - nie klucmy sie czy jakis PDA jest mniej wydajny od drugiego w stosunku 1 do 4 czy 1 do 3 bo to nam nic nie da tylko klucmy sie ktory nad ktorym ma przewage w wydajnosci...
Bo wielu pisze: "co chcesz od Wizarda? nie przycina!" ok, niech nie przycina ale przy polecaniu drugiej jakiegos PDA nalezy mowic o wszystkim tzn. ten pierwszy jest ok, ale ten drugi jest wydajniejszy i dziala lepiej, ale ten pierwszy tez nie jest najgorszy - a w wielu przypadkach wyglanda to tak: ten pierszy jest idealny!!
a ja dopowiem: tak, ale ten drogi jest jednak wydajniejszy i zaczyna sie bezsensowna klutnia... dajmy temu spokuj...
Zgadza jest bezsensowna dyskusja tylko sam zobacz, jesli ktos pyta o sprzet to polecany jest MDA2, MDA3, nie wazne o jakich wymaganiach mowimy. A jak ktos proponuje Wizarda,Propheta to zaraz jest szum, ze malo wydajne itp.
Owszem nie piszesz o ilosci MHz, ale ciekawy jestem na jakiej zasadzie porownujesz wydajnosc, bo jakos rzetelnych testow, porownan nie widzialem, sama ilosc MHz to nie wszystko, bo powiedzmy sobie szczerze MDA2 i 3 to stare konstrukcje majace swoich nastepcow.
Skoro mowisz o pisaniu zalet to dlaczego przy MDA3 nie podaje sie, ze nie ma EDGE, ze ma aparat tylko VGA, ze system to 2003 a nie WM 5.0.
wiem, wiem zaraz odezwa sie glosy, ze moze 2003 jest lepszy, ze mozna wgrac nowy soft itp. Nie chce rozpetac tu kolejnej burzy tylko jak dla mnie doradzanie innym uzytkownikom bylo momentami jednostronne. Mowisz o przycinaniu, a ja mam Wizarda i dobrze mi funkconuje, spelnia swoja role i jako telefon i pda, nie mam problemow. Moge na nim pograc, obejrzec film, odebrac poczte i wiele innych rzeczy wiec dlaczego mam go nie polecac innym?
Owszem pewnie, ze sa wydajniejsze maszyny z wiekszym ekranem, ale cos za cos, kazdy potrzebuje cos innego. Dla mnie licza sie wymiary i juz Wizard byl stosunkow duzym urzadzeniem, wiec nie tylko licza MHz, ktory szybszy bo rozni uzytkownicy maja rozne priorytety.
Bez przesady nie wymyslaj mi teraz, ze na filmie ma byc kilka urzadzen, bo nie wiem skad mam je wziac, a to, ze mam cos Tobie udowodnic, pokazac nie jest wystarczajacym argumentem do zakupu tych urzadzen.